صنایع هوایی

خودروی پرنده آسکا A5 در نمایشگاه CES 2023 رونمایی شد

شرکت آسکا در رویداد تکنولوژی CES 2023 از خودروی پرنده خود با نام A5 پرده‌برداری کرد. ویژگی جالب این خودروی پرنده وجود قوای محرکه هیبریدی است.

قبل از این نیز شاهد حضور خودروهای پرنده و هواپیماهای عمودپرواز برقی eVTOL ها در رویداد CES بوده‌ایم و حالا هم نوبت به شرکت آمریکایی آسکا رسیده تا محصول واقعی خود را در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار دهد. آنچه در غرفه آسکا حضور یافته نه یک رندر دیجیتالی بلکه پروتوتایپی کاملاً عملکردی است. آسکا می‌گوید A5 اولین وسیله نقلیه عمودپرواز برقی و قابل راندن است. البته همان‌طور که گفتیم A5 کاملاً برقی نبوده و یک پیشرانه بنزینی برای افزایش شعاع حرکتی این وسیله نقلیه وجود دارد هرچند این پیشرانه از بنزین سوپر استفاده می‌کند و شعاع پروازی حدود ۴۰۲ کیلومتری را به ارمغان می‌آورد. آسکا اشاره‌ای به شعاع حرکتی این محصول جدید در روی زمین نکرده است.

همانند دیگر خودروهای پرنده مفهومی که پیش از این دیده‌ایم، آسکا A5 بیشتر شبیه یک هواپیما برای جاده است تا خودرویی برای آسمان. بال های بزرگ این خودروی پرنده در حالت سواری روی زمین جمع می‌شوند و نیروی تولیدی نیز به تمامی چرخ ها فرستاده می‌شود. فعلاً مشخصات عملکردی A5 منتشر نشده و نمی‌دانیم که قدرت و ظرفیت باتری آن چقدر است. البته آسکا اظهار داشته این محصول جدید ابعادی مشابه یک شاسی‌بلند عادی دارد و کابین آن فضای کافی برای حمل چهار سرنشین را دارد. ابعاد و ویژگی‌های A5 نیز مشخص نیستند اما در تصاویر منتشر شده می‌توانیم یک کاکپیت دیجیتالی با فرمان یوغ مشابه تسلا را ببینیم.

از نظر پروازی باید گفت A5 توانایی تیک آف عمودی با استفاده از شش روتور را دارد. با وجود بال های بزرگ نیز می‌توان فرودی مشابه هواپیماهای عادی داشت. بال یاد شده همچنین به عنوان یک پشتیبان در زمان از کار افتادن پیشرانه عمل می‌کند و A5 می‌تواند همانند یک گلایدر روی زمین بنشیند. اگر اوضاع خراب‌تر شود یک چتر نجات بزرگ نیز برای فرود امن کل وسیله نقلیه بکار گرفته خواهد شد. پس از معرفی خودروی پرنده آسکا A5 در CES 2023، تست‌های پروازی این وسیله جدید شروع خواهد شد. تأییدیه این وسیله نقلیه قبلاً توسط FAA صادر شده و اگرچه همه‌چیز طبق برنامه پیش برود شاید در سال ۲۰۲۶ عرضه آن به بازار باشیم. البته خریدار A5 برای استفاده از آن نیازمند گواهینامه خلبانی نیز خواهد بود.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۲ دیدگاه‌ها

  1. MASOUD 0099

    ۱۶ دی ۱۴۰۱
    سوابق: (415 ديدگاه)

    😐😐😐😐😐

    موافقم 2
    مخالفم 7
  2. amirboss

    ۱۶ دی ۱۴۰۱
    سوابق: (822 ديدگاه)

    چیزی که مشخصه پیشرانه بنزینی هیچ نقشی تو حرکتش نداره! احتمالا نقش یه ژنراتور داره برای تولید برق جهت شارژ باتری.

    موافقم 2
    مخالفم 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا