خودروهای چینیهایما

همراه با هایما S5، در مسیر ایران‌خودرو

سام کاویانی: به نظر می‌رسد که ایران‌خودرو عزم آن دارد که به نحوی آرام و بی‌سروصدا بر بازار کراس‌اوورهای کشورمان سلطه یافته و رقبا را از میدان به در کند. هم‌اینک، این خودروساز وطنی، محصولات مونتاژی و وارداتی ازجمله هایما S7 و رنو کپچر را عرضه می‌کند و اگر کارها طبق روال عادی خود پیش رفته و مشکل حادی پیش نیاید پژو ۲۰۰۸ هم به سبد بلندقامتان آن افزوده خواهد شد؛ اما طبق برخی از مندرجات، سازنده وطنی به این حد نیز اکتفا نکرده و در پی آن است که کراس‌اوور کوچک و مدرنی به نام هایما S5 را هم وارد چرخه تولید کند. پس با این تفاصیلی که برشمردیم، آیا این خودروساز توفیق آن را خواهد داشت که این بازار داغ و پررونق را به‌تمامی قبضه کند؟ به نظر بنده، شانس موفقیت آن بسیار زیاد خواهد بود زیرا که هر چه باشد این خودروساز از یک سرمایه بزرگ به‌عنوان «شبکه سراسر خدمات پس از فروش» بهره می‌برد و کمتر شهر و دیاری را در کشور می‌بینیم که نماینده‌ای از ایران‌خودرو در آن دایر مدار نباشد. به‌رغم تمامی گلایه‌ها و شکایاتی که وجود دارد، اغلب هم‌وطنان گوشه چشمی به ساخته‌های این سازنده دیرپای آریایی دارند.

haima_s5_14
هایما S5 که موضوع این مقاله است یک کراس‌اوور جمع‌وجور و نسبتاً جدید است که برای نخستین بار، ماه آوریل سال ۲۰۱۴ میلادی و در خطه پهناور چین پا به عرصه وجود نهاد.

haima_s5_8
برخلاف طراحی بدنه هایما S7 که بیشتر سبکی اروپایی را تداعی می‌کند، هایما S5، از سبکی کاملاً شرقی بهره می‌برد و حتی تااندازه‌ای هم می‌توان شاکله طرح آن را منحصربه‌فرد نیز برشمرد. بیش از همه، این چراغ‌های جذاب و صیقلی بخش جلوی آن است که در همان نگاه اول توجهات آدمی را به‌سوی خود جلب می‌کنند، چراغ‌هایی که طرحشان از روی مرغان دریایی در حال پرواز الهام گیری شده و در دل خود نوار شفافی از LED را جای داده‌اند. در عین حال، جلوپنجره‌ای بزرگ که شمای کلی آن دهان باز کوسه‌ای را به تصویر می‌کشد، نمایی جذاب و جسورانه‌ای را برای پیشانی این خودرو مهیا ساخته و نماد شاخص و مرکز ثقل آن است.

haima_s5_13
در نیمرخ، ما خطوطی ساده‌ای را می‌بینیم که در قالب یک فرورفتگی از انتهای چراغ‌های عقب شروع شده و پس از عبور از دستگیره درب‌های عقب و جلو حالتی کمانی به خود گرفته و با چرخشی معکوس در گلگیرهای عقب محو می‌شوند. همین فرم در جای خود به جذابیت بصری نمایه جانبی این خودرو افزوده و حالتی بدیع و اسپرت را برای آن فراهم آورده است. کار طراحی بر روی ستون C نیز به نحو بارزی چشمگیر است و فرمی جذاب را به آن هدیه داده است. بخش عقب این خودرو از طرح زیبا و صدالبته عامه‌پسندی بهره می‌برد و هندسه چراغ‌ها در آن شباهت بسیاری به برخی از ساخته‌های فورد و هیوندای دارد. البته برخی از نواقص هم در طراحی این خودرو قابل مشاهده است که ازجمله آنها می‌توان به شیشه کوچک عقب اشاره داشت که میدان دید راننده را تا اندازه زیادی محدود می‌کند.

kia_k4_1
داخل کابین هایما S5 از ظاهری مدرن و عامه‌پسند بهره می‌برد. داشبورد آن نیز همچون بدنه این خودرو از طرحی اسپرت و دلنوازی برخوردار است. با آنکه بیشتر متریال موجود در کابین از انواع پلاستیک ارزان‌قیمت هستند ولی به طرز نرمی قالب‌گیری شده‌اند. صندلی‌ها نیز با پوشش چرمی دو رنگ مشکی و نارنجی پوشانده شده و جزییات آلومینیمی هم در اطراف‌واکناف کابین دیده می‌شوند و البته کنسول میانی نیز از تریم پیانو بلک بهره می‌برد. در بخش مرکزی کنسول نیز یک صفحه نمایش لمسی با ابعادی متوسط جای گرفته است. در این میان، فرمان به‌وضوح از یک طرح قدیمی و کهنه برخوردار است، طرحی که بیشتر متناسب با خودروهای یک دهه پیش است تا بلکه امروزی. فضای موجود در کابین نسبتاً در حد مناسبی بوده و پنج سرنشین بزرگسال می‌توانند به‌راحتی در آن جای گیرند؛ اما صندوق عقب چندان جادار نیست و گنجایش آن تنها معادل ۳۲۰ لیتر است.

هایما S5 با دو پیشرانه متفاوت بنزینی در بازار چین عرضه می‌شود. هر دوی این پیشرانه‌ها ۴ سیلندر بوده و در انواع ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی و ۱.۵ لیتری توربو عرضه می‌شوند. این دو پیشرانه به ترتیب از توانی معادل ۱۲۲ و ۱۶۳ اسب بخار برخوردارند. مهم‌ترین قابلیت تعمیراتی که در این دو پیشرانه دیده می‌شود، استفاده از زنجیر فولادی غیر قابل تعویض به‌جای تسمه تایم پلاستیکی مرسوم است، تسمه تایمی که اصولاً در اغلب خودروهای امروزی به کار رفته و در هر ۸۰ الی ۱۰۰ هزار کیلومتر نیاز به تعویض دارند. استفاده از زنجیر فولادی برای تایم پیشرانه که به نظر می‌رسد نشان و میراثی از همکاری دیرپای فنی میان هایما با مزداست، در جای خود می‌تواند نقش به سزایی در افزایش دوام پیشرانه و رهایی از هزینه‌های مرتبط ایفاء کند. از لحاظ ایمنی، هایما S5 از استحکام ساختاری بالایی سود برده و توانسته است ۵ ستاره را از موسسه ایمنی C-NCAP چین دریافت نماید. عکس‌ها و تصاویر موجود هم از استحکام بالای سقف و ستون‌های این خودرو در هنگام برخورد حکایت می‌کنند.۹ درصد از سازه بدنه این خودرو از فولاد فوق مستحکم،۶۰ از فولاد مستحکم و ۳۱ درصد از فولاد نرمال ساخته شده است. در تمامی درب‌های آن نیز میله‌های فولادی ضخیم جاگذاری شده‌اند. برخی دیگر از مهم‌ترین تجهیزات ایمنی موجود در این خودرو می‌توان به ۶ عدد کیسه هوای ایمنی، سیستم ضد بلوکه ترمز (ABS)، سیستم ترمز در حالت اضطراری (BAS)، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، سیستم کنترل پایداری (ESC)، سیستم کنترل لغزش (TCS)، سیستم کمکی شروع حرکت از سراشیبی‌ها (HLA)، کمربندی ایمنی سه نقطه‌ای و پیش کشاننده و سیستم ISOFIX و… اشاره داشت. در نهایت، به‌رغم تمامی معایب و کاستی‌ها، ازجمله نبود گزینه دو دیفرانسیل برای این خودرو، هایما S5 را می‌توان کراس‌اووری زیبا، ایمن، جوان‌پسند و در عین حال، مجهز دانست که پتانسیل جذب مشتریان زیادی را داشته و در صورت عرضه با بهایی رقابتی می‌تواند برخی از همتایان کهنه‌کار را به‌راحتی از بازار حذف نماید.

مشخصات کلی هایما S5 (نسخه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی)

  • پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو
  • حجم موتور: ۱۴۹۷ سی‌سی
  • توان: ۱۶۳ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه
  • گشتاور: ۲۲۳ نیوتن‌متر در ۱۸۰۰ الی ۴۰۰۰ دور در دقیقه
  • حداکثر سرعت: ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
  • مصرف ترکیبی سوخت: ۸ لیتر در هر یک‌صد کیلومتر مسافت
  • نوع گیربکس: اتوماتیک CVT
  • پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی
  • حجم موتور: ۱۵۹۱ سی‌سی
  • توان: ۱۲۲ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه
  • گشتاور: ۱۶۰ نیوتن‌متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه
  • حداکثر سرعت: ۱۶۵ کیلومتر بر ساعت
  • مصرف ترکیبی سوخت: ۷.۳ لیتر در هر یک‌صد کیلومتر مسافت
  • سیستم فنربندی جلو: مستقل، مک‌فرسون استرات با آنتی رول بار
  • سیستم فنربندی عقب: اتصال چندگانه با آنتی رول بار
  • نوع کالیپرهای ترمزهای جلو و عقب: دیسکی
  • استاندارد آلایندگی: یورو ۴
  • درجه اکتان بنزین مصرفی پیشرانه: ۹۳ یا بالاتر

ابعاد

  • طول/عرض/ ارتفاع: ۴۳۵۸/۱۸۲۳/۱۶۳۰ میلی‌متر
  • فاصله بین دو محور: ۲۶۳۰ میلی‌متر
  • فاصله کف اتاق از سطح زمین: ۲۰۰ میلی‌متر
  • وزن خالص: ۱۴۳۵ کیلوگرم (نسخه ۱.۵ لیتری توربو) و ۱۳۵۰ کیلوگرم (نسخه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی)
  • شعاع گردش خودرو: ۵.۴۵ متر
  • حجم مخزن سوخت: ۶۰ لیتر
  • گنجایش محل بار: ۳۲۰ لیتر
  • اندازه تایرهای جلو و عقب: ۲۱۵/۶۰ R 17

تجهیزات رفاهی (نسخه فول)
سانروف برقی حساس به مانع – سیستم ورود بدون کلید (KEY LESS) – کروز کنترل – دوربین ۳۶۰ درجه کمک راننده – صفحه نمایش لمسی به سایز ۷ اینچ – سیستم هدایت GPS – پوشش چرمی صندلی‌ها و فرمان – تنظیم برقی صندلی راننده در ۶ جهت – تهویه مطبوع اتوماتیک به همراه فیلتر هوای داخل کابین – سیستم نمایشگر فشار باد لاستیک‌ها (TPMS) – بخارزدای شیشه عقب – خروجی برق ۱۲ ولت – سامانه روشنایی در روز- چراغ‌های اتوماتیک جلو – چراغ‌های همراهی سرنشینان در فضای تاریک – آینه‌های جانبی تاشوی برقی مجهز به گرم‌کن – کنترل سیستم صوتی از روی فرمان + CD + MP3 + DVD و درگاه USB/AUX به همراه اتصالات بلوتوث – کامپیوتر سفری – سنسور پارک عقب – رینگ‌های آلومینیمی – آنتن کوسه‌ای و…
توضیح: به تجهیزات ایمنی هایما S5 در داخل متن اشاره شد لذا از تکرار آن پرهیز نمودم.

haima-s5-01

قیمت

  • در چین: ۸۹,۸۰۰ الی ۱۱۳,۸۰۰ یوآن (نسخه ۱.۶ لیتری)
  • در ایران: ۷۰ الی ۱۰۰ میلیون تومان
[دانلود ویدئو]

منابع:
EN.HAIMA.COM
CHINAAUTOWEB.COM
CARNEWSCHINA.COM
و…

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

مطالب مشابه

‫۴۸ دیدگاه‌ها

  1. احمد

    ۱ دی ۱۳۹۷
    سوابق: (1 ديدگاه)

    همه دوستان درست می فرمایند هر اندازه پول بدیم آش می خوریم. هایما اس ۵ صدو هفتاد رنوکلوئوس ۵۷۰ میلیون تومان کدوم آش خوشمزه تره؟ خب اگه پول داشته باشیم البته آش خوشمزه را خواهیم خرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا