خودروهای چینی

کسب 5 ستاره ایمنی یورو انکپ توسط خودروهای چینی

خودروهای چینی دیپال S07 متعلق به چانگان، لیپ موتور C10، مکسوس eTerron 9 شرکت سایک و ولوو EX30 متعلق به گروه جیلی توانستند ۵ ستاره ایمنی یورو انکپ را دریافت نمایند.


سال پیش بود که مدیران انکپ نگرانی‌های خود درباره سطح ایمنی محصولات چینی را بیان کردند اما به نظر می‌رسد چینی‌ها در این زمینه کاملاً موفق ظاهر شده‌اند. موسسه یورو انکپ قبلاً ۹ خودروی چینی را بررسی کرده و به همگی آن‌ها ۵ ستاره ایمنی اعطا نموده است. امسال نیز یورو انکپ تست تصادف ۵ خودروی چینی دیگر را انجام داده که ۴ خودرو توانسته‌اند امتیاز کامل را کسب کرده و یک خودرو هم ۴ ستاره ایمنی را به دست آورده است.

چهار خودرویی که توانسته‌اند ۵ ستاره ایمنی کامل یورو انکپ را کسب کنند عبارت‌اند از دیپال S07، لیپ موتور C10، مکسوس eTerron 9 و ولوو EX30. رسانه‌های محلی به دلیل آنکه ولوو EX30 از پلتفرم ماژولار SEA جیلی و دیگر تکنولوژی‌های این برند استفاده می‌کند، کراس اور موردبحث را محصولی چینی می‌دانند. از بین این خودروها، مکسوس eTerron 9 توانسته بیشترین امتیاز کلی را کسب کند به گونه‌ای که در بخش سرنشینان بزرگ‌سال ۹۱ درصد امتیازات را به دست آورده و در بخش کودکان هم توانسته ۸۵ درصد امتیازها را کسب نماید. این خودروی چینی از نظر سیستم‌های ایمنی نیز ۸۳ درصد امتیازها را دریافت نموده است. باید گفت eTrron 9 وانت پیکاپی برقی است که ۴۳۵ اسب بخار قدرت تولید می‌کند و توان پیمایش ۴۳۰ کیلومتری دارد. این خودرو در عرض ۵.۸ ثانیه از سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد و ظرفیت یدک کشی آن نیز ۳۵۰۰ کیلوگرم است.

خودروی دیپال S07 که به گروه چانگان تعلق دارد در بخش سرنشینان بزرگ‌سال بیشترین امتیاز یعنی ۹۵ درصد را از آن خود کرده که این امتیاز بیشترین رقم بین تمامی خودروهای تست شده توسط یورو انکپ در سال ۲۰۲۴ است. البته S07 در بخش کودکان تنها ۸۷ درصد امتیازها را کسب کرده و امتیاز آن در بخش سیستم‌های ایمنی و عابران پیاده به ترتیب ۷۷ و ۷۴ درصد بوده است. کراس اور S07 به‌صورت برقی و برقی با سیستم افزایش دهنده توان پیمایش عرضه می‌شود.

ولوو EX30 نیز در بخش‌های حفاظت سرنشینان بزرگ‌سال و کودک به ترتیب ۸۸ و ۸۵ درصد امتیازها را مال خود کرده و امتیاز آن در بخش‌های ایمنی فعال و عابران پیاده ۸۰ و ۷۹ درصد بوده است. این شاسی‌بلند کامپکت محصولی شناخته شده در بازارهای جهانی است و از پلتفرم مشترک با خودروهایی همچون زیکر ایکس و اسمارت نامبر وان استفاده می‌کند. نهایتاً باید به کراس اور لیپ موتور C10 اشاره کنیم که از حمایت‌های استلانتیس سود می‌برد. این خودرو در بخش سرنشینان بزرگ‌سال و کودک ۸۹ و ۸۵ درصد امتیازها را کسب کرده هرچند در بخش‌های ایمنی و عابران پیاده به کسب ۷۷ و ۷۶ درصد امتیازها اکتفا نموده است.

کراس اور هیبریدی ام جی ZS تنها خودروی چینی ارزیابی شده در دسامبر ۲۰۲۴ با ۴ ستاره ایمنی است. این خودرو در بخش حفاظت کودکان ۸۲ درصد امتیازها را به دست آورده که بیشترین امتیازهای این خودروست. کراس اور موردبحث در بخش سیستم‌های ایمنی، حفاظت بزرگ‌سال و عابران پیاده به ترتیب ۷۶، ۷۵ و ۷۳ درصد امتیازها را کسب نموده است. ZS هیبریدی طول/عرض/ارتفاع ۴۴۳۰/۱۸۱۸/۱۶۳۵ میلی‌متری و فاصله بین محوری ۲۶۱۰ میلی‌متری دارد. در دل این خودرو پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی و موتوری برقی قرار دارد که در مجموع ۱۹۳ اسب بخار قدرت تولید می‌کنند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۸ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۷ دیدگاه‌ها

  1. حسین

    ۲۰ آذر ۱۴۰۳
    سوابق: (2950 ديدگاه)

    فونیکس fx هم از اینجا ۵ ستاره گرفت اما برای مردم ایران مهم نبود!
    کافیه سرچ کنید ، البته به اسم اومودا ۵

    موافقم 12
    مخالفم 9
    1. رامتین

      ۲۰ آذر ۱۴۰۳
      سوابق: (3252 ديدگاه)

      درسته ولی شنیدم اون نسخه هایی که 5 ستاره گرفتند وارد ایران نشده و بعضی آپشنهای حیاتی که راحت 2 ستاره را تضمین میکنه، برداشته ایران. یعنی ممکنه فقط یک قطعه را برداری و از 5 ستاره بشی 3 ستاره. به همین سادگی. بنابراین خیلی باید دقیقتر به موضوع نگاه کرد.. درکل از نظر من فونیکس خودروی جالبی نیست و محصولات gac عملا کیفی تر هستند (فارغ از بحث خدمات).

      موافقم 7
      مخالفم 10
      1. hosen

        ۲۰ آذر ۱۴۰۳
        سوابق: (855 ديدگاه)

        این چه حرفیه نسخه های ۵ ستاره وارد ایران نشدن؟ از کجات درمیاری دوست عزیز

        موافقم 6
        مخالفم 1
        1. رامتین

          ۲۰ آذر ۱۴۰۳
          سوابق: (3252 ديدگاه)

          والا اینو از یکی از بچه هایی که خودش فونیکس خریده شنیدم. شما هم میتونی تحقیق کنی. بهرحال هر خودرویی پیج تلگرام تخصصی داره. ضمنا من نگفتم فونیکس غیر 5 ستاره وارد میکنه ایران. بحثم اینه وقتی فقط یک آپشن مثل ایربک بالفرض بغل را برداری، این یعنی اینکه اگه این خودروی تغییر یافته را ببری یوروانکپ احتمال زیاد بیش از 3ستاره نمیگیره. در ایران هم که دزدی آپشن و سیستهای ایمنی فراوانه.

  2. arash

    ۲۰ آذر ۱۴۰۳
    سوابق: (111 ديدگاه)

    با عرض سلام و احترام. چین محصولات متنوعی را با تنوع کیفیت می سازد از جمله خودرو. محصولات خودرویی الکتریکی چین با برند BYD قابل رقابت با تسلا در جهان بوده و با کیفیت درجه 1 در دنیا عرضه میشود آن وقت ایران خودرو (ویران خودرو) می رود از برند هایما که یک برند درجه سوم و چهارم چینی است و حتی در خود چین به اندازه 20 هزار عدد فروش ندارند محصول می آورند بعد پلاس اش میکنند حالا هم که جدیدا دارند پرو اش میکنند پس ایراد و خطا از ما هست نه از محصولات و برند چینی.

    موافقم 7
    مخالفم 1
  3. froG-driVer

    ۲۰ آذر ۱۴۰۳
    سوابق: (1023 ديدگاه)

    ولوو چینی محسوب میشه پدال جان؟

    1. شاهین

      ۲۱ آذر ۱۴۰۳
      سوابق: (4710 ديدگاه)

      سلام توی متن هم توضیح دادیم که خود چینی ها این ماشینو چینی میدونن چون از پلتفرم و تکنولوژی جیلی استفاده میکنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا