چین ادعا میکند به یک تکنولوژی ساختارشکن در صنعت هوانوردی دست یافته و توانسته ساختاری الهام گرفته از پوست کوسه را داخل پیشرانه توربو فن بکار ببرد.
بر اساس گزارش رسانههای چینی، این دستاورد جدید میتواند باعث کاهش قابلتوجه درگ و افزایش راندمان پیشرانه شود و چین را در زمینه توسعه پیشرانههای نسل بعدی کاملاً به پیش ببرد. این ساختار جدید موسوم به پوست کوسه که از آلیاژ مستحکم تیتانیوم و با استفاده از پرینت سهبعدی دقیق تولید میشود توسط محققان چینی به عنوان یک تکنولوژی ساختارشکن معرفی شده است. این تکنولوژی پیشرفته توانایی کاهش ۱۰ درصدی درگ را دارد که تأثیر زیادی روی عملکرد پیشرانه خواهد گذاشت؛ اما آنچه بیش از اهمیت دارد قطعهای در پیشرانه با نام پوشش میانی است که بیش از یک متر قطر دارد و از شیارهای بایونیک با طراحی دقیق سود برده و هر یک از شیارها عمقی ۱۵ تا ۳۵ میکرومتری دارند و در واقع ظریفتر از موی انسان به نظر میرسند.
در حالت عادی ساخت چنین قطعه آلیاژی بزرگی با چنین دقتی روی پرینتر سهبعدی امکانپذیر نیست اما محققان چینی با موفقیت توانستهاند بر چالش یاد شده فائق آیند و با تکنیکهای پرینت سهبعدی پیشرفته و نرمافزار تجاری آن را بسازند. پوشش میانی که عنصری حیاتی برای پیشرانههای هواپیماها و جنگندههاست باعث اتصال قطعات گوناگون پیشرانه به یکدیگر شده و نیروی بالابرنده را منتقل میکند. علیرغم ضخامت کمی که در برخی نقاط به ۳ میلیمتر میرسد، پوشش میانی استحکام قابلتوجهی دارد و میتواند در برابر فشارهایی فراتر از ۱۰ تن نیز مقاومت کند.
تستهای آزمایشی تائید میکند پروتوتایپ تولیدی توسط چینیها استانداردهای مکانیکی لازم را رعایت کرده و نسبت به پوششهای سنتی فاقد یکپارچگی ساختاری ۲۵ درصد سبکتر است. این دستاورد مهم میتواند تأثیر به سزایی روی صنعت هوانوردی داشته باشد و باعث تولید پیشرانههای کاراتر و سبکتر شود. چینیها معتقدند این دستاورد باعث پیشی گرفتن از آمریکا و متحدانش در زمینه توسعه پیشرانه خواهد شد، بخشی که چین بهطور سنتی عقبتر بوده است. چندین سال است که هواپیماهای نظامی چینی تکیه زیادی به پیشرانههای جت وارداتی از روسیه دارند. این پیشرانهها معمولاً با مشکلات قابلیت اطمینان و پرفورمنس پایینتر از رقبا دستوپنجه نرم میکنند اما پیشرفتهای یاد شده میتواند ورق را برگرداند. محققان این کشور پهناور از چند سال قبل مشغول توسعه پیشرانههای جدید هستند و از آن زمان تاکنون چندین دستاورد مهم رونمایی شده است. این کشور شروع به تجهیز جتهای جنگنده J-20 خود به پیشرانههای بومی ووشان ۱۵ کرده است.
این پیشرفت از دید کارشناسان پنهان نمانده و جان آر نیدن مدیر مرکز مدیریت طول عمر نیروی هوای آمریکا از سرمایهگذاری قابلتوجه چینیها در زمینه تکنولوژی پیشرانهها آگاه است و هشدار میدهد آمریکا در حال از دست دادن برتری خود در این زمینه و واگذاری آن به چینیهاست. اگرچه امکان دارد پیشرفت فنی چینیها در توسعه پیشرانه آمریکا را به چالش نکشد اما رسانههای این کشور ادعا میکنند جدیدترین تکنولوژی پوست کوسه میتواند چین را در موقعیتی رقابتی قرار دهد. نسل بعدی پیشرانهها برای بهبود قدرت خود باید مصرف سوخت کمتری داشته باشند و این موضوع با چالشهایی همراه است. پیشرفتهای چین در زمانی رخ میدهد که آمریکا در حال ارزیابی دوباره توسعه نسل بعدی پیشرانههای جنگندههاست. نیروی هوایی آمریکا اخیراً اعلام کرد برنامههای خود برای تولید پیشرانههای جدید را لغو کرده و روی ارتقای پیشرانههای موجود تمرکز خواهد کرد. این موضوع چالشهای موجود در زمینه توسعه قوای محرکه نوین را برجستهتر میکند. پاتریشیا مارینز که یک کارشناس امور دفاعی در برزیل است میگوید:
تنها یک نکته برای این موضوع وجود دارد. جتهای نظامی بیشتر با پیشرانههای توربو جت کار میکنند نه با پیشرانههای توربو فن که در هواپیماهای تجاری بکار میروند.
البته مارینز با ظرفیتهای تکنولوژی جدید آشناست و کاربردهای جدید آن در موشکهای کروز و پهپادهای بدون سرنشین را برجسته میسازد. با این تفاسیر باید اذعان کرد تکنولوژی پوست کوسه چین یک دستاورد مهم به شمار میرود و از کنار آن میتوان به نوآوریهای دیگری نیز رسید. برای مثال هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ لوفت هانزا در سال ۲۰۲۲ از پوششی ویژه برای کاهش اصطکاک و مصرف سوخت استفاده کرد. هدف از این کار کاهش آلایندگی صنعت هوانوردی و نمایش تعهد این صنعت به بهبود وضعیت محیطزیست است. به همین خاطر است که دستاورد جدید چینیها میتواند تأثیر قابلتوجهی روی آینده هوانوردی گذاشته و مسیری را برای تولید پیشرانههای پاکتر و کاراتر باز کند. با ادامه سرمایهگذاری و خلاقیت در این راه، پکن بهخوبی خواهد توانست پیشتازان سنتی دنیای هوانوردی همچون آمریکا را به چالش بکشد.
حسین
۱۵ خرداد ۱۴۰۳یک نکته جالب راجب قوا نظامی چین سرمایه گذاری سنگین این کشور در بحث دریایی هست!
بحث دریایی هم فقط شامل ناو نمیشه بلکه انواع جنگنده و هلیکوپتر و هواپیما هم دارند که مخصوص عملیات های دریایی هست .
بنظر من ایران هم باید از چینی ها تکنولوژی بخرد و فقط دنبال خرید از روس ها و ساخت داخل نباشد .
مهراد
۱۵ خرداد ۱۴۰۳دوست من فکر میکنید چین به کسی تکنولوژی ساخت میده ؟
محمد
۱۵ خرداد ۱۴۰۳تا حالا که به پاکستان و میانمار داده.
پیام
۱۵ خرداد ۱۴۰۳چین ازین تکنولوژی ها و حرفتی مفت زیاد زده. چیز زیادی نمونده تا این کشور دچار مشکلات بیشتر و بدبختی بشه
راستگو
۱۵ خرداد ۱۴۰۳نه بعید میدونم دچار بدبختی بشه چون منابع زیادی داره به طور استعماری واسه خودش میگیره (تنهای مشکلش جمعیته)اما
کسی ام نیس ک ب هیچ کشوری بخواد تکنولوژی بفروشه
الان چین سازنده BYDو هونگچی هس اما به اینور اسیا چی میده؟چری
اگه بده (اگه)بده هم در ازاش مثلا بهره وری از ده تا نقطه کشور رو میگیره نهایتا یه ساخت هلی کوپتر یاد میده
تازه این چینه روسیه ک خودشم نمیتونه بسازه چ برسه بده یکی دیگ
پیام
۱۵ خرداد ۱۴۰۳اصلا بعید ندون. چین مشکلات زیادی داره. اولا که قومیت های زیادی داره که هر بخش از کشورش جدایی طلب هست. دوم اینکه جمعیت زیادی داره. سومین مشکل بحث افزایش سن کشورش هست. چهارم اینه که رویکرد آمریکا و اروپا به چین تغییر کرده و میخوان تو تکنولوژی تحریمش کنن. پنجمین مشکل در حال حاضر بحث دکود شدید تو صنعت خونه هست که گریبانگیرش شده. ششمین مسئله اینه که خود چین تقریبا هیچ منابع خاصی نداره و اگه دستش از به سری کشورها کوتاه بشه دچار مشکلات جدی میشه. هفتمین مشکل، مشکل حاکمیت دیکتاتوری با مردمی هست که پذیراش نیستن و همین الان مردم در حال مبارزه هستن و این آتش زیر خاکستر هست. هشتمین مشکل اینه که بعد از مرگ رهبرش، مشکل خلا قدرت به وجود میاد چون کشورهای دیکتاتوری این مشکل رو دارن. الانم سن رهبرش کم نیست و در آینده ای نه چندان دور دچار مشکل جدی میشه. جدا ازین مسائل، خیلی از مسائل دیگه هم هست.
علی
۱۵ خرداد ۱۴۰۳تا ۱۰ سال اینده تمامی اسمی از امریکا بعنوان ابر قدرت نمیمونه اروپا که فقط خنده هست زنده باد مائو🇨🇳
علی نورزاده
۱۶ خرداد ۱۴۰۳اینجوری نگو غربزده ها ناراحت میشن.
۰۰۹۸سامورایی
۱۶ خرداد ۱۴۰۳ایشون خودش از کامنتاش معلومه شرق زدست دیگه همش از رویاهای دست نیافتنی خودش میگه
فعلا که هرچی میگه فقط غرب همون برتری ها رو داره
با اینکه من فن ژاپن ام ولی واقعیت ها رو میگم
بد نکته دیگه تا ۱۰۰ سال اینده چین جمعیتش بشدت رو به افوله و اسمی از چین به شکل امروزی نمیبینید جمعیتش به زیر. ۳۰۰ میلیون میرسه ژاپن و کره که فقط خنده انده بد درضمن
شما چرا فقط تو پست های اینچنینی پیدات میشه و فقط ترول میکنی و از این حرفا میزنی
تابلوعه مسیر و منشاء و هدفت دیگران رو گول بزنید ولی ما رو نمیتونید چون دستتون رو میخونیم
🥇👑در حال حاضر ابر قدر و اول هر چیز غرب بخصوص آمریکا و البته اروپا هستن یعنی چند کشور قدرتمندی🇺🇸🇷🇺🇩🇪🇪🇺 که در هر زمینه و هر چیز ابرقدرت اول جهان هستن زنده باد اینها خداییش👑🥇
محمد
۱۵ خرداد ۱۴۰۳چرت و پرت نگو.
اگر اخبار نظامی رو دنبال کنید پنتاگون هر تصمیمی می گیره بر اساس مقابله با چین هست.
میخواد یک جنگنده نسل ۶ توسعه بده حتما باید بتونه با جنگنده های چین مقابله کنه،سوخت رسان توسعه می ده حتما باید تا چین برسه،موشک کروز دریا پایه توسعه می ده حتما باید مخصوص این باشه که شناور های چینی رو بزنه.
اگه چین حرف مفت می زنه و همش لاف و دروغ هست پس چرا آمریکا اینقدر به تکاپو افتاده؟
این رو بدون با فشار خوردنت نمی تونی چین رو متوقف کنی و چین همچنان پر قدرت داره رشد می کنه و شمایی که این همه در حوضه خودرو علم داری باید به پیشرفت چین در حوضهی خودرو سازی طی ۱۰ و یا ۲۰ سال اخیر پی برده باشی.
شرکت چری ۲۰ سال سابقه داره و از پراید شروع کرده و الان به اروپا،آسیا،آمریکا جنوبی،آفریقا و …صادرات داره و این نمونه بارز رشد چین هست.
حالا یک کره مربا فن می گوید چین قدرت پوشالی است.
ناشناس
۲۰ خرداد ۱۴۰۳اولا چین تا صد سال به گردپای آمریکا و اروپا و نمرسه دما چین پیشرانه های جت رو ار روسیه میگیره ثالثا همش بلفه چین چون هند هم گفته جنگنده چین رو رهگیری کرده رابعا آقای شرق زده فشار نخور
عیسی gap
۱۵ خرداد ۱۴۰۳داداش تکنولوژی خاصی به جز دو سه تا نداره چین ، بقیش همش کپی با تبلیغات زیاده
محمد
۱۵ خرداد ۱۴۰۳درست می فرمایید از لحاظ کمیت در دریای رتبه یک جهان هست و از آمریکا برتر است.
ولی کیفیت یک چیز و کمیت چیز دیگر است،اما در اکثر اوقات به خصوص مناطقی که نزدیک ساحل هستند مانند خلیج فارس و جزیره تایوان که به سواحل چین بسیار نزدیک هستند،کمیت حرف اول و آخر را می زند.
نمونش هم در خلیج فارس می بینیم که سپاه د ارتش چگونه با قایق های تندرو آمریکا را گرفتار کرده اند.
ناشناش
۲۰ خرداد ۱۴۰۳کمیت مهم نیست کیفیت مهنه
Parsa
۲۱ خرداد ۱۴۰۳دقیقا کجا و کی آمریکا را گرفتار کردند؟؟؟
محمد
۱۵ خرداد ۱۴۰۳روس ها هیچی به ما تا حالا در حوضه دریایی ندادند و تجهیزات شرقی ای که در حوضه دریایی داریم ساخت شووری هست،مانند زیر دریایی کلاس کیلو
حسین
۱۵ خرداد ۱۴۰۳ایران باید یک خط تولید و تعمیر جنگ افزار چینی در کشور ایجاد کند که با توجه به زیر ساخت و روش شرقی باشد .
در کنار خط های فعلی که بر پایه معماری غربی هست ، باید کارخانه های جدید ساخته بشه با تفکر شرقی .
کارخانه ساخت جنگنده ، ناو و ناوچه ، زیر دریایی ، هواپیما و هلیکوپتر گشت دریایی و آواکس و … .
نیرو های این کارخانه های جدید هم باید افراد جوان باشند که قبلا در کارخانه های فعلی ایران ( که زیر ساخت غربی دارند) کار نکرده باشند تا با تفکر شرقی کار کنند .
شاید براتون جالب باشه که اینکار رو خود چین هم کرد.
Gabriel
۱۵ خرداد ۱۴۰۳اگه تخصصت کار صنعت بوده باشه که البته با این نظرت بعیده میفهمیدی تکنسینای چینی بدجوری خسیس هستن تو انتقال دانش،دانش خاصی که مال خودشون باشه ندارن منظورم همون دانشیه که بخاطر شراکت با غربی ها بهشون رسیده.یه بازه ای باهاشون رو پروژه برلیانس ۳۲۰ که تازه خیلی هم شاخ غول شکوندن نبود بسیار هم محصول رده پایینشون حساب میشد کار کردم حتی تایم ناهار نمیومدن بین بچه های ایران میگفتن نمیخوایم فضای دوستانه ای حاکم بشه هی بیاید از ما چیز بپرسید!!!در این حد گدا هستن اونوقت میگی دانش نظامی بهمون منتقل کنن؟!فقط ایالاتمتحده است که با هر کی رفیق شد تا تهش واستاد
حسین
۱۵ خرداد ۱۴۰۳شما نگاهت خیلی سطحی هست ، چی بگم بهت!
gabriel
۱۶ خرداد ۱۴۰۳اتفاقا تو مشخصا رشتت الهیاتی جامعه شناسی چیزیه و از فضای واقعی صنایع خیلی دوری!بهتره به همون تخصص خودت بچسبی و صنعت رو بسپاری دست اهالی صنعت
کیان
۱۵ خرداد ۱۴۰۳این جنگهای رسانه ای چین کمونیستی برای ماها خیلی اشناست !!!
حاجی تو یه مسافربری ساختی همه قطعات اصلی و از غرب گرفتی، جت کپی ساختی ترکیب از روسیه و آمریکا زدی!!!
حالا هم ک …
اره اره
شما خوبین
مهراد
۱۵ خرداد ۱۴۰۳چین مالک و خالق و سلطان آسمان 🥴
johnmarston
۱۵ خرداد ۱۴۰۳عزیز برادران مخترعان هوانوردی آمریکایی بودن
هواگردهای آمریکایی هنوز هم اربابان بلامنازع آسمونن
محمد
۱۵ خرداد ۱۴۰۳دوستانی که می گویند چین جنگنده هایش بدرد نمی خورد و تا حالا هیچ عملیاتی نداشته،بهتون بگم که امارات داره چگندو جی ۲۰ می خره و در آینده طی حملات امارات به یمن که امری عادی شده عملکرد چنگدو جی ۲۰ رو خواهیم دید.
این نکته رو بگم که یمن جایی که تونسته فروند F15s و تعدادی F16و یک فروند تایفون و میراژ ۲۰۰۰ رو شکار کنه،اگر این جنگنده رو بزنن و یا شناسایی کنن رادارگریزی این جنگنده زیر سوال می ره.
همچنین جنگنده جی ۱۷ تاندر عملکرد فوقالعاده بوده ولی به دلایلی خود چین سفارش نمی ده چون جی ۱۰ بهتر از اون هست و این هم یک اثبات دیگه در مورد جنگنده های چین.
محمد
۱۵ خرداد ۱۴۰۳اینم لینک اثباتش برای کسایی که دیس لایک دادن.
https://iswnews.com/118636/%d8%a7%db%8c%d9%86%d9%81%d9%88%da%af%d8%b1%d8%a7%d9%81%db%8c%da%a9-%d8%ae%d8%b3%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d8%aa-%d9%87%d9%88%d8%a7%da%af%d8%b1%d8%af%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d8%a6%d8%aa%d9%84%d8%a7%d9%81-3/
واقعا یک عده که هیچ علمی تو حوضه نظامی ندارند فکر می کنند اف ۱۵ الان هم مثل گذشته هست و سلطان آسمان هست.
امروزه هیچ نسل ۴ و ۴.۵ وجود نداره که بتونه از پدافند فرار کنه.
و پدافند یمن هم متشکل از پدافند شووری که توسط ایران ارتقا یافته و پدافند های ساخت ایران است.
بهزاد
۱۶ خرداد ۱۴۰۳عموی دلواپس از زمان شروع عملیات آمریکا در یمن صدها سورتی پرواز توسط f18 و مابقی هواپیماها انجام گرفته که بیشتر برای نابودی لانچرهای پرتاب موشک بوده و تا به حال پدافند یمن به غیر از پهپادها نتونسته یک f18 شکار کنه و نمیدونم این چه منطقی هست که عادت کرده تسلیحات فروخته شده به دیگران را با توان نظامی آمریکا و ساختارش قیاس کنه.
تا اینجا غرب با یمن مدارا کرده و قصدی برای از بین بردن نفرات ارشد شورشی ها نداشته که احتمالا بعد از انتخابات امکان تغییر استراتژی وجود داره و اون چندتا آهن پاره هم به دیار باقی میشتابه.
فقر و فلاکت یمنی ها خودش گویای ماجراست و یک وضعیت درام در جریانه که با حملات بیشتر و تضعیف حوثی ها امکان تصویه حساب قومی و مذهبی بالا میره و حمام خون راه میوفته و بهتره به جای شمردن شکارها یکم از سیاست حفظ توازن قوای مناطق جنگ زده چیزی یاد بگیرید.
محمد
۱۶ خرداد ۱۴۰۳والا من نمیدونم ولی در واقعیت تمام حرف های شما نقض می شود.
در ضمن تقریباً کل پهپاد های آمریکا توسط مهمات پدافندی سرگدان ۳۵۸ شکار شده.
محمد
۱۶ خرداد ۱۴۰۳انشاءالله که آمریکا مانند سعودی ها در یمن به غلط کردن می افتند و تازه موقعیت آمریکا از سعودی ها بدتر است و با یمن هیچ مرز مشترکی ندارند.
دوست ندارم شیعیان یمن قتل عام شوند، آن هم به دلیل حمایت از مظلوم.
ناشناس
۲۰ خرداد ۱۴۰۳تبلیغات نمیتونی مارو گول بزنی برو بچه هارو گول بزن
علی جردن
۱۵ خرداد ۱۴۰۳چبن صنعت تکراری خودروسازی و هوانوردی وارد مرحله جدیدی از تکنولوژی میکنه که صد ساله آلمان آمریکا نتونستن به اون سطح برسن
johnmarston
۱۵ خرداد ۱۴۰۳در حالیکه f7 های چینی در ایران سقوط میکنند
F4 فانتوم ها هنوز هم عملیاتی و فعال هستن چین با مونتاژ جنگندههای شوروی به هواپیماسازی رسیده
FY
۱۵ خرداد ۱۴۰۳بله کاملا درسته😁😁😁 اصلا چین هواپیما رو اختراع کرد 🤣🤣🤣
جمشید
۱۵ خرداد ۱۴۰۳قبلاً کسی چرندیات میگفت بهش میگفتن جنس از موتوری نگیر ولی فکر کنم تو از جنس از افغانیها میگیری چون حرفهایی که میزنی بیش از حد چرند هست
حسن
۱۵ خرداد ۱۴۰۳حمید همون از کدوم پارک یا موتوری درسته مرغوبترین تریاک مال افغانستانه
جمشید
۱۵ خرداد ۱۴۰۳من هم به خاطر همین گفتم از افغانیها چون در این کامنت سطح توهم جردن خیلی بالا بود ، در ضمن من حمید نیستم ، جمشیدم
جرمی کلارکسون
۱۵ خرداد ۱۴۰۳اون کانارد تمام متحرک جلوی جی ۲۰ خیلی روی رادار گریزیش تاثیر منفی داره شما جنگنده های نسل ۵ دقت کرده باشید هیچکدوم کانارد ندارن
موتور این هواپیما هم بومی هست WS10c 29000 پوند رانش خروجیش هم مثل F35 دندونه داره برای رادار گریزی بیشتر
محمد
۱۵ خرداد ۱۴۰۳اون کاناردها برای این هست که توان تهاجمی داشته باشه،مثل سوخو ۳۰ و تایفون که کانارد باعث شده توان تهاجمی داسته باشند.
به همین خاطر کانارد باعث شد که این جنگنده هایی که در اصل رهگیر بودند،توان تهاجمی پیدا کنند و چند منظوره بشوند.
زیزیگولو
۱۵ خرداد ۱۴۰۳هواپیماهاشونم مثل ماشیناشون هیچی نیستن و طبل توخالی هستن
میتر
۱۵ خرداد ۱۴۰۳تو همه چیز کپی کاری میکنن حتی جنگنده
زیزیگولو
۱۶ خرداد ۱۴۰۳شک نکن
زیزیگولو
۱۵ خرداد ۱۴۰۳هواپیماهاشونم مثل ماشیناشون هیچی نیستن و یه مشت طبل توخالی هستن
دانیال_Surrey،England
۱۵ خرداد ۱۴۰۳جالبه حتی تو سیاست هم کپی کار به حساب میان.
چون آمریکا اف22 رو به خاطر دست نیافتن به تکنولوژی هاش به هیچ کس نمیده،اینا هم دقیقا اومدن با j20 همین کار رو کردن!!
در مجموع خریدار جنگنده های چینی میانمار و بنگلادش و از این دست هستن و هیچ کشور توسعه یافته یا کمتر توسعه یافته ای ریسک نمیکنه بیاد جنگنده از چینی بخره که تا 1990 کلا کپی کار شوروی بودن.
در کل موتورهای جت نسل بعدی واقعی همون پروژه NGAD آمریکا و رولز رویس تو تمپسته بقیه بچه بازیه.
حسن
۱۵ خرداد ۱۴۰۳حالا پرواز کنه یه چیزی مث اکسل عقب که نداره وسط اسمون ببره فاجعه درست کنه
اول باید بگن یه پرواز ازمایشی تو اسمان پکن و مرکز شهر انجام بدن اگه اکسل نبروند راست میگن
حسن
۱۵ خرداد ۱۴۰۳خدا بیامرزه بروسلی را زنده نیست که ببینه بعد خودش هیچی تو چین اختراع نشد تمامش کپی کاریه
تنها نوای چینی که در تاریخ میماند همان غودای بروسلی است
علی
۱۵ خرداد ۱۴۰۳چین سابقه ساخت جت جنگنده رو از دوران مائو داره قبلا قدرت سرمایه گذاری نداشت ولی حالا تو هر تکنولژی سرمایه گذاری میکنه درزم تا جای که میدونم این f۳۵ هست هی سقوط میمنه از رو منطق علم حرف بزنید چین در خیلی از زمینه ها از رقبای روسیه و آمریکا زده بیرون
Parsa
۲۱ خرداد ۱۴۰۳شما که منطق علمیتون قویه خب بگید در چه زمینه هایی قویتر هستن؟؟؟
میدونید چند فروند F35 تولید شده؟
پس لطفا اولین بببنید چند لروند تولید شده بعد ساعت پروازیشو نگاه کنید.
بعد بگید که اشغاله و همش سقوط میکنه….
خیلی دلم میخواد به درکی برسیم که بفهمیم جنگنده ای که بالای ۱۰۰۰ فروند تولید شده با اونی که ۲۵۷ فروند تولید شده خیلی فرق داره.
Mr gharib
۱۵ خرداد ۱۴۰۳کارنشناس برزیلی /: نمیدونم چجوری حرفشو برداشت کنم
ولی جت های نسل ۴ ب بالا همه موتور توربوفن دارن ک پس سوز هم داره
توربو جت مال قدیم بود
علی
۱۶ خرداد ۱۴۰۳در مورد قدرت نظامی چین مثل روسیه اغراق زیادی صورت میگیره.
ل
۱۶ خرداد ۱۴۰۳آمریکا قوی تر باشه بهتر از اینه ک چین و روسیه قوی باشند ما باید متحد آمریکا و اروپا میشدیم نه کمونیست هایی ک فقط بازیچه دستشون هسیم
قدرت طهماسبی
۱۶ خرداد ۱۴۰۳در بحث هوایی ما باید هواپیمای راداری ، مثل آواکس داشته باشیم جهت شناسایی هوایی و رصد دشمن و هواپیما های جنگنده ضد هجوم زرهی ، پیاده و زمینی و هوایی و موشکی ، بحث غافلگیر کننده و جلوگیری از هجوم زرهی و هوایی در زمین ، هوا و دریا
پاشا
۲۲ خرداد ۱۴۰۳چین و روسیه و کلا بلوک شرق= ببر کاغذی. لاف و بلوف و رجز ……….. البته چین مائوییست چاشنی تبلیغات و زرق و برق و بزک دوزک هم داره. یهو دیدی جنگنده مافوق بشری چنگدو رو با رینگ اسپرت و سانروف داد بیرون یا برای زیردریایی هاش کروز کنترل تطبیقی کار گذاشت 😂😂😂