آموزشهفته نامه

چرا باید از پدال شیفتر استفاده کنیم؟

پدال شیفترها قبلاً در خودروهای لوکس و پرفورمنس دیده می‌شدند اما این روزها خودروهای عادی‌تری چون فورد اسکیپ و حتی مینی‌ون هوندا اودیسه نیز دارای این پدال‌ها می‌باشند.


اما آیا مردمی که خودروهای اتوماتیک می‌خرند نمی‌خواهند خودشان دنده را عوض کنند؟ چرا بسیاری از خودروهای اتوماتیک کنونی که حتی اسپورت نیز نیستند دارای پدال شیفتر هستند؟ کی و چرا باید از پدال شیفتر در خودروی مجهز به گیربکس اتوماتیک استفاده کرد؟


Erich Heuschle مهندس کمپانی فیات-کرایسلر می‌گوید این سؤالات همیشه در ذهن افرادی که می‌خواهند از پدال شیفتر استفاده کنند به وجود می‌آیند. او در بخش پرفورمنس SRT مشغول به کار بوده و مسئول تولید خودروهایی چون داج چلنجر SRT هلکت ۷۰۷ اسب بخاری می‌باشد. او همچنین یکی از اعضای گروه مخصوص مهندسان فیات-کرایسلر بوده که اجازه داشته‌اند خودروها را به محدودیت‌های هندلینگی خود برسانند. به همین دلیل می‌گوییم او اجازه داشته تا خودروهایی را توسعه دهد که دارای استانداردهای بالایی هستند.


Heuschle می‌گوید:

پدال شیفترها بیش از آنکه عملکردی باشند به هیجان و درگیری در رانندگی مربوط هستند زیرا تعویض‌های خود گیربکس اتوماتیک بسیار خوب است. ما تلاش‌های زیادی برای رفتار خوب گیربکس‌های اتوماتیک انجام می‌دهیم.


پدال شیفترهای اکثر خودروها برای سبک یا سنگین کردن دنده‌ها بکار می‌روند. معمولاً پدال‌های سمت راست فرمان برای سبک کردن دنده‌ها مورد استفاده قرار گرفته و پدال سمت چپی نیز معکوس می‌دهد. خودروهای اتوماتیک می‌توانند با استفاده از روش‌های دیگر نیز تعویض دنده‌های دستی داشته باشند که از جمله آن‌ها می‌توان به استفاده از یک سوئیچ روی انتخاب کننده دنده یا حرکت اهرم دنده و قرار گرفتن در حالت دستی اشاره کرد.

مهندس فیات-کرایسلر می‌گوید:

شما می‌توانید پدال شیفترها را به همراه حالت پیست استفاده کنید که در این صورت خودرو در حالت محدود کننده دور پیشرانه خواهد ماند.

Heuschle اضافه می‌کند که شاید پرفورمنس بالاتر بیشترین دلیل برای استفاده از پدال شیفترها باشد. ذکر این نکته هم مهم است که او سابقه طولانی در بحث مسابقات داشته و با استفاده مناسب از پدال شیفترها کاملاً آشناست. به همین دلیل است که او اولین استفاده از پدال شیفترها را در پیست توصیه می‌کند.


او می‌گوید زمانی که خودرو در حالت پیست باشد گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک ZF بکار رفته در چلنجر SRT هلکت قادر است تعویض‌هایی در ۱۶۰ میلی‌ثانیه داشته باشد که بسیار سریع بوده و می‌تواند با برخی از گیربکس‌های دوکلاچه رقابت کند. برای مقایسه بد نیست بدانید گیربکس بوگاتی ویرون می‌تواند در ۸ میلی‌ثانیه تعویض دنده را انجام دهد درحالی‌که این زمان برای گیربکس نیسان GT-R به ۱۵۰ میلی‌ثانیه می‌رسد.

اما هیجان بیشتر و بازی‌های ویدئویی تنها موارد استفاده از پدال شیفترها نیستند. در حقیقت Heuschle می‌گوید بخش اعظم آمار پرفورمنسی که درباره SRT اعلام می‌شود با حالت اتوماتیک به‌دست‌آمده‌اند.

او می‌گوید:

من دوست دارم پدال شیفترها مازاد بر احتیاج باشند؛ و این موضوع در زمان حضور در پیست صادق است؛ اما همه پیست‌ها شبیه پیست تست ما نیستند و به عنوان نتیجه ما پدال شیفترها را برای رانندگانی که نیازمند کنترل خودرو هستند تعبیه کرده‌ایم.

او می‌گوید این نوع خودروهای پرفورمنس شاید نیازی به تعویض دنده دستی نداشته باشند.

مهندس پرتجربه فیات-کرایسلر همچنین می‌گوید در یک مسابقه درگ که SRT هلکت پادشاه است، حالت اتوماتیک گیربکس سریع‌ترین روش برای استفاده است. شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت هلکت با این گیربکس در حدود ۳ ثانیه ثبت می‌شود و مسافت ۴۰۰ متر با استفاده از لاستیک‌های خیابانی در ۱۱.۲ ثانیه و با استفاده از لاستیک‌های رادیال درگ در ۱۰.۸ ثانیه ثبت شده است. Heuschle می‌گوید هلکت این زمان‌ها را با گیربکس اتوماتیک ثبت کرده است.

اما استفاده‌های کاربردی‌تر پدال شیفترها به چیزی ورای پیست و رانندگی پرفورمنس مربوط می‌شود. یکی از کارشناسان پیست اتوگاید با نظرات Heuschle در این باره موافق بوده و می‌گوید:

استفاده از پدال شیفتر مخصوصاً در زمان یدک کشی که نیاز به کنترل وزن توسط پیشرانه و گیربکس است خود را نشان می‌دهد. شما با استفاده از پدال شیفترها می‌توانید معکوس کشیده تا باری که می‌کشید تحت کنترل باشد و در عین حال دست‌های خود را از روی فرمان برندارید.


مالکان شاسی بلندها یا کراس اوورهایی چون جیپ گرند چروکی یا سوبارو اوت بک که به پدال شیفتر مجهز هستند می‌توانند در زمان یدک‌کشی از این پدال‌ها برای تعویض سریع دنده در زمان رسیدن به یک سربالای یا حفظ شتاب گیری مناسب خود استفاده کنند. البته عکس این قضیه نیز صادق است: آن‌ها می‌توانند به‌صورت دستی از ترمز پیشرانه برای حرکت در سرپایینی یا رسیدن به ترافیک استفاده کنند. گیربکس‌ها نمی‌توانند همانند انسان یک سرپایینی را ببینند بنابراین تغییر دنده در زمان روبرو شدن با سربالایی یا سرپایینی می‌تواند سواری نرم‌تری را به ارمغان بیاورد.

Heuschle می‌گوید تعویض‌های متعدد با استفاده از پدال شیفتر آسیبی به گیربکس نمی‌رساند:

ما برای استفاده‌های گوناگون مشتریان از پدال شیفترها آماده هستیم. گیربکس به شما اجازه تعویض دنده در زمانی که دور پیشرانه بالاتر از حد معینی برود را نمی‌دهد.

او اضافه می‌کند که بخش SRT و کارخانه ZF تست‌های زیادی را برای اطمینان از اینکه گیربکس‌ها می‌توانند شرایط استفاده سخت را تحمل کنند صورت داده‌اند. او می‌گوید مهندسان شرکت و همچنین ZF سخت‌ترین تست‌ها را با شدیدترین حالات تعویض دنده ترتیب داده‌اند تا از دوام گیربکس اطمینان حاصل کنند.


استفاده دیگر و مفید از پدال شیفترها می‌تواند در زمان بارش برف باشد. اکثر گیربکس‌های اتوماتیک اجازه شروع به حرکت در دنده دو را خواهند داد که این عمل باعث محدودیت میزان گشتاوری می‌شود که به چرخ‌ها فرستاده می‌شود و همچنین به پیشگیری از هرزگردی چرخ‌ها و کمبود کشش در شرایط برفی کمک می‌کند.


اکثر خودروها شاید دارای حالت برفی باشند که به‌صورت خودکار همین کار را انجام می‌دهد اما پدال شیفترها به کنترل خودرو با دستان راننده کمک می‌کنند. مهندس فیات-کرایسلر می‌گوید پدال‌ها برای زمانی هستند که شما می‌خواهید کنترل را به دست گیرید. مهندسان شرکت تلاش‌های زیادی برای بهترین عملکرد گیربکس‌های اتوماتیک انجام داده‌اند اما بسیاری از شرایط وجود دارند که آن‌ها قادر نبوده‌اند تست کنند.

paddle shift manual transmission
و این شرایط معمولاً به عملکرد و ترجیح‌های راننده بستگی دارد؛ بنابراین اگر از عملکرد خود گیربکس چندان راضی نیستید از فشردن پدال شیفترها و به دست گرفتن کنترل اوضاع هراسی به خود راه ندهید!

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۱۳ دیدگاه‌ها

  1. Khosrow

    ۲۸ آبان ۱۳۹۶
    سوابق: (2293 ديدگاه)

    کلا منظور ایشون اینه – بیشتر حال میده ..

  2. کارل شلبی

    ۲۸ آبان ۱۳۹۶
    سوابق: (300 ديدگاه)

    آره واقعا??

  3. محمد

    ۲۸ آبان ۱۳۹۶
    سوابق: (126 ديدگاه)

    عموی من یه 207i اتومات داره یه چیزی حدود دو میلیون تومن هزینه کرده و پدال شیفتر نصب کرده. می تونم بگم بعد رانندگی و امتحان پدال شیفتر ها متوجه شدم که بیشتر برای افزایش سرعت در تعویض دنده و افزتیش لذت رانندگی کاربرد داره و ارزش هزینه کردن رو داره.

    موافقم 1
    مخالفم 3
    1. بهنام

      ۶ آذر ۱۳۹۶
      سوابق: (7 ديدگاه)

      سلام بزرگوار .. پدال شیفترو کجا نصب کردند

    2. Pouya

      ۲۰ بهمن ۱۳۹۶
      سوابق: (28 ديدگاه)

      نظرم بی ربطه اما معتقدم فرمان ماشین باید سمت راست می بود چون خیلی ها راست دست هستن و فرمان مهمترین بخشه که در اختیار ماست.
      یه دفعه یاد جمله جرمی کلارکسون افتادم که این رو همیشه میگفت.

      1. Taha Ayoobi

        ۹ فروردین ۱۴۰۳
        سوابق: (4314 ديدگاه)

        پویا ربطی نداره

  4. Hemichan

    ۲۸ آبان ۱۳۹۶
    سوابق: (719 ديدگاه)

    مقاله ی جذاب و خواندنی ای بود همه ش از SRT گفته

    موافقم 5
    مخالفم 1
  5. MAHDI . VENOM-DEMON

    ۲۹ آبان ۱۳۹۶
    سوابق: (1478 ديدگاه)

    خیلی وقت بود یه مقاله خوب و مفید اینطوری نخونده بودم
    ممنون

  6. sunmartin

    ۲۹ آبان ۱۳۹۶
    سوابق: (1919 ديدگاه)

    من سراتو دارم فقط ی بار از شیفتر استفاده کردم اونم واسه اینکه بیینم کار میده یا نه؟ کلا جنبه زیبایی و دکوراسیون داره اما هرچی آپشن بیشتر باشه بهتره الان خودروی من رادار داره که خیلی بکار میاد یا ه
    آینه تاشو و یا گردش چراغ

  7. احسان

    ۲۹ آبان ۱۳۹۶
    سوابق: (122 ديدگاه)

    بر روی خودروهای شاسی بلند میتسوبیشی هم a شیفتر وجود داره که توی این رنج قیمت برای شاسی بلند عالیه و عملکرد هیجان انگیزی داره! البته عملکرد های شیفترها هم با هم متفاوته! مثلا شیفتر ASX بسیار بهتر از شیفتر روی فرمان مزدا 3 عمل میکنه. شیفتر میتسوasx کلا در اختیار راننده است، اما مزدا 3 خود به خودش دنده رو میاره روی D که چندان خوشایند نیست! به نظر من شیفتر روی مزدا بیشتر آپشن هست اما روی میتسوبیشی کاربردی است و چیزی فراتر از آپشن هست. به خصوص اینکه گیربکس های میتسوبیشی CVT هستند و بر اساس شرایط لازمه بعضی اوقات معکوس بدیم!

  8. فقط فرانسه فقط بوگاتی

    ۲۹ آبان ۱۳۹۶
    سوابق: (218 ديدگاه)

    بابا مریضین شماها خب بابا راحت بوگین با این ماسماسک های کنار فرمون رانندگی بیشتر حال میده مام بیشتر میسودیم

    موافقم 1
    مخالفم 1
  9. احمد

    ۲۳ دی ۱۳۹۶
    سوابق: (1 ديدگاه)

    من سورنتو ۲۰۱۷ دارم پدال شیفتر رو در سر پایینی ها که ماشین دور می‌گیره استفاده کردم و راننده می‌تونه سرعت ماشین رو کنترل کنه مثلاً دنده رو رو ۳ تنظیم می‌کنیم دیگه ماشین دنده رو تا موقعی که راننده گاز نداده با همون دنده حرکت میکنه و راننده با پدال پشت فرمان کنترل کاملی برای کنترل حرکت ماشین در سرپایینیها در شرایط برفی ولغزنده داره

  10. سیبارات

    ۱۱ تیر ۱۳۹۸
    سوابق: (1 ديدگاه)

    توضیحات بسیار نامفهوم ……واسه منی که اولین باره شنیدم کلمه شیفتر رو خیلی بد توضیح داده…

    موافقم 2
    مخالفم 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا