قایقهفته نامه

سریع‌ترین کشتی های نظامی دنیا؛ از کیلیچ ترکیه تا ایندیپندس آمریکا

اگر دوست دارید با سریع‌ترین کشتی های نظامی دنیا آشنا شوید این مطلب جذاب پدال را از دست ندهید.


ناوهای جنگی خیلی با سرعت بالا شناخته نمی‌شوند و این ویژگی همیشه تضمینی برای پیروزی در یک نبرد و جنگ نخواهد بود اما در هر صورت می‌تواند یک امتیاز مثبت برای ناو باشد. بسته به نوع کشتی بکار گرفته شده، سرعت نهایی می‌تواند فاصله بین مرگ و زندگی را تعیین کند. البته باید بدانید سرعت داخل اقیانوس با سرعت روی زمین حس متفاوتی خواهد داشت. ناوهای هواپیمابر کلاس جرالد آر فورد می‌توانند سرعت حدود ۳۰ گره دریایی (۵۵ کیلومتر در ساعت) داشته باشند، عملکردی که شاید در خودرویی با سرعت بالاتر از ۱۰۰ کیلومتر در ساعت خیلی سریع احساس نشود.

همچنین بخوانید:

اما زمانی که بدانید ناوهایی ۱۰۰ هزار تنی وجود دارند که با این سرعت بالا موج‌های بزرگ دریا را می‌شکافند، قطعاً نظرتان به آن‌ها جلب خواهد شد؛ بنابراین زمانی که ناوهای جنگی بتوانند با سرعتی بیش از ۵۵ کیلومتر در ساعت حرکت کنند، در معرض دید قرار خواهند گرفت. اگرچه ناوهای جنگی دیگری هم با سرعت‌های بالاتر از ناوهای حاضر در این لیست وجود داشته‌اند اما این لیست به ناوهایی اختصاص دارد که هنوز در خدمت ارتش آمریکا و یا دیگر کشورها هستند. حتی ناوهایی که منحصراً برای آموزش و تمرین بکار می‌روند نیز در این لیست حضور یافته‌اند اما گزینه‌هایی که بازنشسته شده‌اند از لیست ما حذف می‌شوند. برای مثال با اینکه ناو اورلی یونوک اکرانوپلان A-90 دوران جنگ سرد به سرعت زیادی دست یافته بود اما در سال ۱۹۹۳ بازنشسته شد و به همین خاطر در لیست سریع‌ترین کشتی های نظامی دنیا قرار نگرفت.

سریع‌ترین کشتی های نظامی دنیا

کلاس کیلیچ

سرعت: ۷۴ کیلومتر در ساعت

نیروی دریایی ترکیه خیلی در صدر اخبار نظامی دنیا قرار ندارد اما این کشور برخی از سریع‌ترین ناوها را بکار گرفته است. ناوهای هجومی کیلیچ ترکیه سرعت بالایی دارند و اولین آن‌ها در سال ۱۹۹۸ عملیاتی شده است. این ناو و دو نسخه بعدی یعنی کالکان و میزراک به کلاس کیلیچ I تعلق دارند درحالی‌که شش ناو بعدی از نسخه کیلیچ II بوده‌اند. تجهیزات الکترونیکی این ناوها به ویژه سیستم ردیابی کنترل آتش و برخی تسلیحات باعث تمایز هر دو کلاس از یکدیگر می‌شود. زمانی که شرایط آب و هوایی ایده آل باشد ناو کلاس کیلیچ می‌تواند به سرعت ۷۴ کیلومتر در ساعت دست یابد. حتی در صورت مواج بودن آب نیز این کشتی‌ها توانایی رسیدن به سرعت ۴۴ کیلومتر در ساعت را خواهند داشت. این ناو ۵۵۲ تنی از چهار پیشرانه اصلی MTU استفاده می‌کند. پیشرانه‌های دیزلی موردبحث توانایی تولید ۲۲ هزار اسب بخار قدرت را دارند.

قایق تهاجمی جنگنده SEAL

سرعت: ۷۴ کیلومتر در ساعت

جزئیات زیادی از قایق‌های نیروهای ویژه SEAL به خاطر امنیت ملی در دسترس نیست. البته می‌توانیم به برخی اطلاعات این قایق‌ها اشاره کنیم. در سال ۲۰۱۵ بود که نیروی دریایی آمریکا ناوهای کوچک مارک V ویژه را با نمونه‌های پرسرعت و جدید تهاجمی جایگزین کرد. علیرغم سری بودن پروژه می‌توانیم برخی جزئیات را ارائه کنیم. اول اینکه این قایق می‌تواند به سرعت فراتر از ۷۴ کیلومتر در ساعت برسد و شاید حتی سرعت ۱۰۲ کیلومتر در ساعت را نیز ثبت کند. آمریکا قایق CCA را نیز تولید کرده که توانایی رسیدن به سرعت فراتر از ۱۰۲ کیلومتر در ساعت را دارد. CCA از سیستم حرکت سطحی متشکل از پره‌های پرسرعت استفاده می‌کند. بخشی از این پره‌ها خارج از آب قرار دارد که به‌طور قابل‌توجهی درگ را کاهش می‌دهد.

شناورهای جنگی کلاس ایندیپندس

سرعت: ۸۱ کیلومتر در ساعت

در اوایل قرن ۲۱ شرکت جنرال داینامیکس ایده تولید ناو کوچک و چابکی را که بتواند به راحتی در نزدیکی خطرات محیطی بکار گرفته شود مطرح کرد. لاکهید مارتین قبلاً با برخی شرکت‌ها در زمینه تولید چنین شناوری همکاری می‌کرد اما نیروی دریایی آمریکا پیشنهاد جنرال داینامیکس را قبول کرد و قرارداد تولید دو فروند از این کشتی‌ها را امضا کرد. نتیجه این تلاش‌ها تولید شناور جنگی کلاس ایندیپندس بود. این شناور سرعت و پهنای زیادی دارد و به همین خاطر بزرگ‌ترین عرشه پروازی را بین ناوهای هجومی سطحی دارد. با وجود چنین ویژگی‌هایی، شناور موردبحث همچنان می‌تواند به سرعت ۸۱ کیلومتر در ساعت برسد. شناور کلاس ایندیپندس از قوای محرکه دیزلی و توربین استفاده می‌کند. نیروی دریایی آمریکا در سال ۲۰۱۰ از کنگره درخواست تائید خرید ۱۰ فروند شناور کلاس ایندیپندس را داشت و این درخواست نیز تائید شد. هم‌اکنون ۱۸ فروند از این ناو جنگی تولید شده و نوزدهمین فروند نیز در حال توسعه است.

ناوهای هجومی کلاس فریدام

سرعت: ۸۷ کیلومتر در ساعت

تیم لاکهید مارتین مشغول تولید کشتی جنگی کلاس فریدام است. این کشتی از همان فرهنگ خاص آمریکایی‌ها یعنی تولید محصولاتی بزرگ‌تر، قوی‌تر و سریع‌تر از دیگران پیروی می‌کند. همانند شناور کلاس ایندیپندس، نیروی دریایی آمریکا ناو فریدام را برای مقابله با خطرهایی همچون مین‌های دریایی، زیردریایی‌های دیزلی و دیگر قایق‌های تهاجمی سریع سفارش داده است. وقتی صحبت از قایق‌های سریع باشد، ۱۳ کشتی گوناگون کلاس فریدام مشکل خاصی در نزدیک شدن به اهداف خود نخواهند داشت. طرح نهایی لاکهید مارتین یک قایق با سرعت ۸۷ کیلومتر در ساعت است که بازهم همانند ناو کلاس ایندیپندس از قوای محرکه دیزلی و توربینی سود می‌برد.

رزم‌ناو کلاس اسجولد

سرعت: ۱۱۱ کیلومتر در ساعت

نیروی دریایی سلطنتی نروژ یکی از سریع‌ترین قایق‌ها و ناوهای جنگی دنیا را در اختیار دارد. اگر شرایط آب و هوایی ایده آل باشد، رزم‌ناو کلاس اسجولد می‌تواند به سرعت قابل‌توجه ۱۱۱ کیلومتر در ساعت دست یابد. نیروی دریایی نروژ اولین فروند از این ناو را در سال ۱۹۹۹ سفارش داد و چند سال بعد ۵ فروند دیگر را نیز خریداری کرد. اسجولد به مدت ۱۳ ماه از آمریکا بازدید کرد تا نیروی دریایی این کشور بتواند با طراحی و قابلیت‌های آن آشنا شود. ناو اسجولد در سال ۲۰۰۲ به نروژ بازگشت و یک سال بعد هم فرماندهان نیروی دریایی این کشور دستور ارتقای قوای محرکه آن را دادند. پس از چند سال ۵ فروند دیگر از این رزم‌ناوها با قوای محرکه ترکیبی دیزلی توربینی سفارش داده شدند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲۸ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۱۰ دیدگاه‌ها

  1. Nr

    ۶ دی ۱۴۰۳
    سوابق: (126 ديدگاه)

    کلاس ایندیپندنس تو ماشین های 2 بود :)

    موافقم 15
    1. همایون

      ۷ دی ۱۴۰۳
      سوابق: (873 ديدگاه)

      جالبه بدونید طبق آخرین اخبار آمریکا از کلاس ایندیپندس خیلی ناراضیه به خاطر اینکه یه ناو گشتی ساحلیه ولی به اندازه کافی مسلح نیست و طراحیش اجازه نمیده اسلحه های جدید روش نصب کرد پس با وجود جدید بودن در اقدامی عجیب قصد داره همرو بازنشست کنه و با یه کلاس دیگه جایگزین کنه حتی جانشینشم طراحی شده و ماکتش آمادست که برخلاف این طراحی ساده داره

      1. Tesla

        ۱۰ دی ۱۴۰۳
        سوابق: (1 ديدگاه)

        فکر کنم موردی که اشاره می‌کنید مربوط به ناو فریدام هست که اونم یه ارتقا دریافت کرده که احتمالاً بازنشسته نشه

  2. جرمی کلارکسون

    ۶ دی ۱۴۰۳
    سوابق: (1065 ديدگاه)

    پدال زد تو کار ناوشکن بنازم

    موافقم 14
    مخالفم 4
    1. SMS

      ۶ دی ۱۴۰۳
      سوابق: (661 ديدگاه)

      فقط سرعت قایق های تندرو ایران 😁

      موافقم 8
      مخالفم 7
  3. Avan

    ۶ دی ۱۴۰۳
    سوابق: (434 ديدگاه)

    ما ترکیه را دست کم گرفتیم.واقعا پیشرفت کرده.این از کشتی تازگی ها هم جنگنده پیشرفته ساخته. پهپادهاش هم که معروفند.

    موافقم 16
    مخالفم 9
    1. Navid A J

      ۱۳ دی ۱۴۰۳
      سوابق: (3808 ديدگاه)

      ترکیه طبل توخالیه. همون قومپوزی ک گفتن؛‌ همونه. زیاد جدیش نگیر

  4. Galant.VR4(JDM)

    ۷ دی ۱۴۰۳
    سوابق: (1435 ديدگاه)

    ناوشکن کلاس ایندیپندس، یو اس اس اوماها مثل بقیه ناو های این کلاس برای نبرد در آب‌های کم عمق و ساحلی طراحی شده و به لطف سیستم‌های کامپیوتری پیشرفته خود می‌تواند ماموریت‌های گوناگونی همچون عملیات مین‌روبی، ضد شناورهای ساحلی، ضد استحکامات ساحلی،‌ ضد زیردریایی و… انجام دهد
    سیستم موشکی لیزری قدرمند برای نبرد های دریایی و هدف های زمینی کاملا موثره برد حدود 200 کیلومتر رو داره
    دایره گردش سکان زیادی داره و حداکثر سرعتش در شرایط مناسب 90 کیلومتر درساعت هستش

  5. زرد

    ۷ دی ۱۴۰۳
    سوابق: (149 ديدگاه)

    اصلا سرعت ملاک نیست تو شناور های سنگین
    که بیای بگی سرعت این زیاده پس بهتره(مقاله زرد)
    اونجور باشه قایق های سپاه از همش بهتره

    موافقم 7
    مخالفم 1
  6. همایون

    ۷ دی ۱۴۰۳
    سوابق: (873 ديدگاه)

    آخریه خیلی عجیبه یعنی واقعا رزم‌ناوه یا مثل ناوشکنه جماران راجع بهش اغراق کردن و تو ایران داخل یه کلاس بزرگتر جا کردنش.اگه واقعا رزم ناو باشه یعنی بالای ده هزار تن وزن داره واقعا عجیبه اینهمه سرعت با اون وزن

    موافقم 4
    مخالفم 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا