صنایع هوایی

ویلیام بوئینگ؛ مردی که صنعت هوانوردی را برای همیشه متحول کرد

در جدیدترین مقاله بخش هوانوردی پدال به تاریخچه زندگی ویلیام بوئینگ به عنوان یکی از مشهورترین چهره‌های صنعت هوایی می‌پردازیم.
ویلیام بوئینگ

سفرهای هوایی به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی مدرن تبدیل شده و هر روزه میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا با هواپیماها به مقاصد مختلف سفر می‌کنند. در این بین، بوئینگ یکی از مشهورترین شرکت‌هایی است که به خاطر تلاش‌های زیاد در صنعت هوانوردی شناخته شده است. بوئینگ نه تنها در دنیای هواپیماهای تجاری بلکه در بخش نظامی نیز حضور پررنگی دارد و حتی در زمینه تولید هلیکوپتر هم فعالیت کرده است. در پشت‌صحنه موفقیت‌های چشمگیر بوئینگ مردی حضور داشته که تاریخ‌ساز شده است. او کسی نیست جز ویلیام ادوارد بوئینگ…

همچنین بخوانید: ۱۰ هواپیمای نمادین جهان که باید با آن‌ها آشنا شوید

کمپانی بوئینگ که نام خود را از مؤسسش گرفته اولین بار در سال ۱۹۱۶ فعالیت‌های خود را شروع کرد هرچند تاریخچه آن به مدت‌ها قبل‌تر بازمی‌گردد. ویلیام بوئینگ در دیترویت میشیگان به دنیا آمد و پدر و مادرش ویلهلم و ماری بودند. ویلهلم به خاطر فعالیت‌های خود در صنایع مختلف از جمله صنعت چوب ثروت زیادی به دست آورده بود. او همچنین در صنایع فولاد نیز حضور داشت و سهامدار شرکت بیمه استاندارد لایف نیز بود. متأسفانه ویلهلم بوئینگ به خاطر ابتلا به آنفولانزا و زمانی که ویلیام فقط ۸ سال سن داشت جان خود را از دست داد.

با اینکه ویلیام می‌توانست با تکیه بر ثروت قابل‌توجه خانواده خود زندگی کند اما برای ادامه تحصیل به سوئیس رفت و در اوایل قرن بیستم به آمریکا بازگشت و اولین کسب‌وکار خود یعنی شرکت گرینوود تیمبر را راه‌اندازی کرد. البته بوئینگ همانند هر تاجر و کمال‌گرایی اهداف بزرگ‌تری در سر داشت و می‌خواست به آسمان‌ها برسد. در سال ۱۹۱۵ بود که فرصت برای ویلیام بوئینگ مهیا شد تا دنیای هوانوردی برای همیشه تغییر کند. او در مدرسه پرواز گلن مارتین در لس‌آنجلس کالیفرنیا ثبت‌نام کرد تا پرواز را یاد بگیرد و به همین خاطر نیز یک هواپیمای مدل TA را خریداری نمود. بوئینگ نه تنها به یاد گرفتن پرواز علاقه داشت بلکه به شدت تحت تأثیر جنبه‌های فنی پرواز قرار گرفته بود.

با این تفاسیر، او به همراه جورج کانراد وسترولت و تیمی از مهندسان، اولین هواپیمای بوئینگ یعنی B&W را ساختند. از اینجا بود که داستان واقعی بوئینگ شروع شد. اگرچه وسترولت در سال ۱۹۱۶ بوئینگ را ترک کرد اما خود ویلیام چندین دهه در این شرکت حضور داشت و کسب‌وکار خود را گسترش داد. او در جنگ جهانی اول در لیست ذخیره نیروی دریایی آمریکا حضور داشت و محصولاتی غیر مرتبط با صنعت هوانوردی را عرضه کرد تا در جنگ جهانی اول سوددهی داشته باشد. بوئینگ ناگهان وارد کسب‌وکار لوازم‌خانگی، قایق و… شد و درعین‌حال تجارت چوب خودش را نیز ادامه داد. او با سرمایه خود حقوق کارکنان را نیز پرداخت می‌کرد. یکی از مثال‌های استفاده از ثروت بوئینگ برای پیشبرد منافع شرکت به وثیقه ۵۰۰ هزار دلاری برای کمک به امضای قرارداد پست هوایی مربوط می‌شود.

ویلیام بوئینگ علاقه شدیدی به دنیای هوانوردی داشت و همین پشتکار و علاقه در نهایت جواب داد. او توانست ویژگی‌های برجسته مرتبط با هواپیماها را معرفی کند که مهم‌ترین آن‌ها را می‌توان تولید هواپیماهای مدل C و قایق‌های پرنده HS-2L برای نیروی دریایی آمریکا دانست. در همان زمان جنگ جهانی اول، او توسعه هواپیماهای GA-2، مدل ۲۱ و PW-9 را ادامه داد. در نیمه دوم دهه ۲۰ میلادی، بوئینگ موفقیت‌های زیادی را با معرفی هواپیمای مسافربری مدل 40A به دست آورد. این هواپیما بجای پیشرانه آب‌خنک استاندارد در آن دوران از پیشرانه هوا خنک استفاده می‌کرد و بنابراین وزن کمتری داشت و می‌توانست محموله‌های بیشتری را حمل کند. همچنین احتمال خرابی این هواپیما کمتر بود زیرا پیشرانه‌های آب‌خنک در آن دوران قابلیت اطمینان خوبی نداشتند.

این نوآوری به بوئینگ کمک کرد تا بتواند قرارداد پست هوایی یاد شده را به دست آورد. کسب‌وکار بوئینگ در سال ۱۹۲۹ گسترش یافت و چندین ایرلاین و سازنده را زیر چتر خود گرفت. تا دهه ۳۰ میلادی بی‌شک ویلیام بوئینگ مردی برجسته بود. شرکت کوچکی که او و جورج وسترولت چند سال قبل تأسیس کرده بودند رشد کرده و به یک غول تجاری در آمریکا و سراسر دنیا بدل شده بود؛ اما همین عوامل باعث شد بوئینگ کم‌کم قربانی سیاست‌های تجاری شود.

در سال ۱۹۳۴ و بر اساس قوانین ضد انحصاری آمریکا، بوئینگ بخش اعظم دارایی‌های هوانوردی خود را واگذار کرد. به همین خاطر ویلیام تصمیم گرفت از پست خود به عنوان رئیس کمپانی استعفا داده و سهام خود را در سال ۱۹۳۴ بفروشد. در همان سال ویلیام بوئینگ مدال دنیل گاگنهایم را به خاطر دستاوردهای خود در صنعت هوانوردی به دست آورد. با وجود ناامیدی از انحلال شرکت‌های خود در آن دوران، بوئینگ در جنگ جهانی دوم حضوری نه چندان پررنگ داشت و از تجربه خود برای مشاوره به مقامات استفاده کرد تا تولید هواپیماها افزایش یابد.

کمپانی بوئینگ در مجموع حدود ۱۰۰ هزار فروند هواپیما در جنگ جهانی دوم تولید کرد که این رقم حدود ۲۸ درصد کل تولید هواپیمای آمریکا بود. البته بوئینگ روی دیگر بخش‌های زندگی خود نیز تمرکز داشت و چندین سرمایه‌گذاری را انجام داد. او تا دهه ۵۰ میلادی در کسب‌وکار چوب فعال بود. ویلیام بوئینگ در ۲۸ سپتامبر ۱۹۵۶ از دنیا رفت هرچند تأثیر او روی صنعت هوانوردی را نمی‌توان نادیده گرفت. با اینکه ویلیام بوئینگ امروز زنده نیست تا بتواند موفقیت‌های چشمگیر شرکتی که بنا نهاده را ببیند اما تأثیر و تعهد او بر خلاقیت و نوآوری برای همه واضح و مشخص است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۸۲ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۲۱ دیدگاه‌ها

  1. یوسف

    ۲۱ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (1044 ديدگاه)

    روحش شاد و یادش گرامی….. مطمئنا از یادها نخواهند رفت چنین مردان تأثیر گذاری.

    موافقم 48
    مخالفم 4
    1. MehdiTurbo

      ۲۱ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (2361 ديدگاه)

      فیس خودشم شبیه هواپیما بویینگه 😂😂

      موافقم 17
      مخالفم 3
  2. نیو کار

    ۲۱ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (46 ديدگاه)

    فیلم بوئینگ بوئینگ هم خیلی فیلم تاثیرگذاری بود

    موافقم 20
    مخالفم 2
  3. جرمی کلارکسون

    ۲۱ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (975 ديدگاه)

    ملکه آسمان 👑

    موافقم 24
    مخالفم 3
  4. (Ali(chevynova

    ۲۱ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (7373 ديدگاه)

    دمت گرم آمریکایی

    موافقم 35
    مخالفم 25
    1. .khashayar

      ۲۱ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (23 ديدگاه)

      William Boeing was born in Detroit, Michigan, to Marie M. Ortmann, from Vienna, Austria, and Wilhelm Böing (1846–1890) from Hohenlimburg, Germany
      ——————————————————–
      این pdf رو بخون علی خان
      http://www.boeing.com/content/dam/boeing/boeingdotcom/history-biography/pdf/william-e-boeing-biography.pdf

      موافقم 15
      مخالفم 10
      1. (Ali(chevynova

        ۲۱ آبان ۱۴۰۳
        سوابق: (7373 ديدگاه)

        مهم اونکه متولد امریکاست و در خاک امریکا این شرکت تاسیس شده

        موافقم 15
        مخالفم 14
        1. .khashayar

          ۲۱ آبان ۱۴۰۳
          سوابق: (23 ديدگاه)

          مگه من چیزی خلاف این گفتم فقط تاریخ رو گفتم. کل امریکا مهاجرای اروپایی هستن همون هنری فورد انگلیسیه / ترامپ المانیه/ ایلان ماسک المانی انگلیسیه و ……
          —————————————–
          سرخ پوستا اصالت امریکاست.
          —————————————-
          به لطف سیاست درست و کشور پهناور امریکا و جذب افراد متخصص و امریکا شده ابرقدرت جهان. بدور از تعصبات نژادی و ملیت.
          ————————————–
          حالا یکی مثل خودت به خاطر ابتذالی که درگیرش هستی و هیچ دستاورد خاصی در زندگیت نداشتی خودتو به آمریکا می چسبونی تا شاید تو رو ادم مهمی به حساب بیارن.

          موافقم 26
          مخالفم 8
      2. آرش

        ۲۱ آبان ۱۴۰۳
        سوابق: (76 ديدگاه)

        😂😂🤣

        موافقم 4
        مخالفم 4
      3. مهراد

        ۲۱ آبان ۱۴۰۳
        سوابق: (861 ديدگاه)

        زرنگ جیگرتو برم با اون کویر موتورت

        آمریکا حدودا ۳۰۰ سال تاریخ داره ، ۹۰ درصد نژاد سفید پوست آمریکایی همه از اروپایی های متمول و موفق و تاجر و دانشمند و … بوده به دلیل اینکه زمین بسیار بزرگ و دست نخورده ای بوده همه رفتن اونجا و باقیش رو هم همه میدونیم . رفتی از سال ۱۸۰۰ منبع آوردی 😂😂

        فاز شماها کلا نوله

        موافقم 14
        مخالفم 5
        1. حسن

          ۲۱ آبان ۱۴۰۳
          سوابق: (2080 ديدگاه)

          تقصیر ندارن بیشتر از این نمیکشن سوادش را ندارن دقیقا مث مسئولان باید باهاشون مدارا کرد ناامید نشن

          موافقم 5
          مخالفم 4
        2. بیژن

          ۲۲ آبان ۱۴۰۳
          سوابق: (7 ديدگاه)

          USA در تاریخی از اتحاد 55 ایالت ( کشور ) آمریکای شمالی بوجود آمده ولی پیش از تاریخ استقلال هم عمدتا مستعمره پادشاهی بریتانیا بودند و حضور تاریخی داشتند

          موافقم 1
          مخالفم 3
      4. حسن

        ۲۱ آبان ۱۴۰۳
        سوابق: (2080 ديدگاه)

        خب متولد دیترویت میشیگان میشه امریکایی دیگه اهل بورکینافاسو یا کلن و وین که نمیشه
        پدرش ویلهلم بوئینگ در 1860 فقط 20 سالش بود که به امریکا مهاجرت کرد
        ویلهلم وقتی وارد امریکا شد برای کارل ارتمن مشغول کار شد که یکی از مالکان متمول منطقه بود و از مهاجران قدیمی بود که بعدا شد پدر خانمش و دخترش در امریکا متولد شده بود یعنی مادرش ماری ارتمن امریکایی بود
        تعصب شماها داره مث تیکنولوجیتون وارد یه لیگ دیگه میشه

        موافقم 11
        مخالفم 10
        1. .khashayar

          ۲۱ آبان ۱۴۰۳
          سوابق: (23 ديدگاه)

          حسن تو شعر بخون می خوام گریه کنم.

          موافقم 6
          مخالفم 9
        2. حسن

          ۲۱ آبان ۱۴۰۳
          سوابق: (2080 ديدگاه)

          شعرا را شما تیکنولوجی کارا میخونید ما داریم انحرافاش را میگیریم که دیگه زیاد سوراخ نداشته باشن

          موافقم 8
          مخالفم 8
    2. آرش

      ۲۱ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (76 ديدگاه)

      خدمت علی آقا عرض کنم که ایشان نژادش از اون نژادیه که خیلی دوست داری اصالتا آلمانیه😂

      موافقم 6
      مخالفم 7
  5. حسن

    ۲۱ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (2080 ديدگاه)

    ویلیام بوئینگ سلطان اسمان دنیا

    موافقم 10
    مخالفم 5
  6. اصغر۶۰

    ۲۱ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    خدا رحمتت کن.

  7. شکیبا

    ۲۲ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (43 ديدگاه)

    اگه تو ایران بود صد در صد یا دلال ملک میشد یا ابر محتکر

  8. سیحلل۸

    ۲۲ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    وباز میبینیم علم از جایی دیگه و وارد آمریکا میشه .واقعا اگه دانشمندان آلمانی و کلا اسکاندیناوی نبودن آمریکا هیچی نداشت الان

  9. حافظ

    ۲۲ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    درود…امریکا جنایتکارترین کشور در دهه های ۵۰ ،۶۰ ۷۰، ووودر امریکای لاتین بود چه جنایتهای برسر مردم ویتنام وژاپن نیاوردند با همین هواپیماهای نظامی بوئینگ ولاکهید مارتین چه بمبهای برسرمردم بی گناه نریختند چه بمبهای شیمیایی .میکروبی و گاز خردل وانواع گازهای شناخته شده ونشده امریکا فقط برای حفظ منافع خودش دست بهر جنایتی میزنه

    موافقم 2
    مخالفم 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا