صنایع هوایی

Pal-V Liberty، خودروی پرندهٔ هلندی

این خودروی عجیب از یک سه‌چرخه در جاده به یک هواپیما در هوا تبدیل می‌شود

Pal-V یک شرکت هلندی است که چند وقتی است بر روی ساخت یک خودروی پرنده کار می‌کند. نام این شرکت مخفف «Personal Air and Land Vehicle» یا «وسیلهٔ نقلیهٔ زمینی و هوایی شخصی» است و محصول جدید آن Liberty نام دارد. این وسیله در اصل یک Autogyro یا Gyrocopter (هواپیمای بدون بال) است که دارای یک ملخ و یک روتور بوده که هردو تاشو هستند و برای ثبات بیشتر از دو بالهٔ دم برخوردار است. البته لیبرتی بیشتر به هلیکوپتر شباهت دارد تا هواپیما.

palv-liberty-3

Pal-V Liberty در روی زمین یک سه‌چرخه است و تعلیق آن نیز قابلیت خم شدن دارد که موجب می‌شود در پیچ‌ها همانند یک موتورسیکلت به چپ یا راست کج شود. این وسیله دارای دو صندلی و یک پیشرانهٔ بنزینی است که ۱۰۰ اسب بخار قدرت داشته و با توجه به اعلام سازنده در حدود ۹ ثانیه آن‌را از صفر به سرعت صد کیلومتر در ساعت می‌رساند. در روی زمین چرخش ملخ و روتور متوقف شده و نیروی موتور به چرخ‌ها انتقال پیدا می‌کند که موجب می‌شود لیبرتی مانند یک خودروی سه‌چرخ به حرکت خود ادامه دهد.

palv-liberty-6

اما هنگامی‌که راننده قصد دارد با خودروی خود پرواز کند، قبل از برخاست تنها نیاز است پره‌های ملخ و روتور به‌صورت دستی باز شوند که فقط سه تا پنج دقیقه زمان می‌برد؛ بنابراین تبدیل لیبرتی از خودرو به هواپیما حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد. همچنین در این وسیله هیچ نیازی به بال نیست چراکه لیبرتی یک هواپیمای بدون بال است. قدرت موتور به روتور عقبی انتقال پیدا می‌کند که این روتور هم نیروی پیشران را تأمین کرده و هم با به چرخش درآوردن ملخ بالایی نیروی بالابر ایجاد می‌کند؛ اما لیبرتی مانند یک هواپیما هنوز هم برای نشست و برخاست به باندی هرچند کوتاه نیاز دارد.

pal-v-liberty

حداکثر سرعت این خودروی پرنده در زمین و هوا ۱۸۰ کیلومتر در ساعت است درحالی‌که سرعت کروز آن بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ کیلومتر در ساعت اعلام شده است. وزن خالی این وسیله ۶۸۰ کیلوگرم است درحالی‌که حداکثر وزن برخاست آن نیز ۹۱۰ کیلوگرم است و Pal-V تخمین زده است که در صورت پرواز با حداکثر وزن، لیبرتی بتواند با یک‌بار سوخت‌گیری مسافتی برابر با ۴۰۰ کیلومتر را طی کند درحالی‌که اگر تنها یک سرنشین در آن باشد بُردش به ۵۰۰ کیلومتر افزایش پیدا خواهد کرد. این در حالی است که سوخت‌گیری آن پس از فرود آمدن نیم ساعت طول می‌کشد.

palv-liberty-5

البته Pal-V Liberty هنوز هم راه‌حلی رؤیایی برای پرواز در هنگام گیرکردن در ترافیک نیست اما مالکین می‌توانند با آن تا فرودگاه رانندگی کرده، سپس به سمت مقصد خود پرواز نموده و بعدازآن دوباره لیبرتی را به خودرو تبدیل کنند. این در حالی است که این محصول هلندی با مقررات ایمنی حمل‌ونقل در سراسر جهان سازگاری دارد. Pal-V این وسیله را در دو نسخه با نام‌های Pioneer و Sport تولید خواهد کرد. پایونیر تیپ بالایی خواهد بود و فعلاً فقط این تیپ با قیمت ۶۰۰ هزار دلار به فروش می‌رسد. این مدل که بالاترین تیپ لیبرتی محسوب می‌شود به تجهیزاتی چون صفحه آمپر الکترونیکی مجهز است. صرف‌نظر از تیپ، خریداران برای دریافت چگونگی کار با این وسیلهٔ نقلیه آموزش پرواز خواهند دید.

palv-liberty-2

اما در آینده تیپ اسپرت هم به بازار عرضه خواهد شد که تیپ پایه محسوب شده و ۴۰۰ هزار دلار قیمت خواهد داشت. Pal-V از هم‌اکنون سفارشات خرید هر دو تیپ پایونیر و اسپرت لیبرتی را می‌پذیرد اما تحویل آن‌ها در سال ۲۰۱۸ صورت خواهد گرفت. لیبرتی در هلند تولید می‌شود اما Pal-V پیش‌بینی کرده است که شمال آمریکا بازار اصلی آن باشد. این در حالی است که خودروی پرنده همچنان رؤیای بسیاری از مهندسان و شرکت‌هایی مانند AeroMobil و Terrafugia است و هنوز برای تحقق این ایده تلاش می‌کنند. حتی تویوتا نیز ثبت اختراع‌های زیادی جهت یافتن راهی برای ترکیب خودرو و هواپیما انجام داده است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

امیر دهقان

نویسنده و مترجم پدال، عاشق ماشین، عشقی که حد و حصر نداره

مطالب مشابه

‫۱۱ دیدگاه‌ها

  1. Ace

    ۴ اسفند ۱۳۹۵
    سوابق: (11520 ديدگاه)

    .
    وقتی دبستان میرفتم ، و پشت ترافیک گیر میکردیم همیشه رویای ساخت چنین ماشینی رو در ذهنم داشتم.
    الان هنوز اول راهه و قیمت این ماشین ها خیلی بالاست. 400/000 دلار قیمت بهترین سوپراسپرت های فراری هست که باید واسه این ماشین بدی.
    مطمئن باشید این خودروهای پرنده به زودی فراگیر میشن و قیمتشون به شدت کاهش پیدا میکنه.
    البته این خودروها به اعتقاد من همیشه کالای لوکس خواخند بود تا فقط اقلیتی از مردم جهان توان خریدشون رو داشته باشن ، چون باز اون موقع همه پرواز میکنن و ترافیکی که روی زمین بود توی آسمون درست میشه!!! و کلی مشکلات دیگه.

    1. حسین کاحسینی

      ۴ اسفند ۱۳۹۵
      سوابق: (1 ديدگاه)

      ایلان ماسک میگفت ما ترافیک های سنگینی داریم چون خونه هامون رو سه بعدی ساختیم اما جاده هامون دو بعدی ست.
      حالا با این وسیله سه بعدی میشه و دیگه ترافیکی نیست.

  2. Mahdi DODGE

    ۴ اسفند ۱۳۹۵
    سوابق: (1474 ديدگاه)

    از هند بعید بود این جور چیزا درست کنه
    زمان اماده شدن برای پرواز خیلی زیاده سرعت و شتابش کمه و قیمتش هم بالاست پس نمیصرفه

    1. پهلوان مک لارن

      ۴ اسفند ۱۳۹۵
      سوابق: (2874 ديدگاه)

      دوست عزیز از هند شاید بعید باشه.ولی این وسیله هلندیه.

    2. Mehran

      ۴ اسفند ۱۳۹۵
      سوابق: (176 ديدگاه)

      هند چیه یره انگار ۳ خط از مطلب بیشتر نخوندی برا همو نگرفتی دوباره با دقت بخون یا بگو یک نفر دیگه برات بخونه

      1. Mahdi DODGE

        ۴ اسفند ۱۳۹۵
        سوابق: (1474 ديدگاه)

        اقا مهران جوری حرف میزنی که انگار من کورم یا احمق
        ببین خودت تو این متنت چند بار اشتباه نوشتی من فقط یه ل کم گذاشتم شانس من بود که این یه حرف معنی رو کامل عوض کنه
        زود قضاوت کردی شاید من غیر عمد یه اشتباه کنم تو باید اینطور توهین کنی
        تاسف

    3. ali

      ۴ اسفند ۱۳۹۵
      سوابق: (1196 ديدگاه)

      عزیزم
      مهدی جان
      این وسیله تو هلند ساخته شده نه هند
      بیشتر دقت کن

      1. Mahdi DODGE

        ۴ اسفند ۱۳۹۵
        سوابق: (1474 ديدگاه)

        دوستان شرمنده اشتباه تایپی بود
        باید یکم بیشتر دقت میکردم

  3. ASA

    ۴ اسفند ۱۳۹۵
    سوابق: (1864 ديدگاه)

    عنوانش هلیکوپتر چرخ دار بود بهتر بود

  4. Ali

    ۵ اسفند ۱۳۹۵
    سوابق: (2 ديدگاه)

    در کل برای شروع بد تیست به امید فردا و اینده ای روشن تر…?

  5. Turbo

    ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶
    سوابق: (1474 ديدگاه)

    طرح بدی نیست ولی خوشم ازش نمیاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا