خودروی الکتریکی طراحی شده برای سیل و سونامی

یک‌شنبه 17 فروردین 1393 - 09:30
مطالعه 4 دقیقه
Fomm Concept One floating electric car
آمارها نشان می‌دهد از هر ۶ ژاپنی، یک نفر در جایی زندگی می‌کنند که خطر سونامی در آن وجود دارد. همان‌طور که در حوادث سال ۲۰۱۱ میلادی مشاهده شد،...
تبلیغات

آمارها نشان می‌دهد از هر ۶ ژاپنی، یک نفر در جایی زندگی می‌کنند که خطر سونامی در آن وجود دارد. همان‌طور که در حوادث سال ۲۰۱۱ میلادی مشاهده شد، جریان‌های دریایی، با کمترین هشدار به شهرها می‌رسند و شرایط غم‌انگیزی را رقم می‌زنند.

هایدئو سوراماکی، شخصی است که این فجایع را از نزدیک درک کرده است و از این رو، به دنبال ساخت وسیله‌ی نقلیه‌ای بوده تا در مقابل جریان‌های آب ناگهانی، سیل و سونامی، بتواند ایستادگی کند. خودرویی که سوراماکی ساخته، فوم کانسپت وان نام دارد که در نمایشگاه موتور بانکوک معرفی شده است. این خودرو، در واقع، کوچک‌ترین خودروی الکتریکی جهان با چهار صندلی است و در عین‌حال، می‌تواند روی آب شناور شود.

کنترل این وسیله، شبیه به جت اسکی است و پیشرانه آن توسط دو موتور الکتریکی درون چرخ‌های جلو تأمین می‌شود که هر کدام گشتاوری برابر ۲۸۰ نیوتن‌متر می‌توانند ایجاد کنند. این خودرو، ۴۶۰ کیلوگرم وزن دارد و حداکثر فاصله‌ای که می‌تواند با یک شارژ کامل طی کند، ۱۰۰ کیلومتر است. فوم کانسپت وان با ابعاد کوچکی که دارد، اگر گرفتار یک سیل ناگهانی شود، می‌تواند با استفاده از ژنراتور جت‌آب خود، بر روی سطح حرکت کند. با این‌حال، طبق گفته مسئولان شرکت فوم، این حرکت، محدود خواهد بود.

البته این خودرو، یک خودروی دو زیست و قابل‌کاربرد در خشکی و آب نیست و برای استفاده در شرایط اضطراری ساخته شده است. این خودرو اگر کاملاً وارد آب شود، نیاز به تعمیر پیدا خواهد کرد. با این وجود، و با توجه به قیمت تخمین ۹ هزار دلاری برای فوم کانسپت وان، افرادی که در نواحی با خطر سونامی زندگی می‌کنند، احتمالاً داشتن وسیله‌ای را که بتواند در مواقع ضروری روی آب شناور شود، علی‌رغم هزینه‌های تعمیر آن، ترجیح خواهند داد.

این وسیله در سپتامبر ۲۰۱۵ در تایلند به بازار عرضه خواهد شد و برنامه‌هایی برای گسترش بازار خود در کشورهای جنوب شرقی آسیا و پس از آن، ژاپن خواهد داشت.

برای سوراماکی، توسعه‌ی چنین خودرویی، یک هدف شخصی محسوب می‌شود. پدر و مادر سالمندِ سوراماکی، ۲ نمونه از ۲۲ میلیون شهروند ژاپنی هستند که در نواحی کم‌ارتفاع و حادثه‌خیز زندگی می‌کنند. با رویای بهتر شدن وضعیت ایمنی به شکل طرح اولیه یک خودرو، به تحقق رسیدن این رؤیا، مرحله‌ای سخت خواهد بود. خطر امواج جزر و مدی، سونامی و سیل‌های ناگهانی، در سراسر جهان رو به افزایش است و میلیون‌ها نفر به دنبال ایمنی بیشتر در برابر آن هستند.

نظرات

تبلیغات

©1404 - 1393 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پدال تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.