در این مقاله با بمبافکنهای استراتژیک در حال خدمت در ارتش کشورهای مختلف جهان آشنا خواهید شد.
برادران رایت برای اولین بار در سال ۱۹۰۳ پرواز کردند و ده سال بعد اولین بمبافکن دنیا پدیدار شد. این بمبافکن میتوانست بمبهای ۱۰ پوندی را حمل کند. در جنگ جهانی دوم شاهد اهمیت بالای استفاده از بمبافکنها بودیم و این بوئینگ B-29 سوپر فورترس بود که اولین بمب اتمی را پرتاب کرد. پس از جنگ جهانی دوم، ارتش کشورهای مختلف سرمایهگذاری سنگینی روی طراحی و توسعه بمبافکنهای استراتژیک که توانایی حمل سلاح هستهای داشته باشند انجام دادند. ایالاتمتحده چندین دهه است به تولید این هواپیماهای مرگبار ادامه میدهد و این فرایند هرگز متوقف نشده است.
همچنین بخوانید: بزرگترین بمبافکنهای جهان
به زودی این کشور بمبافکن نورث روپ گرومن B-21 رایدر را به عنوان اولین بمبافکن استراتژیک توسعه یافته در قرن ۲۱ معرفی خواهد کرد بنابراین زمان و سرمایه زیادی برای حفظ این ناوگان در نظر گرفته شده است. با اینکه B-21 احتمالاً تا چند سال آینده وارد چرخه خدمت نخواهد شد اما هنوز هم بمبافکنهای استراتژیک و تاکتیکی متنوعی وجود دارند که در این مقاله به معرفی آنها میپردازیم. هواپیماهای موردبحث علاوه بر قابلیت دفاع استراتژیک میتوانند محمولههای عادی را نیز به هر نقطه در جهان برسانند. نیروی هوایی آمریکا از انواع مختلف بمبافکنها استفاده میکند و برخی از آنها چند دهه فعال بودهاند. این مقاله به معرفی شش بمبافکن در حال خدمت اختصاص دارد هرچند برخی از آنها به زودی جای خود را به نسل ششم بمبافکنهایی همچون B-21 رایدر امریکا و H-20 چین خواهند داد.
بمبافکنهای استراتژیک در حال خدمت
B-52H استراتوفورتس
این بمبافکن برد بلند در سال ۱۹۵۵ تولید و وارد ارتش آمریکا شده و قدیمیترین بمبافکن استراتژیک در حال خدمت دنیاست. البته تکنولوژی B-52 ارتقا یافته و نام مستعار BUFF (رفیق چاق و بزرگ و زشت) به آن داده شده است. B-52 یکی از کلیدیترین پرندههای نیروی هوایی آمریکاست و نسخه مدرن آن با نام B-52H شناخته میشود که از سال ۱۹۶۱ در حال خدمت است. از جمله بهینهسازیهای این بمبافکن میتوان به نصب پیشرانههای توربوفن پرت اند ویتنی TF33-P3/103 اشاره کرد که میتوانند حداکثر سرعت ماخ ۰.۸۴ را فراهم سازند. حداکثر وزن تیک آف B-52H به ۲۴۴ تن میرسد. قیمت هر فروند از بمبافکن موردبحث در سال ۲۰۱۲ حدود ۸۴ میلیون دلار بوده است. با ویژگی سوختگیری هوایی، شعاع پروازی B-52H نامحدود است. هماکنون ۵۸ فروند از بمبافکن موردبحث در حال خدمت هستند هرچند ۱۸ فروند نیز بهصورت رزرو وجود دارد.
B-1B لنسر
تاریخ شروع به کار B-1 لنسر سال ۱۹۸۵ بوده و هدف از طراحی آن پرواز در سرعت فراتر از صوت به منظور حمله به هر هدفی بوده است. لنسر با نام مستعار Bone شناخته میشود و تواناییهای احساسبرانگیزی دارد و به همین خاطر است که همچنان در حال انجاموظیفه بوده و نسخه مدرن آن که B-1B نام دارد در بحث طراحی، میزان حضور در رادارها و حداکثر سرعت بهینهسازیهایی داشته است. نیروبخش B-1B چهار پیشرانه توربوفن جنرال الکتریک F101-GE-102 است که باعث دستیابی به حداکثر سرعت ماخ ۱.۲ میشوند. البته برجستهترین ویژگی این بمبافکن استراتژیک را میتوان توانایی حمل محمولههایی با حداکثر وزن ۳۴ تن دانست. هزینه تولید B-1B لنسر حدود ۳۱۷ میلیون دلار بوده است.
B-2 اسپیریت
B-2 اسپیریت یکی از نمادینترین هواپیماهای نظامی دنیاست و دلیل اصلی آن نیز طراحی بالهای بمبافکن موردبحث است. B-2 به عنوان اولین بمبافکن پنهانکار دنیا شناخته میشود و به همین خاطر توانایی شناسایی آن دشوار است. B-2 در سال ۱۹۹۷ وارد نیروی هوایی آمریکا شد و از همان تاکنون فعال باقی مانده هرچند سقف تعداد آن فقط ۲۱ فروند بوده است. دلیل تیراژ پایین این بمبافکن به هزینه تولید حدود ۲ میلیارد دلاری هر فروند از آن مربوط میشود. البته تواناییهای B-2 چنین چیزی را توجیه میکند. چهار پیشرانه جنرال الکتریک F118-GE-100 نیروبخش بمبافکن موردبحث هستند و سرعت آن نیز حدود ۰.۷ تا ۰.۹ ماخ اعلام شده است. برخی تستها نشان دهنده توانایی B-21 در غرق کردن ناوشکنها بودهاند.
شیان H-6
پس از بررسی بمبافکنهای استراتژیک آمریکا نوبت به معرفی محصولات سایر کشورها نیز میرسد. روسیه و چین نیز ناوگان مخصوص خود را دارند که از جنگ سرد تاکنون توسعه یافتهاند. در حال حاضر ارتش آزادیبخش خلق چین از بمبافکنی به نام شیان H-6 استفاده میکند که در واقع نسخه تحت لیسانس از توپولف Tu-16 شوروی به شمار میرود. بمبافکن توپولف اولین بار در سال ۱۹۵۴ بکار گرفته شده بود. چینیها نیز چهار سال بعد استفاده از آن را شروع کردند و پس از توافق با روسیه، فرایند تولید آن در این کشور آسیایی کلید خورد. در طول این سالها، شیان H-6 بهروزرسانیهای متنوعی داشته و جدیدترین نسخه آن با نام H-6N شناخته میشود که توانایی حمل سلاح هستهای را دارد. نسخههای دیگری از این بمبافکن نیز وجود دارند که به عنوان حامل موشک کروز و همچنین نسخه جنگ الکترونیک شناخته میشوند. برخی نسخهها توانایی سوختگیری هوایی را نیز دارند.
توپولف Tu-160
توپولف Tu-160 که توسط شوروی توسعه یافته است اولین بار در سال ۱۹۸۷ و کمی قبل از فروپاشی این کشور وارد نیروی هوایی شد. فدراسیون روسیه به استفاده از بمبافکن موردبحث ادامه میدهد، هواپیمایی که قابلیت حمل سلاح هستهای را نیز دارد. نیروهای هوافضای روسیه مسئول استفاده از Tu-160 هستند و نسخههای مدرنتری از آن را نیز تولید کردهاند که همین چند سال پیش وارد چرخه خدمترسانی شدهاند. این نسخهها در بخش اویونیک، کاکپیت دیجیتال، سیستمهای الکترونیکی و ارتباطی و… به روز شدهاند. توپولف Tu-160 دارای ۴۴ رکورد جهانی از نظر ابعاد، سرعت، استقامت و دیگر فاکتورهای کلیدی بوده و به همین خاطر روسیه را به عنوان کشوری برجسته در زمینه تولید بمبافکنهای استراتژیک مطرح کرده است. نیروهای اوکراین نیز قبل از فروپاشی شوروی ۱۹ فروند توپولف Tu-160 را در اختیار داشتهاند اما همه آنها یا تحویل روسیه شده و یا از بین رفتهاند.
توپولف Tu-22M
یکی دیگر از بمبافکنهای استراتژیک شوروی که هماکنون توسط روسیه مورد استفاده قرار میگیرد توپولف Tu-22M است. اولین بار در دهه ۷۰ میلادی بود که این هواپیما پرواز کرد و بهروزرسانی اصلی آن در دهه ۹۰ میلادی رخ داد هرچند سالهای بعد نیز Tu-22M ارتقا یافت. روسها از این بمبافکن در سوریه و اوکراین استفاده کردهاند و اوکراینیها مدعی شدهاند نسخه مورد استفاده از نوع قدیمی Tu-22M3 بوده است. البته جدیدترین نسخه بمبافکن موردبحث در دسامبر ۲۰۱۸ پرواز کرده است. بمبافکن توپولف به دو پیشرانه توربوفن پسسوز مجهز است و میتواند به سرعت ماخ ۲ برسد. با اینکه Tu-22M بمبافکن بدی نیست اما در مقابل رقبای مدرنتر حرفی برای گفتن ندارد و حتی یک فروند از آن در آسمان اوکراین سرنگون شده است.
جرمی کلارکسون
۲۸ دی ۱۴۰۳نگاه کن هیبت B2 رو ماله ۳۵ سال پیشه😈👑🔥
net
۲۸ دی ۱۴۰۳قدرت نظامی امریکا با قدرت نظامی دیگر کشورهای جهان مثل یک فیل در مقابل یک مورچه هست
امیر عباس حسین
۲۸ دی ۱۴۰۳نگو جرمی،جرمی،جرمی مال ۷۰ سال پیشه جرمی
اشکان
۲۸ دی ۱۴۰۳بی ۱لنسر واقعا محشره .معاهده ای داره روسیه با آمریکا سر حداکثر بمب قابل انتقال توسط این بمب افکن . توپولوف ۱۶۰ به طور مشخص دزدی از این هواپیماست .
مرد حق
۲۸ دی ۱۴۰۳توپولوف 95 را از قلم انداختید .
امیر عباس حسین
۲۸ دی ۱۴۰۳مرد حق راست می گوید،ابهت توپول ۹۵ زیاده و از قلم افتاده مرد حق
مهدی
۲۸ دی ۱۴۰۳درسته که دفاع لازم وبایدقوی بودامانه بمب افکن اسمش اصلازیبانیست حتی بهترینشم بدترین برای بشریت انسان آفریده نشده برای این که بمب بریزه روی سر همنوعانش تصورکنیداون بمب افکن تصویراولی بااون همه بمب که میتونه حمل کنه بیاد بالای سرانسانهایی که توشهرهامشغول زندگی هستن و…خدانکن حتی تصورش هم سخت خدارحم کنه به جهانیان
مهدی
۲۸ دی ۱۴۰۳خدا کنه به بی2 +بی 52 و لنسر و توپولوف بیاد بالا سر خونه من هر کدوم یه بمب اتم بزنه وسط خونه من تا ازین زندگی کثیف و نکبتی خلاص شم، خسته شدم ازینکه هر روز آرزوی مرگ کنم …
استقلالی
۲۸ دی ۱۴۰۳برد عملیاتی زیاد نشانگر جنگ افروزی در. دورترین مناطق از مرزهای. کشور تولید کننده است.
حسین دهمرد
۲۸ دی ۱۴۰۳جنگ طلبی و کشتار خوی وحشی هاست. شما نگاه به اسمش بکنید بمب افکن حتی اسمش هم باعث ننگه
علی علوی
۲۸ دی ۱۴۰۳عرض سلام و احترام و ادب و ارادت خدمت تمامی کاربران و دوستان و سروران بزرگوار و معزز در سایت پدال
لازم به توضیح است که این مطلب و موضوع و یا دیدگاه ارسال شده توسط اینجانب شاید ارتباطی به مسائل مطرح شده در این مقاله و موضوع نداشته باشد
همه دوستان و کاربران و سروران حتماً بارها در رابطه با هواپیمای اس ار ۷۱ شنیده باشید یا همان بلک برد با سرعت ۳ ماخ
LOCKHEED MARTIN S.R.71 SUPERSONIC SPEED WITH 3 MACH
این هواپیما را فراموش کنید چون کمپانی معظم لاکهید مارتین هواپیمای اس ار ۷۲ را عرضه می نماید با سرعت بیشتر از ۶ ماخ
LOCKHEED MARTIN NEWEST TOP SECRET PROJECT FOR UNVEILING OF THE NEXT GENERATION AIR DOMINANCE WITH S.R.72 BY
OVER 6 MACH SPEED
هواپیمای رکورد شکن اس ار ۹۱ هم با همکاری آژانس پروژه های پیشرفته تحقیقاتی دفاعی ایالات متحده یا همان دارپا و کمپانی بسیار پیشرفته علوم پیشرفته پروازی آرورا تحت مالکیت کمپانی معظم بویینگ در شهر مانزاس در ایالت ویرجینیا و تأسیس شده توسط محققان موسسه تکنولوژی ماساچوست
S.R.91 FUTURE PLANE WITH DARPA AND AURORA FLIGHT SCIENCES A DIVISION OF THE GIANT CORPORATION BOEING AND FOUNDED BY MIT SPINOFF TECHNOLOGIES AND BASED IN CITY OF MANSAS IN STATE OF VIRGINIA
آینده جهان هوافضا در دستان آژانس پروژه های پیشرفته تحقیقاتی دفاعی ایالات متحده یا همان دارپا می باشد
ایالات متحده پیشتاز و سردمدار تکنولوژی های جدید و فوق العاده پیشرفته و پیچیده و نیز اختراعات و ابداعات در سراسر جهان می باشد
علی علوی از مشهد
در ضمن در آینده نزدیک مطالب و موضوعات و مقالات مختلف و گوناگون و تکمیلی را در رابطه با طراحی و توسعه و تولید انواع مختلف وسایل نقلیه پرنده در مراکز تحقیقاتی کمپانی معظم لاکهید مارتین به نام های شانک ورکس و اسکانک ورکس در ایالت کالیفرنیا و نیز مرکز تحقیقات کمپانی معظم بویینگ به نام فانتوم ورکس در ایالت کالیفرنیا و…. ارسال خواهم کرد
محمد
۲۸ دی ۱۴۰۳توپولوف ۹۵ کو؟؟