سایر خودروهای اروپایی

آیا دولاژ موفق به شکست بوگاتی خواهد شد؟ پای صحبت‌ مالک و مدیرعامل

لارنت تاپی، مدیرعامل کنونی «Delage» (دولاژ) تا حدی در پیشبرد برنامه خود برای تبدیل شرکتش به یکی از برترین سازندگان ابرخودرو در دنیا مسمم است که می‌گوید:

امیدوارم به‌عنوان مدیرعامل دولاژ بمیرم!

مدیرعامل و مالک کنونی دولاژ، لارنت تاپی

تعهد این تاجر و مدیر بازرگانی به ساخت ابرخودرو بسیار قوی است. هدف او قراردادن دولاژ در جایگاه موفق‌ترین برند خودروساز فرانسه است. برای اینکه بدانید این دوراندیشی از کجا سرچشمه می‌گیرد، باید کمی درباره تاریخ این شرکت بدانید. این برند فرانسوی که در سال ۱۹۰۵ و توسط «لویس دولاژ» در پاریس بنیان نهاده شد، در روزهای نخست فعالیتش در موتوراسپرت به موفقیت‌های خوبی دست یافت. دولاژ در مسابقات لمان رکورد زد و به‌عنوان برنده نهایی یکی از مسابقات ایندی نیز به خانه بازگشت. دولاژ در سال ۱۹۲۰ موتوری V12 را برای مسابقات توسعه داد که باعث حیرت بزرگانی اتوره بوگاتی و انزو فراری شد.

دولاژ کلاسیک در مسابقات

این شرکت علی‌رغم موفقیت‌هایش، با شروع جنگ جهانی و افت شدید خود نهایتا در سال ۱۹۵۰ ورشکسته شد تا جایی که نام و نشان برند از دست خانواده بنیان‌گذارش خارج گردید. سرانجام لارنت تاپی این برند را بازتاسیس کرد اما او معتقد است که تمرکزی روی برند ندارد، بلکه تمرکز اصلی خود را روی خودروی خود قرار داده است تا جایی در صنعت ابرخودروها پیدا کند.

تاپی در مصاحبه‌ای در مراسم بازگشایی نمایشگاه خودرواش می‌گوید:

یک مقاله درباره فروش فوق‌العاده ابرخودروها خواندم. پاگانی و کوئنیگ‌زگ نسبت‌به ۱۰ سال گذشته فروشی ۱۰ برابری داشتند، بوگاتی هم همین‌گونه بود؛ بنابراین با خودم گفتم: «خیلی‌خوب! بازار فروش که وجود دارد، شاید من هم بتوانم خودروی خودم را بسازم.»

من با تعریف‌کردن و ترسیم خودرو در ذهن خودم آغاز کردم نه توصیف‌کردن برند! با خودم گفتم اگر قرار است خودرویی بسازم باید منحصربه‌فرد باشد، باید متفاوت باشد. نهایتا این تصمیم نسبتا شجاعانه را گرفتم و کاری خاص انجام دادم.

منظور تاپی از عبارت «خاص»، ابرخودروی D12 است که از یک موتور V12 و طراحی بیرونی خاص شبیه به خودروهای فرمول ۱ سود می‌برد. موتور این خودرو توان خروج ۱۱۰۰ اسب بخار قدرت را دارد. آرایش صندلی‌ها در D12 به‌گونه‌ای است که سرنشینان پشت‌سر هم قرار می‌گیرند (مانند زینگر 21C) و پاهایشان باید جدا از هم باشد تا به‌خوبی درون کابین آن جای گیرند.

البته خود سازنده نیز اقرار می‌کند که ممکن است D12 موفق به ترساندن جمع زیادی از طرفداران دوآتشه خودروهای سریع نشود؛ او می‌افزاید که همین روند را بیشتر ترجیح می‌دهد:

می‌دانم که این خودرو نمی‌تواند تمام خریدارانی را که درباره‌اش اشتیاق ندارند را راضی کند، کسانی که صرفا بخاطر موقعیتشان چنین خودروهایی را می‌خرند… بنابراین این پروژه را درحالی تولید کردم که می‌دانستم نخستین مدل من توسط ۸۰ درصد مشتریان نادیده گرفته می‌شود اما برای ۱۰ تا ۲۰ درصد باقی‌مانده تبدیل به یکی از خودروهای موردعلاقه‌شان خواهد شد.

منظورم آنهایی است که یک فراری FXX K را به لافراری معمولی ترجیح می‌دهند؛ چراکه خواستار بهترین عملکرد هستند حتی اگر استفاده از آن در جاده مجاز نباشد. خوشبختانه رانندگی D12 در جاده مجاز است.

تاپی برای ساختن چنین چیز خاصی باید تیمی کاربلد را گرد هم می‌آورد. مدیر فنی او «بِنویت باگور» نام دارد؛ کسی که ۳۵ سال سابقه کار در حوزه رالی قهرمانی جهان و جام جهانی خودروهای تورینگ را در کارنامه خود ثبت کرده است.

در این پروژه اگر چیزی باشد که بیشتر از هر چیز دیگری به آن افتخار کنم، آن تیم کاری من است. چراکه صادقانه بگویم، تیمی دارم که به سختی می‌توان آن را با تیم بقیه مقایسه کرد. این تیم ۱۶ عنوان قهرمانی جهان را در کارنامه خود دارد… ۱۶! مدیر فنی ما دوبار قهرمان مسابقات تورینگ شده است.

باگور نیز پس از پیوستن به این مجموعه، نقشی اساسی در شکوفایی این مجموعه ایفا کرده است:

او باقی تیم را پیرامون خود ساخت؛ پس وقتی به شاسی و فنربندی رسیدیم، به من گفت باید «مارو بیانچی» را استخدام کنیم؛ مهندس فرانسوی که فنربندی انقباضی را برای فرمول ۱ سال ۱۹۹۸ اختراع کرد.

با اختراع بیانچی که در موفقیت مک‌لارن در فرمول ۱ دهه ۹۰ میلادی نیز تاثیرگذار بود، دولاژ به تنها خودروسازی تبدیل شد که از سیستم فنربندی انقباضی در خودروی جاده استفاده می‌کند. البته این سیستم مختص دولاژ است:

او این اختراع را به نام خود به ثبت رسانده است، کس دیگری به‌جز بیانچی نمی‌تواند آن را داشته باشد.

پروژه تولید D12 پس از جمع‌شدن افراد نامبرده و قهرمان فرمول ۱، جاکوز ویله‌نیو، در سال ۲۰۱۸ آغاز شد. فرایند طراحی و مهندسی این خودرو دو سال تمام به درازا انجامید. ۵ ماه دیگر نیز برای آماده‌سازی خودروی نمایشی زمان نیاز بود. سرانجام نمونه اولیه خودرو بدون هیچ هویت خاصی تولید شد:

من گفتم: «خوب الان زمان آن است که نام خودرو را تعیین کنیم.» تیم من فرانسوی است، من هم همینطور؛ بنابراین اول از همه با داستان فرانسه نگاه کردم. هر فرانسوی که با خودروها آشنا باشد می‌داند که ما دو برند تاریخی را در گذشته خود داریم، یکی دولاژ و یکی بوگاتی.

قاعدتا تلاش برای ایمن‌سازی نام تجاری تاریخی مانند دولاژ برای خود کاری بسیار دشوار و سخت است اما از آنجایی که این برند دیگر تحت مالیک خانواده دولاژ نبود، تاپی مجبور به روی‌آوردن به منبعی دیگر شده بود.

یک کلوپ طرفداری مالکیت دولاژ را در اختیار داشت. این موضوع برای من خوب بود چون وقتی مالکان یک برند، یک خانواده باشند، شما با با دلارهایتان می‌بینند و بلافاصله فکر می‌کنند که قرار است میلیون‌ها دلار به جیب بزنند؛ در اکثر این مواقع شما قرارداد را نمی‌بندید. خوشبختانه این کلوپ یک نهاد بدون‌سود بود.

اما مالکان کلوپ دولاژ بیش‌از انکه نگران پول باشند، نگران این بودند که این نام به دست آدم درستی می‌افتد:

زمانی که آنها را دیدم، ابتدا فکر کردم کار سختی در پیش دارم چراکه با آدم‌های طعنه‌زنی روبه‌رو بودم. می‌گفتند: «تو دهمین کسی هستی که در این ۱۰ سال خواستار مالکیت دولاژ بوده است. هر سال یک نفر می‌آید و می‌خواهد دولاژ را از آن خود کند.»

تاپی به‌لطف توضیحات و برنامه خود، عنوان‌کردن ۱۶ قهرمانی در مسابقات توسط اعضا، طراحی جذاب خودرو و بودجه مالی مناسب توانست اعضای کلوپ را راضی کند. او قرارداد را در روز تولدش امضا کرد.

من خیلی خرافاتی نیستم اما گاهی نشانه‌هایی را دریافت می‌کنم که انگار ستاره‌های آسمان برهم منطبق شدده‌اند. شاید بخاطر اینکه برای اولین‌بار در عمرم با اشتیاق کاری را انجام می‌دهم… هر صبح که بیدار می‌شوم مشتاقم و هربار که می‌خوابم به روز بعدی فکر می‌کنم؛ چراکه اشتیاق آن را دارم… می‌دانید منظورم چیست؟! این یک پروژه طولانی‌مدت است.

می‌خواهیم این برند برای مدتی طولانی دوام بیاورد. امیدوارم به‌عنوان مدیرعامل دولاژ بمیرم… بخاطر اینکه افتخار بزرگی است.

دولاژ برنامه دارد تا پس از حضور در رویداد «پبل‌بیچ» آینده، وارد بازار آمریکا شود. این بازار برای او اولویت دارد چراکه یک‌سوم خودروهایش قرار است به این قاره قدم بگذارند. اتفاقا از قضا خریداران آمریکایی دولاژ D12 همان افراد مشتاق و دوآتشه هستند.

نخستین نمونه‌های D12 اواخر سال جاری میلادی و در مرکز تولید دولاژ ساخته خواهند شد. نخستین مدل‌ها نیز تا پایان سال ۲۰۲۳ به دست مشتریان خواهند رسید. تاپی می‌گوید که D12 به‌زودی صاحب یک برادر نیز می‌شود.

ما از الان درحال کار روی مدل دوم خود هستیم. می‌خواهیم بیشتر مثل شیرون باشد. برنامه این است که آن را در رویداد پبل‌بیچ ۲۰۲۴ رونمایی کنیم.

نظر شما درباره دولاژ و سفر دراز آن چیست؟! آیا این مدیر جدید می‌تواند بزرگان صنعت ابرخودرو چون آستون‌مارتین، مک‌لارن، بوگاتی، ریمک، پینین‌فارینا، کوئنیگ‌زگ و پاگانی را به چالش بکشد؟! آیا D12 به خودرویی خاطره‌ساز تبدیل خواهد شد؟!

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

علی صفرپور

نویسنده و مترجم سایت پدال٬ کارشناس مهندسی مکانیک

مطالب مشابه

‫۱۸ دیدگاه‌ها

  1. محمد

    ۱۶ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (1485 ديدگاه)

    بیشتر اوقات خلق یه برند جدید راحت تر از زنده کردن یک برند مردس

    موافقم 17
    مخالفم 4
  2. AMIR / ARMI

    ۱۶ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (1286 ديدگاه)

    من که ازش خوشم اومد
    کلا شرکت هایی که کار های جدید میکنن رو دوس دارم
    به نظرم شرکت های قدیمی به خاطر پایبند بودن به سنت های خودشون دیگه اون نوآوری رو ندارن
    یه شرکت هر چقدر هم که خوب بوده باشه در گذشته
    و فرمول ساخت موفقی داشته باشه اگه چیز های جدید امتحان نکنه
    یکی پیدا میشه کار های جدید امتحان کنه و قطعا موفق میشه و حسرت اون کار برای اون شرکت قدیمی میمونه

    موافقم 33
    مخالفم 5
    1. علی

      ۱۸ تیر ۱۴۰۱
      سوابق: (2 ديدگاه)

      حرف شما متین اما در صورتی که چیز جدیدی برای ارائه داشته باشه یا قدرت منحصر به فردی داشته باشه اما این ماشین فقط میتونه با قیمت بسیار پایین تر از سوپر اسپورت های مشهور جایی توی بازار واسه خودش باز کنه خودشم اینو میدونه
      کارشم کار جدیدی نیست و قبلا به همین سبک هم اتومبیل تولید شده

  3. amir

    ۱۶ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (522 ديدگاه)

    حالا یکی میاد مینویسه فرانسه آشغاله!

    موافقم 18
    مخالفم 7
    1. محمد

      ۱۶ تیر ۱۴۰۱
      سوابق: (1485 ديدگاه)

      نیست؟

      موافقم 12
      مخالفم 15
    2. شاهرخ

      ۱۶ تیر ۱۴۰۱
      سوابق: (338 ديدگاه)

      ماشین شمارو که دیگه خود فرانسه هم قبول نداره
      منظور ما از فرانسه آشغاله ماشینایی مثل همین 206 هستش

      موافقم 23
      مخالفم 5
  4. javadhy

    ۱۶ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (331 ديدگاه)

    ورود به دنیا و بازار سوپراسپرت ها واقعا کار بسیار سختیه
    چون اسم و رسم توی این کلاس از همه مهمتره
    با این که پرفورمنس دیوانه وار و رانندگی پویا هم نیاز هست
    در کل برای این شرکت شانس زیادی نمیبینم هر چند پیش بینی در بحث خودرو گاها شخته
    یکی از دلایلی که این خودرو رو موفق نمیبینم ظاهر نه چندان دلنشینش هست و بخاطر همین شخصا باهاش ارتباط خاصی برقرار نمیکنم

    موافقم 17
    مخالفم 4
  5. JDM lover

    ۱۶ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (886 ديدگاه)

    بحث پرستیژ و برندینگ خیلی مهمه و این برند تو این زمینه خیلی خیلی ضعیفه
    طراحیش هم عجیب غریبه و افراد کمی میتونن باهاش ارتباط برقرار کنن
    قدرتش هم درسته زیاده ولی نسبت به شیرون ۱۳۰۰ اسب بخاری و هنسی ونوم ۱۸۰۰ اسب بخاری و… کمتر به چشم میاد

    پس به احتمال زیاد با این مدل موفق نخواهد شد و نمیتونه با بوگاتی و امثال اینها رقابت کنه

    موافقم 10
    مخالفم 12
    1. حسین

      ۱۷ تیر ۱۴۰۱
      سوابق: (785 ديدگاه)

      شیرون ۱۵۰۰ اسب بخاره دوست عزیز
      یا به عبارتی ۱۴۷۹
      و تو بعضی نسخه ها ۱۶۰۰ اسب بخار‌

      موافقم 5
      مخالفم 3
      1. حسین

        ۱۷ تیر ۱۴۰۱
        سوابق: (785 ديدگاه)

        بوگاتی
        واقعا حد نهایت صنعت خودروعه
        جایی که هنوز ماشین با تمام وجود
        و بدون محدودیت بودجه
        با عشق ساخته میشه
        برای هر نقطش از مهندسی و هزینه
        عشق هیچی کم نزاشتن
        حتی اون مارک کوچیکی که رو جلو پنجره
        معروفش نصب شده :))

        موافقم 5
        مخالفم 4
  6. آرش+وان

    ۱۶ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (316 ديدگاه)

    داستان تلاش تیمی مصمم و کاربلد

    یاد هرم نیازهای آبراهام مازلو افتادم ، موقعی که انسان از چنگ نیازهای زیستی اساسی پایین هرم چون شکم و زیر شکم رهایی یافت ، شروع به شکوفایی در راس های بالاتر هرم خواهد کرد … تولید، کرامت انسانی، خلاقیت، هم نوع دوستی و …

    موافقم 12
  7. پیام

    ۱۶ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (287 ديدگاه)

    بحث اعتبار و پرستیرژ هم هستش الان ماشینی مثل بوگاتی یا فراری و مرسدس را تو هر کشوری بری از پیر و جوون زن و مرد میشناسنش چرا چون تاریخچه دارن همه چی پرفورمانس و عملکرد نیست باید علاوه بر عملکرد یکم تبلیغاتتم قوی باشه تا موفق باشی مثل پاگانی و کونیک زگ

  8. M

    ۱۶ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (204 ديدگاه)

    اگه اون قهرمان فرمول یک که مد نظر همه هست Jacques Villeneuve هست که یک راننده کاندایی هست اما تو کبک بدنیا اومده که تو این استان فرانسوی صحبت میکنن و به فارسی ژاک ویلنیو خونده میشه نه جاکوز ویله‌نیو

    موافقم 3
    مخالفم 1
  9. کسرا

    ۱۶ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (3 ديدگاه)

    فقط لامبورگینی

    موافقم 2
    مخالفم 2
  10. Swedish Arrogant Tiger

    ۱۷ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (1894 ديدگاه)

    اسم ریماک کنار بین بزرگان خیلی نامانوس بود!

    موافقم 2
    مخالفم 1
  11. Mf1

    ۱۷ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (243 ديدگاه)

    طبق ادعا خودشون چند ثانیه سریعتر از بنز بلک سری ولی امیدوارم خیلی سریعتر از این باشه و بتونه رکورد خیلی بهتری بزنه توی جهنم سبز

    موافقم 1
    مخالفم 1
  12. ح

    ۱۷ تیر ۱۴۰۱
    سوابق: (2 ديدگاه)

    بوگاتی اولا المانیه.. اصل موتور هستش که کاملا المانیه شرکت فولکس واگن داده فرانسه تولید می‌کنه فرانسه اگه ماشین ساز بودش که دویس شیش نمیزد دوما صنعت اتوموبیل یه چیزی هستش که سلیقه اییه من خودم ازبنز متنفرم ولی بی ام و عاشقشم دوتاشم از یه کشوره با قطعیت نمیشه گفتش که موفق میشه یا نه چون تمام مردم دنیا باید بپسندن و قبولش کن بعنوان یه ابرخودرو چرا بعضیا یه جوری حرف میزنن که انگاری خودشون تو کار تولید ابر خودروان😂

  13. iranarmy25789

    ۷ مرداد ۱۴۰۱
    سوابق: (31 ديدگاه)

    سلام، این خودرو والا طراحی زیبا و عالی و بروز حتی اینده نگری داره،ولی اینکه بخوان این خودرو رو جا بندازن بین مردم بخصوص طرفدارهای اینطور خودروها و اینکه کمپانی های معروف دیگه با خودروهای معروفشونو مثل بوگاتی، پاگانی و….. به جالش بکشه کار سختی در پیش داره،یکی از دلایلش اینه که برند معروفی نیست که همه بشناسنش و بهش اعتماد کنن،ولی کمپانی مثل بنز، bmw, پورشه، فراری، اینارو به هرکی بگی، حتی به یه بچه ای که تازه زبون وار کرده بگی میشناسن( این تیکه اخر بچه تازه زبون باز کرده که بنز وپورشه رو میشناسه رو نادیده بگیرید😂) ولی این کمپانی رو منی که دهه 60هستم نمیشناسمو اولین باره شنیدم، دیگه چه برسه به جدیدی ها، البته یکی که کلا تو این کار هستش شاید قبلا شنیده باشه که اینطور آدمی هم انگشت شمارن تو کشور ما، خارج کشور رو کاری ندارم،حالا موفقیت این خودرو وکمپانی سازندش در اینده نه چندان خیلی دوری مشخص میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا