اینفینیتی QX50 در حالی وارد نسل دوم خود میشود که نسبت به گذشته با تغییرات فراوانی روبرو شده است. QX50 جدید از ظاهری خوشتراشتر و قدوقامتی بلندتر نسبت به قبل برخوردار گشته است و به نظر ما ظاهر آن در مقایسه با رقبای مشابه آلمانی، از بداعت بیشتری سود میبرد.
نشان بزرگ اینفینیتی نیز در میانه جلوپنجرهی خودرو زینتبخش چهره QX50 شده است.
این خودرو نه تنها از نظر ظاهری بلکه از منظر تکنولوژی نیز تلاش نموده تا از فناوریهای جدید بهره ببرد. از جمله میتوان به فناوری steer_by_wire که قبلاً در مدل Q50 نیز دیده شده بود، اشاره نمود. تکنولوژی مذکور پیش از این به دلیل فقدان دقت و پاسخگویی مناسب، مورد نکوهش ما قرار گرفته است.
در عبور از پیچها، رفتار QX50 با آن تزلزلی که از یک خودروی کراساوور انتظار میرود، همراه نبوده و اگرچه حس ناشی از فرمانپذیری چندان طبیعی به نظر نمیرسد اما میزان چسبندگی خودرو در حد رضایت بخشی قرار دارد.
تغییرات QX50 نسل دوم به همین جا ختم نشده و سامانه انتقال نیروی پیشرانه که قبلاً از نوع دیفرانسیل عقب بوده، جای خود را با یک سیستم دیفرانسیل جلو تعویض نموده است. همچنین این خودرو نخستین اتومبیلی است که به همراه یک پیشرانه با ضرایب تراکم متغیر سیلندر، در سطح گسترده، وارد بازار خواهد شد.
تکنولوژی مذکور قادر است تا به منظور ارتقای میزان مصرف سوخت یا توان پیشرانه، ضرایب تراکم سیلندرها را در شرایط مختلف رانندگی تغییر دهد. در این نوع پیشرانهها که به VC-Turbo معروف هستند، به منظور تغییر ضرایب تراکم، دامنه حرکتی پیستون در داخل سیلندر افزایش و یا کاهش مییابد. حداقل میزان ضریب تراکم سیلندر این خودرو معادل ۱:۸ است. ضریب تراکم پایین زمانی مطلوب خواهد بود که احتیاج به توان خروجی بیشتری داشته باشید و بر عکس حداکثر ضریب تراکم که در این پیشرانه معادل ۱:۱۴ تعیین شده، بیشتر در موارد رانندگی عادی و توام با طمانینه، به کار خواهد آمد.
کیفیت سواری QX50 در حد مناسبی قرار داشته و نفوذ صداهای مختلف اعم از باد و یا نویز ناشی از تماس تایرها با سطح آسفالت، در حداقل قرار دارد. البته در هنگام شتابگیری طنین پیشرانه به وضوح در داخل شنیده میشود.
شتاب اولیه خودرو لزوماً موجب شگفتی شما نخواهد شد و تعویض دندهها نیز از سوی گیربکس CVT به نرمی و به طور یکنواخت انجام میشود. پیشرانه VC-Turbo به خدمت گرفته شده در QX50 از نوع ۳.۷ لیتری V-6 بوده که برای تولید ۳۲۵ اسببخار قدرت و کسب رکورد ۵.۵ ثانیه در تست شتاب ۰ تا ۹۶ کیلومتربرساعت، مناسب به نظر میرسد.
به واسطه تکنولوژی VC-Turbo، حجم این پیشرانه به ۲ لیتر و توان خروجی آن تا ۲۶۸ اسب بخار قابل تقلیل خواهد بود. در این حالت شتاب صفر تا ۹۶ کیلومتربرساعت QX50 نیز به اندازه حدود یک ثانیه کندتر خواهد شد. گشتاور تولیدی توسط پیشرانه مذکور هم از۳۶۲ تا ۳۸۰ نیوتنمتر متغیر خواهد بود.
در مقام مقایسه میشود به شتاب صفر تا ۹۶ برخی رقبا نظیر آئودی Q5 و ب ام و ایکس۳ ۲۰۱۸ اشاره نمود. شتاب آئودی برابر ۵.۹ثانیه و رکورد ب ام و مساوی ۶.۳ ثانیه است؛ این در حالیست که هر دوی آنها از پیشرانههای با حجم و توان خروجی کمتر بهره میبرند.
حالات رانندگی مختلف نیز بر روی شتابگیری خودرو تاثیرگذار هستند؛ در حالت اکو دقت پاسخگویی پیشرانه نسبت به اعمال فشار بر روی پدال گاز آنچنان کاهش مییابد که به هیچ وجه خوشایند نیست و در عوض، در حالت اسپرت اوضاع تا حد زیادی بهبود خواهد یافت. ترمزها نیز اگرچه چندان حساس نیستند اما به طرز قاطع و محکم عمل مینمایند.
عملکرد QX50 در پیست ۸شکل، نسبتا مناسب است به گونهای که موفق شد مسیر مذکور را در ۲۶.۴ ثانیه و با متوسط شتاب جانبی ۰.۶۹جی به پایان برساند. نتایج دو خودروی آئودی و ب ام و در این پیست به ترتیب برابر (۰.۶۵ و ۲۷.۲) و (۰.۶۴ و ۲۶.۹) است.
کابین QX50 2019 نیز یکی از مرغوبترین ها در کلاس خود محسوب میشود. صندلیهای چرمی راحت به همراه تزیینات چوبی داخل کابین را فرا گرفتهاند که حس خوشایندی را در سرنشینان پدید خواهند آورد. همچنین دکمه آبیرنگی که در سمت راست غربیلک فرمان تعبیه شده، سیستم کمکی نیمه خودران موسوم به پروپایلوت را در تعامل با کروزکنترل تطبیقپذیر و سامانه کمکی فرمان، فعال مینماید. این سامانه میتواند با ارتقای مواردی همچون فرمانپذیری، شتابگیری و ترمزگیری، کمک حال راننده باشد.
پروپایلوت قادر است همزمان با اینکه دستان شما بر روی غربیلک فرمان قرار دارد، حین عبور QX50 از پیچهای باریک و تند، فرمانپذیری خودرو را بهبود بخشد اما این کار میتواند فشار زیادی به دستان راننده وارد آورد. همچنین این سیستم کند قادر است تا مانع انحراف خودرو از مسیر حرکت خود شود. گاهی اوقات نیز ممکن است پروپایلوت در نگه داشتن خودرو روی مرکز مسیر اصلی، با مشکل مواجه شود.
البته ذکر این نکته ضروری است که خودروی مورد بررسی یک نمونه پیش تولیدی بوده و احتمالاً نواقص سیستم پروپایلوت در نسخه اصلی برطرف و یا کمتر خواهد شد. به طور کلی اگرچه سیستم پروپایلوت از عملکرد خوبی برخوردار است اما کارایی آن به خوبی برخی از رقبا نخواهد بود.
هشدار انحراف از مسیر، نور بالای خودکار، هدآپ دیسپلی، هشدار نقاط کور، استیر-بای-وایر و برخی تکنولوژیهای دیگر.
همچنین لازمه برخورداری از سامانه پروپایلوت، سفارش پکیج ProAssist با قیمت ۵۵۰ دلار است که در بردارنده سامانههای هشدار ترافیک پشت سر، هشدار برخورد، سامانه کمکی کنترل فاصله و کروز کنترل هوشمند است. بسته سفارشی گرمایشی نیز به مبلغ ۱۲۰۰ دلار برای خودرو عرضه خواهد شد که QX50 را به صندلیهای جلو و غربیلک فرمان گرمشونده مجهز خواهد کرد.
منبع: motortrend
F۲۲RAPTOR
۲۶ فروردین ۱۳۹۷بسیار بسیار زیبا طراحی شده
همچنین سیستم تغییر حجم موتورش واقعا نابه،از نظر من در کنار در کنار سیستم awd نسبت به رقبای اروپایی خیلی بهتره
Yaser1986
۲۶ فروردین ۱۳۹۷واقعا طراحی خفنی داره خیلی زیبا و عالی کار شده واقعا جای همچین خودروهایی تو کشور ما با سیاست غلط مسئولین خالیه
امیر
۲۶ فروردین ۱۳۹۷طراحیش واقعا حرف نداره ماشینای اینفینیتی از همه لحاظ عین هموطنش لکسوس عالیه.هزاران حیف که در کشور ما نیست و نخواهد بود…
امیر
۲۶ فروردین ۱۳۹۷وجدانن ازنظر ظاهری به ایکس ۳ جی ال سی وکیو۵ برتره داره کابینشم زیبا موتورشم خوب
Sasan
۲۶ فروردین ۱۳۹۷از نزدیک دیدمش خیلی باحال تر عکساشه
#ali.m#
۲۶ فروردین ۱۳۹۷میشه گفت زیبا ترین ماشین کلاس خودشه .
ضمن اینکه به لطف پیشرانش نوآورانه ترین هم هست .
?اینفینیتی?
محمدرضا
۲۶ فروردین ۱۳۹۷واقعا بی نظیره از هر نظر و طبق معمول تنها چیزی که به ما میرسه حسرت دیدنشه چه برسه سوار شدنش
net
۲۶ فروردین ۱۳۹۷اگر اخر خط استیل سفید اطراف شیشه شکسته نبود و مثل xq70 اینفینیتی قوس داشت خیلی زیباتر میشد.منظورم از خط سفید استیل اونجایی که مابین درب دوم و شیشه عقب هست
net
۲۶ فروردین ۱۳۹۷اگر طراحی داخلی بجای رنگ کرم یکپارچه مشکی بود خیلی قشنگتر میشد.xq70 اینفینیتی قشم دیدم خیلی زیبا بود و زیباترین ماشین اینفینیتی هستxq70
فرهاد كرمستجی
۲۷ فروردین ۱۳۹۷منم همین نظر رو دارم اکه مشکی بود مثل گرنجور و سانتافه خیلی بهتر بود:))
NAVID۰۰۹۸
۲۶ فروردین ۱۳۹۷ای جانم به اینفینیتی که واقعا فقط برای قشر جوون ساخته شده.
ای جانم به این متریال بکار رفته داخلی به چه کیفیتی ساخته شده
ولی اینفینیتی مشکلش اینه که قلدره و مثل لکسوس همه پسند نیست ولی واقعا توپ شده QX50
ایمان
۲۶ فروردین ۱۳۹۷به نظرم از رقبای بنامِ خودش بهتره ؛ آفرین به نیسان بزرگ و زیر مجموعه لوکس سازش اینفینیتی ????
مهران
۲۶ فروردین ۱۳۹۷اینفینیتی خیلی از لحاظ طراحی پیشرفت کرده و داره در مسیر درست گام ورمیداره امیدوارم در آینده هم شاید ماشین های فوق العاده ای از این برند دوست داشتنی باشیم
مهراب
۲۷ فروردین ۱۳۹۷دوستان در متن بالا گفته در ضریب تراکم پایین یعنی هشت به یک توان در بیشترین حالته و در ضریب تراکم بالا یعنی چهارده به یک توان در پایین ترین حد ممکن.
مگه ضریب تراکم بالا باعت توان بیشتر نمیشه؟حجم سیلندر مگه بزرگتر نمیشه؟پس توان بیشتر
net
۲۷ فروردین ۱۳۹۷جدیدا اینفینیتی داره در ماشینهای کراس اور و سدان از این خط سفید استیل شکسته اطراف شیشه دربها استفاده میکنه.اگر این خط قوس دار بود مثل مدلهای قبل قشنگتر بود