باتری طلایی شرکت زیکر چین توانست در عرض ۹ دقیقه به ظرفیت شارژ ۸۰ درصد برسد و رکورد جهانی جدیدی را ثبت کند.
زیکر 7X خودرویی است که از باتری جدید موسوم به طلایی استفاده میکند و به تازگی در تست شارژ توانسته فقط در ۹ دقیقه از ظرفیت شارژ ۱۰ به ۸۰ درصد برسد و رکورد جهانی جدیدی را بر جای بگذارد. به این ترتیب، باتری طلایی زیکر با یک ساعت شارژ توان پیمایش حدود ۲۰۰۰ کیلومتری را فراهم خواهد ساخت. چینیها چند ماه قبل مدعی تولید باتری جدیدی با سریعترین زمان شارژ در دنیا شدند. این باتری از شارژر بسیار پرسرعت پشتیبانی میکند و اولین بار روی سدان ۰۰۷ نصب شده است.
زیکر که زیرمجموعه گروه جیلی محسوب میشود باتری خود را در تستهای واقعی شرکت داده و توانایی آن در رسیدن از ظرفیت ۱۰ به ۸۰ درصد در عرض ۹ دقیقه و ۴۵ ثانیه اثبات شده است. این باتری ۷۵ کیلووات ساعتی از نوع لیتیوم آهن فسفات است و روی شاسیبلند زیکر 7X نصب شده و قبلاً نیز تواناییهای خود را در محیط آزمایشگاهی به نمایش گذاشته است. یکی از فعالان حوزه خودروهای برقی همین تست را در محیطی دیگر انجام داده و گفته که شارژ باتری از صفر تا ۱۰۰ درصد فقط در ۱۹ دقیقه انجام میشود. شایان ذکر است شارژر ۸۴۰ کیلوواتی زیکر جزو قویترین شارژرهای دنیاست و بسیار سریعتر از شارژرهای عمومی ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلوواتی فعلی عمل میکند.
شاسیبلند زیکر 7X در زمان تستها با شارژ ۲۰۰ کیلوواتی کار خود را شروع کرد و در نهایت حداکثر سرعت شارژ به ۴۶۰ کیلووات رسید هرچند متوسط سرعت شارژ باتری طلایی زیکر ۴۰۰ کیلووات بوده است. با توجه به اینکه سرعت شارژ باتری طلایی زیکر تقریباً در حد و اندازه سوختگیری خودروهای بنزینی است بنابراین انتظار میرود شبکه شارژ سریع این برند چینی گسترش یابد. بر اساس اخبار منتشر شده، خودروی 7X با هر دقیقه شارژ میتواند توان پیمایش ۳۴ کیلومتری را کسب کند و بنابراین رانندگان تنها با ۴ دقیقه شارژ باتری به شعاع حرکتی ۱۳۷ کیلومتری دسترسی خواهند داشت. این موضوع یکی از اصلیترین نگرانیهای خریداران خودروهای برقی را رفع میکند.
برای مقایسه باید گفت تسلا آپشن شارژ ۱۵ دقیقهای را ارائه میکند که به تسلا مدل ۳ توان رسیدن به شعاع حرکتی ۲۸۲ کیلومتری را میدهد. با اینکه چنین عملکردی در برابر بسیاری از رقبا خوب است اما به توانایی شارژ باتری طلایی زیکر نمیرسد. همانطور که گفتیم باتری زیکر در کمتر از ۱۰ دقیقه به شارژ ۸۰ درصدی میرسد. باید دانست جدیدترین باتری این شرکت از مواد لیتیوم آهن فسفات استفاده کرده تا جایگزین باتریهای نیکل کبالت منگنز مدلهای قبلی شود. تمامی این نوآوریها به خودروهای زیکر توانایی شارژ بسیار سریع باتری را میدهند. از طرف دیگر سیستم مدیریت باتری پیشرفتهای نیز وجود دارد که شارژ مطلوب باتری حتی در بدترین شرایط آب و هوایی را تضمین میکند.
با اینکه باتری خودروهای برقی در هوای سرد و دمای پایین سرعت شارژ کمتری داشته و سریعتر نیز تخلیه میشود اما زیکر ادعا میکند باتری طلایی موردبحث حتی در دمای منفی ۱۰ درجه سانتیگراد میتواند شارژ خود را در ۳۰ دقیقه از ۱۰ به ۸۰ درصد برساند. این شرکت چینی به سرعت در حال گسترش زیرساخت شارژ خود بوده و هماکنون ۵۰۰ جایگاه شارژ بسیار سریع را از بین ۲۷۰۰ شارژر موجود در کشور چین به خود اختصاص داده است. برند موردبحث میخواهد تعداد جایگاههای شارژ خود را در سال جاری میلادی دو برابر کرده و تا سال ۲۰۲۶ تعداد آنها را به ۱۰ هزار شارژر برساند. با تکنولوژی باتری پیشرفته و گسترش سریع زیرساختهای شارژ، زیکر در حال رفع نگرانیهای اصلی درباره سرعت شارژ و توان پیمایش خودروهای برقی است.
Yaghoob
۱۹ بهمن ۱۴۰۳آقای احمد زاده واقعا خسته نباشید
کسی که ساعت هفت صبح روز جمعه مقاله آپلود میکنه. خیلی قابل احترامه.
شاهین
۱۹ بهمن ۱۴۰۳سلام وقت بخیر
ممنونم از شما انجام وظیفه هستش 🌺🙏
Navid AJ
۲۰ بهمن ۱۴۰۳واقعا تلاش شما قابل تقدیره شاهین جان. چندین ساله داریم میبینیم. هم از شما هم از همه ی دست اندرکاران پدال تشکر میکنم.
پیمان
۱۹ بهمن ۱۴۰۳به احتمال زیاد مجرد هم باشه
شاهین
۱۹ بهمن ۱۴۰۳خیر دوست عزیز متاهل و پدر هستم. ضمن اینکه اکثر مقالات رو ساعت ۱۲ تا ۲ نیمه شب کار میکنم و صبح و ظهر منتشر میشن.
MehdiTurbo
۱۹ بهمن ۱۴۰۳دهنت سرویس پیمان
فکر تا کجاشو کردی لعنتی 😂🤣
ملت جالبی هستیم خدایی
Yaghoob
۱۹ بهمن ۱۴۰۳پیشرفت شگفت انگیزی هست.
افسوس میخورم.
چون با این سرعت پیشرفت صنعت خودرو در آینده ایران حتی مونتاژ کننده هم دیگه نمیتونه باشه.
ایران
۱۹ بهمن ۱۴۰۳کشور مون روز به روز عقب می مونه خدا یا چیکار کنیم به کجا می ریم
محمد
۱۹ بهمن ۱۴۰۳با این سرعت پیشرفت فناوری احتمالا ۲۰۳۰ به بعد سرعت شارژ از بنزین زدن هم کمتر بشه ، مشکل زمان شارژ و قیمت بالاتر خودرو های برقی حل بشه دیگه دلیل منطقی برای خرید ماشین درونسوز نیست
مهدی
۱۹ بهمن ۱۴۰۳موضوع عمر مفید و قیمت و ضرر به محیط زیست باتریهاست اگر سازگاری با محیط زیست و عمر مفید ۲۰ ساله و قیمت مناسب داشته باشند خوبه
فعلا شارژ سریع حل شده
عمر مفید و قیمت ابهام زیادی داره محیط زیست هم همچنین انباشت زباله شیمایی و سمی معضل بزرگی است
علی
۱۹ بهمن ۱۴۰۳ای کاش قبل از مرگم یه ماشین برقی با این قابلیت بتونم بخرم
new reventon
۱۹ بهمن ۱۴۰۳میخری داداش، نگران نباش، بزودی نور تو ایران تابان میشه
Sina
۱۹ بهمن ۱۴۰۳ببخشید قربان برد 2000 کیلومتر درست هستش ؟ ممنونم 🙏
شاهین
۲۰ بهمن ۱۴۰۳سلام برد 2000 کیلومتر رو هنوز دست نیافتند اما بصورت تئوری اعلام کردند میشه بهش دست یافت.
عباس از یزد
۱۹ بهمن ۱۴۰۳من خودرو زیکر سوار شدم واقعا متحیر شدم چه امکانات و آپشن های داشت هوش از سر آدم میبره واقعا خودرو های تولیدی ما در مقابل زیکر در حد فرغون هم به حساب نمیاد من حاظر بودم این خودرو را 10میلیارد بخرم تو ایران و متاسفانه امکان واردات ندارن
احسان سعیدی
۲۰ بهمن ۱۴۰۳درود بر شما در مقاله برد باتری ۲۰۰۰ کیلومتر ذکر شده که کاملا اشتباه هست برد این خودرو ۶۰۰ کیلومتر هست.
در ۲۰ دقیقه کاملا شارژ میشه
در ضمن آزمایشات بسیار سخت و طاقت فرسایی را پشت سرگذاشته و از نظر ایمنی بسیار مورد اطمینان هست