شورلت

کوروت پینین فارینا؛ تک ساخت با ترکیب عضلانی آمریکایی و هنر ایتالیایی

شورلت کوروت روندینه (Rondine) که سال ۱۹۶۳ توسط پینین‌فارینا ساخته شد، بیشتر شبیه یک فراری دههٔ ۶۰ به نظر می‌رسید تا کوروت C2 که بر اساس آن ساخته شده بود.

شورلت کوروت در طول تاریخ هفتادسالهٔ خود، به محبوب‌ترین خودروی اسپرت آمریکا و یکی از افسانه‌ای‌ترین خودروهای تاریخ تبدیل شده است. این ماشین همچنین به لطف قیمت مناسب و پیشرانه‌های V8 قدرتمند و قابل‌اعتماد، گزینهٔ محبوبی برای سازندگان اروپایی برای ساخت مدل‌هایی زیبا بر اساس کوروت بوده است. یکی از این کوروت‌ها که لباس شیک ایتالیایی بر تن کرده و شایستهٔ یادآوری است، کوروت روندینه ۱۹۶۳ است که توسط پینین‌فارینا ساخته شد.

خودروی نمایشی پینین‌فارینا

برخلاف بسیاری از کوروت‌های تک ساخت، این مدل توسط یک مالک کوروت که خواهان خودرویی منحصربه‌فرد بود سفارش داده نشد. داستان روندینه چند ماه پس از معرفی رسمی کوروت C2 آغاز می‌شود یعنی زمانی که «بیل میچل» طراح ارشد جنرال موتورز از دوست صمیمی خود «سرجیو پینین‌فارینا» تماسی دریافت کرد. در آن زمان، شرکت‌های طراحی و اتاق‌سازی شناخته‌شده برای اینکه همچنان مطرح بمانند مجبور بودند در نمایشگاه‌های خودروی بزرگ اروپا با خودروهای جدیدی حاضر شوند و پینین‌فارینا برای نمایشگاه پاریس ۱۹۶۳ چیزی برای نمایش نداشت.

رئیس شرکت بجای ساخت بدنهٔ جدیدی برای یک فراری، معتقد بود کار روی کوروت C2 که قیمت ارزان‌تری دارد ایدهٔ بهتری خواهد بود. علاوه بر این، وی می‌توانست شاسی کوروت را به‌صورت رایگان از دوست آمریکایی خود بگیرد. میچل با این کار موفقیت کرد و حتی اجازهٔ استفاده از نان کوروت را هم به پینین‌فارینا داد. بدین ترتیب، بدین ترتیب، ایتالیایی‌ها دست‌به‌کار شدند و در عرض چند ماه، کانسپتی بنام روندینه (Rondine پرستو به زبان ایتالیایی) برای رونمایی عمومی آماده شد.

طراح آمریکایی، ساخت ایتالیایی

روندینه با استفاده از بدنهٔ فولادی بجای ساختار فایبرگلاس کوروت، تفسیر جسورانه‌ای از C2 بود. این ماشین که توسط «تام تجاراد»، طراح آمریکایی ‌الاصل پینین‌فارینا طراحی شده بود، دماغهٔ کشیده و انتهای کوتاه کوروت را حفظ کرده بود اما بدنه با تأکید بر ظرافت ایتالیایی کاملاً از نو طراحی شد. این بدنهٔ جدید به میزان قابل‌توجهی کشیده‌تر از C2 بود و نمای متمایز یک گرند تورر اروپایی را به خودرو بخشید. روندینه با چراغ‌های جلوی نیمه مخفی و جلوپنجرهٔ عریضی که توسط سپرهای طریقی احاطه شده بود، به‌طور جسورانه‌های از کوروت C2 با دماغهٔ تیز فاصله گرفته بود.

همین فرمول کاهش خطوط تیز در پروفیل جانبی خودرو هم اعمال شد و در عقب هم چراغ‌های گرد کوروت با نمونه‌های مستطیلی بزرگ‌تری جایگزین شدند. همچنین طراحی عقب خودرو هم با الهام از پرستو صورت گرفته بود. روندینه در داخل اما همان کوروت C2 باقی ماند زیرا داشبورد، کنسول میانی و صندلی‌ها دست‌نخورده باقی مانند و صرفاً تودوزی چرمی سفید برای آن در نظر گرفته شد.

ویژگی بحث‌برانگیزی که دوباره طراحی شد

تصاویری از نمونهٔ اولیهٔ روندینه نشان می‌دهد که طراحی سقف خودرو با چیزی که بعداً در نمونهٔ نهایی ارائه شد متفاوت بوده است. در این تصویر شیشهٔ عقب شیب منفی دارد و احتمالاً به دلیل بحث‌برانگیز بودن این ویژگی طراحی، بخش انتهایی سقف بعداً دوباره طراحی شده و به شیشهٔ عقب بزرگی با فرم متفاوت مجهز شده است.

زیرساخت تمام آمریکایی

درحالی‌که بدنهٔ فولادی دست‌ساز روندینه از زیر دستان یک شرکت ایتالیایی بیرون آمد، زیر این بدنه همچنان یک کوروت اصیل باقی ماند. حتی با اینکه اوورهنگ‌های جلو و عقب خودرو کشیده‌تر شدند، شاسی هیچ تغییری نکرده و همان سیستم تعلیق و ترمزهای دیسکی C2 را داشت. پیشرانه هم یک نمونهٔ ۵.۴ لیتری V8 انژکتوری استاندارد بود که ۳۶۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کرد و نیروی آن از طریق یک گیربکس چهار سرعتهٔ دستی صورت می‌گرفت.

از موزهٔ ایتالیایی تا کلکسیون خصوصی در آمریکا

روندینه پس از نمایش در نمایشگاه پاریس ۱۹۶۳، با واکنش مثبت مردم و مطبوعات خودرویی مواجه شد. این خودرو سال بعد هم در بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های خودروی اروپا به نمایش درآمد و سپس راهی موزهٔ پینین‌فارینا در تورین شد. سپس در اواخر دههٔ ۲۰۰۰ که پینین‌فارینا در تلاش برای بقا و پرداخت بدهی‌های هنگفت خود بود، تصمیم به فروش چند کانسپت خود مثل روندینه گرفت. بدین ترتیب، این کوروت تک ساخت در سال ۲۰۰۸ در یک حراجی به یک کلکسیونر آمریکایی با قیمت ۱.۸ میلیون دلار فروخته شد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶۶ رای

امیر دهقان

نویسنده و مترجم پدال، عاشق ماشین، عشقی که حد و حصر نداره

مطالب مشابه

‫۱۴ دیدگاه‌ها

  1. مازیار

    ۱۱ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (988 ديدگاه)

    C2 فابریک خیلی بهتره
    و یکی از زیباترین خودروهای اسپرت دنیاست

    موافقم 44
    مخالفم 6
  2. داریوش فدایتشوم

    ۱۱ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (71 ديدگاه)

    بی نظیره

    موافقم 20
    مخالفم 3
  3. R@min

    ۱۱ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (2101 ديدگاه)

    نمی دونم چرا لاستیک دور سفید از مد افتاد واقعا دوست دارم این مدل لاستیکارو.

    موافقم 43
    مخالفم 1
  4. Anti Tesla

    ۱۱ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (1290 ديدگاه)

    درسته من تو حوضه خودرو هیچ علمی ندارم ولی از دیدن طراحی های پنین فارینا بسیار لذت می برم.

    موافقم 35
    مخالفم 2
    1. Saeed

      ۱۱ آذر ۱۴۰۲
      سوابق: (213 ديدگاه)

      ایدیت نشون میده که هیچ سر رشته ای از ماشین ها نداری

      موافقم 3
      مخالفم 18
      1. Anti Tesla

        ۱۲ آذر ۱۴۰۲
        سوابق: (1290 ديدگاه)

        نه عزیز جان.
        من اصلاً به Tesla company فکر نمی‌کنم.
        من از کاربر Tesla بدم میاد به همین‌ دلیل آیدی خود را به Anti Tesla تغیر دادم.
        و من ۱۰ برابر اون هایی که ادعا دارن در مورد خودرو علم دارم ولی خب تا وقتی افراد عالم تری در این حوضه در این سایت هستند من در برابر اونا هیچ هستم.

        موافقم 8
        مخالفم 1
  5. JDM سابق

    ۱۱ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (794 ديدگاه)

    همون بیل میشل و زورا رو طراحی C2 دعواشون بشه بهتره تا این

    موافقم 3
    مخالفم 5
    1. amir

      ۱۱ آذر ۱۴۰۲
      سوابق: (3698 ديدگاه)

      هارلی ارل بیل میشل لی یاکوکا و … از بزگران طراحی خودرو

      موافقم 4
      مخالفم 0
  6. Amir

    ۱۱ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (112 ديدگاه)

    شیشه عقبش بده
    وگرنه بقیه جاهاش عالیه

    موافقم 1
    مخالفم 4
  7. ابوالفضل

    ۱۱ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (328 ديدگاه)

    زیباست فقط پشتش میتونست بهتر باشه
    کوروت با اون چراغ های گرد در عقب خیلی قشنگ تره

    موافقم 15
    مخالفم 1
  8. فرهاد

    ۱۱ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (680 ديدگاه)

    تو دنیا امروز که چهار تا چرخ زیر قهوه جوش ضد گلوله میندازن و بعد چهار تا بچه از شتاب مسخرش ذوق میکنن ، دیدن همچین شاهکار هایی از گذشته واقعا لذت بخشه

    موافقم 28
    مخالفم 3
  9. BMW

    ۱۱ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (1497 ديدگاه)

    زیباست آدم دلش میخواد تو اون دوران باشه🙂😢

    موافقم 8
    مخالفم 1
  10. همایون

    ۱۲ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (828 ديدگاه)

    هنر ناب ایتالیایی در تلفیق با تکنولوژی آمریکایی
    واقعا اون زمان خودروسازی و اتاق سازی نیاز به تکنسین هنرمند داشت واقعا این عکسهای زیبا هرچی تصویر از سایبرتراک زشت تو این چند روز دیدیم رو شست و برد.ممنون

  11. بنیامین

    ۱۲ آذر ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    شباهت زیادی با مازراتی گیبلی ۱۹۷۰ داشت ولی به هر حال شاهکاره..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا