در این مقاله با پیشرفتهترین جنگندههای روسی آشنا خواهید شد.
صنعت هوانوردی بهطورجدی در قرن بیستم شکل گرفته است. در جنگ جهانی اول و دوم و همچنین جنگ سرد، ابرقدرتهایی همچون آمریکا و شوروی تمامی منابع و قدرت خود را صرف تولید پیشرفتهترین سلاحها و ادوات نظامی کردند. جنگندهها بخش مهمی از قدرت نظامی و دفاعی کشورهای مختلف را تشکیل میدهد و به همین خاطر در چند دهه اخیر شاهد پیشرفتهای قابلتوجهی در زمینه تولید جتهای جنگنده بودهایم. پیش از این درباره جنگندههای مشهور آمریکایی مقالات زیادی منتشر کردهایم و حالا نوبت به آشنایی با پیشرفتهترین جنگندههای روسی میرسد.
همچنین بخوانید: بهترین و بدترین جت های جنگنده نیروی هوایی روسیه
پیشرفتهترین جنگندههای روسی
میگ ۲۹
توسعه میگ ۲۹ از دهه ۶۰ میلادی و به عنوان جانشین میگ ۲۱ شروع شد. هدف اصلی از تولید میگ ۲۹ دفاع از شوروی در برابر جنگندههای نسل چهارم آمریکا بود. با وجود اینکه جنگنده موردبحث در سال ۱۹۸۳ و حدود هفت سال پس از F-15 و چهار سال پس از F-16 معرفی شده بود اما از نظر فنی در رده پایینتری نسبت به رقبای خود قرار میگرفت. متریال ساده و نبود سیستمهای پیشرفته همچون پرواز با سیم باعث شدند میگ ۲۹ قدیمیتر از جدیدترین جنگندههای آمریکایی به نظر برسد اما همچنان خطر جدی برای خلبانهای آمریکایی بود. صنعت هوانوردی شوروی از نبود رادارهای مدرن رنج میبرد و به همین خاطر خلبانها در قفل کردن روی اهداف زمینی با مشکل مواجه بودند. میگ ۲۹ به این مشکل غلبه نمود و از رادار دوپلر NIIR No19 استفاده کرد. این رادار نه تنها اهداف را روی زمین میشناخت بلکه آنها را از فاصله ۱۰۰ کیلومتری نیز تشخیص میداد. دو پیشرانه توربوفن RD-33 میتوانستند سرعت میگ ۲۹ را به ماخ ۲.۳ برسانند.
میگ ۳۱
روسیه در سال ۱۹۷۵ توسعه میگ ۳۱ را شروع کرد. این جنگنده قابلیتهای بسیار بیشتری نسبت به میگ ۲۵ داشت و در سال ۱۹۸۲ وارد ارتش روسیه شد. درحالیکه میگ ۲۵ دارای یک خلبان بود اما میگ ۳۱ از دو خدمه بهره میبرد و طراحی بالهای آن نیز بهبود یافته بود. به منظور بهبود تواناییهای داگ فایت و مانور پذیری، رادار اسکنر جدیدی با نام زاسلون A روی میگ ۳۱ نصب شد. این رادار میتوانست ۱۰ هدف را رهگیری کرده و در یکلحظه با ۴ نمونه از آنها درگیر شود. میگ ۳۱ با سرعت ماخ ۲.۸ خود جزو سریعترین جنگندههای دنیاست و به تعداد بیش از ۵۰۰ فروند تولید شده است.
سوخو ۳۵
سوخو ۳۵ تا زمان رونمایی در سال ۲۰۰۷ به عنوان نسخه تکامل یافته از جنگندههای نسل چهارم روسیه شناخته میشده است. استفاده از متریال پیشرفتهتر در ساختار سوخو ۳۵ باعث شده این جنگنده مزیتهای فنی بالایی داشته باشد. نقاط اتصال برای ۱۲ سلاح مختلف باعث میشود این جنگنده برای اهداف متخاصم خود مرگبار باشد و سیستمهای اویونیک و راداری پیشرفته نیز آن را به خطری جدی برای دشمنان بدل کردهاند. دو پیشرانه 41F-1S توربوفن سوخو ۳۵ نیز شعاع پروازی حدود ۱۵۸۰ کیلومتری را فراهم میسازند. قیمت هر فروند از جنگنده سوخو ۳۵ به حدود ۴۵ میلیون دلار میرسد و در مقایسه با F-35 آمریکا با قیمت حدود ۱۲۲ میلیون دلار بسیار ارزانتر است.
میگ ۳۵
روسها از این جنگنده به عنوان محصول نسل پنجمی یاد میکنند. میگ ۳۵ به عنوان رقیب F-35 رونمایی شده و دارای تکنولوژی هدایت نیروی پیشران است تا تواناییهای بالایی داشته باشد. میگ ۳۵ علاوه بر این دارای سیستمهای اویونیک و راداری پیشرفتهای بوده و اولین جنگنده روسی با رادار فعال الکترونیکی محسوب میشود. همچنین دو پیشرانه RD-33MKB باعث دستیابی به حداکثر سرعت حدود ۲۴۱۴ کیلومتر در ساعت میشوند. میگ ۳۵ در نمایشگاه هوایی هند در سال ۲۰۰۷ رونمایی شد و روسها امید داشتند هند را به سرمایهگذاری روی آن ترغیب کنند اما اینطور نشد و با اینکه جنگنده موردبحث در روی کاغذ تواناییهای احساسبرانگیزی داشت اما در برابر رقبای بینالمللی همچون یورو فایتر تایفون، F-16، رافال و… عملکرد ضعیفتری را نشان داد. هیچ کشور خارجی قرارداد خرید این جنگنده را امضا نکرده و یکی از دلایل آن را میتوان تأثیر محدود در جنگ اوکراین دانست. به نظر میرسد این پروژه پایانی زودرس داشته باشد.
سوخو ۵۷
طراحی یک جنگنده کاملاً جدید چندین دهه طول میکشد و روسیه نیز نیاز به کار روی سوخو ۵۷ را در سال ۱۹۷۹ احساس کرد. سرانجام این جنگنده اولین تست پروازی خود را در ژانویه ۲۰۱۰ انجام داد و ده سال بعد بهصورت رسمی معرفی شد. روسیه ادعا میکند سوخو ۵۷ جنگندهای نسل پنجمی است که میتواند در حد و اندازههای F-22 رپتور ظاهر شود. یکی از دلایلی که باعث میشود سوخو ۵۷ جنگندهای نسل پنجمی باشد تکنولوژی پنهانکاری آن است. متریال کامپوزیتی پیشرفته باعث شدهاند تشخیص جنگنده یاد شده توسط رادارها دشوار باشد. استفاده از هدایت نیروی پیشران نیز روی قابلیت مانور آن تأثیر به سزایی داشته است. با حداکثر سرعت ماخ ۲ و حمل انواع سلاحها، سوخو ۵۷ جزو پیشرفتهترین جنگندههای روسی خواهد بود. هزینه توسعه هر فروند سوخو ۵۷ بین ۳۴ تا ۵۵ میلیون دلار تخمین زده میشود و باور اینکه بتواند با F-22 رپتور ۳۵۰ میلیون دلاری رقابت کند کمی سخت است. روسها میخواهند تا سال ۲۰۲۸ تعداد ۷۶ فروند از سوخو ۵۷ را در ناوگان خود داشته باشند.
حامد
۱۶ بهمن ۱۴۰۳زمانی که پهلوی و دار و دسته اش با خفت و خواری فرار کردن و بیش از 200 میلیارد دلار از سرمایه کشور رو برداشتن و بردند
اگر همان 200 میلیارد دلار بود الان میشد برنامه توسعه جنگنده نسل پنج را برای ایران کلید زد
ولی همه اش حیف و میل آن حرام خوران شد
داریوش
۱۶ بهمن ۱۴۰۳چطوره از حرام خوری های داخل کشور حرف بزنیم تا از یک کشور کومونیستی؟
🧃
خزان
۱۶ بهمن ۱۴۰۳دزدی های پهلوی درمقابل دزدیهای بعد ۵۷ مثل قطره در برابر دریاست
جهان
۱۶ بهمن ۱۴۰۳حامد درود بر شرفت احسنت ای کاش آدم های با بصیرت دانایی مثل شما در این سایت بیشتر بودن
سامان اذری
۱۶ بهمن ۱۴۰۳اخه بدبخت
الان هم نفت داریم هم معادن طلا داریم
نفر اول مملکت با خفت و خاری همشو داده چین و روسیه دارن مملکتو غارت میکنن
شما ارزشی ها چقدر ****** هستید
اون رآکتور که روس براتون ساخته تا الان نتونسته برق مهتابی یه مستراح را تولید کنه اونوقت بخاطرش مملکت نزدیک هزار میلیارد دلار تو این چند سال ضرر کرده
خاک تو سرتون
حامد
۱۶ بهمن ۱۴۰۳حالا حرفی ندارم که روسیه خوبه یا بد
اما خوبه همین روسیه هست که مقابل این اروپایی ها وایسه
از ناپلئون و هیتلر بگیر تا آمریکای الان و زلنسکی و مکرون
حامد
۱۶ بهمن ۱۴۰۳کلاً از اول جنگ روسیه حدود 200 جنگنده از دست داده اما صنایع هواپیماسازی روسیه بیشتر از 400 فروند تا الان ساخته
روسیه قوی تر از زمان شروع جنگ اوکراین شده
اما تمام زیرساخت ها و شهر ها و بنادر اوکراین در حال نابودی است و توان بازسازی اش هم موجود نیست
محمد
۱۶ بهمن ۱۴۰۳برای ادعا هات مدرک بیار.
دانیال_Surrey،England
۱۶ بهمن ۱۴۰۳به جز اینکه تمام حرفات اشتباه هستش؛من هم قطعا جوابشو دارم ولی خب دیدگاه هات شبیه کسایی هست که به نظر میرسه به عمد خواستار اینن که این پست 80 تا دیدگاه بگیره!!
یا حالت دوم هم اینه که کلا چیزی که باید داشته باشی رو نداری،در هر دو صورت جواب دادن به شماها چیزی جز تلف کردن وقت نیست.
مازیار
۱۶ بهمن ۱۴۰۳گزینه ۲
به جای چیزی هم میشه گفت چیزهایی
حامد
۱۶ بهمن ۱۴۰۳منم جواب شما رو دارم ولی حوصله بحث نیست
F22RAPTOR
۱۶ بهمن ۱۴۰۳به هر حال به کامنتش جواب دادی بازم
🤷
ممد ژانگولر
۱۶ بهمن ۱۴۰۳خیلی دوست دارم نبرد ۳ تا سوخو ۵۷ با یدونه رافائل ببینم
تحت پیگرد
۱۶ بهمن ۱۴۰۳سوخو 57 که هنوز چیزی نشون نداده دقیقا مثل f22 که فقط روی کاغذ خوبن و هیچ عملیات خاصی انجام ندادن قطعا f35 و f16 و سوخو 35 از اونها سرتر هستند