بی ام و

بی ام و بزرگترین تونل باد عمودی دنیا را افتتاح کرد

شرکت بی ام و آلمان اعلام کرد بزرگترین تونل باد عمودی دنیا را تأسیس کرده است.


پس از حدود ۴ دهه، بی ام و در حال جایگزین کردن تونل باد آیرو آکوستیک خود در آلمان است. تأسیسات جدید این خودروساز که در مرکز تحقیقات و نوآوری مونیخ مستقر شده ابعاد بزرگی دارد. طول/عرض/ارتفاع این تونل باد جدید به ترتیب ۱۰۰/۲۵/۴۵ متر است و آن را به بزرگترین تونل باد عمودی دنیا بدل می‌کند.

با این تونل باد جدید بی ام و می‌تواند مطالعات دقیق‌تری روی سر و صداهای موجود در خودروهای تولیدی داشته باشد. نکته مهم اینکه دوربین آکوستیک موجود در این تأسیسات از ۲۱۶ میکروفون بهره می‌برد. ژرمن‌ها ادعا می‌کنند تونل باد جدید می‌تواند صداها را با دقت کمتر از یک سانتی‌متر تشخیص دهد. بی ام و همچنین سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی روی داینامومتر غلتکی چهار چرخ داشته تا درباره صداهای باد و رولینگ مطالعه نماید. یک سیستم لرزش سنج لیزری هم لرزش‌های مکانیکی وسایل نقلیه را اندازه‌گیری می‌کند.

تأسیسات جدید بی ام و به حدی بزرگ است که می‌تواند بزرگترین خودروهای این گروه همچون X7 و رولزرویس فانتوم را در خود جای دهد. از آنجایی که هیچ خبری از انعکاس صدا نیست بنابراین مهندسان به راحتی می‌توانند شرایط جاده را شبیه‌سازی کنند. یک دمنده بزرگ با ظرفیت ۴.۵ مگاوات نیز نصب شده که در هر دقیقه ۱۰۰ هزار مترمکعب هوا را با سرعت ۲۵۰ کیلومتر در ساعت تولید می‌کند. این برند می‌گوید تونل باد عمودی جدیدش ساکت‌ترین تونل باد ایستاده دنیاست و داده‌های جمع آوری شده در آن روی محصولات نئو کلاس جدید بکار گرفته خواهند شد.

در ابتدا قرار است حداقل ۸ خودروی نئو کلاس تا سال ۲۰۲۸ تولید شوند که اولین آن‌ها کراس اور iX3 است که سال آینده معرفی خواهد شد و در سال ۲۰۲۶ نیز سدان i3 از راه خواهد رسید. تولید برخی مدل‌ها همچون i3 تورینگ و حتی iX4 تائید نشده اما شایعاتی درباره آن‌ها وجود دارد. گفته می‌شود iX4 جانشین X4 خواهد شد و دیگر خبری از نسخه درون‌سوز این کراس اور نخواهد بود؛ اما باید به این نکته اشاره شود که تونل باد و صدای جدید بی ام و بخشی از مرکز آیرو آکوستیک و الکتریک درایو AEC بی ام و است که مسئولیت تولید و تست پروتوتایپ های نسل بعدی باتری‌های خودروهای برقی را بر عهده دارد. همچنین AEC خط تولید آزمایشی برای اینورترهای موتورهای برقی را نیز در خود جای داده است. این بخش مساحت ۸۰۰ مترمربعی داشته و از بخش ۱۵ هزار مترمربعی مخصوص تولید باتری‌ها جدا می‌شود.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۵ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

یک دیدگاه

  1. ناخدا

    ۲۳ آذر ۱۴۰۳
    سوابق: (369 ديدگاه)

    ما کجای این دنیا هستیم ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا