ایرباسصنایع هوایی

پتنت جدید ایرباس: ۴ برابر سرعت صوت پرواز کنید!

سرعت صوت چقدر است؟ ۳۳۰ متر در ثانیه! زیاد است؟ خب نظرتان راجع به سرعتی بیش از ۱ کیلومتر در ثانیه چیست؟ مثلاً فاصلهٔ تهران تا مشهد را تنها در ۱۰۰۰ ثانیه یا حدود ۱۸ دقیقه طی کنید!

اصلاً درکش هم سخت است، حرکت با سرعت صوت یعنی اینکه شما و صدایتان هم‌زمان به یک نقطه برسید. حال زمانی را تصور کنید که سرعت شما ۴ برابر سرعت صدایتان باشد! سلام می‌دهید و قبل از رسیدن سلام به گوش‌های شخص مقابل، دست و روی‌بوسی شما نیز به پایان رسیده است! ماه پیش بود که مهندسان و دانشمندان ایرباس پتنت جدیدی را به دفتر ثبت پتنت و اختراع تسلیم کردند؛ پتنتی که هدف آن طراحی و ساخت یک «ابرهواپیما» ی مافوق صوت است. این هواپیما با سرعتی حدود ۴/۵ برابر سرعت صوت، فاصلهٔ بین پاریس تا سان‌فرانسیسکو را تنها در ۳ ساعت طی خواهد کرد!

Airbus
طبق اطلاعاتی که توسط PatentYogi، یکی از یوتوبرهای معروف درزمینهٔ بررسی پتنت‌ها، از این اسناد خارج شده است، این طراحی حتی از تکنولوژی‌های بکار رفته در هواپیماهای فراصوت توپولوف تی‌یو-۱۴۴ و کنکورد نیز بهینه‌تر و کارآمدتر است. همچنین این هواپیما برخلاف دیگر هم‌کلاسان خود ظرفیت حدود ۲۰ نفر را به‌راحتی فراهم می‌کند. اما شاید مهم‌ترین سؤالی که در ذهن تمام ما شکل می‌گیرد، چیزی جز:

چگونه به چنین دست‌آوردهایی رسیده‌اند؟

نباشد!

کنکورد
کنکورد
هرچند معمولاً در پتنت‌های ثبت شده به جزئیات اصلی و پایه‌ای اشاره‌ای نمی‌شود، اما طبق بررسی‌هایی که بر روی اسناد منتشر شده انجام شده، مشخص شده است که این هواپیماها ابتدا با استفاده از چند نوع پیشرانه از جمله یک موتور راکت و چند توربوجت به حالت تقریباً نزدیک به «عمودی» نزدیک می‌شود و پس از آن به کمک موتورهای جت‌رم با حداکثر سرعت ممکن (۴.۵ برابر سرعت صوت) به سمت مقصد پرتاب خواهد شد! درست شنیدید! پرتاب خواهد شد!

Airbus

Airbus
تا به اینجا که همه‌چیز خوب، هیجان‌انگیز و بر وفق‌مراد است! اما صبر کنید، حال نوبت آب سردی است که معمولاً در مورد تمام پتنت‌ها بر روی گرما و هیجان ما ریخته می‌شود:

ثبت یک پتنت به معنای رسیدن آن به مرحلهٔ اجرا نیست؛ تنها به معنی ثبت یک ایده در جهت جلوگیری از سوءاستفاده‌های بعدی است!

پس خیلی دلتان را صابون نزنید، ممکن است که هیچ‌وقت این پتنت رنگ واقعیت را به خود نبیند! ولی بین خودمان باشد، چه کسی از طی کردن مسیر تهران-مشهد آن هم تنها در ۱۸ دقیقه بدش می‌آید؟

منبع: The Verge

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

امیر مقدم

نویسنده و ویراستار، دانشجوی مهندسی مکانیک و یک عشق تنیس!

مطالب مشابه

‫۱۳ دیدگاه‌ها

  1. سجاد

    ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (199 ديدگاه)

    یکی از تفاوت های کشورهای توسعه یافته با جهان

    سوم اینه که تو کشورهای توسعه یافته علم در

    خدمت مردمه و برای رفاه مردم هزینه میشه ولی

    در کشورهای جهان سوم علم در اختیار حکومت

    هاست و برای رسیدن به مقاصد سیاسی و نظامی.

    نمونش رو میتونید در رویکرد متفاوت دو کره نسبت

    به علم ببینید ، هردو ،تا حدودی به تکنولوژی دست

    پیدا کردن ولی تفاوت زندگی مردمشون….

  2. رضا

    ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (1698 ديدگاه)

    اگه بطور کامل اجرایی و ساخته بشه و مورد استفاده هم قرار بگیره احتمالا در قرن آینده بتونیم تهران-مشهد رو در 18 دقیقه بریم!
    تا اون موقع اونا با سرعت نور جابجا میشن

    1. ارشیا.فقط ژاپن.فقط اینفینیتی.

      ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
      سوابق: (36 ديدگاه)

      اقای رضا علم میگه هر چی با سرعت نور حرکت کنه تبدیل به انرژی میشه.پس ما نمیتونیم !!!!!

      1. viker

        ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
        سوابق: (2 ديدگاه)

        میتونیم…چون انرژی هم تبدیل به ماده میشه

      2. رضا

        ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
        سوابق: (1698 ديدگاه)

        از نظر علمی نگفتم.
        من باب مثال بود فقط

      3. Reza :: Deutschland :: Mercedes

        ۱۸ مرداد ۱۳۹۴
        سوابق: (2283 ديدگاه)

        مشکل اینجاست جسمی نمیتونه به سرعت نور برسه که بخوایم ببینیم چی میشه :-|

  3. AHMADREZA

    ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (1022 ديدگاه)

    یا علی این اگه سقوط بکنه یه شهر رو کامل میبره هوا

  4. رامتین

    ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (3254 ديدگاه)

    سریعترین هواپیمای ساخته شده (نه در خیال یا پتنت) SR71 با سرعت 3600 کیلومتر در ساعت یعنی 1000 متر بر ثانیه است و سریعترین جت هم با سرعت 11000 کیلومتر در ساعت بوده که فاصله تهران-مشهد را در 5 دقیقه طی میکنه.

    1. P.G

      ۸ شهریور ۱۳۹۴
      سوابق: (489 ديدگاه)

      خیر دوست من،سریعترین و بلند پروازترین وسیله ى هوایى ساخت بشر هواپیماى X-15 ساخت کارخانه North American هست که در حال حاضر با ارتفاع پروازى بیش از صد کیلومتر و سرعت 6.72 ماخ رکورددار سرعت و ارتفاع هست

  5. احمد باقری

    ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (4717 ديدگاه)

    البته پیشرفت زیادی کردن، ولی به نظر من فعلا کار خاصی انجام نداده اند، همانطور که خودتون هم میدونید جنگنده SR-71، با سه برابر سرعت صورت پرواز می کرد، اون هم بیشتر از 40 سال پیش و تکنولوژی بسیار پیشرفته ای داشت که هنوز هم خیلی از کشورها نمیدونن. هواپیمای کنکورد، بیشتر از سرعت صوت پرواز می کرد و دنیا را خوشحال کرد، اما به دلیل تاثیری که شکسته شدن دیوار صوتی و پرواز در بیشتر از سرعت صوت، روی بدن انسان و مخصوصا زنان باردار داشت، کنکورد که واقعا اوج تکنولوژی زمان خودش بود و حتی دماغه اون زاویه دار می شد تا خلبان بهتر میتونه فرود بیاد، کنار گذاشته شد، به همین راحتی. در طول این سالها، مشکل اصلی، رسیدن به سرعت بیشتر از سرعت صوت نبوده است، بلکه مشکل، حل کردن آسیب پذیری بدن انسان بود، وگرنه تا الان دهها هواپیما و جنگنده با سرعت 4 برابر سرعت صوت و بیشتر ساخته می شد که البته جنگنده ای هست که دارن روش کار می کنن که 6 برابر سرعت صوت پرواز می کنه و تقریبا به انتهای کار رسیده و خلبان، باید یک لباس فضانوردی مخصوص بپوشه. به خاطر همین، فعلا کار خاصی انجام نشده، چون مشکل اصلی حل نشده و نمیشه برای هر مسافر، یک لباس فضایی بسیار ویژه در نظر گرفت.

  6. Archi KHAN

    ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (2198 ديدگاه)

    واقعا هم درک اش سخته !!
    اون از صنعت خودروسازی مون که به تعبیر دوستان ، 1 قرن از دنیا عقب ایم . دیگه تو صنعت هواپیماسازی نمیدونم میشه گفت چند سال ؟؟!

    1. ارمان

      ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
      سوابق: (1306 ديدگاه)

      archi khan تو صنعت هوایی عقب نیستیم داداش اصلا نداریم :)) دیگه چیزی که نیست دیگه عقب جلو نداره که ! کاش صنعت خودرو نداشتیم خدایی فکرمون ارومتر بود . نبود؟ :))

  7. Reza :: Deutschland :: Mercedes

    ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
    سوابق: (2283 ديدگاه)

    کلا ایرباس یدونه باشه
    فقط چیزی که منو ناراحت میکنه قطع ارتباطش با دایملره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا