صنایع هوایی

آتش‌نشان‌های دوبی پرواز می‌کنند!

مسئولان شهری دوبی در حال برنامه ریزی برای افزایش امکانات دفاعی این شهر در برابر حوادث احتمالی هستند، یکی از جدیدترین این امکانات که قرار است در مواقع سخت به کمک آتش‌نشانان دوبی بیاید، جت‌پک است. این جت‌پک‌ها ضمن آنکه سقف دسترسی آتش‌نشان‌ها را افزایش می‌دهند امکان دسترسی سریع‌تر به ارتفاعات بلندتر را هم فراهم می‌آورند.

Martin Aircraft Jetpack
Martin Aircraft Jetpack
همین چند روز پیش بود که پرواز دو مرد جت‌پک‌سوار یا به عبارتی جت‌من، بر فراز شهر دوبی و در نزدیکی یک ایرباس غول‌پیکر A380، تبدیل به تیتر اخبار شد و توجه رسانه‌های جهان را به خود جلب کرد (فیلم این اتفاق هیجان انگیز در سایت پدال هم منتشر شده). حالا هم خبر دیگری از جت‌پک‌ها بگوش می‌رسد، و جالب آنجاست که این خبر هم به دوبی مربوط می‌شود.
Martin Aircraft Jetpack
Martin Aircraft Jetpack
احساس نیاز برای وجود چنین وسیله در این شهر از آنجا ناشی شده است که دوبی ۹۱۶ برج و ساختمان بلند دارد، ساختمان‌هایی که اگر طبقات بالایشان دچار آتش سوزی شوند، هم دسترسی به آنها سخت است و هم به دلیل جریان باد نسبتا قوی‌، احتمال گسترش شعله‌های آتش وجود دارد.؛ به همین دلیل مقامات کشور امارات با شرکت معتبر و شناخته شده «مارتین» که یک شرکت ساخت صنایع هوایی آمریکایی است، وارد مذاکره شدند تا از هر دو مدل جت‌پک‌های با سرنشین و بدون سرنشین این شرکت خریداری کنند. سرهنگ علی المطوع از واحد پدافند دفاعی غیر عامل دوبی گفته است که: “۲۰ عدد از جت‌پک‌های تولید شده توسط کمپانی «مارتین»، خریداری شده‌اند تا توسط نیروهای این شهر استفاده شده و به بهبود و نجات جان مردم کمک کنند.”
وی در ادامه صحبت‌های خود به BBC گفت: “معمولا نیروهای ما برای دسترسی به طبقات بالا مشکل دارند و کمی دیر به محل حادثه می‌رسند، ما امیدواریم که با وجود این جت‌پک‌ها روند کمک رسانی‌ بهبود یابد.”
در جت‌پک‌های مارتین از دو فن استفاده شده که یک موتور V4 آنها را به حرکت در می‌آورد. این جت‌پک‌ها می‌توانند با حداکثر سرعت ۷۴ کیلومتر بر ساعت و تا ارتفاع ۱.۰۰۰ متری پرواز کنند. همچنین این جت‌پک‌ها به طور متوسط بین ۳۰ تا ۵۰ کیلومتر و به مدت زمان سی دقیقه پرواز می‌کنند. با این اوصاف و با توجه به اینکه بلندترین ساختمان شهر دوبی، برج معروف «خلیفه» با ارتفاع ۸۲۸ متر است؛ می‌توانیم بگوییم که جت‌پک‌های خریداری شده کاملا مناسب هستند. البته استفاده از چنین تکلونوژی خاص و منحصر به فردی، هزینه خاصی هم می‌طلبد و شیوخ امارات برای هریک از این جت‌پک‌ها مبلغ ۱۵۰ هزار دلار (جمعا سه میلیون دلار) پرداخت کردند. مهندسین این شرکت آمریکایی بر این باورندکه به زودی باید شاهد حضور جت‌پک‌ها در ارگانهای دیگر باشیم، ارتش ایالات متحده و همچنین سرویس‌های امنیتی، از مشتری‌های بعدی و احتمالی این شرکت خواهند بود (البته می‌توانیم بگوییم که قطعا این ارگانها خیلی زودتر وارد عمل شده‌اند و قطعا شرکت مارتین آخرین تکلونوژی خود را در اختیار آنان گذاشته است و این جت‌پک‌هایی که به امارات فروخته شده نمونه‌های محدود شده و مربوط به چند سال پیش هستند).

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

بیژن دولت سرایی

دانشجوی رشته های حقوق و خلبانی. علاقه‌مند به دنیای خودرو و موتورسیکلت. در حال حاضر این افتخار رو دارم که به عنوان نویسنده و مترجم با تیم پدال همکاری کنم.

مطالب مشابه

‫۱۴ دیدگاه‌ها

  1. حسین

    ۲۴ آبان ۱۳۹۴
    سوابق: (3001 ديدگاه)

    تهران اگه زلزله بیاد از بمب اتم بدتره!
    کاری هم نمی‌کنن!

    1. نوید جهرمی

      ۲۴ آبان ۱۳۹۴
      سوابق: (3793 ديدگاه)

      چرا کلی کار میکنن. ابراز تأسف میکنن و عزای عمومی اعلام میشه و برای از دست رفتگان طلب آمرزش و برای بازماندگان صبر میکنن.

    2. سعید

      ۲۴ آبان ۱۳۹۴
      سوابق: (9 ديدگاه)

      من موندم با اون عبای بلندش چجوری میخواد سوار این بشه یکی راهنمایی کنه ؟؟؟؟؟

  2. ali ayat

    ۲۴ آبان ۱۳۹۴
    سوابق: (716 ديدگاه)

    آتش نشان های ایران میخوابند

    1. پیمان

      ۲۴ آبان ۱۳۹۴
      سوابق: (3 ديدگاه)

      از نظر امکانات شاید قوی نباشن آتش نشانای ایران( من اطلاعی در این مورد ندارم) ولی این حرفتون اشتباهه ، به چشم دیدم که چجوری از جونشون مایه میذارن آتشنشانا، بینهایت انسانهای شرف ، وظیفه شناس و فداکاری هستند.

      1. ali ayat

        ۲۵ آبان ۱۳۹۴
        سوابق: (716 ديدگاه)

        تا حالا شماها چیزیتون آتش نگرفته که اینجور میگید من که دیدم میگم شرف مرف مرد

  3. Danial

    ۲۴ آبان ۱۳۹۴
    سوابق: (466 ديدگاه)

    یا اون جک افتادم که میگفت 4 سال دیگه ماشین های دنیا دارن پرواز میکنن ولی ملیت غیور ما دارن هنوز قسد پراید 35 میلیونی رو میدن…

    گویا به 4 سال نکشید همین الان عربا*** دارن پرواز میکنن ما هنوز داریم سر ملت کلاه میازریم که هرجور ده پراید رو بکنیم تو … (پاچشون) … :|

  4. احمد باقری

    ۲۴ آبان ۱۳۹۴
    سوابق: (4717 ديدگاه)

    این وسیله باید خیلی دقیق طراحی بشه، چون اگه بخواد تا بالای برجهای دبی بره، به علت جریان هوا، تعادلش خیلی شکننده میشه، باید سیستم متعادل سازی بسیار دقیقی داشته باشه.

    1. Archi KHAN

      ۲۴ آبان ۱۳۹۴
      سوابق: (2198 ديدگاه)

      دقیقا دوست عزیز ، شما حتما بهشون گوشزد کنید.
      راستی اگه باهاشون ارتباط برقرار کردید یادتون باشه یه تذکری هم بهشون بدین که این قدر عرب ها نرن پول بی زبونشون را بِدن پورشه 911 بخرن !
      حیف نیس …

  5. سعید

    ۲۴ آبان ۱۳۹۴
    سوابق: (76 ديدگاه)

    سلام ، خوشم می آید این کشور عربی که خیلی از ایرانییان از آن انتقاد می کنند ، به جای آزمایش موشکهای عزرائیل و روز قیامت ، دائماً روی استفاده از فناوری های نوین کار می کند ، چند هفته پیش یکی از بزرگترین مسابقات استفاده از DRONE ها و جنبه های کاربردی آنها در شهر دوبی برگزار شد ، که واقعاً دیدنی است . در کنار این مورد تصور نمایید شرایط زندگی در شهر دوبی چگونه است که حاکم آن شهر با خودروی شخصیش رانندگی می کند.

  6. ALL CARS

    ۲۴ آبان ۱۳۹۴
    سوابق: (467 ديدگاه)

    سپاس از بیژن دولت سرایی عزیز

  7. امین

    ۲۴ آبان ۱۳۹۴
    سوابق: (6 ديدگاه)

    یه سوال؟
    حالا اومدیم و برج آتیش گرفت و اینا رفتن بالا حالا چه جوری میخوان درمقابل فشار شلنگ آتش نشانی مقاومت کنن که پرت نشن عقب

  8. Hossein

    ۲۵ آبان ۱۳۹۴
    سوابق: (11 ديدگاه)

    یعنی جان من عکس دوم از بالا رو نگاه کن.عربه اصلا هاج و واج مونده .تیپ و قیافه و لباسو نگاه کن.اصلا کدوم اینا با این جت پک جور در میاد.

  9. J.P

    ۲۵ آبان ۱۳۹۴
    سوابق: (135 ديدگاه)

    این برنامه ریزی که این شرکت برای جت پک ها کرده احتمالا تا چند سال دیگه برای جنگ استفاده میشه روش اسلحه مهمات میبندن با سیستم شبیه ساز گوگل گلس دیگه کار تمومه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا