آئودیبی ام و

مقایسه سیستم xDrive ب‌ام‌و با سیستم کواتروی آئودی

به نظر می‌رسد در جهان امروزی سیستم چهار چرخ محرک به‌صورت آپشن در هر خودرویی وجود دارد. در سال‌های دهه‌ی ۸۰ و ۹۰ میلادی یافتن سدان ها یا کوپه‌های چهار چرخ محرک امری سخت بود اما حالا این موضوعی عادی به شمار می‌رود؛ بنابراین هر برندی سیستم چهار چرخ محرک مخصوص به خود را دارد و نامی را که خودش دوست دارد انتخاب کرده است. آئودی یکی از اولین خودروسازانی است که سیستم چهار چرخ محرک مخصوص خود را داشته و همه آن را با نام “کواترو” می‌شناسیم.

Audi-A4_allroad_quattro-2013-1
هرچند برندهای متعدد دیگر نیز سیستم‌های خاص خود را دارند که عملکرد برجسته‌ای را ارائه می‌کنند. برای نمونه ب‌ام‌و نیز سابقه‌ای تقریباً برابر با آئودی در این بخش داشته هرچند نام مخصوص به این سیستم در ب‌ام‌و خیلی جدیدتر است. سیستم چهار چرخ محرک xDrive ب‌ام‌و در حال حاضر معرف حضور همه‌ی طرفداران است و بسیاری از افراد معتقدند این سیستم بهتر از سیستم کواتروی آئودی و سیستم‌های رقبای دیگر است؛ اما در واقع کدام سیستم بهتر است؟

audi-r8
اخیراً Car Throttle نگاهی وسیع به هر دو سیستم انداخته تا گزینه‌ی بهتر را انتخاب کند. هر دو سیستم به‌طور چشمگیری متفاوت بوده و نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود را دارند و هر سیستم در برخی از موارد نسبت به حریف برتری دارد.

quattro-01
برای نمونه سیستم کواتروی آئودی یک سیستم کاملاً مکانیکی است و تنها برخی مداخله‌های کنترل پایداری در آن وجود دارد. این سیستم از دیفرانسیل تورسن مرکزی استفاده می‌کند که می‌تواند “حس” کند کدام اکسل در حال لغزش بوده و سپس دیفرانسیل را به منظور انتقال قدرت به چرخ‌ها به اکسل دیگر قفل کند. زمانی که اکسل دیگر کشش را به دست آورد دیفرانسیل باز شده و دوباره گشتاور به‌صورت ۵۰/۵۰ بین هر دو اکسل توزیع می‌شود.

quattro
سیستم کواتروی آئودی را نباید با سیستم‌های شکل گرفته بر مبنای Haldex اشتباه گرفت. همه‌ی مدل‌های آئودی که پیشرانه‌ای با جای‌گیری عرضی دارند (مثل آئودی A3 و Q3) در حقیقت از سیستم شکل گرفته بر مبنای Haldex استفاده می‌کنند. این سیستم از دیفرانسیل لغزش محدود تورسن استفاده نمی‌کند اگرچه که در پشت صندوق‌عقب خودروها نوشته‌ی کواترو را می‌بینم. تنها خودروهایی که پیشرانه‌ی طولی دارند از سیستم کواتروی کامل بهره می‌برند.

xdrive-01
سیستم xDrive ب‌ام‌و کارکرد کاملاً متفاوتی دارد. این سیستم از کلاچ چندصفحه‌ای استفاده می‌کند که می‌تواند گشتاور را بین اکسل‌ها توزیع کند. هرچند در شرایط رانندگی نرمال اکسل عقب تمام قدرت را دریافت می‌کند. حتی در جاده‌های مرطوب و لغزنده سیستم xDrive ب‌ام‌و به منظور فرستادن قدرت به اکسل عقب (در صورت امکان) طراحی شده است.

xdrive-02
برای رانندگی هیجانی و پرفورمنس احتمالاً xDrive ب‌ام‌و گزینه‌ی بهتری است. سیستم پایه‌ی دیفرانسیل عقب ب‌ام‌و اسپورت‌تر بوده و هیجان رانندگی بیشتری دارد. به علاوه به خاطر کلاچ چندصفحه‌ای که توسط مغز کامپیوتری خودرو کنترل می‌شود سیستم چهار چرخ محرک ب‌ام‌و در واقع قدرت یادگیری و خواندن شرایط و ایجاد تغییرات مطابق آن را دارد. سیستم کواتروی آئودی بیشتر مخصوص مسابقات رالی و رانندگی در برف بوده و برای استفاده در پیست یا شرایطی که کشش بالا مدنظر است فوق‌العاده نبوده چراکه طراحی سنگین خودرو در بخش جلو باعث کمی کم فرمانی می‌شود.

2015 BMW M235i xDrive
در مجموع عملکرد این دو سیستم به شرایط بستگی دارد. اگر رانندگی هیجانی و پرفورمنس داشته اما توانایی بیشتری در تمامی آب‌وهواها می‌خواهید احتمالاً سیستم xDrive ب‌ام‌و برای شما بهتر است. اگر دنبال رانندگی شبیه موقعیت رالی هستید احتمالاً سیستم کواتروی آئودی بهترین است. هرچند هر دو سیستم عالی بوده و کشش فوق‌العاده‌ای را در تمامی آب‌وهواها ارائه می‌کنند. تنها موضوع خاص آنکه هر سیستم مهارت‌های خاص خود را دارند.

منبع: carthrottle

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۸ دیدگاه‌ها

  1. mohsen

    ۴ فروردین ۱۳۹۶
    سوابق: (1060 ديدگاه)

    کاش سیستم 4ماتیک بنز هم در این مقاله بود.
    ممنون جناب احمدزاده

  2. كوروش

    ۴ فروردین ۱۳۹۶
    سوابق: (1124 ديدگاه)

    هنر مهندسی !!!

  3. خسرو

    ۴ فروردین ۱۳۹۶
    سوابق: (2288 ديدگاه)

    این الان شد مقایسه؟ در اخر هم که گفته هر کی هرچی دوست داره ..

  4. سياوش

    ۴ فروردین ۱۳۹۶
    سوابق: (185 ديدگاه)

    یه کلیپ تو اپارات هست که توش سه تا سیستم ۴چرخ بنز و ب ام و و ائودى رو مقایسه میکنه که ایکس درایو ب ام و اول میشه

    1. حسين

      ۵ فروردین ۱۳۹۶
      سوابق: (1363 ديدگاه)

      درود.
      یه کلیپ نیست، خیلی کلیپ هست. اما هر کدوم نتیجه شون متفاوته. به نظر من معتبر ترین سند، همین مطلبه. هر سیستم نقاط قوت و ضعف خودشو داره

  5. GOD BLESS AMERICA

    ۶ فروردین ۱۳۹۶
    سوابق: (754 ديدگاه)

    از نظر من سیستم کواترو برندهء این مقایسه بود ، هر چه مکانیکی تر قابل اطمینان تر، شک نکنید.
    حتی در سیستم های دیجیتالی هم آنهایی که بر پایه تفکر (حافظه فقط خواندنی «ROM») طراحی و ساخته شده اند قابلیت اطمینانی به مراتب بیشتر از سیستم های دارای (سیستم عامل«OS») ارائه میدهند زیرا یک حلقه بسته از اطلاعات ضروری همیشه در بدترین شرایط بهتر از مجموعه ای انبوه از داده های لحظه‌ای که به پردازش نیاز دارد، عمل میکند.

  6. sub

    ۶ فروردین ۱۳۹۶
    سوابق: (4 ديدگاه)

    سلطان تو این مورد فقط سوباروئه ، با احترام به همه برندا توی این زمینه سوبارو به طور باور نکردنی بهتر از همشون عمل میکنه.
    کافیه یه سر به یوتیوب بزنید و مقایسه‌های بیشمارش رو ببینید. همینه که تو مناطق برقی عاشقشن.

    1. GOD BLESS AMERICA

      ۸ فروردین ۱۳۹۶
      سوابق: (754 ديدگاه)

      پس احتمالا مکانیکی تره، ، هر چه مکانیکی تر قابل اطمینان تر.
      شک نکنید ;-)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا