تجربه و آزمایشلیفان

تجربه 43000 کیلومتر رانندگی با لیفان 620 تلنت

من در شهریور ۹۱ یک دستگاه خودروی لیفان ۶۲۰ تلنت با موتور ۱۸۰۰ را تحویل گرفتم. در مدتی که تا امروز (آذر ۹۳) مالک این خودرو بودم، بیش از ۴۳ هزار کیلومتر با این خودرو رانندگی کردم و با معایب و مزایای این خودرو و مشکلاتی که احیاناً ممکن است برای مالکان محترم این خودرو ایجاد شود تا حدودی آگاهی دارم. بنابراین تصمیم گرفتم که یک بررسی دقیق و به دور از تعصب از این خودرو ارائه دهم تا افرادی که قصد خرید و یا آشنایی با این خودرو را دارند بتوانند اطلاعات جامع، صحیح و معتبری از این خودرو داشته باشند.

لیفان 620
لیفان ۶۲۰
در ابتدا قصد دارم به‌عنوان مقدمه‌ای کوتاه نگاهی به صنعت خودروسازی چین و وضعیت لیفان در این صنعت داشته باشم. در ادامه به شرکت مونتاژ کننده و نحوه خدمات‌رسانی آن خواهم پرداخت و سپس بررسی جامعی از این خودرو در اختیار علاقه‌مندان خواهم گذاشت. امیدوارم که این بررسی برای خوانندگان مفید باشد.

نگاهی به صنعت خودروسازی چین

طبق آمار رسمی [۱] در سال ۲۰۱۳ چین به‌عنوان بزرگ‌ترین خودروساز دنیا، که از سال ۲۰۰۸ این مقام را در اختیار دارد، با تولید بیش از ۲۲ میلیون خودرو، تولیدی برابر مجموع تولید خودرو کشورهای آمریکا، ژاپن و کره جنوبی داشته است که رده‌های دوم، سوم و پنجم جدول تولید خودروها را به خود اختصاص داده‌اند. اما بخش اعظم این عدد به مونتاژ خودروهای خودروسازان بزرگ دنیا اختصاص دارد و کمتر از ۵۰ درصد از آن مربوط به برندهای چینی می‌باشد. طبق آمار فقط ۳/۴۴ درصد از بازار چین در اختیار برندهای چینی می‌باشد [۲].

از جمله خودروسازان بزرگ چین می‌توان از سایک موتور، چانگان، دانگ فنگ و فاو نام برد [۳]. این خودروسازان بیشترین سهم از بازار چین را در اختیار دارند و اغلب به صورت دولتی و نیمه‌دولتی اداره می‌شوند. خودروسازان دیگری هم مانند جیلی، BYD، گریت وال، چری، جک و لیفان هم در این کشور وجود دارند که سهم بسیار کمتری از بازار را در اختیار دارند.

لازم به ذکر است که بیشتر خودروهای تولیدی این خودروسازان در خود کشور چین فروخته می‌شوند. اما با این وجود خودروسازان چینی برای صادرات بهای ویژه‌ای قائل هستند. بزرگ‌ترین بازارهای صادراتی وسایل نقلیه چینی به ترتیب کشورهای آمریکا، ژاپن، روسیه و ایران هستند [۴].

جایگاه شرکت لیفان در صنعت خودروسازی چین

لوگوی شرکت لیفان
لوگوی شرکت لیفان
لیفان یک شرکت خصوصی تازه‌وارد و نوپا در صنعت خودروی چین می‌باشد. لیفان در سال ۱۹۹۲ میلادی تأسیس شد و محصولات آن شامل موتورسیکلت، خودرو، ون‌های کوچک، موتورهای بنزین سوز و کامیون‌های کوچک می‌شود. اولین خودروی تولیدی این شرکت لیفان ۵۲۰ بود که در سال ۲۰۰۵ معرفی گردید [۵] و پس از مدت اندکی مونتاژ آن در ایران هم آغاز شد. سایر محصولات این شرکت شامل مدل‌های ۶۲۰، ۷۲۰، i520، ۵۳۰، X60، X50 و آخرین محصول آن نیز لیفان ۸۲۰ می‌باشد که در نمایشگاه سال ۲۰۱۴ رونمایی گردید [۶]. با توجه به سیر سریع محصولات این شرکت از مدل ۵۲۰ تا ۸۲۰ می‌توان آینده بسیار درخشانی را برای این شرکت در نظر گرفت.
لیفان 820
لیفان ۸۲۰
لیفان خودروهایش را در بازارهای ۵۰ کشور دنیا ارائه می‌کند. این شرکت در سال ۲۰۱۳ با صادرات ۶۰ هزار خودرو در مقام سوم صادرات خودروی چین ایستاد [۷].
شبکه فروش لیفان
شبکه فروش لیفان

کرمان موتور

مونتاژ کننده خودروهای لیفان در ایران شرکت کرمان موتور است. این شرکت با ارائه محصولات باکیفیتی مانند دوو سیلو و ماتیز در گذشته،‌ به همراه خدمات پس از فروش مناسب، توانست خاطره خوبی در ذهن مصرف‌کنندگان ایرانی به جا بگذارد. اما با اتفاقاتی که برای این شرکت افتاد، کرمان موتور تا مرز ورشکستگی پیش رفت و حتی برای مدت‌ها محصولی را ارائه نمی‌کرد. تا اینکه همکاری با شرکت لیفان توانست شروعی دوباره برای این شرکت مونتاژگر وطنی باشد.

لیفان ۶۲۰

مدل ۶۲۰ لیفان به‌نوعی فرشته نجات کرمان موتور بود. این شرکت پس از ناکامی‌های فراوان و عرضه نه‌چندان مناسب لیفان ۵۲۰، نیاز به یک شوک قوی داشت تا دوباره به روزهای اوج خود برگردد و ۶۲۰ همان شوک بزرگ بود. در چین این خودرو فقط با موتور ۱۶۰۰ (در دو نوع ترایتک و LF841Q3) و سه مدل اکونومی، کامفورت و لاکچری عرضه می‌شود که به نظر می‌رسد در ابتدا مدل کامفورت با موتور ۱۶۰۰ سی‌سی ترایتک وارد ایران شد.

لیفان ۶۲۰ که در سال ۲۰۰۹ به بازار عرضه شد، در چین، برزیل، روسیه، ویتنام و چندین کشور دیگر به فروش می‌رسد. در روسیه این خودرو با نام لیفان سولانو (Solano) مونتاژ می‌شود و به فروش می‌رسد. شرکت ایتالیایی مارتین موتورز (Martin Motors) هم این خودرو را جهت عرضه در بازارهای اروپایی با عنوان MM620 در سایت خود که در تونس واقع است به تولید می‌رساند.

Lifan 620
Lifan 620
لیفان ۶۲۰ در سال ۸۹ به ایران وارد شد و در ابتدای ورود به ایران ظاهر جذاب و مدرن به همراه موتور کم‌مصرف و امکانات رفاهی مناسب توانست برگ‌های برنده این ماشین باشد و به‌سرعت فروش آن رو به افزایش رفت.

به دلیل امکانات پایین و قدرت کم موتور ۱۶۰۰ سی‌سی، کرمان موتور تصمیم به عرضه مدل ۱۸۰۰ سی‌سی با کد LFB479Q و تکنولوژی زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها (VVT) در سطح امکانات لاکچری گرفت. همچنین با افزایش امکانات رفاهی، لیفان ۶۲۰ را به‌عنوان یک محصول ویژه در بازار کم تنوع و پر از مدل‌های قدیمی و تکراری ایران مطرح کرد.

زمان ثبت‌نام و تحویل خودرو

من در اسفند سال ۱۳۹۰ یک دستگاه لیفان ۶۲۰ تلنت ۱۸۰۰ ثبت‌نام کردم. زمان تعین شده برای تحویل خودرو مرداد ۹۱ بود که با اندکی تأخیر در اوایل شهریور خودرو خود را تحویل گرفتم. لازم به ذکر است که قیمت تمام شده خودرو برای من ۲۳ میلیون تومان بود که به صورت دومرحله‌ای و پرداخت ۱۳ میلیون تومان در زمان عقد قرارداد و ۱۰ میلیون باقیمانده در زمان دعوت‌نامه، انجام گرفت. خودروی ما جزو اولین سری خط تولید ۱۸۰۰ بود و بنده هم جزو اولین مالکان این خودرو بودم. از آن زمان تا به امروز من در شرایط مختلف جاده‌ای و آب هوایی با این خودرو رانندگی کرده‌ام و بسیاری از صفحات سایت‌ها و انجمن‌های اینترنتی را مطالعه کردم و یا از نزدیک با بسیاری از مالکان این خودرو صحبت کرده‌ام. بنابراین از نقاط ضعف و قوت این خودرو به‌خوبی اطلاع دارم و وظیفه خود میدانم که به اطلاع‌رسانی به سایرین، نقشی هرچند کوچک در آگاهی عمومی نسبت به این خودرو داشته باشم. پس با گفتن تمامی این مقدمه‌ها، به بررسی خودرو می‌پردازم.

بررسی خودرو:

وقتی‌که به ظاهر این خودرو نگاه می‌کنیم می‌توانیم نشانه‌های یک خودروی مدرن و امروزی را در طراحی آن ببینیم. چراغ‌های LED، آینه‌های راهنمادار، نبودن ضربه‌گیرهای پلاستیکی روی درها که سالهاست از دنیای طراحی خودروها حذف شده‌اند، دستگیره‌های خارجی کروم، رینگ‌های آلومینیومی و بسیاری دیگر از المان‌های طراحی یک خودروی زیبا و مدرن که در طراحی این خودرو رعایت شده‌اند. چراغ‌های جلوی این خودرو به طور غیر قابل انکاری شبیه بعضی از مدل‌های BMW هستند و چراغ‌ها عقب نیز ما را به یاد بنزهای کلاس E و C نسل قبل می‌اندازد. علاوه بر این‌ها نمای کلی خودرو نشان از شباهت بسیار زیاد آن به تویوتا کرولا نسل قدیم (۲۰۰۵) دارد. به طوری که یک روز ماشینم را کنار یک تویوتا کرولا همرنگ آن پارک کرده بودم و با دوستم به سمت ماشین می‌رفتیم و دوستم که بارها سوار ماشین من شده بود، به اشتباه به سمت کرولا رفت و وقتی‌که گفتم ماشین من آن یکی است، از شباهت بین دو ماشین حیرت‌زده شده بود!

lifan 620 talent interior
lifan 620 talent interior
علاوه بر این موارد، در داخل خودرو هم طراحی فرمان شبیه برخی از مدل‌های مرسدس و داشبورد هم شبیه برخی از مدل‌های نسبتاً قدیمی BMW است. البته لازم به ذکر است که شباهت‌های این ماشین به بنز و BMW و تویوتا فقط در همین موارد ظاهری است، نه بیشتر!‌ اما برای قشر متوسط ایرانی که توانایی خرید مدل‌های اصلی بنز و BMW و حتی تویوتا را ندارند، داشتن خودرویی که شباهت‌هایی به این نام‌های بزرگ دارد هم گزینه بدی نیست. خود شرکت لیفان هم ابایی از بیان شباهت‌های خودروهایش با محصولات خودروسازان بزرگ دنیا ندارد. البته نباید فراموش کنیم که کشور ما با سابقه بسیار بیشتر از چین در زمینه خودروسازی، حتی توانایی کپی کاری از روی محصولات بزرگ دنیا را ندارد و در تمام طول حیات خود همواره یک مونتاژکار صرف بوده است. به‌گونه‌ای که روزی محصولات هیلمن انگلیسی (پیکان) و شورولت آمریکایی (در شمار بسیار محدود) را مونتاژ می‌کردیم و بعدها به مونتاژ پژو و رنو و نیسان و مزدا و سوزوکی و دوو و کیا و پروتون و … رو آوردیم و امروزه هم با قدرت در حال مونتاژ چینی‌هایی هستیم که برخی از آن‌ها عمر کارخانه‌شان به اندازه عمر محصولات جدید خودروسازان ماست!
چراغ جلوی لیفان (عکس در شب بارانی گرفته شده است)
چراغ جلوی لیفان (عکس در شب بارانی گرفته شده است)
گذشته از این بحث‌ها، به نظر می‌رسد که شرکت لیفان توانسته است به امضای خاصی در طراحی محصولاتش برسد. مثلاً جلوپنجره کرومی با آرم لیفان در وسط و یا چراغ‌های LED جلو و چراغ عقب که یک مستطیل توخالی با لبه‌های گرد را نشان می‌دهد و این عناصر هم در مدل ۶۲۰ و هم X60 و ۷۲۰ قابل مشاهده است. در مجموع لیفان ۶۲۰ می‌تواند از نظر ظاهری نمره خوبی کسب کند و انصافاً در بین خودروهای داخلی ما جزو زیباترین خودروهاست.
چراغ عقب لیفان
چراغ عقب لیفان
با کشیدن دستگیره خارجی کرومی، درب راننده باز می‌شود و طرح روشن و کرم رنگ زیر داشبورد و صندلی‌های چرم مصنوعی چشم را نوازش می‌دهد. وقتی روی صندلی راننده می‌نشینیم در مقابل خود یک فرمان بسیار خوش‌دست را می‌بینیم که همرنگ با سطح بالای داشبورد به رنگ طوسی است. مابین دو رنگ طوسی و کرم داشبورد نیز با پلاستیک طرح چوب پرشده است که ظاهرش بسیار بهتر از طرح چوب‌های سمند است. در وسط کنسول یکی از مهم‌ترین برگ‌های برنده این ماشین دیده می‌شود که سیستم صوتی و تصویری لمسی این خودرو است. این سیستم قابلیت‌های بسیار زیادی دارد. از جمله پخش انواع فرمت‌های صوتی و تصویری، اتصال به یو اس بی و آی‌پاد، اتصال به بلوتوث گوشی همراه جهت مکالمه و پخش آهنگ، قابلیت پخش سی دی و دی‌وی‌دی و … . تصویر دوربین دید عقب نیز بر روی این مانیتور نمایش داده می‌شود. کیفیت صدایی که از طریق ۶ بلندگوی این خودرو شنیده می‌شود واقعاً قابل‌قبول است و رضایت مصرف‌کننده‌ها را به همراه خواهد داشت. این سیستم توانایی پخش تلویزیون را هم دارد. ولی آنتن این خودرو که در داخل شیشه عقب تعبیه شده است اصلاً مناسب دریافت امواج تلویزیون نیست و تصویر بسیار بد و برفکی است. برای حل این مشکل نمایندگی‌ها گیرنده‌های دیجیتال مخصوص خودرو را در ازای مبلغی در حدود ۳۰۰ هزار تومان بر روی خودرو نصب می‌کنند تا تصویر دریافتی در همه حالات و در حرکت شفاف و مناسب باشد.
سیستم صوتی لیفان 620
سیستم صوتی لیفان ۶۲۰
صفحه کیلومتر لیفان 620
صفحه کیلومتر لیفان ۶۲۰
نمای داخلی درب لیفان 620
نمای داخلی درب لیفان ۶۲۰
فرمان لیفان 620
فرمان لیفان ۶۲۰
با نگاهی به ابعاد کابین لیفان متوجه می‌شویم که اگر قد شما بالای ۱۸۵ سانتی‌متر باشد احتمالاً با مشکل کمبود جا برای سر مواجه خواهید بود! صندلی لیفان برای شخصی مثل من با قد ۱۷۰ سانتی‌متر بسیار مناسب است ولی افراد بسیار بلندقد احتمالاً با ارتفاع صندلی آن دچار مشکل خواهند بود. جنس صندلی‌ها هم زیاد نرم نیست و نمی‌توان لقب “راحت” را به آن نسبت داد اما بد هم نیست و در کل جنس صندلی‌های لیفان متوسط است.

در ردیف عقب جا برای ۳ سرنشین درشت‌هیکل، کم است و فضای صندلی عقب بیشتر مناسب دو نفر است. در مجموع کابین لیفان جزو خودروهای خیلی جادار نیست و این مسئله را بیان می‌کند که طراحان چینی ابعاد کابین و صندلی‌ها را بر اساس ابعاد جثه خودشان طراحی کرده‌اند!

lifan 620 talent
lifan 620 talent
اما در زمینه صندوق عقب داستان کاملاً متفاوت است. صندوق این خودرو با بیش از ۶۰۰ لیتر ظرفیت، واقعاً مناسب لقب جادار است. جالب است که در اولین برخورد من با لیفان نکته‌ای که باعث تعجب من شده بود حجم صندوق عقب این خودرو است. حجم صندوق عقب این خودرو ۶۵۰ لیتر است که این یعنی حدود ۲۰۰ لیتر بیشتر از پژو ۴۰۵. بنابراین اگر جزو افرادی هستید که هنگام مسافرت وسایل زیادی با خود می‌برید و یا اینکه قصد قاچاق اتباع بیگانه در صندوق عقب خودرو را دارید، این خودرو برای شما طراحی شده است!

اما نکته ناراحت‌کننده در صندوق عقب، لولاهای نگه‌دارنده درب صندوق هستند و به گونه طراحی شده‌اند که در هنگام بستن درب، عملاً بخشی از فضا را بلااستفاده می‌کنند. اما با این وجود،باز هم صندوق عقب لیفان واقعاً جادار و مناسب افراد پر وسیله است.

lifan 620 talent trunk
lifan 620 talent trunk
پس از بررسی صندوق عقب، حال نوبت به بررسی زیر کاپوت خودرو می‌رسد. با باز کردن کاپوت اولین چیزی که توجه آدم را جلب می‌کند فضای خالی اطراف موتور است. به‌گونه‌ای که اگر موتور را در یک گوشه از کاپوت جمع می‌کردند جا برای یک موتور دیگر هم باز می‌شد!

البته وجود فضای باز زیاد در موتور علاوه بر اینکه به خنک شدن موتور کمک می‌کند، باعث می‌شود که تعمیرات آن بسیار ساده‌تر شده و به‌اصطلاح جا دست خوبی داشته باشد. این فضاهای خالی موتور در مقایسه با موتور ۲۰۶ که برای تعویض لامپ چراغ آن باید دو سه قسمت باز شوند، واقعاً نعمتی است!

اما می‌رسیم به قلب تپنده ماشین یعنی موتور!‌ همان‌طور که قبلاً ذکر شد، مهندسین توانمند وطنی موتور ۱۶۰۰ سی‌سی طراحی شده توسط BMW و کرایسلر را با موتور ۱۸۰۰ سی‌سی ساخت لیفان که با همکاری شرکت ریکاردو انگلستان طراحی شده است تعویض کرده‌اند. این موتور در اصل برای لیفان X60 و ۷۲۰ طراحی شده که وزن به‌مراتب بیشتری از مدل ۶۲۰ دارند. بنابراین با این تغییر شتاب خودرو افزایش قابل‌ملاحظه‌ای نداشته اما کشش آن به‌مراتب بیشتر شده است و این خودرو را به خودرویی مناسب برای جاده‌های پر پیچ‌وخم کوهستانی آن‌هم با صندوق عقب پر و کولر روشن تبدیل کرده است. کشش این خودرو در مقایسه با رقیبانش بدون شک بسیار خوب و راضی کننده است و این کشش مخصوصاً در دنده‌های بالا که انتظار می‌رود کشش بالایی نداشته باشند تجربه‌ای لذت‌بخش از رانندگی در جاده‌های شیب‌دار و کوهستانی را فراهم می‌کند و نیاز به دنده معکوس را به حداقل می‌رساند.

نکته ثبت دیگر موتور لیفان علاوه بر ایجاد توان و گشتاور بالا، مصرف سوخت مناسب چه در شهر و چه در جاده است. مصرف سوخت این خودرو طبق تجربه درازمدت من حدود ۸.۷ در شهر و حدود ۷ در جاده می‌باشد. البته این اندازه‌گیری‌ها در شرایط استاندارد نبوده و معمولاً با حضور سرنشین و بار و با رانندگی معمولی و سرعت‌های بالاتر از استاندارد تعریف شده برای اندازه‌گیری مصرف خودروها بوده است.

اما نکته منفی این موتور صدای زیاد آن است که به همراه عدم عایق‌بندی مناسب (علیرغم وجود نمد کاپوت) باعث نفوذ صدایی نسبتاً زیاد در داخل کابین خودرو است. اگر بخواهم در مورد صدای موتور بیشتر توضیح بدهم باید بگویم که صدای موتور در حالت درجا بسیار کم است. به‌گونه‌ای که گاهی افرادی که تجربه رانندگی با لیفان را ندارند پشت فرمان می‌نشینند ممکن است در روشن بودن خودرو شک کنند و دوباره استارت بزنند! صدای موتور تا محدوده دور موتور ۲۰۰۰ تقریباً ناچیز است و در بازه ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ صدای وارد شده به خودرو بیشتر شده و در دور موتورهای ۲۵۰۰ به بالا صدا با تابعی نمایی افزایش پیدا می‌کند! البته صدای موتور اسپرت و گوش‌نواز است و به راننده احساس قدرت می‌دهد. اما اگر به مدت طولانی در دور موتور بالا رانندگی کنید (چیزی که در رانندگی در جاده با سرعت‌های بالای ۱۰۰ اتفاق می‌افتد) صدای موتور قطعاً باعث آزار خواهد شد. به‌گونه‌ای که من‌بعد از ۴ ساعت رانندگی در سرعت‌های ۱۳۰ به بالا مدتی ماشین را در حالت خلاص قرار دادم تا حداقل برای چند ثانیه از شر صدای گوش‌نوازی که حالا گوش‌خراش شده است، در امان باشم! درنتیجه توصیه می‌کنم اگر به صدای موتور خیلی حساس هستید و عادت به رانندگی طولانی‌مدت با سرعت‌های بالاتر از حد مجاز را دارید، در تصمیمتان برای خرید این خودرو بیشتر تأمل کنید.

ایراد دیگری که می‌توان از موتور این خودرو گرفت این است که در اکثر لیفان های ۱۸۰۰ هنگامی که دور موتور به عدد خاصی در حدود ۳۰۰۰ می‌رسد لرزش و صدایی از سمت موتور احساس می‌شود. این لرزش نسبتاً خفیف است و فقط در بازه بسیار کوچکی از دور موتور اتفاق می‌افتد و با افزایش یا کاهش دور موتور از بین می‌رود. مراجعه به نمایندگی هم دردی دوا نمی‌کند و مالکان معمولاً با این لرزش می‌سازند. اما طبق تجربه من با افزایش کارکرد ماشین، این لرزش به‌تدریج کمتر و کمتر شده و بعد از مدتی تقریباً محو می‌شود. بنابراین این لرزش کوچک مسئله نگران‌کننده‌ای نیست. البته بعضی از مالکان با تعویض دسته موتور نتایج مثبتی در رفع این صدا گرفته‌اند اما چون به‌شخصه تجربه‌ای در مورد این قضیه ندارم نمی‌توانم این کار را تأیید کنم.

نکته دیگری که در زیر کاپوت این ماشین جلب توجه می‌کند این است که به مانند اکثر خودروهای جدید سینی موتور از این ماشین حذف شده است. این امر جهت گردش هوای بهتر در موتور و خنک شدن بهتر آن است. اما برخی افراد و نمایندگی‌های سودجو جهت افزایش سود خود سینی موتور را برای این خودرو به فروش می‌رسانند این در حالی است که اگر موتور خودرو را به‌دقت بررسی کنید متوجه می‌شوید که وجود سینی نقش زیادی در افزایش امنیت موتور خودرو در برابر برخورد با اشیاء نخواهد داشت. زیرا ارتفاع موتور بالاتر از سپر و لوله اگزوز و سایر قطعات زیر ماشین است و درنتیجه هر برآمدگی که بخواهد با موتور برخورد کند ابتدا به آن قطعات برخورد خواهد کرد. علاوه بر آن چرخ‌ها با گلگیر و شلگیر پوشانده شده‌اند و احتمال اینکه سنگ یا شئ دیگری از زیر چرخ در رفته و به موتور برخورد کند وجود ندارد. درنتیجه اگر کارخانه تولید خودرو قطعه‌ای را بر روی ماشین نصب نکرده است احتمالاً نیازی به آن وجود ندارد. آن هم قطعه‌ای که ارزش مادی زیادی نداشته و نصب آن بر روی خودرو برای کارخانه کار دشواری نیست. طبق تجربه من، یکی از آشنایآن‌که‌ام‌وی‌ام ۳۱۵ خریداری کرده بود در نمایندگی اقدام به نصب سینی موتور کرد و تنها فرقی که ایجاد شد این بود که در کوچک‌ترین برآمدگی جاده، خود سینی به زمین‌گیر می‌کرد و صدای بسیار بدی ایجاد می‌کرد. درنتیجه ایشان مجبور بود که قبل از هر سرعت‌گیر کوچکی ایست کامل کرده و با سرعت بسیار پایین از روی سرعت‌گیر عبور کند که این امر باعث نارضایتی شدید ایشان گردیده بود و این نتیجه نصب قطعات غیر استاندارد بر روی خودرو می‌باشد.

اما با بستن کاپوت نوبت به تجربه رانندگی با لیفان می‌رسد. وقتی‌که پشت فرمان خودرو بنشینید مشکل زیادی در پیدا کردن جای سوئیچ نخواهید داشت. زیرا دور آن با چراغ ظریفی روشن شده است که پیدا کردن آن را در شب‌ها بسیار راحت‌تر می‌کند. استارت خودرو نرم است و اگر هوا خیلی سرد نباشد، موتور به نرمی و با صدای آرامی شروع به کار می‌کند. با جا زدن دنده حرکت خودرو آغاز می‌شود. کورس کلاچ و دنده این خودرو بسیار کم است و این مسئله حس اسپرت بودن خودرو را در راننده القا می‌کند. دنده‌ها به نرمی عوض می‌شوند و سرعت افزایش می‌یابد. البته کلاچ اندکی سفت است که در ترافیک‌های طولانی‌مدت می‌تواند باعث خستگی پای راننده شود.

نکته‌ای که در اولین دفعات رانندگی با این خودرو احساس می‌شود، تأخیر اندکی در دریچه گاز آن است. به این معنی که هنگامی که پدال گاز را فشار می‌دهید، دور موتور با تأخیری در حد چند دهم ثانیه بالا می‌رود. این تأخیر یک عیب محسوب نمی‌شود و مربوط به برقی بودن دریچه گاز لیفان است و راهی هم برای بهبود آن وجود دارد. درنتیجه رانندگانی که برای اولین بار با لیفان رانندگی می‌کنند، حتی اگر تجربه زیادی هم داشته باشند، باز هم ممکن است به دلیل عادت نداشتن به این تأخیر، خودرو را خاموش کنند. البته با اندکی رانندگی با لیفان، قلق آن به دست راننده خواهد آمد و این مسئله کاملاً برایش عادی خواهد شد. برای جلوگیری از خاموش شدن خودرو کافی است قبل از اینکه پای چپ کاملاً از روی کلاچ برداشته شود، پدال گاز را فشار دهیم تا این تأخیر جبران شود.

همان‌طور که قبلاً ذکر شد با بالا رفتن دور موتور صدای وارد شده به کابین هم زیادتر می‌شود. در حین حرکت به نظر می‌رسد که صدای وارد شده به کابین بیشتر از حد انتظار است و این مسئله به عایق‌کاری نه‌چندان مناسب و همچنین استفاده از لاستیک‌های خشک برمی‌گردد. لاستیک‌های خودروی من از نوع یزد تایر و مدل اورانوس است که علاوه بر خشک بودن و ایجاد صدای زیاد در حرکت بر روی آسفالت، در مواقع بارانی به‌سادگی بر روی خط‌کشی‌های آسفالت لیز می‌خورد. بنابراین توصیه می‌شود که در ابتدای تحویل گرفتن این خودرو لاستیک‌های آن را با نوع مرغوب خارجی تعویض کنید تا علاوه بر نرمی بیشتر و صدای کمتر، ایمنی بیشتری نیز داشته باشید. اینجاست که با خود آرزو می‌کنیم که ای‌کاش خودروسازان دست به داخلی سازی خودروهای خارجی نمی‌زدند و باعث کاهش کیفیت آن‌ها نمی‌شدند. کیست که نداند کیفیت پراید و پژوهایی که در سالهای دور با قطعات اصلی تولید می‌شد به‌مراتب بالاتر از کیفیت تولیدات امروزی کارخانه‌ها است و این مسئله واقعاً جای تأسف دارد که صنعتی که حمایت بسیار زیاد دولت و ایجاد تعرفه‌های بسیار بالا و غیرمنطقی بر واردات خودروهای خارجی و انحصار بسیار زیاد به اینجا رسیده است چنین کارنامه کیفی ضعیفی دارد. همین امر باعث شده است که انجمن مدیریت کیفیت ایران به صنعت خودروی کشور نمره ۶ از ۲۰ بدهد! [۹]

با رسیدن سرعت خودرو به سرعت‌های بالای ۸۰ کم‌کم صدای ضعیف سوت باد از کنار راننده به گوش می‌رسد. این صدا با افزایش سرعت بیشتر می‌شود. منشأ این صدا به طراحی آینده‌های این خودرو برمی‌گردد. به‌گونه‌ای که اگر در حال حرکت آینه راننده را بخوابانید این صدا کاملاً رفع می‌شود. به نظر می‌رسد که با حرکت ماشین، باد به داخل درز بین آینه و محل اتصال آینه به بدنه نفوذ کرده و تولید صدای سوت می‌کند. به نظر می‌آید که با پر کردن این درز، این صدا نیز از بین خواهد رفت.

فرمان این خودرو بسیار نرم است و گردش آن نیز بسیار مناسب است که این دو نکته در رانندگی شهری بسیار مفید می‌باشند. کشش خودرو به‌خصوص در سرعت‌های بالا بسیار راضی کننده است. عملکرد سیستم صوتی رضایت‌بخش است و کلیدهای کنترل روی فرمان هم به افزایش رضایت کمک می‌کنند. کلیدهای کنترل سیستم صوتی که بر روی فرمان قرار دارند قابل برنامه‌ریزی مجدد هستند و می‌توان با توجه به نیاز کاربر از داخل سیستم صوتی عملکرد آن‌ها را تغییر داد. برخی از خودروهایی که به مشتریان تحویل می‌شوند در ابتدا تنظیمات کلیدهای روی فرمان برای آن‌ها اعمال نشده است و کلیدهای روی فرمان کار نمی‌کنند. این مسئله با صرف نهایتاً ۱۰ دقیقه و مطالعه دفترچه سیستم صوتی، به‌راحتی قابل حل است.

با وجود کارکرد ۴۳ هزار کیلومتری، لیفان تقریباً مثل روز اول با قدرت و به اصلاح “جاندار” است و گذشت زمان تأثیر زیادی بر روی قدرت و کشش خودرو نداشته است. در هنگام عبور از دست‌اندازها صداهای ریزی از دو سه نقطه کابین به گوش می‌رسد که با توجه به عمر خودرو و نوع استفاده به نظر طبیعی و قابل‌قبول می‌رسد.

اما اگر به گرما بسیار حساس هستید و یا در شهر خیلی گرمی زندگی می‌کنید خبر بدی برایتان دارم. کولر این خودرو بسیار ضعیف است و هم از نظر میزان سرمایش و هم از نظر شدت پرتاب باد عملکردی بسیار ضعیف‌تر از انتظار دارد. به طوری که کولر آن با کولر پراید قابل مقایسه است! البته نمایندگی‌ها با دریافت ۲۱ هزار تومان اقدام به نصب قطعه‌ای برای افزایش قدرت کولر می‌کنند. این قطعه باعث افزایش مدت کار کمپرسور و درنتیجه افزایش سرمایش کولر می‌شود اما باز هم عملکرد آن ضعیف‌تر از خودروهایی مانند ۲۰۶ خواهد بود. در واقع کولر لیفان در ظهرها و بعدازظهرهای حدود ۳۰ روز از سال (در مناطق معتدل کشور) اصلاً جوابگو نیست. در عوض خبر خوشحال‌کننده این است که در زمستان بخاری این خودرو بسیار مناسب است و به فاصله بسیار کمی از روشن شدن خودرو، باد گرم را تولید می‌کند و شدت گرمای آن به‌سرعت به حدی می‌رسد که مجبور به کم کردن درجه بخاری می‌شوید. درنتیجه به نظر می‌رسید که مهندسان چینی این خودرو را برای نقاط بسیار سردی مانند روسیه طراحی کرده‌اند!

نکته منفی دیگر در مورد سیستم تهویه این خودرو این است که به دلیل عایق‌بندی ضعیف، دود خودروهای مقابل و بوهای محیط به درون خودرو نفوذ می‌کنند و این می‌تواند باعث نارضایتی افرادی شود که به بو و دود خیلی حساس هستند.

سیستم تهویه لیفان
سیستم تهویه لیفان
در مورد سیستم تعلیق و ترمز لیفان می‌توان گفت که ترمز این خودرو عملکرد بسیار مناسبی دارد. سیستم ABS به‌خوبی وظایفش را ایفا می‌کند و در مواقع اضطراری به نجات راننده می‌شتابد. من بارها با سرعت‌های بالا در حال حرکت بودم که ناگهان مجبور به ترمز شدم و به دلیل فاصله کم و سرعت زیاد خودم را برای وقوع تصادف آماده کرده بودم. اما عملکرد خوب ترمز باعث شد که با اندکی فاصله خودرو کاملاً متوقف شود و هیچ خط ترمزی هم بر جای گذاشته نشد. فنربندی این خودرو نرم است اما تا حدود زیادی ناهمواری‌های جاده را به داخل خودرو منتقل می‌کند. سیستم تعلیق عقب از نوع یکپارچه است این سیستم تعلیق به‌عنوان یک سیستم تعلیق یکپارچه عملکرد بدی ندارد اما ضعفی بزرگ نسبت به رقبایی چون ۲۰۶، رانا و ام‌وی‌ام ۵۳۰ می‌باشد.

با تاریک شدن هوا و یا ورود خودرو به محل‌های تاریکی مانند تونل، چراغ‌های خودرو به صورت خودکار روشن می‌شوند و زمانی که دوباره وارد محل روشن شوید خودبه‌خود خاموش می‌شوند. این آپشن مخصوصاً در جاده‌های کوهستانی که تونل‌های زیادی دارند بسیار جذاب و کاربردی است.

پس از خاموش کردن خودرو دوباره نگاهی به داخل کابین می‌اندازیم و این بار که دقیق می‌شویم ایراداتی در زمینه تزئینات داخلی به چشم می‌خورد. از جمله خشک بودن داشبورد که در صورت برخورد جسم تیز به آن، باعث ایجاد خش بر روی آن می‌شود. علاوه بر آن دستگیره‌های داخلی هم که کرومی رنگ هستند، در واقع با برچسبی کرومی رنگ پوشانده شده‌اند و کیفیت چسب این برچسب بسیار ضعیف است. درنتیجه پس از مدتی این برچسب شروع به کنده شدن می‌کند که من با چسب نواری بی‌رنگ روی آن را پوشانده‌ام تا جلو جدا شدن برچسب را بگیرم. علاوه بر آن، فرمان هم بعد از این کارکرد دچار اندکی سابیدگی شده است.

کیفیت پایین فرمان
کیفیت پایین فرمان
با پیاده شدن از ماشین و گردشی به دور خودرو، کیفیت پایین رنگ آن جلب توجه می‌کند. در واقعاً رنگ این خودرو یکی از بزرگ‌ترین نقاط ضعف آن می‌باشد. کیفیت رنگ بسیار پایین است و حتی در برخی از درزها می‌توان عدم دقت در رنگ کردن را مشاهده کرد. رنگ با کوچک‌ترین برخورد یا مالشی می‌ریزد که این نشان‌دهنده عمق کم‌رنگ و چسبندگی کم‌رنگ به بدنه می‌باشد. و این واقعاً جای تأسف است که شرکت کرمان موتور که زمانی باکیفیت رنگ بسیار بالای دوو ها معروف بود، امروزه کیفیت رنگ پایین پاشنه آشیل تمامی محصولات آن محسوب می‌گردد.
کیفیت پایین روکش کرومی رنگ دستگیره در
کیفیت پایین روکش کرومی رنگ دستگیره در

جایگاه این خودرو در بررسی رسمی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران

طبق آخرین بررسی‌های انجام شده شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران (ISQI) [10] در مهرماه ۹۳ خودروی لیفان ۶۲۰ با ۵۱.۳ امتیاز منفی، وضعیت بهتری نسبت به خودروهایی مانند سمند، پژو پرشیا، پژو ۴۰۵ و ام‌وی‌ام ۵۳۰ دارد. این خودرو در کدهای ۱،۲، ۴ و ۹ که به ترتیب معرف (فنربندی، تعلیق و فرمان)، (موتور و انتقال قدرت)، (تجهیزات الکتریکی) و (نفوذ آب) هستند هیچ نمره منفی کسب نکرده است که نشان‌دهنده عملکرد بسیار خوب این خودرو در زمینه فنی می‌باشد. بیشترین نمرات منفی این خودرو شامل کدهای ۵،۶، ۷ و ۸ می‌باشد که به ترتیب معرف (تزئینات)، (بدنه)، (صداهای غیرعادی) و (عیوب رنگ) هستند. بنابراین این آمار کاملاً با تجربیات من از رانندگی با این خودرو مطابقت دارد. همان‌طور که در آمار شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران مشاهده می‌شود، تجهیزات فنی این ماشین تقریباً بدون ایراد هستند اما از نظر تزئینات و رنگ و صداهای غیرعادی وضعیت خوبی ندارد و این به تصمیم مشتریان برمی‌گردد که کدام‌یک از این موارد را به‌عنوان اولویت خود در نظر بگیرند.

خدمات پس از فروش

خدمات پس از فروش چیزی است همواره در ایران مغفول مانده است و خودروسازان و واردکنندگان بیشتر از آن‌که به فکر خدمات باشند، به فکر فروش بیشتر هستند. شرکت کرمان موتور نیز از این قاعده مستثنی نیست. عملکرد نامناسب نمایندگی‌ها و پاسخگو نبودن آن‌ها و ضعف اطلاعات فنی در تعمیرکاران نمایندگی‌ها عواملی هستند که موجبات نارضایتی مصرف‌کنندگان را فراهم کرده‌اند. محصولات کرمان موتور دارای ۲ سال یا ۵۰ هزار کیلومتر گارانتی هستند و انصافاً گارانتی شرکت به‌خوبی جوابگوی ایرادات هست. از جمله برای من سیستم صوتی و کمپرسور کولر بدون دریافت هیچ وجه اضافه‌ای تعویض شد و مورد دوم بدون معطلی برای دریافت قطعه انجام شد. البته لازم به ذکر است که معمولاً سیستم‌های صوتی در سری‌های اول دچار مشکلاتی مانند هنگ کردن و نخواندن سی دی می‌شدند که این مشکل با تعویض قطعه کاملاً برطرف شد و سیستم‌های صوتی سری جدید علاوه بر ظاهر بهتر و امکانات بیشتر (از جمله پخش آهنگ از طریق بلوتوث) دارای کیفیت بهتری نیز می‌باشند.

صفحه بارگذاری سیستم صوتی
صفحه بارگذاری سیستم صوتی
البته کرمان موتور تلاش‌هایی را نیز جهت ارتقا و رفع عیوب محصولاتش انجام می‌دهد. از جمله تعویض موتور لیفان ۱۶۰۰ با موتور پرقدرت ۱۸۰۰ سی‌سی، ارتقای دیسک و صفحه کلاچ که در سری‌های اول مدل ۱۶۰۰ سی‌سی در کیلومترهای پایین نیاز به تعویض پیدا می‌کردند به نمونه ارتقا یافته که تا کیلومترهای بالا موردی از خرابی آن‌ها گزارش نشده، تعویض گیربکس‌های ضعیف لیفان X60 که مشکلات زیادی برای صاحبانشان ایجاد کرده بودند با نمونه بسیار باکیفیت‌تر که هم قدرت بیشتری دارد و هم کیفیت بالاتری دارد و تعویض سیستم صوتی لیفان های ۱۸۰۰ با نمونه باکیفیت‌تر. این تلاش‌ها در کشوری که محصولات قرن بیستمی کره‌ای و فرانسوی باکیفیت بسیار پایین‌تر از زمان عرضه اولیه ارائه می‌شوند قابل تقدیر است. اما اصلاً کافی نیست و نیاز است که با افزایش تعداد نمایندگی‌ها و آموزش بهتر به پرسنل (مخصوصاً آموزش‌های اخلاقی جهت برخورد بهتر با مشتری) کیفیت خدمات را به جایگاهی که شایسته است برسانند.
lifan 620 Interior
lifan 620 Interior
نکته‌ای که باید حتماً به آن اشاره کنم این است که سیستم‌های صوتی در سری‌های جدید دارای ساعت هستند که این ساعت با جی‌پی‌اس تنظیم می‌شود. اما به دلیل اینکه منطقه زمانی ایران برای سیستم تعریف نشده، ساعت نیم ساعت جلوتر یا عقب‌تر تنظیم می‌شود. اخیراً شرکت نید که نرم‌افزار جی‌پی‌اس را برای لیفان فراهم می‌کند، افزونه‌ای برای ساعت لیفان ارائه کرده است که با نصب آن مشکل ساعت به‌راحتی رفع می‌گردد. برای اطلاعات بیشتر در مورد رفع ایراد ساعت به مرجع [۱۱] مراجعه کنید. در اینجا جا دارد به‌عنوان یکی از مالکان لیفان از زحمات شرکت نید تشکر کنم که با وجود اینکه حل مشکل ساعت وظیفه آن‌ها نبوده است اما جهت رضایت مشتریان این افزونه را تهیه کرده‌اند و به رایگان در اختیار عموم قرار داده‌اند. علاوه بر این، عملکرد این شرکت در تهیه نرم‌افزار جی‌پی‌اس هم رضایت مشتریان را فراهم آورده است زیرا با فاصله زمانی کمی آپدیت‌های جدید برای نرم‌افزار ارائه می‌شود و در سایت قرار می‌گیرد که این آپدیت‌ها علاوه بر ظاهر و امکانات بهتر، نقشه‌های به‌روزتری را هم دارا می‌باشد. هم‌اکنون نسخه ۱.۴ نرم‌افزار رهیاب بر روی سایت [۱۲] قرار گرفته است. امیدوارم که این شرکت همچنان این روند خوب را ادامه داده و مانند قبل خدمتگزار مشتریان باشد.

لوازم یدکی

از نظر در دسترس بودن لوازم و قطعات یدکی، لیفان نیز به مانند سایر خودروهای جدید تا حدودی ضعف دارد. البته به دلیل مونتاژ این خودرو در کشور و شمار نسبتاً زیاد، لوازم یدکی آن نیز به‌مراتب بهتر از سایر خودروهای جدید در دسترس است. زمانی که من این خودرو را تحویل گرفتم لوازم یدکی آن در خارج از نمایندگی به سختی به دست می‌آمد و حتی برای فیلترهای ماشین باید به نمایندگی مراجعه می‌شد. اما امروز (آذر ۹۳) تعداد فروشندگان لوازم یدکی لیفان مخصوصاً در شهرهای بزرگ بسیار بیشتر از قبل شده است و بسیاری از تعویض روغنی‌ها هم فیلترهای لیفان را دارند. کرمان موتور در تمامی مراکز استان و اکثر شهرهای کشور نمایندگی دارد و این مسئله خیال مصرف‌کننده را از نظر لوازم مصرفی آسوده می‌کند. البته برخی قطعات اصلی در تمامی نمایندگی‌ها وجود ندارند و معمولاً با ثبت سفارش طی چند روز از تهران به نمایندگی که سفارش داده است می‌رسند. تعداد خیلی کمی از قطعات نیز در نمونه‌های اولیه به تعداد زیاد دارای ایراد هستند (از جمله سیستم‌های صوتی برای سری‌های اول) که باید قطعه بهینه شده به طور کلی از چین وارد شود که این امر مستلزم زمان انتظار چند ماهه می‌باشد.

ایراداتی که ممکن است برای مالکان این خودرو پیش بیاید

من با تجربه دو سال رانندگی با لیفان و مطالعه بسیاری از صفحات انجمن‌های اینترنتی پدال و تیونینگ تاک و همچنین گفتگو با سایر مالکان این خودرو در نمایندگی‌ها با برخی از مشکلاتی که ممکن است برای مالکان این خودرو پیش بیاید آشنا شده‌ام و قصد دارم با معرفی آن‌ها به مالکان محترم و افرادی که قصد خرید این خودرو را دارند راهنمایی‌های لازم را بدهم. لازم به ذکر است که این مشکلات احتمالی هستند و ممکن است فقط برخی از آن‌ها یا حتی هیچ کدام از آن‌ها برای مالکان پیش نیاید. همان‌گونه که برخی از مالکان که من با آن‌ها صحبت کرده‌ام غیر از تعویض روغن و فیلترها هیچ مشکل دیگری نداشته‌اند. اما مشکلات زیر، مشکلاتی هستند که شایع هستند. (شایع در اینجا به معنی این اینکه بیش از یک‌سوم موارد از این مشکلات رنج می‌برند). همچنین لازم به ذکر است که این موارد فقط تجربیات شخصی من بوده است و ممکن از راه‌حل‌های ارائه شده در اینجا ۱۰۰% دقیق و کارآمد نباشند و من هم ادعایی در زمینه‌های فنی خودرو ندارم.

  • مشکل در سیستم صوتی (مخصوص سری‌های اول): همان‌طور که ذکر شد سیستم‌های صوتی خودروهایی که در سری‌های اول خط تولید بودند (مدل سال ۹۱) مشکل هنگ کردن و نخواندن سی دی را داشتند که با تعویض این قطعه با قطعه مرغوب‌تر با هزینه گارانتی این مشکل حل شد.
  • مشکل تنظیم نشدن ساعت در سیستم‌های صوتی جدید: این مشکل که قبلاً هم مورد بررسی قرار گرفت و راه حل آن نصب افزونه‌ای است که اخیراً (آبان ۹۳) توسط شرکت نید برای رفع این مشکل ارائه شده است.
  • عملکرد نامطلوب موتور در هوای سرد صبحگاهی: بسیاری از خودروهای لیفان که در زمستان‌ها در فضای باز پارک شده‌اند و معمولاً از بنزین سوپر استفاده کرده‌اند، صبح‌ها بعد از روشن شدن ریپ می‌زنند و یا اینکه صدای موتور با حالت عادی متفاوت است. این حالت ریپ زدن و صدای بد پس از چند دقیقه که موتور گرم می‌شود از بین می‌رود و بیشتر در خودروهایی اتفاق می‌افتد که از بنزین سوپر استفاده کرده‌اند. دلیل اصلی این حالت کیفیت پایین بنزین‌های داخلی و مخصوصاً بنزین سوپر است که باعث عملکرد نامطلوب موتور در حالت سرد می‌شود. این مسئله به طور کلی زیاد حاد نیست و معمول با تغییر جایگاه سوخت‌گیری و استفاده از بنزین معمولی یا بنزین معمولی به همراه مکمل اکتان تا حدود زیادی بهبود پیدا می‌کند.
  • طولانی شدن زمان بارگذاری دوربین عقب در مواقع سرمای هوا: دوربین عقب یکی از کاربردی‌ترین آپشن های این خودرو است. در شرایط عادی بلافاصله بعد از جا رفتن دنده عقب دوربین بر روی صفحه نمایش خودرو ظاهر می‌شود. اما در زمان‌هایی که دمای هوا حدوداً به زیر ۱۰ درجه سانتی گراد بالای صفر می‌رسد به نسبت سرد شدن هوا، زمان بارگذاری دوربین بیشتر می‌شود و حتی ممکن است چندین ثانیه طول بکشد تا تصویر دوربین بر روی نمایشگر ظاهر شود. این تأخیر در نمایش کاملاً متناسب با میزان سردی هواست. به طوری که برخی اوقات در جواب افرادی که در مورد تأخیر دوربین سؤال می‌کنند به شوخی می‌گویم: “درست است که این خودرو دماسنج ندارد، اما با توجه به زمان بارگذاری دوربین می‌توان شدت سرمای هوا را با تقریب خوبی حدس زد! “. این مشکل هنوز راه حل خاصی ندارد و نمایندگی‌ها هم جواب خاصی برای آن ندارند و به ذکر اینکه “این مشکل در همه لیفان ها وجود دارد” کفایت می‌کنند و این مسئله یکی از مواردی است که چینی بودن خودرو را به مالک یادآوری می‌کند!
  • مشکلات مونتاژی: ایراداتی مانند رگلاژ نبودن درب‌ها در هنگام تحویل و کیفیت پایین رنگ و تزئینات خودرو که اغلب به عدم دقت در مونتاژ برمی‌گردند هم در این خودرو وجود دارند. در مورد رگلاژ نبودن درب‌ها منظور این است که برای بستن درهای خودرو باید نیرویی بیشتر از نیروی لازم برای بستن در خودروهای دیگر استفاده کرد و این مسئله ممکن است در طولانی‌مدت باعث بروز صدا در درب‌ها و بدنه خودرو شود. درنتیجه لازم است که پس از تحویل گرفتن خودرو برای رگلاژ درب‌های آن اقدام شود.

مواردی که ذکر شد مهم‌ترین مشکلاتی است که مالک یک خودروی لیفان ممکن است با آن‌ها دست‌به‌گریبان باشد. لازم به توضیح مجدد است که ممکن است خیلی از این ایرادات برای مالکان پیش نیاید و البته ایرادات دیگری هم ممکن است برای مالکان پیش بیاید که به دلیل تعداد کم مواردی که گزارش شده‌اند، نمی‌توان آن‌ها را شایع دانست و به کل تعمیم داد. در کل مسئله خوشحال‌کننده این است که هیچ مشکل فنی و موتوری شایعی در این خودرو وجود ندارد و ایرادات آن معمولاً در مسائل کوچک و با درجه اهمیت پایین‌تر هستند.

lifan 620 rear
lifan 620 rear

جمع‌بندی کلی

پس از این متن طولانی نوبت به جمع‌بندی کلی مطالب می‌رسد. به نظر من لیفان ۶۲۰ خودرویی مناسب برای رانندگی در شهر و جاده است. علاوه بر آن می‌تواند نیازهای یک خانواده کم جمعیت را هم به‌خوبی برآورده سازد. شتاب و کشش بالای آن به همراه تجهیزات رفاهی بسیار زیاد لذت رانندگی با این خودرو را بسیار زیاد می‌کند. اما به‌عنوان خودرویی که هیچ‌گاه پای شما را به نمایندگی باز نکند نمی‌توانید بر روی آن حساب کنید. اگر وقت یا حوصله رفتن به نمایندگی و تعمیرگاه را ندارید بهتر است یک ماشین کره‌ای یا ژاپنی را خریداری کنید که برای این کار لازم است که بودجه خود را حداقل دو برابر کنید و البته در آن رنج قیمت هم در بین ژاپنی‌ها میتسوبیشی لنسر ۱۶۰۰ را پیدا می‌کنید که قدرت موتور و امکاناتش بسیار پایین‌تر از لیفان است (موتور مشابه S300 سایپا) و در سال ۲۰۱۳ با فروشی نا امید کننده، به‌عنوان یکی از بدترین خودروهای دنیا انتخاب شده [۱۳]، و یا کره‌ای‌هایی مانند کیا پیکانتو و هیوندای i20 و اکسنت در دسترس هستند که دو مورد اول در کلاس متفاوتی هستند و در مورد سومی هم تصمیم با خریدار است که آیا نسبت به قیمتش ارزش خرید دارد یا خیر.

در مجموع به نظر من با توجه به وضع فعلی بازار، لیفان خودرویی است که ارزش در برابر خرید بالایی را دارد. این خودرو با داشتن ظاهری به‌روز و زیبا، موتوری قدرتمند و کم‌مصرف، تجهیزات و امکانات رفاهی و ایمنی مدرن و به‌روز، می‌تواند با دست پر به مصاف رقیبانش برود و در این رقابت حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد. موتور پر قدرت و آپشن های لیفان حتی در خودروهای گران‌قیمت‌تر از آن هم به‌ندرت دیده می‌شوند. بنابراین به نظر می‌رسد که لیفان ۶۲۰ تلنت گزینه‌ای قابل تأمل برای جوانان و خانواده‌های کم جمعیت است. امیدوارم که تمامی مالکان این خودرو از خودرویشان لذت ببرند و بدون دردسر اضافی، خاطرات خوبی را با خودرویشان تجربه کنند و تمامی افرادی که تصمیم به خرید این خودرو گرفته‌اند هیچ‌گاه از تصمیمشان پشیمان نشوند. به امید روزی که خودروهای ایرانی به جایگاهی درخور نام ایران و ایرانی برسند و مردم سراسر دنیا مشتری خودروهای ایرانی شوند و ما هم با افتخار از تجربه رانندگی با خودروهای وطنی بنویسیم.

lifan 620 talent
lifan 620 talent
در پایان مروری کلی بر نقاط قوت و ضعف لیفان ۶۲۰ تلنت خواهم داشت:

نقاط ضعف کلی این خودرو:

  • کولر ضعیف با قدرت پرتاب پایین
  • صدای زیاد موتور
  • نفوذ صدا و دود به داخل کابین
  • کیفیت پایین رنگ و برخی قطعات تزئینی
  • فضای کم سر برای افراد قدبلند
  • سیستم تعلیق عقب یکپارچه

نقاط مثبت کلی خودرو:

  • شتاب خوب و کشش بسیار خوب
  • امکانات و تجهیزات رفاهی و ایمنی بسیار زیاد نسبت به قیمت
  • طراحی ظاهری زیبا و به‌روز
  • صندوق عقب بسیار جادار
  • مصرف پایین نسبت به قدرت موتور
lifan 620 talent engine
lifan 620 talent engine

مشخصات فنی:

موتور: طراحی شرکت ریکاردو انگلستان

حجم موتور: ۱۷۹۴ سی‌سی

نوع موتور: بنزین سوز، بدون دلکو و به ازاء هر شمع یک کوئل، انژکتور چندنقطه‌ای تحت نظارت و کنترل سیستم الکترونیکی موتور (EFI) با تزریق سوخت کاملاً ترتیبی، ۱۶ سوپاپه و مجهز به دو میل‌سوپاپ از بالا

استاندارد آلایندگی: مطابق استاندارد EURO IV

تعداد سیلندر، سوپاپ‌ها و آرایش میل‌سوپاپ: ۴ سیلندر خطی، ۱۶ سوپاپه (۲ سوپاپ ورودی و ۲ سوپاپ خروجی به ازاء هر سیلندر)، ۲ میل‌سوپاپ در سر سیلندر (DOHC) با قابلیت تغییر زمان‌بندی سوپاپ‌ها

ضریب تراکم: ۱: ۱۰/۰

حداکثر قدرت: (HP/RPM)6000@131

حداکثر گشتاور: (NM/RPM) 4200@160

جعبه‌دنده: ۵ سرعته دستی

سیستم فرمان: چرخ‌دنده شانه‌ای (Rack & Pinion)، کمک هیدرولیکی

سیستم ترمز: جلو دیسک دو جداره، عقب دیسک، مجهز به ترمز ضد قفل (A.B.S) در هر ۴ چرخ (چهار کاناله)

سیستم تعلیق: جلو، فنر حلقوی با ستون مک فرسون – عقب، تیرچه یک تکه و فنر حلقوی

حجم مخزن سوخت: ۵۸ لیتر

حداکثر سرعت ۲۰۰ (کیلومتر بر ساعت)

سایز چرخ‌ها: رادیال ۱۵ – ۱۹۵/۶۰

وزن خالص ۱۱۵۵ کیلوگرم

تجهیزات و امکانات رفاهی:

سانروف دو حالته برقی با شیشه چاپ سیلک مانع تابش مستقیم نور خورشید، دوربین دید عقب، رهیاب ماهواره‌ای GPS، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، سیستم هشداردهنده باز بودن درب،DVD Player با ۶ باند ورودی IPOD/SD Card با پورت USB، سیستم ضد سرقت، قفل ایمنی کودک، ترمز ABS+EBD، فرمان هیدرولیکی تلسکوپی قابل تنظیم، کمربند سرنشینان جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع، کمربند سرنشینان عقب، صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع، سیستم تنظیم چراغ‌ها، روشن شدن اتوماتیک چراغ‌های جلو برحسب نور محیط، قفل مرکزی به همراه ریموت کنترل، سیستم تهویه مطبوع، سیستم هشداردهنده وضعیت لنت ترمز، گرم‌کن شیشه عقب، صندلی عقب تاشو، سنسور دنده عقب، رینگ آلومینیومی اسپرت، چراغ مه شکن جلو، چراغ خطر لادری (۴ درب)، شیشه بالابر برقی جلو و عقب، آیینه‌های جانبی برقی همراه راهنما، چراغ جلو هالوژن عقب LED، صندلی چرمی، کنترل سیستم پخش روی غربیلک فرمان، تنظیم نور صفحه کیلومتر Illumination، مجهز به سیستم Power Windows

مراجع:

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۷ رای

علیرضا رحیقی

کارشناس ارشد مهندسی برق و نویسنده مقالات خودرویی

مطالب مشابه

‫۵۶۰ دیدگاه‌ها

  1. گمنام

    ۱۴ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (111 ديدگاه)

    دوستان یه سوال داشتم ازتون بنظر شما موتور 1800 لیفان 620 بهتره یا 1600 تریتک قبول دارم موتور 1800 قوی تره اما خب موتور تریتک تو سایت ها نوشته طراحی مشترک بی ام و و کرایسلر هستش و بعد ها رو مینی نصب شده و توسال 2002 جز 10 موتور برتر جهان بوده و تسمه تایم نداره حالا خواستم نظر شما رو بدونم؟؟؟؟؟؟؟؟ اینم یه نگاه بندازید

    http://en.wikipedia.org/wiki/Tritec_engine

    1. علیرضا

      ۱۵ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (574 ديدگاه)

      هر دو موتور، موتورهای خوب و کم استهلاکی هستند. موتور 1800 قدرت و گشتاور بیشتری دارد ولی در عوض صدای موتور هم بلند تر است. از نظر کیفیت هم طی این مدت کوتاهی که لیفان با این موتور ها وارد ایران شده مشکل موتوری اساسی و حادی برای آن گزارش نشده. پس تا اینجای کار به نظر نمیرسد که فرق زیادب داشته باشند. البته لیفان 620 با موتور 1800 که با نام تلنت نیز شناخته میشود از نظر آپشن ها و امکانات بسیار فراتر از مدل 1600 است.

      1. گمنام

        ۱۵ آذر ۱۳۹۳
        سوابق: (111 ديدگاه)

        ممنونم علیراضا جان بله میدونم موتور 1800 131 اسب بخاره اما 1600 115 اسب و گشاور 1800 هم حدود 11تابیشتره و سیستم وی وی تی هم داره فکر میکنم هرچند بنظر من موتور 1600 هم واسش ضعیف نبود ولی خب 1800تلنت قوی تره اما با یک و نیم میلیون تومان میشه همین مانتیور و دوربین دنده عقب و جی پی اس و………..روی لیفان620 موتور تریتک هم نصب کرد البته از قیمت سانروف اطلاعی ندارم یه چیزی که واسم عجیب بود صدای موتور لیفان بود که بش اشاره کردید اخه من تو لیفان 620 با موتور تریتک نشستم صدای موتور توی سرعت مثلا 100 تا 110 ازار دهنده نبود اما خب شما حالا گفتید صدای موتور 1800 بیشتره درسته؟

        1. علیرضا

          ۱۵ آذر ۱۳۹۳
          سوابق: (574 ديدگاه)

          دوست عزیز صدای موتور 1800 بیشتر از تریتک هستش. البته نه توی بازه 110-100. صدای زیاد موتور بیشتر توی بازه 130 با بالا خودشو نشون میده.
          تعداد اسب بخار الزاما نشان دهنده شتاب و حتی قدرت بیشتر نیست. بلکه انتقال قدرت هم خیلی در شتاب و کشش تاثیر داره. موتور خودروهایی مثل سمند و پرشیا حدود 107 اسب و 206 حدود 110 اسب هستند( اعداد دقیقشون رو فراموش کردم ولی توی همین بازه ها هستن). اما از نظر شتاب 206 و پرشیا بهتر از ام وی ام 530 با حدود 140 اسب عمل می کنند. مساله ای که توی همه خودرو های چینی وجود دارد این است که به منظور کاهش مصرف سوخت، ضریب دنده ها سبک گرفته شده و این مساله باعث کاهش شتاب خودرو های چینی شده است. که این معمولا به مذاق ما ایرانی ها خوش نمی آید. فکر می کنم تغییر در موتور لیفان به منظور رفع همین نقیصه بوده است. البته لیفان های 1800 از نظر شتاب برتری خیلی محسوسی نسبت به 1600 ها ندارند ولی آن 200 سی سی در کشش و سربالایی ها خودنمایی می کند.

    2. ehsan

      ۱۵ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (29 ديدگاه)

      درود
      دوست من این مطلب برای آگاهی ما بود یا رمان؟
      چرا اینقدر طولانی؟

    3. ASTON MARTin

      ۱۵ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (1331 ديدگاه)

      نصف مقاله که کپی پیست بود
      بازم خوبه منابع ذکر شد

      1. علیرضا

        ۱۵ آذر ۱۳۹۳
        سوابق: (574 ديدگاه)

        کپی پیست؟؟؟؟؟؟ واقعا آدم اینجا حرفای جالبی میخونه!!! باشه دوست عزیز. اصلا شما فکر کنین همش کپی پیست بوده!!!

        1. یه پسر

          ۱۵ آذر ۱۳۹۳
          سوابق: (1123 ديدگاه)

          من از طرف خودم خیلی بابت این پست جامع و کامل ممنون و متشکرم

        2. علیرضا

          ۱۶ آذر ۱۳۹۳
          سوابق: (574 ديدگاه)

          خواهش می کنم دوست عزیز.

  2. Vahid

    ۱۵ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (86 ديدگاه)

    یعنی اگه از اول تا آخر فقط بگی من مخلصم ، من چاکرم و …. بازم ادعای بعضیا تا کجاها رفته. بنده خدا اومده واسه من و تو نوشته که بخونیم و بیشتر بدونیم ، حالا تشکر نمیکنی ، حداقل هیچی نگو. بعضیاتون آرزو یه موتور 125 دارین که بابا جونتون واستون بخره ، اونوقت میاین از نقد ماشین بنز و بی ام و حرف میزنید ، یا اینکه ماشین چینی چطوریه؟ کدومتون چین رفتید ؟ اصلا هیچکدوم تا افغانستان رفتید؟ نه واسه تفریح و خرج کردن پول پاپا جون ، واسه تجارت ؟ کی رفته ؟ هیچکس ، پس خیلی بیخود از ماشینهای چینی و کره ای و … ایراد میگیرید. خدا وکیلی چین مارو آدم حساب میکنه؟ صد تا ایرانو رو یه انگشت میچرخونه. ایران داره محصول 20 سال پیش فرانسه رو هنوز تولید میکنه ، اونوقت شما میاید چین رو با این کشور … مقایسه میکنید؟ چقدر خودتونو بالا گرفتید! میدونید فقط ایران و 3-4 تا کشور آفریقایی نسل 4 تلفن همراه رو ندارن؟ (حالا تازه ایرانسل نسل 4 رو فقط تو تهران آورده). همون چند تا کشور آفریقایی 5-6 ساله که نسل 3 دارن ولی ما تازه تو مراکز استان آوردیم. خیلی کلاستون بالا رفته! ما هیچی نیستیم.توی خیابون نگاه کنید، فقط پراید و پژو و پیکان و سمند ، خلاص. این صنعت خودرو سازی کشور ماست. حالا برید چینو نگاه کنید، ببینید تو یه خیابون 2 تا ماشین مثل هم پیدا میشه؟ باید خدا رو شکر کنید که همین ماشینای چینی هستن وگرنه باید ماشینای دموده و 20-30 سال تاریخ گذشته ایرانی رو سوار میشدید. مثلا پراید مال حدود 20 سال پیشه. واقعا پیشرفت ما در زمینه نوآوری فقط تغییر دادن اسم این ماشین بوده.(خر همون خره فقط جولش عوض شده). من عصبی شدم از اینکه بنده خدا فقط اومده با نیت خوب، تجربه رانندگی خودشو در عرض 2 سال با ما در میون بزاره و اونوقت بعضیا اینجور برخورد میکنن. آقا نمیخوای ، شما نخر. شما بهت برمیخوره نخر. آره برو با این قیمت یه ایران خودرو بخر تا میبریش خونه میبینی چراغ جلوش سوخته ، یا میبینی دنده عقب یادشون رفته بزارن روش ، یا اصلا دیدی آتش گرفت، راستی یه خانومی هم بهت میگه درب خودرو باز است(ها ها، نهایت تکنولوژی خودروسازی ایران).من به چشم خودم دیدم طرف ماشینو سالم از نمایندگی تحویل گرفت و استارت زد و اومد حرکت کنه که دود از کاپوت بلند شد.آرزو کنید ایران یه روزی به هند و بولیوی و سنگاپور و … برسه ، چون هنوز زوده ایران به چین برسه که بخوایم خودمونو هم ردیف چین بدونیم و واسه خودمون کلاس بزاریم که ما چینی سوار نمیشیم. آرزو کنیم. سال 1880 پاریس ، مترو داشت و مردم استفاده میکردن وحالا ما کمتر از 10 ساله که فقط در چند شهرمون مترو داریم . متروی شیراز رو 10 ساله که دارن میسازن و هنوز تموم نشده. جادههامون رو 20 سال طول میکشه تا اتوبان کنن ، ریل قطار فقط تعداد محدودی از شهرها دارن(خیلی خیلی خیلی محدود) ، هواپیماها همه کهنه و اومدن صندلی بهشون اضافه کردن تا مسافر بیشتر سوار کنن(شبیه گوسفند در پشت نیسان،البته دور از جون). ببینین چین هم همینطوره؟ 100 سال دیگه هم من بعید میدونم به چین برسیم. همین دیگه. حرفی ندارم.

  3. MjM

    ۱۵ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (735 ديدگاه)

    عیب هایی که برای این ماشین گفته شده چندین برابر بدترش تو ماشینهای به اصطلاح ساخت داخل موج میزنه…حالا چون چینیه بیایم بگیم بده؟؟!! نخیر اتفاقا620 یکی از ماشینهای خوب بازاره…من که ازش خوشم میاد

  4. ناصر ساتیا

    ۱۵ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (76 ديدگاه)

    خودم سری اول این سرطان را گرفتم به قیمت 17600 حوصله داشتم داستانی که سر ما در اوردو مینوشتم گریتون در میامد ما میگیم تو همین رنج قیمت حداقل دوو سی یلو صفر از هند بیارن یا سوزوکی swiftکه تو هند تولید میشه بنده موافقم صد در صد از محصولات داخلی بهتره اما هند بغل دسته چینه ما میگیم این فتح الله ها که میخوان وارد کنند اشغالهای اروپایی وارد کنند چرا اول میرن سراغ چین با این تورم و گرونی مردم چه گناهی کردن دنبال لوازم گرون و نایاب چینی بدوند

  5. E 36

    ۱۵ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (914 ديدگاه)

    متنفرم از خودروسازی چین متقلب
    همش کپی ، خلاقیت صفر

    1. حمید

      ۱۵ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (43 ديدگاه)

      در شگفتم از امثال هموطنانی مثل شما (E36) که در کشوری به نام ایران زندگی میکنید و از «خلاقیت» کشوری مثل چین گلایه می کنید که نه تنها در صنعت خودرو که تقریبا در همه زمینه ها عرصه را بر صاحبنامهای دیگر صنایع تنگ کرده است!! حتما به نظر شما «ایران» در رتبه بندی «خلاقیت» دارای «جایگاه» است!! به خصوص در «خودروسازی»!! برادر من بیدار شو! کمی هم نه به چین که دور است، به افغانستان و عراق نگاه کن؛ ببین آنها چه نوع خودرویی سوار می شوند؛ ما ایرانی ها چی سوار می شویم؟!
      پیش خودم فکر کردم که حتما خلاقیت در خودروسازی ایران به انتخاب نامهایی مانند 131-132-141 و امثال آن برای فرغونهایی است که به اسم خودرو به مردم ایران قالب می کنند؟

      1. E 36

        ۱۵ آذر ۱۳۹۳
        سوابق: (914 ديدگاه)

        دکتر چه ربطی داره ؟؟؟؟ چون ما تو ایران زندگی میکنیم باید آشغالای چین رو سوار شیم ؟؟؟ من کی گفتم ما خلاقیت داریم ؟؟؟ خودمون تکنولوژی نداریم باید ماشین چینی سوار شیم ؟؟
        شما بنز نخر پولاتو بده دانگ فنگ سوار شو !!

        1. حمید

          ۱۵ آذر ۱۳۹۳
          سوابق: (43 ديدگاه)

          چین اگر کپی کرده مگه آمده از محصولات بی نظیر ایرانی کپی کرده؟! که به شما برخورده؟ من حرفم اینه که همون «کپی کردن» هم عرضه میخواد و مدیریت؛ که مدیران صنعت خودرو ایران نداره!
          بعد از 20 سال پژو405 همونه که بوده؛ تنها «خلاقیتی» که ایران خودرو به خرج داده این بوده که از کیفیتش کم کرده!
          بعد هم اگر همین کشور «چین» که شما اینقدر از آن بخاطر «نداشتن خلاقیت!!» متنفری و آنها را متقلب خطاب کرده ای، نبودند الان با این تحریمهای شرکتهای فرانسوی باید برمیگشتیم همون پیکان سوار میشدیم! ضمنا این حرف و حدیثها و مشکلات گریبانگیر قشر متوسط جامعه است نه برای کسانی که مثل شما بنز سوارند. کمی واقع بین باش.

        2. یه پسر

          ۱۵ آذر ۱۳۹۳
          سوابق: (1123 ديدگاه)

          مثلا حمید جان عربا که تویوتا هیوندا پیکان پراید واسشون خلاقیت دارن ؟

  6. نیما

    ۱۵ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (158 ديدگاه)

    کل این مطالب واقعیت و حقیقتو عوض نمیکنه ماشین چینی کیفیتش پائینه حتی از استاندار هم خیلی پائینتره کل بازارشم کشورهایی مثل ایرانن

  7. یه پسر

    ۱۵ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (1123 ديدگاه)

    من بر اساس تجربه ی یکی از دوستام کاملا این پست رو تایید می کنم

    لیفان 620 یه خودرو خوب با امکانات بی نظیر نسبت به رقبای داخلی و حتی چینی

    اما به هر حال هر ماشینی مخصوصا ماشین هایی که زیر 100 میلیون هستن یه سری مشکلات دارن

    بنابراین با 40 تومن دنبال ماشین ایده آل نگردید

    اما خود من جی 5 رو ترجیح می دم البته اگه اختلاف قیمت مهم نباشه

  8. چین

    ۱۵ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (111 ديدگاه)

    من اکثر سایت هایی که در مورد لیفان 620 نوشتن و یا تستش کردن رو رفتم همشون نوشتن یه سری معایب داره( که با توجه به قیمتش عجیبم نیست) اما اخر اون متن همشون گفتن که روی هم رفته لیفان 620 با توجه به قیمتش ماشین خوبی به شمار میره

    1. مک میسل

      ۱۷ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (2687 ديدگاه)

      لیفان فعلا از اشغال هایی مثل405 پراید وپرشیا بهتره.اما سورن از لیفان بهتره.
      دنا هم در حد جیلی امرگرنده.البته اگر با سانروف و موتور ای اف7 توربو که140 اسب میده حسابش کنیم.
      الان ایران و چین هر دوتاشون از صنعت خودروسازی عقب هستند،البته چین یه نیمه پیشرفت کرده،ایران هم همینطور ولی هنوز از کره و…1000000کیلومتر عقب هستند.
      البته ایران رو نباید دست کم گرفت،ایران قدرت نظامیش بالاست.به خاطر اینکه تهدید میشه
      اگر تحریم ها شده بود ولی فقط قطعات وارد میشد و ماشین نه،شاید الان ما بیشتر از این پیشرفت کرده بودیم.
      نمیدونم ،ولی این نظر شخصیم بود.
      (ایران&المان)

  9. محمد

    ۱۵ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (21 ديدگاه)

    فکر کنم دوست شما در قوه تشخیص دچار مشکل شده و حتما باید به پزشک مراجعه کنه ، آخه برادر من کجای لیفان 620 شبیه تویوتا کرولا 2008 هست ؟!

    1. علیرضا

      ۱۵ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (574 ديدگاه)

      دوست عزیز منظور کرولا 2005 بود که اصلاح شد. در این که لیفان از نظر طراحی خارجی شبیه کرولاست همه توافق دارند.

  10. amin

    ۱۵ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (20 ديدگاه)

    اولا تشکر میکنم بخاطر این مقاله کامل و میخواستم مطالبی رو بگم در رابطه باهمین ماشین که بنده هم چکیده این مقاله جامع رو تونظرات مختلف در باره لیفان عرض کردم که ماشین در کنار مزایای زیاد دارای معایب زیادی هم هست چون خودم مالک این ماشینم که 45هزار کیلومتر طی10ماه بااین ماشین داشتم.صدای بسیار زیاد موتور در دورهای بالای 3000، ایرادات برقی ،کولر ضعیف ،کیفیت بسیار پایین ادوات داخلی و….درست است که این ماشین از خودروهای داخلی دارای موتور بسیار قویتر و آپشن های بیشتری را دراست و این هم باید در نظر داشت که خرید و فروش این ماشین و تأمین قطعات آن نیز بخوبی خودروهای داخلی نیست.متأسفانه افرادی مثل بنده گول ظاهر زیبا و آپشنهای این ماشین را میخورند و بعد از یک مدت پارکینگ دوم ماشین نمایندگیهای بسیار ضعیف و کم تجربه شهر میشود.این مشکلات برای حدو د 95% اشخاصی که بنده در شهراراک میشناسم وجود دارد که حداقل هفته ای یکبار مجبوربم این ماشین و حتی X60 هارا نیز برای تعمیر به نمایندگی ببریم.حتی دوستانی که JAC5 نیز دارند از مشکلات فراوان آن مینالند.امیدوارم در خرید خودرو کمی بیشتر دقت کنیم.و امیوارم خودروهای باکیفیت فرانسوی مثل گذشتها در کشور رایج شوند که ما مجبور به خرید خودروهای بیکیفیت چینی نشویم.وخواهشا حمایت بیجا از چین و محصولاتش نکنید

    1. اراکی

      ۱۶ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      من هم نمایندگی اراک را دیده ام ولی مراجعه لیفانها به خصوص 620 به این وخامتی که نوشته اید نیست!! تعجب میکنم یا نمایندگی کرمان موتور را با نمایندگی های ایران خودرو که به فاصله کمی از آن قرار دارد، اشتباه گرفته اید یا شما که در مدت 10 ماه 45هزار کیلومتر با این ماشین رفته اید، حتما برای مقاصدی دیگر!!!! استفاده کرده اید که اشتباه بوده است! لیفان ماشین ظریفی است که همه کس پسند نیست! همه ماشینها که نباید مثل پیکان باشند که مثل تراکتور هم در همه جا میتوانی با آن بروی و هیچ وسیله آن نشکند (چون اساسا چیزی (آپشنی ندارد) که بشکند)

    2. علیرضا

      ۱۶ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (574 ديدگاه)

      دوست عزیز کلیت حرف شما رو قبول دارم. ولی هفته ای یک بار؟؟؟ یکم به نظرتون اغراق نکردین؟ من بعد از دو سال و با وجود این که خیلی از سرویس ها رو توی نمایندگی انجام دادم ولی مراجعاتم به نمایندگی در حدود تعداد انگشتای دو دست هستش.

    3. kia

      ۶ دی ۱۳۹۳
      سوابق: (4 ديدگاه)

      نمایندگی اراک به لعنت خدا نمی ارزد من ۱۲ هزار با این ماشین رفتم مزایا و معایبش را تایید میکنم ولی برخورد نمایندگی اراک به هیچ وجه شایسته نیست فقط موقع ثبت نام برخورد خوبی دارند از شستشوی رندانه اتوموبیل تا اخذ مبالغ زیاد از خودروهایی که گارانتی ندارند معطل ماندن ماشین برای رسیدن قطعه یدکی وخیلیهای دیگه

  11. ramin

    ۱۵ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    مرسی از نگارش مطالب لذت بردم دست شما درد نکند کامل و بودن غرض

    1. علیرضا

      ۱۶ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (574 ديدگاه)

      خواهش می کنم دوست گرامی.

      1. مک میسل

        ۱۷ آذر ۱۳۹۳
        سوابق: (2687 ديدگاه)

        دست شما درد نکنه علیرضاجان.مطلب خوبی بود.
        (ایران&المان)

        1. علیرضا

          ۱۸ آذر ۱۳۹۳
          سوابق: (574 ديدگاه)

          خواهش میکنم دوست عزیز.

  12. سام

    ۱۵ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (877 ديدگاه)

    با سلام

    برخی از نظراتی که نسبت به متن جناب رحیقی ابراز شد آنقدر از منطق و انصاف به دور بوده است که اینجانب را مجبور نمود که برخی از نکات را متذکر شوم.

    مشکل این است ما در مواجه با تمامی مشکلات و مصائب اجتماعی که بر سرمان می آید از روی حب و بغض نظر می دهیم و کمتر پیش آمده که حقیقت یک مسئله آنطور که هست ارزیابی کنیم.برخی از دوستان تمامی اجناس ساخت چین را بی کیفیت دانستند که این نظر کاملا از حقیقت به دور است آنهم به دلایل ذیل:

    الف) چین سالهاست که بزرگترین صادرکننده کالا در دنیاست و میزان صادرات این کشور تنها در سال 2013 میلادی بیش از2000 میلیارد دلار بوده است . این کشور سالانه صدها میلیارد دلار با آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا تبادل تجاری دارد. این را هم می دانیم که امروزه در اکثریت مطلق کشورهای دنیا تجارت آزاد حاکم است و شما باید کالایی را بسازید که مورد پسند مشتری قرار بگیرد و یا حداقلی از استانداردها را حائز باشد.آیا به نظر شما اکثریت مشتریان کالاهای چینی در دنیا، اینقدر بی خرد هستند یا به قول عوام آنقدر ابله! می باشند که چندین سال پیاپی از یک فروشنده کلاهبردار و متقلب جنس خریداری کنند؟! آیا هیچ انسان عاقل و خردمندی همچین سخنی را چشم بسته قبول می کند؟ مشکل این است که ما خودمان را خیلی باهوش و دست بالا گرفته ایم و زرنگی ها و حقه ها کثیفی را که در حق دیگر هموطنان اعمال می کنیم به حساب هوش بالای خودمان می گذاریم، در حالی که در دنیای امروز زندگی بر روال دیگری می چرخد و کسی را باهوش می دانند که خدمت بیشتری را در جهت رفاه و آسایش بشریت انجام دهد.

    ب- در چین امروز سه گروه کالا با سه کیفیت متفاوت تولید می شود. گروه اول محصولاتی که برای شرکت های آمریکایی، اروپایی،ژاپنی، تایوانی و سنگاپوری ساخته می شود که دارای کیفیت بسیار بالا هستند.اگر کسی به کیفیت محصولات اپل (APPLE) شک دارد باید این مسئله را از خود بپرسد که چگونه اپل یکی از موفق ترین شرکت های امروز دنیاست.در حال حاضر بسیاری از محصولات این شرکت در چین ساخته می شود.گروه دوم شرکت های چینی هستند که برای کشورهای دیگر ولی با مدیریت چینی محصول می سازند که کیفیت کارشان اندکی پایین تر است. گروه سوم شرکت هایی هستند که با مدیریت چینی برای کشورهای جهان سوم و چین کالا می سازند و کمیت از کیفیت برایشان مهم تر است.

    ج- در خاتمه توجه شما را به این مطلب جلب می کنم « چینی ها در دنیای امروز رل خود بیشتر را به عنوان OEM یا ORGINAL EQUIPMENTN MANUFACTURER می بینند. در فلسفه ساخت OEM شما یک کارخانه بی هویت هستید که برای کارخانجات دیگر محصول می سازید.این کالا می تواند طراحی آنها یا طراحی خود شما باشد.وقتی که کارخانه ای در چین برای یک کمپانی مشهور کالا می سازد، باید قوانین کنترل کیفیت آن شرکت را رعایت کند،چون رل OEM را بازی می کند. چین را می توان یک OEM بزرگ تشبیه کرد ولی برای هر برندی که فکر کنید از سونی تا اپل ، از HP تا آدیداس محصول می سازد و کیفیت محصولاتش بسته به خواست مشتریان است.حالا اگر یک ایرانی بخواهد از چین کامیون وارد کند و انتظار زیادی برای کیفیت نداشته باشد و بیشتر تجهیزات سفارشی مناسب همچون ABS و….را نیز حذف کند ( که ماشین ارزان تر بشود) نتیجه آن می شود که شد.در چین کیفیت نیز یک «آپشن» یعنی سفارشی است. اگر می خواهید کیفیت بالا از یک شرکت بی نام ونشان و بدون برند جهانی دریافت کنید باید مشخصا خواسته خود را بگویید.در چین ضرب المثل « هر چه قدر پول بدهی آش می خوری»، بیشتر از سایر نقاط دنیا صادق است.وقتی به جای گارانتی تقاضای یک درصد تخفیف در قیمت کنید، یعنی خیال سازنده را از بابت کیفیت راحت کرده اید و او دیگر هیچ مسئولیتی ندارد ولی اگر سازنده ماشین را مجبور کنید که برای چند سال یا چند صد هزار کیلومتر پول تعمیرات را بدهد،آن زمان مجبور است کیفیت بهتری را به شما عرضه کند و قطعا کیفیت محصول خود را بالاتر خواهد برد و از آنجا که ما ایرانی ها فقط به سودهای کوتاه مدت علاقه مند هستیم،در مذاکرات سعی می کنیم که پایین ترین قیمت ممکن را گرفته و دیگر فکر عواقب آن را نمی کنیم. مخلوط مشتری ایرانی و تولید کننده چینی بسیار خطرناک است. زیرا ایرانی می خواهد پول کم دهد و چینی نیزی برندی ندارد که با کیفیت بد آن را به خطر بیاندازد.هر وقت شرکت ایرانی تصمیم گرفت به سود درازمدت فکر کند و از شرکت طرف معامله درچین کیفیت خواست و پول آن را نیز پرداخت، خواهید دید که چینی ها چه مردمان بسیار توانمندی هستند و کاملا قابلیت تولید جنس با کیفیت را نیز دارند.اگر در ایالات متحده آمریکا اعلام کنید که جنس چینی مرغوبیت ندارد، با تعجب همگان روبرو خواهید شد زیرا آنها اصلا درباره جنس چینی، چنین فکر نمی کنند» ( نوشته شده توسط مهندس فرهاد کاشانی با سابقه بیش از 20 سال مدیریت در آمریکا و کانادا، مجله ماشین، شماره 343)

    مجددا از جناب رحیقی بابت مطلب کامل و جامعشان تشکر می کنم و امیدوارم که این توضیحات تا حدی توانسته باشد برخی از اذهان را قانع کند.

    1. amin

      ۱۵ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (20 ديدگاه)

      دوست عزیز از نظر شما اگه خودروهای چین خوب هستند که شما بخرید.خودتون هم میدونید که بیکیفیت ترین محصولات دنیا از آن چین هستند.چرا بااین جمله که میگوییم جنس درجه فلان چین وارد ایران میشه و درجه یک وارد نمیشه خودتونو گول میزنید یا به اسم ((بزرگترین صادرکننده کالا در دنیا)) میخواید چین رو بالاببرید.وقتی من و امثال من داریم از این ماشین سواری میگیریم و نتیجه معکوس و پرضرری رو به ما میده شما الکی جانب داری میکنید.مطمینا شما از منفعت بران شرکت های واردکننده اجناس چینی هستین.خواهش میکنم یک بار این ماشین های چینی رو بخرید تا ببینید چه مزخرفاتی هستند.من و حدود 100نفری که این مشکلاتی که با لیفان 620 تلنت داشتیم رو با پژو پارسی که 150هزار کیلومتر طی کرده بودم و پژو 405ی که 300هزارکیلومتررفته بودم ر و نداشتیم.حالا شما هی بگو چین اوله تو دنیا کسایی که میدونن چقد مزخرفه نمیخرن.من چون اینو دارم میدونم چقد مشکل داره

      1. سام

        ۱۶ آذر ۱۳۹۳
        سوابق: (877 ديدگاه)

        آقای امین،به نظر می رسد که شما یا کامنت من را کامل نخواندید و یا تصورات وتخیلات خود را دارید به نام من ثبت می کنید. من در کجای کامنتم از خودروی چینی طرفداری کردم؟! وانگهی بخشی از کامنت من نقل قول از مهندس فرهاد کاشانی بود که این فرد سابقه دهها سال مدیریت در آمریکا و ایران و کانادا را در کارنامه خود دارد.حالا اینها به کنار، سئوال من این است که آیا شما این واقعیت را قبول دارید که چین بزرگترین صادرکننده کالا در دنیاست؟و اینکه این مقام را چندین سال پیاپی حفظ کرده است؟ آیا اکثریت مردم دنیا اینقدر ابله هستند که به طور متوالی و چندین سال پیاپی اجناس بی کیفیتی را از یک فروشنده کلاهبردار خریداری کنند؟!چین در سال 2011 میلادی 1899 میلیارد دلار صادرات داشته است و این مقدار تنها در عرض دو سال به 2035 میلیارد دلار رسیده است.اگر تنها عقل خود را قاضی قرار دهیم، این نکته را متوجه می شویم زمانی صادرات یک کشور رشد می کند که کیفیت اجناس آن رشد کند نه نزول! در مورد خودروهای چینی تنها دو مثال می زنم که نشان دهنده کیفیت رو به بهبود این خودروهاست.خودروی جیلی و خودروی QOROS، اولی چهار ستاره ایمنی را از EURONCAP دریافت کرده است و دومی هم 5 ستاره کامل را.در کشور ما چند دسته با خودروهای چینی مخالفند:
        1- اکثریت مدیران و قطعه سازان پرمدعای داخلی که با نوآوری و کیفیت مخالف هستند و چون می خواهند که اجناس مزخرف و بی کیفیت خود را با بالاترین قیمت و منت بسیار به خریداران به قالب کنند تا می توانند برعلیه خودروهای چینی جوسازی می کنند.
        2- افرادی که نه یک بار خودروی چینی سوار شدند و نه هیچ اطلاعی از زیر و بم آن ها دارند و نه حتی خودشان خودرو دارند! ولی برای خالی نبودن عریضه و خودنمایی و یا همراهی با جو کاذبی که وجود دارد تا می توانند برعلیه این خودروها جوسازی می کنند.

        امیدوارم شما جزو هیچ کدام از این دو گروه نباشید وتنها تجربیات خود را بیان نمودید.
        در خاتمه می خواهم بگویم که تجربیات من این را می گوید که اکثر صاحبان خودروهای چینی از خودروهایشان رضایت نسبی داشتند.

        1. سام

          ۱۶ آذر ۱۳۹۳
          سوابق: (877 ديدگاه)

          در ضمن این را می خواستم این را بگویم که من جنس چینی را مدت ها پیش خریدم و آن هم یک لپ تاب LENOVO است که صدرصد از آن راضی هستم.

        2. سام

          ۱۶ آذر ۱۳۹۳
          سوابق: (877 ديدگاه)

          آقای امین ، شما گفتید که این اطمینان را دارید که من از منفعت بران اجناس چینی هستم! در حالی این حرف آنقدر کذب و بی معنی و مسخره است که ارزش پاسخ دادن هم ندارد.آیا به نظر شما یک واردکننده کالاهای چینی و یا حتی عوامل او آنقدر بیکارند که تمام مدت در فضای وب بچرخند و اجناس چینی را تبلیغ کنند.این حرف شما مشخص می کند که چقدر از فضا و جو امروز بازار ایران دور هستید و تصوراتتان را حقیقت فرض کردید.این مثل این می ماند که من بگویم که شما اصلا خودروی چینی ندارید و حتی یکبار هم سوار آنها نشدید اما الکی دارید جو می دهید،آیا شما این سخن را از طرف من قبول می کنید؟

    2. علیرضا

      ۱۵ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (574 ديدگاه)

      دوست گرامی در تایید فرمایشات شما چیزی به خاطرم اومد که بد نیست ذکر کنم. پارسال وقتی برای رفع مشکل کولر به یکی از نمایندگی های کرمان موتور مراجمه کرده بودم همراه با چند نفر دیگر از مالکان به دور مسول فنی نمایندگی که مردی دنیا دیده و با تجربه بود جمع شده بودیم و از مشکلات ماشین گله میکردیم. ایشون حرف خیلی قشنگی زد. گفت یه لحظه به من گوش کنین. 40 سال پیش محصولات هیوندای به کشورهای عقب افتاده آفریقایی و آمریکای جنوبی صادر شدند. ایرادات فنی و مونتاژی این خودرو ها اونقدر زیاد بود که خیلیاشون مرجوع شدند و شرکت ضرر زیادی کرد. اما با رفع نقایص و مشکلاتش تونست بزرگترین بازار های دنیا رو بگیره. امروز ما جایگاه همون کشور های عقب افتاده رو داریم که خودروسازای نوپای چینی دارن محصولاتشون رو اینجا آزمایش میکنن و ایراداتشون رو پیدا میکنن تا بتونن پیشرفت کنن. پس مشکل از اونا نیست. مشکل از ماست که چنین وضعیتی داریم.
      بله دوست عزیز. لیفان حتی توی خود چین هم شرکت معتبر و شناخته شده ای نیست. نه تنها لیفان بلکه اغلب چینی های دیگری هم که وارد ایران میشن حتی توی چین هم طرفداری ندارند و محصولاتشون رو برای کشورای عقب افتاده ای مثل ما تولید میکنن. پس بهتره قبل از این که یه جوالدوز به بقیه بزنیم، یه سوزن هم به خودمون بزنیم.

      1. سام

        ۱۵ آذر ۱۳۹۳
        سوابق: (877 ديدگاه)

        با سلام

        دقیقا یادم می آید که بیست و اندی سال پیش هم چنین جوی بر علیه خودروهای کره ای وجود داشت و اکثریت عوام آنها را قوطی حلبی قلمداد می کردند.ولی این را به شما بگویم که سرعت رشد خودروسازی چین بسیار بالاست و اگر همین روند بهبودی کیفی را ادامه دهند ، خواه ناخواه در دهه آینده به عنوان رقیب جدی برای دیگر خودروسازان در خواهند آمد.شما درست می فرمایید،ما شلوار پاره خود را نمی بینیم ولی دنبال دررفتگی نخ توی جوراب همسایه ایم! موفق باشید.

    3. احمد.ف

      ۱۶ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (444 ديدگاه)

      یک مطلبی رو معلم دبیرستانمون می گفت: می گفت یک تاجر ایرانی رفت چین خودکار سفارش بده به سازنده گفت بسته رو چند میدی ؟ گفت مثلا ۱۰۰۰ تومن . گفت حالا نمیشه ۹۰۰ تومن بدی؟ یارو یک فکری کرد گفت باشه! دوباره تاجر گفت ۸۰۰ میدی؟ طرف دوباره گفت آره. تاجر رفت تا ۱۰۰ تومن و کلی ذوق کرد که قیمت را یک دهم کرده ولی در همون موقع سازنده بهش گفت ۱۰۰ تومن میدم ولی حواست باشه که تو خودکارا هیچ جوهری نیست ها!! اینه ماجرای ما و چین!!

  13. ASTON MARTin

    ۱۶ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (1331 ديدگاه)

    خو حالا چرا ناراحت میشی دادا :دیی
    الان تمومش کردم
    مفید بود انصافا..
    چون خیلی دور از دست رسه خریدش ادم عصبی میشه :D
    با توجه به کاری که قشر متوسط جامعه میکنن با این پول باید کمه کم فوردو شورلوت بگیرن بعد نهایتش لیفان میوفته بهشون.. این درس نیس واقعا :@ […]
    ولی ازین حرفا گذشته لیفان ماشین شیکو مجلسی ایه.. اگه صداش در نمیومد که چینیه اصلا نمیفهمیدم چون واقعا لوکسو فریبنده خلق شده..
    این که گفتی موتورش صداش زیاد میشه برام عجیب بود چون واقعا همونطورک گفتی تو حالت سکون صداش قابل تشخیص نیست
    فقط یه نکته ای رو نگفتی اونم این که دیفرانسیلش عقبه یا جلو؟
    راستی شتابش رو هم شخصا نسنجیدی؟

    1. علیرضا

      ۱۶ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (574 ديدگاه)

      ممنون دوست عزیز. البته جواب هر دو سوال شما رو توی متن دادم. لیفان دیفرانسیل جلو هست. ماشین های دیفرانسیل عقب یا دیگه تولید نمیشن یا اگه باشن هم خیلی انگشت شمار هستن.
      در مورد شتابش هم چند بار گفتم که شتاب خیلی خوبی داره و کاملا راضی کننده هستش. اما عدد صفر تا صدش رو شخصا تست نکرم. می تونین توی سایت آپارات ویدیو های شتاب لیفان رو ببینید.

  14. میلاد

    ۱۶ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (207 ديدگاه)

    مشکل ما توی ایران تعرفه بالا وغیر منطقی واردات خودرو خارجی میباشد.من خوزستانی هستم.راحت مبشه اینجا با40میلیون یه ماشین بی دردسر خرید.حالا اینم خودش مشکلات رفت و امد داره.ولی هرچی باشه مشکلات فنی ندارن.ولی من خودم شخصا ماشین ایرانی رو ترجیح میدم نسبت به چینی چون هم مشکل قطعات دارن هم بازار دست دوم افتضاح در واقع مشتری اول و اخرش خودتی.اگر هم بخوای بفروشی کلی با افت قیمت می خرن…ولی ای کاش همه ایران تعرفه ماشین مثل مناطق ازاد میشد که همه ایرانی های خوب سوار ماشین خوب میشند…ان شاله یه روزی اینطوری بشه…

  15. لانتا

    ۱۶ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (48 ديدگاه)

    به نظر من البته این نظر منه!!!!! یه ال 90 یا یه 206 بخرید بستگی به خودت داره هم تا 3-4 سال نگران خرابیش نباش هم اگه یه چینی مثل این لیفان یا مدل های بهترش خواست باهت کل کل کنه وقتی گاز ماشن تو گرفتی لیفان فقط تو اینه ببینش… چینی از نظر شتاب واقعا افتضاح و نمونش گل سر سبد چینی ها( البته به گفته بعضی دوستان) جیلی امگراند7 که واقعا تو شتاب با اون 137 اسب بخارش اصلا حرفی واسه گفتن نداره..!!!!

    1. علیرضا

      ۱۶ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (574 ديدگاه)

      دوست عزیز تست های شتاب لیفان و درگش با ال نود و 206 توی نت موجوده. بد نیست قبل از نظر دادن یه نگاهی به اونا بندازین. حالا 206 اونم فقط تیپ 5 شاید بتونه پا به پای لیفان بیاد. ولی ال نود دیگه شوخیشم زشته!!!

      1. لانتا

        ۱۶ آذر ۱۳۹۳
        سوابق: (48 ديدگاه)

        اقا علیرضا اول به کلیپ های توی نت قرار میدن اصلا توجه نکن چون اصلا نمیشه بهشون اعتماد کرد دوم تو تا حالا پشت فرمون ال 90 نشستی اگه نشسته باشی این حرف نمیزنی…!!!! شتاب ال 90 تا 80 کیلومتر حتی سر تر از 206 ولی بعد 80 تا 206 سر تر. سوم همه میدونن ماشین چینی تو شتاب هیچ حرفی واسه گفتن نداره …. من شنیدم (البته راست دروغش پای کسی که حرف زده ) یه ام وی ام 530 بردن تست اسب بخار بعد یک سال کار کرد از 139 اسب بخار ماشین فقط 92 اسب دریافت کرده بودن !!!!!! در ضمن من خودم 206 sd دارم اول کامنتم نوشتم نظر شخصی خودم هست!! هر کی می خواد بره اتیش بزنه به مالش ماشین چینی بخره به من چه …

        1. علیرضا

          ۱۶ آذر ۱۳۹۳
          سوابق: (574 ديدگاه)

          دوست عزیز شتاب کم اغلب ماشینای چینی به خاطر اینه که به منظور کاهش مصرف سوخت ضریب دنده های اونا رو سبک میگیرن. البته این مساله بیشتر توی خودروسازان ارزون قیمت چینی دیده میشه. واسه همینه که مصرف ام وی ام با موتور 2000 از 206 sd با موتور 1600 کمتره. البته این مساله به مذاق ایرانیا خوش نمیاد. اما برای خود چینیا خیلی راضی کنندس.
          ضمنا من مدتها همزمان هم با 206 sd و هم لیفان رانندگی کردم. اگه فقط یک بار پشت فرمون لیفان مینشستین این حرفو نمیزدین. لیفان به خاطر این که موتورش به وسیله مهندسان ایرانی عوض شده از نظر شتاب از تمام هم رده هاش بهتر عمل می کنه. شاید توی این رنج قیمت فقط پارس elx بتونه سریعتر از لیفان باشه. تمام کسانی که با لیفان رانندگی کردن از شتاب و مخصوصا کشش اون راضی هستن.

      2. TL

        ۱۶ آذر ۱۳۹۳
        سوابق: (1 ديدگاه)

        اره شوخیشم زشته اطمینان کامل داشته باش که تا حالا دستتم به فرمان ال90 نخورده و گرنه موتور و گیریبکس فرانسوی را با این ماشین اسباب بازی چینی مقایسه نمی کردی ماشین چینی که دیگه ارزش این کارها را نداره شما هم بالاخره یک روز ماشین خوب میخری میفهمی ماشین درست حسابی یعنی چی

        1. علیرضا

          ۱۷ آذر ۱۳۹۳
          سوابق: (574 ديدگاه)

          نمیدونم شما با این لحن نوشتن می خواین چی رو اثبات کنین؟ من فکر می کنم هدف از وجود چنین سایت هایی انتقال اطلاعات و تجربیات به علاقه مندان باشه. هدف از نوشتن این مقاله هم دقیقا در همین راستا بوده. اینجا جای کل کل نیست. من هم قصد کل کل کردن ندارم. اگه به کامنت های دیگه ای هم که گذاشتم دقت کنین همین نکته رو متوجه میشین. در ضمن فقط جهت اطلاعتون لیفان یکی از ارزون ترین ماشینایی بوده که من باهاش رانندگی کردم. در مورد شتابش هم دقیقا می دونم که چی دارم میگم. شما هم می تونین از 100 نفر از کسانی که با لیفان رانندگی کردن نظرشون رو بپرسین. این ماشین هر عیب و ایرادی که داشته باشه، موتور خیلی قدرتمندی داره و همه کسانی که با لیفان رانندگی می کنن، حتی افرادی که اونو سرطان میدونن، هم این این نکته رو قبول دارن.
          اما اگه منظورتون از “ماشین خوب” داچیا لوگان باشه، من ترجیح میدم هیچوقت سوار ماشین خوب نشم! شرکتهای فرانسوی اگه اعتباری دارن به خاطر ماشیناییه که حداقل 5 برابر لوگان قیمت و الیته 10 برابر اون امکانات و ایمنی و زیبایی دارن. شرکت رنو به طور کلی از لیفان خیلی معتبر تره. ولی این اصلا دلیل نمیشه که همه خودرو های رنو از همه خودروهای لیفان سرتر باشن. مثل اینه که بگم چون تویوتا از هیوندای شرکت معتبر تریه پس تویوتا یاریس هم از هیوندای جنسیس بهتره! اونم تازه لوگان که مال خود رنو نیست به وسیله داچیا رومانی طراحی و تولید شده و فقط توی بعضی کشورا مثل کشور ما که مردمشون عقلشون به چشمشونه با آرم رنو فروخته میشه!
          تازه جدا از همه این حرفا نه تندر نه لیفان نه سمند و … هیچکدومشون برای مسابقه و ریس طراحی نشدن. اینا خودروهای خانوادگی و شهری هستن و اصلا برای مسابقه دادن مناسب نیستن. مخصوصا تندر که از نظر آیرودینامیک صفره و ارتفاع زیادش به درد هر کاری می خوره غیر از رانندگی اسپرت. ضمنا تکنولوژی و قدرت موتور تندر به مراتب پایین تر از لیفانه و این مساله هم روی کاغذ و هم توی جاده به خوبی دیده میشه. اگه کسی بازم شک داره به ویدیو هایی که توی کامنت قبلی گذاشتم یه نگاهی بندازه تا معنی “نقطه شدن” رو بفهمه.
          من واقعا دوست ندارم به چنین بحثایی ادامه بدم. قبلا هم گفتم که هر کسی با معیار های خاص خودش ماشینشو انتخاب می کنه. پس امیدوارم که هر کس هر ماشینی که می خره ازش خیر ببینه و لذت ببره. اما بعضی کامنتا آدمو مجبور می کنن که چیزایی رو بگه که اصلا دوست نداره.

      1. لانتا

        ۱۷ آذر ۱۳۹۳
        سوابق: (48 ديدگاه)

        من که اول گفتم نظر شخصیم!!!! چرا خودت ناراحت میکنی اصلا لیفان در حد مرسدس بنز خوب شد !!!!!!!! این حرف تو من یاد حرف بعضی از ادم ها میزنه که میگن چون پژو پارس سنگین تر از 405 تو شتاب بهتره اخه موتور همون جعبه دنده همونه دیفرانسیل همونه چرا پژو پارس باید سریعی تر باشی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        ماشین چینی تو شتاب / کشش دنده ضریب دنده ضعیفه/ به خودمم ثابت شد است این موضوع!!! لیفان که خیلی ماشین نایابی چون طرفدار زیاد نداره اگه کسی از اشناهم خریدنش حتما پشتش میشنم تا ببینم مقل 206 راضیم میکنه یا نه!!! البته پشت فرمون x60 نشستم اگه شتاب بیخودشو بخاطر شاسی بلند بودنش در نظر نگیرم.. داخل ماشین اصلا خوب نبود بازم 206 داخلش خیلی سر تر !!!!!یادت نره این نظر شخصی منه من موسسه یا یه شرکت نیستم که امده باشم لیفان تجزیه تحلیل کنم .همین

        1. علیرضا

          ۱۷ آذر ۱۳۹۳
          سوابق: (574 ديدگاه)

          دوست عزیز نظر شخصی شما کاملا محترمه.ولی من متوجه نمیشم که چطور وقتی که تا حالا توی لیفان 620 ننشستین، اینقدر محکم در موردش نظر میدین و حتی نظرات افرادی که باهاش مدتها رانندگی کردن رو دروغ میپندارین. من مدتها هم با لیفان و هم با 206 sd رانندگی کردم. هر کدومشون نسبت به هم یه نقاط ضعف قوتی دارن. لیفان موتور قویتر و مصرف سوخت کمتر و امکانات و آپشن های بیشتری داره و جادارتر هم هست. 206 هم کولر قوی تر، کیفیت ادوات بیشتر و بازار فروش بهتر و لوازم یدکی بیشتری داره.
          ضمنا علت این که شما به ندرت لیفان میبینین اینه که احتمالا کرمان موتور توی شهر شما نمایندگی نداره. وگرنه تعداد ثبت نام ها برای محصولات کرمان موتور اونقدر زیاد شده که شرکت نمیتونه جواب بده و بنابراین با تاخیر تحویل میده. من که امکان نداره از خونه برم بیرون و لااقل چند تا لیفان نبینم.

  16. حقیقت

    ۱۶ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (3 ديدگاه)

    آبان 23ام, 1393 20:51

    سلام.نظرات زیادی رو خوندم-بعضی منطقی بعضی احساسی-در مرد هر کالایی چند نکته مهمه 1-خواسته هر کسی و انتظاراتش-2-ارزش کاربردی کالا-3-قیمت4 -امکاناتش-5-کیفیتش6-استحکامش-7-زیبایی8-ظرافت9-ایمنی-10-خدماتش-11-برندش و اسمش-و غیره
    حالا واسه هر کسی این طبقه بندی و اولویت گذاری فرق داره-یه مثال-کسی که 20 میلیون نهایت پولیه که داره و میخواد با ماشینش کار هم کنه-با کسی که 20میلیون داره و میخواد با ماشین جوونی کنه حال کنه اولی میره یه پراید در حد نو میخره که هم تمیز باشه هم افت قیمتشو کرده هم اگه خراب بشه هزینش کمه-دومی میره یه ماشین میخره مثل 206 چند سال کارکرده ممکنه زیر قرض هم بره ولی میخره و حالشو میبره-
    حالا این مطلب هم قابل توجه هست جایی که زندگی میکنید ما واقعیت ها رو باید ببینیم-تحریم-عدم مدیریت-فرهنگ جامعه-استاندارد زندگی مردم-ازادی فرهنگی-و غیره
    وقتی همه کنار هم میاد میبینیم جامعه رو به سطحی نگری اورده-و از طرفی استاندارهای زندگی رو به افول-دیگه سوار بنز و بی ام و شدن تو رویاهامون هم نیست-سوار تویوتا شدن واسمون خیاله-ماشین کره ای واسمون اخرشه و ماشین چینی تبدیل رویاست به واقعیت-من به خوب یا بد بودن اشاره ندارم به واقعیتها اشاره دارم-در این چند سالی که خودروهای چینی اومدن-اول موج شدید مخالفان بسیج شدن-به خصوص دو خودروساز بزرگ همه جوره تبلبغ منفی کردن-ولی چینی ها با صبر و درایت اروم اروم جاشونو باز کردن-علتش اینکه اونا نقاط ضعف خودشونو قبول کردن و در مسیر رو به رشد حرکت کردن-و این پیشرفت مشهوده-اما ما فقط بد و بیراه گفتیم و قبول نکردیم داریم پس رفت میکنیم-حالا چینی ها در خودرو سازی ما رو جا گذاشتن-20 سال پیش حتی حاضر نبودیم کره ای سوار بشیم-پراید اومد و باز به خودمون تکون ندادیم-حالا که چینی ها نه با یه خودرو که با 10 مدل خودروکه واقعا از هر نظری بی رقیبن اومدن-با این وضعیت تا 5 سال دیگه باید منتظر خودروسازای افغانستان باشیم-تا جای خودروهای چینی مونتاژ داخل رو بگیرن-اون موقع میگیم خودروی لیفان خودمون ار این لگنهای افغانی بهتره-اگه الان نپذیریم تمام خودروهای چینی از تمام خودروهای ایرانی هم قیمت خودشون سر تر هستن-افغانی سوار اینده ایم

    در ضمن خدایی لیفان رو با اسباب بازیهای ایرانی مقایسه نکنید-همین که بشینید توش میفهمید 206 و تندر بچه بازین-حالا شاید تو بعضی قطعاتش کیفیت بالایی نباشه ولی اسباب بازی نیست

  17. حقیقت

    ۱۶ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (3 ديدگاه)

    خودروی لیفان خودروییست0که نه به پای کره ایها میرسه و نه چنین ادعایی از طرف شرکتهاشون هست -ولی از هر نظری نسبت به خودروهای وطنی هم قیمت سرتره- اینو میگم و محکم پاش وا میایستم-چون همه جوره تستش کردم

  18. اشکان

    ۱۶ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (466 ديدگاه)

    با سلام
    دوستان اگه چین وسایل الکترونیکی خوبی مثلا با برند اپل میزنه ک دلیل نمیشه همین چین بتونه خودروی خوب بزنه.خودروسازی باید سابقه داشته باشه.این سابقه هست ک در خودروسازی عامل تعیین کننده در کیفیته.ماشینای چینی و کره ای بدرد اونایی میخوره ک دنبال اسباب بازی هستن.وقتی ماشین ژاپنی هست چرا ادم بره سمت کره ای و چینی؟ ملت تویوتا راو 4 رو با قیمت 175 تومن نمیخرن میرن هیوندا وراکروز کره ای اشغال رو میخرن.چرا؟ چون اپشن هیوندا بیشتره.واقعا به حال این […]من تاسف میخورم

    1. سام

      ۱۶ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (877 ديدگاه)

      دوست عزیز،خودت می گویی که معیار تعیین کننده کیفیت است، خوب این کیفیت را چه کسی باید تعیین کند. مرجع داوری ما کیست؟در دنیای امروز موسسات و سایت های زیادی هستند که به کیفیت و ایمنی خودروها می پردازند اعم از jdpoewr ،consumer reports ،iihs،euroncap،auto express و ……به گواهی اکثر این موسسات خودروهای کره ای نه تنها آشغال نیستند، بلکه در کلاس خود جزو باکیفیت ترین خودروها هم می باشند.فقط کافی است که کمی در سایت های انگلیسی زبان بگردید تا که این امر برایتان ثابت شود.شما می گویید که تمامی خودروهای چینی آشغال هستند. پرسش من این است که آیا شما موسسه ایمنی euroncap را قبول دارید یا نه؟ اگر قبول ندارید که هر نوع بحثی با شما بی فایده است، ولی اگر قبول دارید سری به این سایت بزنید و رتبه ایمنی دو خودروی چینی از جمله جیلی امگرند و QOROS را در آن ببینید،آن وقت هر استدلالی که شما بکنید مورد فبول من است به شرطی که بر اساس سند و مدرک معتبر باشد نه حرف چهار آدم عوام کوچه وبازار.در ضمن شما حق ندارید چون که در فضای مجازی هستید هر نوع توهینی که دلتان خواست به مردم بکنید آنهم به این دلیل که نظرشان خلاف میل شماست.بهتر است به تفاوت های مان احترام بگذاریم و کمی ادب را هم رعایت بکنیم.

  19. هادی

    ۱۷ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (3 ديدگاه)

    عزیزم بهترین ماشین های دنیا دیفرانسیل عقب هستند واتفاقا تولید هم می شوند مثل مرسدس بنز / بی ام دبلیو / پورشه / جاگوار /

    1. علیرضا

      ۱۷ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (574 ديدگاه)

      بله دوست عزیز.حق با شماس. ولی من نگفتم دیگه تولید نمیشن. گفتم تعدادشون خیلی کمه و برای مصرف کننده معمولی ایرانی این مدلا در دسترس نیستن.

  20. kamran

    ۱۷ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (18 ديدگاه)

    چین وقتی میاد کپی میزنه یه جوری کپی میزنه که یه جور خلاقیته

  21. اشکان

    ۱۷ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (466 ديدگاه)

    اقای سام سلام
    میشه یه ماشین کره ای یا چینی رو مثال بزنی ک از یه ماشین ژاپنی با کیفیت تر باشه؟ اگه میشه مثال نقض بیار.ممنون میشم
    ماشینهای کیا و هیوندا یه پیچ ماشینای تویوتا و ماشینای ژاپنی هم نمیشن.البته برای من و شمای ایرانی ک عمریه ک ماشینای اشغال وطنی سوار شدیم اون کره ای از لحاظ کیفیت خیلی خوب به نظر میاد.ولی اینو بدون ک صنعت ژاپن قدمتش خیلی زیادتره نسبت به کره.حتی ماشینی مثل مگان و ال نود فرانسه رو من برتر از اون هیوندا و کیا میدونم.من ال نود دارم نزدیک 150 هزارتا کار کرده هنوز دیسک و صفحش فابریکه.هیوندای اوانته داره دوستم دیسک و صفحش نود تا بیشتر کار نکرد.تازه فشارهایی ک من میارم رو اون نمیاره به ماشین
    حالا دیدی کره صحبتش نیست؟

    1. سام

      ۱۷ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (877 ديدگاه)

      دوست عزیز، اگر به کامنت من خوب دقت کرده باشید و آن را کامل خوانده باشید، در آنجا من به هیچ عنوان خودروهای کره ای را با کیفیت تر از خودروهای ژاپنی ندانستم، ولی این را هم متذکر شدم که آشغال خواندن خودروهای کره ای، در دنیای امروز کاملا بی وجه است.اگر مراجعی همچون JDPOWER ،CONSUMER REPORT ،IIHS،EURONCAP و….قبول داریم که مشکلی نیست و گرنه هر بحثی در این مورد بی فایده است. به گواهی این مراجع، خودروهای کره ای از لحاظ ایمنی و کیفیت و رضایت مشتری در مراتب بالایی قرار دارند و به هیچ عنوان بی کیفیت نیستند.برعکس آنچه که فکر می کنید بنده سالها هم با خودروهای کره ای سرکار داشته ام و هم خودروهای ژاپنی، مسلم است که خودروهای ژاپنی کیفیت بالاتری داشته و سالها هم جلوترند. هر کس که بگوید تویوتا بی کیفیت است اصلا خودرو را نمی شناسد ، چون در تمامی آمارها و سایت ها این خودرو جزو کم استهلاک ترین خودروهای روز دنیاست.در مورد جیلی این را می خواهم بگویم که کسب 4 ستاره در EURONCAP خودش موفقیت بزرگی برای یک برند 10 ساله چینی است و نمی توان به صرف اینکه از تکنولوژی ولو در آن استفاده شده است این عمل را کم اهمیت جلوه داد، چون داچیا لوگان یا تندر که تحت کنترل برند 100 ساله ای چون رنو ساخته و پرداخته شده است، تنها سه ستاره را از موسسه EURONCAP کسب نموده است.در مورد استهلاک این دو خودرو ( الانترا و تندر)، چون موسسه معتبر و بی طرفی در کشور ما نیست که به این موضوع به طور دقیق بپردازد، بنده هم به طور قطع نمی توانم در این مورد اظهار نظر قطعی کنم.بهتر است شما همچون جناب رحیقی، یک گزارش کامل از خودروی خود تهیه کنید تا باعث اطلاع رسانی بهتر در این باب و افزایش آگاهی خوانندگان گردد.

  22. اشکان

    ۱۷ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (466 ديدگاه)

    در ضمن ولوو سوید ایمن ترین خودروهای جهان رو تولید میکنه.در حال حاضر جیلی داره از تجربیات ولوو استفاده میکنه.در ضمن ایمنی جیلی چهار ستارس تو تست کرش.

  23. علی ناظرمقدم

    ۱۸ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    جناب حقیقی سلام بنده به صورت اتفاقی مطلب شمارودیدم وحتی قصدخریدماشین روهم ندارم ولی خوشحال شدم که هنوزتوکشورمن کسانی هستن که برای وقت وپول هموطنشون ارزش قایلن وباگذشتن ازمنافع خودشون به بقیه خدمت میکنن خیلی ممنون وسپاسگذارم
    ضمنا بنده درزمینه عمران فعالیت میکنم چنانچه سوالی داشتید درخدمتم
    ارادتمندعلی ناظرمقدم ازمشهدالرضا(ع)

  24. اشکان

    ۱۸ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (466 ديدگاه)

    اقای سام شما ایمنی خودروی لوگان ک قیمتش کمتر از شش هزار دلار است رو با ایمنی جیلی ک به مراتب قیمتش بیشتر از لوگان هست رو مقایسه میکنی؟ مقایسه باید در مورد خودروهای هم قیمت باشه
    شمام حرف منو زدید.منم گفتم تا ژاپنی هست کره ای چرا؟

  25. ابراهیم

    ۱۹ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    مرسی علیرضا
    مطلب عالی بود. من سه ماه هست لیفان دارم برخی از مطالبی که نوشته شده بود رو تجربه کرده ام. بقیه اش هم احتمالا تجربه خواهم کرد و ممنون که قبل از تجربه شدن آگاهی دادی
    مرسی

    1. علیرضا

      ۱۹ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (574 ديدگاه)

      خواهش میکنم دوست عزیز. وظیفه بود.

  26. سعید

    ۱۹ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (42 ديدگاه)

    قابل توجه دوستانی که به این صفحه سر میزنن ما یعنی یه تعداد از لیفان داران یه گروهی تو وایبر راه انداختیم به اسم لیفان سواران اونجا اگه کسی با ماشینش یه مشکلی خورده از دیگران سوال میکنه اونایی که تجربشو دارن راهنماییش میکنن جالب اینجاست که دوستان ما از شهرهای مختلف هستند و این قضیه برای کساییکه میخوان برن سفر خیلی به درد می خوره میتونن در مورد نمایندگیها و آدرساشون از اون افراد سوال کنن کساییکه بخوان به ما به پیوندن میتونن در وایبر یه پیام به شماره من09212437025 بدهند تا به گروه دعوت بشن به امید دیدار شما دوستان در گروه وایبری لیفان سواران

  27. سعید

    ۱۹ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (42 ديدگاه)

    آقا دعوا نکنید بابا هرکی پول زیاد داره بره آلمانی بخره یا ایتالیایی اونایکه کمتر دارن برن کره ای بخرن یا ژاپنی اوناییکه بیشتر کم دارن برن چینی بخرن اوناییکه خیلی کم دارن برن ( منظورم پوله ) برن ایرانی بخرن تمام با هم دوست باشین

  28. navid

    ۲۰ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (4 ديدگاه)

    این دوستمون که این ماشین رو بررسی کردن خیلی خوب از همه جهت ها رسیدگی کردن و مطلبی رو جا ننداختن و برای یکی مثل من که میخواهد بخره راهنمایی بزرگی کردن خیلی ممنون یه سوال از ایشون دارم که حداکثر سرعتی که با ماشین رفتین چقدر بوده

    1. سعید

      ۲۰ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (42 ديدگاه)

      سلام من تو اتوبان تهران تبریز اونم شب 185 رفتم

  29. فرزاد

    ۲۱ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (17 ديدگاه)

    با تشکر از مدیریت محترم مجله پدال و همچنین آقای مهندس رحیقی نویسنده محترم مقاله،
    در مورد طراحی موتور خواستم مطلبی رو عرض کنم. درسته که طراحی این موتور توسط شرکت ریکاردو انگلستان انجام شده اما تولیدش مال ریکاردو نیست و توسط شرکت لیفان انجام شده یعنی آلیاژی که در موتور این خودر استفاده شده توسط شرکت لیفان تهیه و ریخته گری شده و متاسفانه کیفیت ساختش در مقابل کیفیت طراحیش بسیار پائین است. البته در مقایسه با موتورهای تولیدی وطنی کیفیت مطلوب و قابل قبولی دارد.

    1. علیرضا

      ۲۶ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (574 ديدگاه)

      با سلام به شما دوست عزیز. باید اضافه کنم که طراحی این موتور هم با ریکاردو نیست و فقط ریکاردو در طراحی با شرکت لیفان همکاری کرده. البته این موتور کیفیت پایینی نداره. تجربه مالکان هم طی مدت این بوده که موتور این ماشین بسیار قدرتمند و بدون ایراد هست و بر خلاف موتور های مونتاژ ایران دچار مشکلات عجیب و غریبی مانند روغن ریزی و روغن سوزی و سوختن سر سیلندر در کیلومتر های پایین نمی شود.
      از نظر عملکرد هم بسیار خوب ظاهر می شود. به طوری که با حجم 1800 سی سی توانایی تولید 130 اسب بخار را دارد. که اگر با موتور های ساخت داخل مقایسه کنید که با حجم بیشتر و مصرف بیشتر توانایی تولید بیشتر از 110 اسببخار را ندارند، بیشتر به شایستگی های موتور لیفان پی خواهید برد.

  30. saeed k

    ۲۳ آذر ۱۳۹۳
    سوابق: (13 ديدگاه)

    باسلام
    کیفیت = تندر
    امکانات + زیبایی = لیفان620
    من برداشتی که داشتم به این موارد رسیدم.
    لطف کنید نظراتتون رو در این موارد بفرمایید.
    از همه دوستان متشکرم.

    1. علیرضا

      ۲۶ آذر ۱۳۹۳
      سوابق: (574 ديدگاه)

      بله دوست عزیز. میتونیم اینجوری برداشت کنیم. بقیش دیگه تصمیم با خریداره که کدوم رو انتخاب کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا