صنایع هواییهفته نامه

سریع‌ ترین هلیکوپترهای دنیا؛ از بل 407 تا هیوز 530-F و ایرباس

اگر به دنیای هوانوردی علاقه دارید و می‌خواهید با سریع‌ ترین هلیکوپترهای دنیا آشنا شوید این مقاله پدال را از دست ندهید.


تمامی روش‌های حمل‌ونقل دنیا مزایا و معایب خاص خود را دارند. برای مثال هلیکوپترها به خاطر توانایی تیک آف و فرود عمودی و همچنین انعطاف‌پذیری در حرکت رو به جلو، رو به عقب و حرکت جانبی شناخته شده‌اند. البته این توانایی‌ها با قربانی کردن فاکتوری به نام سرعت به دست می‌آیند هرچند این به معنی کند بودن هلیکوپترها نیست. به لطف طراحی منحصربه‌فرد روتور، چنین وسایل نقلیه‌ای می‌توانند نقش‌های مختلفی داشته باشند. از حمل محموله‌های سنگین گرفته تا آتش‌خاموش‌کن و حتی نقش هجومی و نظامی، هلیکوپترها انعطاف بالایی دارند.

همچنین بخوانید:

برخی هلیکوپترها نیز در مسابقات ورزشی شرکت می‌کنند و فدراسیون بین‌المللی هوانوردی FAI که در سوئیس قرار دارد چنین مسابقاتی را برگزار می‌کند. در این مقاله می‌خواهیم سریع‌ ترین هلیکوپترهای دنیا را که بر اساس رکوردهای FAI شناخته شده‌اند معرفی کنیم. دقت داشته باشید که لیست موردبحث فقط شامل رکوردهای رسمی ثبت شده است و هر رکوردی که به خاطر تغییرات در مسابقات حذف شده‌اند در این لیست ذکر نشده است.

بل ۴۰۷

سرعت: ۲۴۴.۳۳ کیلومتر برساعت

طبیعی است که با پیشرفت تکنولوژی و گذر زمان، رکوردهای بیشتری شکسته شوند. به همین خاطر است که AH-1Z بهتر از AH-64 آپاچی عمل می‌کند. وایپر اخیراً ساخته شده و تکنولوژی بهتری دارد اما گاهی اوقات این‌گونه نیست. در حال حاضر بل ۴۰۷ دهمین هلیکوپتر دنیاست و سرعت ۲۴۴.۳۳ کیلومتر برساعت را ثبت کرده است. این رکورد در آوریل ۲۰۲۱ به دست آمد. هلیکوپتر یاد شده در کلاس E-1d قرار می‌گیرد، کلاسی که شامل هلیکوپترهایی با وزن ۱۷۵۰ تا ۳۰۰۰ کیلوگرم است. به جز یک استثنا، رکورد بل ۴۰۷ که جزو جدیدترین رکوردهاست، ضعیف‌ترین رکورد بین همه این هلیکوپترها محسوب می‌شود.

بل ۴۰۷

سرعت: ۲۴۷.۳۵ کیلومتر برساعت

تمرین و مهارت می‌تواند باعث ثبت رکوردهای جهانی شود. در ورزش رقابتی هلیکوپترها اگر تلاش کنید رکوردی را ثبت کنید دیگران سریعاً دست به کار خواهند شد تا رکورد جدیدی را بر جای بگذارند. در فوریه ۲۰۲۳ هنری رز پروت با بل ۴۰۷ به حداکثر سرعت ۲۴۷.۳۵ کیلومتر برساعت دست یافت.

بل 206L-3

سرعت: ۲۴۹.۵۷ کیلومتر برساعت

طراحی، وزن و پیشرانه فاکتوری کلیدی برای هر وسیله نقلیه‌ای هستند. حتی کوچک‌ترین تفاوت در این فاکتورها می‌تواند اختلاف زیادی در رکوردها ایجاد کند. البته خود خلبان نیز عامل بسیار مهمی است چراکه خلبان‌های ماهر می‌توانند از انتظارات و محدودیت‌های فنی فراتر بروند. هشتمین هلیکوپتر سریع دنیا بل 206L-3 است که در سال ۱۹۸۵ به سرعت ۲۴۹.۵۷ کیلومتر برساعت رسید.

مک دانل داگلاس MD 520 نوتار

سرعت: ۲۵۰.۵۶ کیلومتر برساعت

وقتی به هلیکوپتر فکر می‌کنیم معمولاً وسیله‌ای با تیغه‌های بزرگی که به روتوری چرخان وصل شده‌اند و همچنین تیغه‌های کوچک‌تر عمودی در عقب به ذهن می‌آیند اما همه هلیکوپترها این‌گونه نیستند. در سپتامبر ۱۹۹۲، فیلیپ کوفلیک توانست با MD 502 نوتار رکورد سرعت ۲۵۰.۵۶ کیلومتر برساعت را ثبت کند. برخلاف هلیکوپترهای یاد شده، نوتار در کلاس E-1c با وزن بین ۱۰۰۰ تا ۱۷۵۰ کیلوگرم قرار می‌گیرد.

آیرواسپشل SA341G

سرعت: ۲۵۲.۱۸ کیلومتر برساعت

مسابقات هلیکوپترها طرفداران زیادی دارد و بسیاری از خلبان‌ها سابقه حضور در آن‌ها را داشته‌اند. هلیکوپتر بعدی در لیست سریع‌ ترین هلیکوپترهای دنیا آیرواسپشل SA341G به خلبانی ریچارد فنویک است که توانست در جولای ۱۹۸۴ سرعت ۲۵۲.۱۸ کیلومتر برساعت را ثبت کند. فنویک سابقه تعلیم خلبانی را داشته و حتی شرکت هلیکوپتر سازی خودش را نیز تأسیس کرده است. او بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۴ به عنوان گزارشگر ترافیک نیز خدمت کرده است. متأسفانه او در سال ۲۰۰۸ به دلیل سانحه هوایی جان خود را از دست داد.

MDD هیوز 500D

سرعت: ۲۵۷.۶۱ کیلومتر برساعت

بسیاری از خلبان‌ها تلاش داشته‌اند رکوردهای قبلی خود را بهبود بخشند اما برخی از آن‌ها نیز فقط یک‌بار رکوردشکنی کرده‌اند. در جولای ۱۹۹۰، چستر ویلیام مارتین با هلیکوپتر MDD هیوز 500D رکورد سرعت ۲۵۷.۶۱ کیلومتر برساعت را ثبت کرد. نکته عجیب آنکه هیچ نام و نشانی از این خلبان در دنیای هوانوردی نیست و شاید او فقط خواسته یک‌بار رکوردی را ثبت کرده و سپس ناپدید شود.

آگوستا A109S گرند

سرعت: ۲۶۲.۲۶ کیلومتر برساعت

آن‌گونه که گفتیم، مهارت خلبان نقشی اساسی در رکوردشکنی سرعت هیلکوپترها دارد. یکی از بالاترین رکوردهای ثبت شده برای سرعت هلیکوپترها به ادوارد کاپروویز تعلق دارد که در سال ۲۰۰۸ و با هلیکوپتر آگوستا A109S گرند ثبت شد. او توانست سرعت ۲۶۲.۲۶ کیلومتر برساعت را بر جای بگذارد که رکورد قابل‌توجهی است. شهرت این خلبان بیشتر به خاطر رکورد سفر هوایی است که ۱۱ روز و ۷ ساعت و ۲ دقیقه طول کشید و رکورد قبلی را شکست. کاپروویز به همراه یک خلبان دیگر به مدت ۱۳ ساعت در روز پرواز می‌کردند و تنها ۲ ساعت برای سوخت‌گیری توقف داشتند.

بل 206L

سرعت: ۲۶۳.۱۶ کیلومتر برساعت

در حال حاضر، مقام سوم رتبه‌بندی سریع‌ ترین هلیکوپترهای دنیا به فردریک جک سوئیبولد تعلق دارد. او در ژوئن ۱۹۸۵ و با هلیکوپتر بل 206L سرعت ۲۶۳.۱۶ کیلومتر برساعت را ثبت کرد. خلبان یاد شده رکوردهای سرعت زیادی دارد هرچند همگی آن‌ها به خاطر تغییر کد مسابقات حذف شده‌اند. در واقع او در سال ۱۹۸۵ توانست ۱۵ رکورد گوناگون برای سرعت، مسافت و ارتفاع بر جای بگذارد. در حال حاضر فقط ۷ رکورد او که شامل ۴ رکورد سرعت است در لیست FAI وجود دارند.

بل ۴۰۷

سرعت: ۲۷۴.۰۷ کیلومتر برساعت

اگر خلبان نظامی باشید باید بهترین‌ها را به نمایش بگذارید زیرا انتظارات از شما بالاست. با این تفاسیر ثبت رکوردهای سرعت برای خلبان‌های نظامی کمی راحت‌تر خواهد بود. در جولای ۲۰۲۰ گری مدوکس جونیور توانست دومین رکورد سریع هلیکوپترهای دنیا را با بل ۴۰۷ ثبت کند. این هلیکوپتر به حداکثر سرعت ۲۷۴.۰۷ کیلومتر برساعت دست یافت. مدوکس عضو نیروی تفنگداران دریایی آمریکا بوده و هم‌اکنون نیز روی آموزش خلبان‌ها تمرکز دارد.

MDD هیوز ۵۳۰-F

سرعت: ۲۷۸.۷۱ کیلومتر در ساعت

در حال حاضر بالاترین رکورد سرعت یک هلیکوپتر برابر با ۲۷۸.۷۱ کیلومتر برساعت است که توسط هلیکوپتر MDD هیوز ۵۳۰-F به دست آمده است. این رکورد ژوئن ۱۹۸۵ و توسط فردریک جک سوئیبولد به ثبت رسیده و همان‌طور که گفته شد این خلبان سابقه زیادی در زمینه شکستن رکوردهای سرعت هوایی دارد. هلیکوپتر ۵۳۰-F قوی‌تر از بل 260L است و می‌تواند سریع‌تر و بیشتر پرواز کند.

میل ۲۴

سرعت: ۳۶۸ کیلومتر برساعت

undefined

میل-۲۴  گونه‌ای بالگرد تهاجمی سنگین روسی است. که ظرفیت حمل ۸ سرباز مسلح نیز دارد. این مدل در واقع یک بالگرد ترابری نیز محسوب می‌شود و از این نظر قابل مقایسه با هیچ هلیکوپتر نظامی دیگری نیست. این بالگرد زره‌پوش دوموتوره در شرکت میل طراحی شده و از سال ۱۹۷۲ مورد استفادی اتحاد جماهیر شوروی و وارثان آن و بیش از ۳۰ کشور دیگر جهان قرار گرفته‌است.  به این بالگرد لقب «تانک پرنده» را داده‌اند که به قدرت آتش فوق‌العاده بالا، و استقامت و حفاظت زرهی اشاره دارد.

در طراحی هلیکوپتر روسی میل ۲۴ به عامل سرعت بسیار توجه شده بود و در ۱۳ اوت ۱۹۷۵ میل-۲۴ توانست رکورد سرعت ۳۳۲٫۶۵ کیلومتر در ساعت را به‌نام خود ثبت کند. در ۲۱ سپتامبر ۱۹۷۸ میل-۲۴ رکورد قبلی خود را با رسیدن به سرعت ۳۶۸٫۴ کیلومتر در ساعت شکست که این رکورد در سال۱۹۸۶ به‌وسیلهٔ هلی‌کوپتر لینکس انگلیسی شکسته شد.

وستلند لینکس

سرعت: ۴۰۰ کیلومتر برساعت

undefined

وستلند لینکس یک بالگرد نظامیِ دوموتوره، چندمنظوره بریتانیایی است که توسط وستلند هلیکوپترز ساخته شد. این مدل در اصل به عنوان یک هواگرد چندمنظوره برای استفاده غیرنظامی و دریایی در نظر گرفته شده بود، اما توجه نیروهای نظامی به آن منجر به توسعه انواع جنگی و دریایی آن شد. لینکس در سال ۱۹۷۷ مورد استفاده عملیاتی قرار گرفت و بعداً توسط نیروهای مسلح بسیاری از کشورها استفاده شد، که عمدتاً در نقش‌های پشتیبانی در میدان نبرد، نبرد با نیروهای زرهی، جستجو و نجات و جنگ ضدزیردریایی خدمت می‌کرد.

لینکس یک بالگرد کاملاً آکروباتیک با قابلیت انجام لوپ و رول است. در سال ۱۹۸۶، یک نسخه ویژه اصلاح شده از آن، با ثبت ۴۰۰/۸۷ کیلومتر برساعت رکورد سرعت رسمی فعلی فدراسیون بین‌المللی هوانوردی برای بالگردها  را شکست. این رکورد تا ژانویه ۲۰۲۲ و ظهور ایرباس ریسر (یوروکوپتر X3) بدون شکست باقی ماند.

ایرباس ریسر /  یوروکوپتر X3

سرعت: ۴۷۰ کیلومتر برساعت

ایرباس ریسر

زیرمجموعه بالگرد سازی ایرباس که قبلا یوروکوپتر نام داشت، یک محصول مفهومی پرسرعت با نام ریسر ساخته داده است که احتمالا در آینده نزدیک، تولید انبوه خواهد شد. این بالگرد برای اولین بار می‌تواند ۵۰ درصد سریع‌تر از سایر بالگردهای هم‌اندازه خود حرکت کند و  درعین‌حال ۲۵ درصد مصرف سوخت کمتر نیز داشته باشد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۹۹ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۲۲ دیدگاه‌ها

  1. فورد

    ۵ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (891 ديدگاه)

    خوشنام مثل بل

    موافقم 21
    مخالفم 8
    1. amirkhanzadeh

      ۵ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (1033 ديدگاه)

      از آگوستا تو آمریکا زیاد استفاده میشه
      مخصوصا برای جنگل بانی یا نجات افراد
      و..بیشتر نقش محافظتی داره

      موافقم 14
    2. جرمی کلارکسون

      ۵ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (986 ديدگاه)

      یعنی به معنی واقعی کلمه یه AH56 و SB1 دیفاینت و بوئینگ V22 osprey و بل 280 والر معظرت که توی این لیست نیستن و دارن زحمت میکشن

      موافقم 13
      مخالفم 4
  2. Mosafer

    ۵ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (219 ديدگاه)

    پس کبری و آپاچی چقدر سرعت دارند.

    موافقم 9
    مخالفم 4
    1. حسن

      ۵ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (2090 ديدگاه)

      از 300 تا 320 تا

      موافقم 6
      مخالفم 2
    2. محمدرضا اشتری - دبیر سایت پدال

      ۶ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (2914 ديدگاه)

      این مطلب به هلی‌کوپترهای ۲ نفره مخصوص نبرد که فقط کاربری نظامی دارن، توجه نکرده

      موافقم 3
      مخالفم 2
  3. حسن

    ۵ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (2090 ديدگاه)

    فک کنم غیر از بل همه را بوئینگ خریده

    موافقم 2
    مخالفم 7
  4. Reza

    ۵ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    شمافقط بالگردهای آمریکایی روذکرکردید.
    میل۲۴یا۳۵هایند روسی توانایی رسیدن به سرعت۳۵۰کیلومترراداره بااون جثه بزرگ.

    موافقم 10
    مخالفم 5
    1. محمدرضا اشتری - دبیر سایت پدال

      ۵ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (2914 ديدگاه)

      سپاس از توجه شما
      سه مورد آخر من اضافه کردم به مطلب

      موافقم 11
      مخالفم 1
  5. IRI

    ۵ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (23 ديدگاه)

    واقعا الان دلیل برای استفاده از یک بالگرد نظامی چی میتونه باشه
    وقتی که پدافند هیچی با موشک کول انداز هم میزننش

    موافقم 5
    مخالفم 2
  6. مجید

    ۶ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (267 ديدگاه)

    کوبی برایانت 😥

  7. حسین

    ۶ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (150 ديدگاه)

    هیچ کدوم توانایی دنبال کردن بوگاتی شیرون که ۴۱۷ تا تو اتوبان المان رفت رو نداشتند 😂

    1. جرمی کلارکسون

      ۶ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (986 ديدگاه)

      واکنش صادقانه V22

    2. محمدرضا

      ۶ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (3 ديدگاه)

      کونیگزگ سلام می‌رسونه😂😞😂

    3. Reza

      ۷ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (36 ديدگاه)

      مقاله رو کامل بخون یوروکوپتر X3.چهارصدو هفتاد تا می‌ره تو نسخه عرضه نشده

      موافقم 1
      مخالفم 1
  8. نسیم شه بخش

    ۶ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    سپاسگزارم از اطلاعات مفید و سرگرم کننده و از سردبیر و نویسندگان عزیز
    لطفاً اطلاعات بیشتر در متون و موضوع استفاده شود

    موافقم 1
    مخالفم 1
  9. امید

    ۶ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (6 ديدگاه)

    پس هلیکوپترهایی که موتور جت هم دارند چرا ذکر نشده

    موافقم 2
    مخالفم 1
  10. علی علوی

    ۶ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (13 ديدگاه)

    در رابطه با کمپانی هلیکوپتر سازی سیکورسکی هیچ مطلبی عنوان نشده است
    بهترین و پیشرفته ترین و قدرتمند ترین و در واقع مخترع اصلی هلیکوپتر در جهان کمپانی سیکورسکی می باشد
    هلیکوپتر های آپاچی و کمانچی و شوایزر در نیویورک و رابینسون در کالیفرنیا هم مطالبی گفته نشده است

  11. علی منصوری

    ۶ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (410 ديدگاه)

    ممنون از مقاله خوبتون

  12. قدرت طهماسبی

    ۶ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (27 ديدگاه)

    صنعت ایران فرسوده و قدیمی است باید نوسازی تجهیزات انجام دهیم تا اسرائیل غاصب کودک کش توان و اراده حمله به ایران را نداشته باشد ، وزارت نفت ، خودرو ، توپ ، تانک ، جنگنده ، بالگرد و زره پوش

  13. حسین دهمرد

    ۹ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (2647 ديدگاه)

    شینوک بالای سیصد تا میره با اون هیبتش

  14. BMW

    ۱۰ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (1498 ديدگاه)

    چه جالب👌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا