با گسترش خانوادهٔ کراساوورها در سالهای اخیر، سبد محصولات بامو بسیار بزرگتر شده و این سبد بهزودی با اضافه شدن یک کراساوور پرچمدار که در صدر خانوادهٔ X قرار میگیرد، به رشد خود ادامه خواهد داد. همزمان، مدلهای الکتریکی با نشان i مثل i4 و iX به لیست محصولات باواریاییها اضافه شدهاند و نسخههای الکتریکی از نسل بعدی مدلهای X1، سری ۵ و سری ۷ هم در راه هستند.
در سمت دیگر، مدلهای سنتی بامو مثل سری ۳ حضور دارند، مدلهای جدید و عجیبی مثل سری ۴ گرن کوپه و سری ۶ گرن توریسمو اضافه شدهاند و سری ۸ هم بازگشته و در نسخههای کوپه، کانورتیبل و چهاردر کوپه تولید میشود؛ بنابراین، با چنین رونقی که در سبد محصولات بامو به راه افتاده، باواریاییها یک بخش اختصاصی برای نامگذاری محصولات خود ایجاد کردهاند. این افراد بهصورت شبانهروزی در حال کار هستند تا نامهای جدیدی را برای محصولات بامو ارائه کنند. این نامها باید بهخوبی موقعیت مکانی هر مدل در سبد محصولات، نوع انتقال قدرت (محرک جلو، محرک عقب یا چهارچرخ محرک)، نوع پیشرانه و میزان قدرت را نشان دهند. ساده به نظر میرسد؟ هرگز اینطور نیست.
حال بامو با انتشار پادکستی بهطور کامل شیوهٔ نامگذاری محصولات خود را توضیح داده است. روزهای سادهٔ قدیم که اعداد وسطی در نام محصولات این شرکت نشاندهندهٔ حجم موتور بودند سالها است که به پایان رسیدهاند و حالا این اعداد معنای دیگری دارند. بامو برای توضیح این موضوع، نام 745e را مثال زده است. در این نام، عدد ۷ همچنان به سری ۷ اشاره دارد. در شیوهٔ نامگذاری این شرکت، از اعداد فرد برای مدلهای معمولی استفاده میشود و اعداد زوج معمولاً به مدلهای اسپرت اختصاص دارند.
از اینجا به بعد موضوع جالبتر میشود زیرا عدد وسط یعنی ۴۵ دیگر حجم موتور را نشان نمیدهد و 745e به پیشرانهٔ ۴.۵ لیتری مجهز نیست. این اعداد حالا قدرت مدلها را برحسب کیلووات نشان میدهند. بهعنوانمثال، مدلهایی که بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلووات (۴۰۰ تا ۴۷۰ اسب بخار) قدرت دارند، در ردهٔ ۴۵ قرار میگیرند. آئودی هم مدتی است که از همین روش برای نامگذاری محصولات خود استفاده میکند اما فواصل قدرتی که آئودی برحسب کیلووات در نظر گرفته با بامو متفاوت است زیرا ۴۵ در سبد محصولات آئودی به معنای خودروهایی با قدرتی بین ۱۷۰ تا ۱۸۵ کیلووات (۲۳۰ تا ۲۵۰ اسب بخار) است.
این شیوه ممکن است گیجکننده به نظر برسد اما به گفتهٔ بامو، با توجه به تنوع پیشرانههای امروزی که شامل نمونههای بنزینی، دیزلی، هیبریدی خفیف و پلاگینهیبریدی میشود، ضروری است. فهمیدن معنی حرف آخر نام خودروهای بامو اما نباید سخت باشد زیرا e یعنی پلاگینهیبریدی، i یعنی بنزینی و d یعنی دیزلی. برای نشان دادن نوع انتقال قدرت نیز از نامهای sDrive و xDrive استفاده میشود که به ترتیب به معنای محرک عقب و چهارچرخ محرک است. البته sDrive تا چند سال پیش فقط به مدلهای محرک عقب اختصاص داشت اما اکنون برخی مدلهای کامپکت بامو مثل سری ۱ هاچبک، سری ۲ اکتیو تورر، سری ۲ گرن کوپه و کراساوورهای X1 و X2 بهصورت محرک جلو هم ارائه میشوند.
سپس به خودروهای M پرفورمنس میرسیم که قبل از نام خود حرف M دارند. دراینبین اما دو استثنا وجود دارد زیرا در مدلهای سری X و Z حرف M بعد از نام خودرو قرار میگیرد مثل X5 M50i و Z4 M40i. معمولاً اکثر مدلهای M پرفورمنس به سامانهٔ چهارچرخ محرک مجهز هستند اما در موارد نادری اگر نسخهٔ دوچرخ محرک هم ارائه شود، کلمات sDrive یا xDrive به انتهای نام اصلی اضافه میشود. در مورد مدلهای M کامل، شاسیبلندها مثل X5 M حرف M را در انتهای نام خود دارند درحالیکه این حرف در کوپهها و سدانها در ابتدای نام قرار میگیرد مثل M3. قبلاً نسخهٔ M کامل از Z4 هم وجود داشت که از همان استراتژی کراساوورها پیروی میکرد و Z4 M نام داشت اما این نسخه به تاریخ پیوسته است.
خب حالا سراغ مدلهای الکتریکی میرویم که نام همهٔ آنها با حرف i شروع میشود. این حرف از اول کلمهٔ Innovation به معنای نوآوری گرفته شده است. البته بامو قبلاً خودروهایی با نام i تولید میکرد که پیشرانهٔ درونسوز داشتند (i8 و i3) اما هماکنون تولید i8 خاتمه یافته و برای i3 هم دیگر پیشرانهٔ بنزینی افزایشدهندهٔ برد ارائه نمیشود. هرچند نسخههای چهارچرخ محرک مدلهای الکتریکی از همان کلمهٔ xDrive استفاده میکنند اما برای الکتریکیهای دوچرخ محرک نام eDrive در نظر گرفته شده است.
بامو برای معادل الکتریکی محصولات درونسوز خود هم از حرف i استفاده میکند که مثالهای آن i4 و iX3 هستند. البته دراینبین استثناهایی مثل iX هم وجود دارد. به نظر میرسد شاسیبلند جدیدی که پایان ماه جاری معرفی خواهد شد هم یکی دیگر از همین استثناها باشد زیرا برخلاف گزارشاتی که به نام X8 برای این خودرو اشاره داشتهاند، انتظار میرود کراساوور جدید بامو، XM نام داشته باشد تا نشان دهد که این یک خودروی اختصاصی M است. با همهٔ اینها، درنهایت نامگذاری محصولات بامو سادهتر خواهد شد زیرا پیشرانههای درونسوز دوران پایانی عمر خود را سپری میکنند.
Porsche 911
۲۰ آبان ۱۴۰۰مطلب فوق العاده جذابی بود
تشکر آقای دهقان…
خیلی برام جالب بود این سبک از نام گذاری
ولی به شدت منتظر شاسی بلند جدیدش هستم که احتمال میره یا X8 باشه یا XM ولی فکر کنم خیلی پیشرفته باشه
کاری به طراحی ندارم چون سلیقه ای هست ولی منتظرم ببینم که چجوری پا به عرصه میزاره
امیر
۲۰ آبان ۱۴۰۰تشکر جناب دهقان ، مطلب بسیار عالی و فوق العاده ای بود.
$ᏗᏰᏖᎥᏁ$
۲۰ آبان ۱۴۰۰دستت درد نکنه امیرآقا، همیشه نامگذاری شرکتایی مثل بامو، آئودی پورشه و خصوصا بنز برام خیلی پیچیده ست، اگه امکانش هست درمورد نامگذاری های بنز هم مطلب بنویسید 🙏👏
🤍Audi e_tron gt🤍
۲۱ آبان ۱۴۰۰ممنون برای نام گذاری های آئودی هم بذارید ممنون می شیم
Reza Waffen SS
۲۰ آبان ۱۴۰۰جالب بود
نوید محمد
۲۰ آبان ۱۴۰۰چقدر گیج کننده و مسخره
به جاش یه تیم برای رهایی از جلوپنجره مضحک و بزرگ دندون خرگوشی تشکیل میداد
فلکی
۲۰ آبان ۱۴۰۰تحریریه پدال زیاد شده
نظرات زود منتشر میشه 👏
net
۲۰ آبان ۱۴۰۰طراحیهای جدید بی ام و خراب شد بخاطر جلوپنجره بزرگ و زیر چراغ جلو دندانه دار و چراغ جلو دو قسمتی روی هم . زیباترین ماشین بی ام و که دیدم بی ام و سری ۸ روباز با جلوپنجره کوچک و چراغ باریک کشیده جلو که در حال حاضر زیباترین ماشین روباز جهان هست
MERCEDES BENZ SL 73 AMG (R129)
۲۰ آبان ۱۴۰۰چون خودروسارانی مثل آئودی و بنز و بی ام و طی سالیان متمادی ماشیناشونو بر اساس سری یا کلاس های مختلف عرضه کرده اند ؛ یذره نام گذاری پیچیده و عجیب غریب دارند …
جایزه مزخرف ترین ماشین ب ام و هم به i8 میرسه …
BMW i8 یک ماشینی بود که نه تکلیفش با خودش مشخص بود و نه با کمپانی سازنده اش ….
با آن قیمت فضایی و غیر منطقی اش ( شروع از ۱۵۰ تا ) به نظر خود من یکی از بی ارزش ترین ماشینای ب ام و بود ….
در مورد مشکلاتش هم که میشه یه کتاب مطلب نوشت …
M.K karimi
۲۰ آبان ۱۴۰۰کاش بازم از این مطالب آموزشی گذاشته بشه
واقعا اینجور مطالب خیلی به بالا بردن اطلاعات پایه کمک میکنن
مهردادکمال
۲۱ آبان ۱۴۰۰ممنون
ابراهیم
۲۱ آبان ۱۴۰۰لطفا شیوه نامگذاری محصولات پورش هم قرار بدید
Roham
۲۳ آبان ۱۴۰۰چه مسخره!!!