صنایع هوایی

پرواز خطرناک همچون پرندگان

پرواز، رؤیایی که از دیرباز و حتی از ابتدای خلقت، بشر فقط در خواب امکان دسترسی به‌‌ آن را داشت. اما در ۱۰۰ و ۱۵۰ سال گذشته، این رؤیا به حقیقت تبدیل شده‌ است. پس از اولین پرواز توسط برادران رایت، هر‌ روز شاهد تحول در‌ این زمینه بودیم، تا جایی ‌که پرواز تبدیل به یک صنعت شده است.
اما پرواز با هواپیما نتوانست تمام رویای بشر را در زمینه پرواز بر‌آورده کند. انسان می‌خواهد همانند پرندگان در آسمان شناور شود و به همه جهت برود. چیزی ‌که با هواپیما میسر نیست.

Wingsuit-Flying-in-Spain
Wingsuit Flying in Spain
یقیناً داستان‌هایی در مورد افرادی که در آرزوی پرواز خود‌ را از ارتفاع به پایین پرت کرده‌اند شنیده‌اید. افرادی که در آرزوی پرواز وسیله‌ای همانند بال پرندگان ساخته و از ارتفاع به پایین پریده‌اند. از دهه ۹۰ به این سو، بشر به این هدف دست‌یافته که همانند پرندگان در آسمان غوطه‌ور شود و این‌سو و آن‌سو برود.
Wingsuit لباسی است ‌که با الهام از پرندگان طراحی شده تا پرواز را برای انسان هیجان‌انگیزتر کند. برای پرواز با این وسیله کافی است آن را پوشیده و از ارتفاع زیاد بپرید.
Wingsuit flyer
Wingsuit flyer
همان‌طور که در تصویر می‌بینید سطحی از پارچه بین پاها و زیر بغل قرار دارد که با مقاومت در برابر هوا قابلیت مانور را به شخص پرنده می‌دهد. یعنی فقط کافی است اراده کنید تا همانند یک عقاب در دل آسمان به هر جهت که می‌خواهید بروید. درنهایت هم پس از تجربه‌ی یک پرواز واقعی و ترشح مقادیر زیادی آدرنالین با یک چتر نجات به‌سلامت به زمین فرود می‌آیید.
Wingsuit
Wingsuit
Wingsuit
Wingsuit
خبر خوب اینکه این ورزش در حال ورود به ایران است و خبر بد اینکه چتر نجات و ارتفاع زیاد باعث می‌شود که wingsuit در رده‌ی ورزش‌های گران‌قیمت قرار بگیرد. اما خبر بد این که این وسیله همچنان بسیار خطرناک است و تاکنون تلفات زیادی نیز برجای گذاشته است. پرواز با این روش هنوز در بسیاری از نقاط جهان ممنوع بوده و شامل جرایم نقدی می شود.
آخرین مورد از حوادث مربوط به پریدن با Wingsuit به کشته شدن دو نفر در پارک ملی Yosemite مربوط می شود. دین پاتر و گراهام هانت، دو پرنده معروف این ورزش در ایالات متحده بودند که علاوه بر کوهنوردی، سنگ نوردی و چتربازی، این ورزش را هم به صورت ترکیبی از این ورزشها، پایه گذاشته بودند. هفته گذشته، آخرین پرش آنها از ارتفاع ۳۰۰۰ فوتی پس از پرش از دماغه ای با نام تفت پوینت، باعث مرگ آنها شد.
Dean Potter
Dean Potter
نوشته: سپهر کوزه چی

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

جواد عقیلی

داستان از جایی شروع می شه که پدال گاز رو فشار بدیم.

مطالب مشابه

‫۱۰ دیدگاه‌ها

  1. احمد باقری

    ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (4717 ديدگاه)

    چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی.
    درسته که در این زمینه پیشرفتهای خوبی صورت گرفته ولی هنوز خیلی جای کار داره تا اطمینان آن به حد بالایی برسه. حالا نمیدونم اینا اول به صورت بی سیم این وسیله رو هدایت کردند(بدون اینکه انسانی سوارش باشه) تا همه عیبها و نقصهاش معلوم بشه و بعد انسانها اونو امتحان کردند یا نه. درستش اینه که اول همه آزمایشهاش انجام بشه.

    1. آرمان

      ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴
      سوابق: (73 ديدگاه)

      این وسیله فقط با فلسفه افزایش زمان سقوط آزاد و هدایت پذیری بیشتر سقوط اختراع شده افزایش آدرنالین و هیجان انگیز بودن سقوط آزاد.
      اونی که باید تست بشه ناوگان هواپیمایی ماس.

    2. Masoud

      ۲ تیر ۱۳۹۶
      سوابق: (1 ديدگاه)

      همیشه بخشی از لذت از تجربه ها نامشخص بودن و غیر قابل پیشبینی بودن و سختیشه اگه اطمینان باشه که ملت با هلیکوپر میرفتن نوک قله ها چرا زحمت بدن، یه موقع هایی مرگ به این روش ها هم آرزوعه تا مثه ملیارد ها نفر دیگه یا موقع رد شدن از خیابون بمیری یا تو تخت خواب، این ورزش قرار نیست واسه عوام باشه یا ترانزیتی بشه که همه ی آزمایشاشو بده کسی که میره انجام میده فکر مردنش رو هم کرده.

  2. محمد

    ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (135 ديدگاه)

    اینم پرواز به حساب نمیاد پرواز اونه که بتونی مثل پرنده از رو زمین بلند شی ،این فقط فرقش با چتر بازی اینه که قدرت مانور یکمی بیشتر یعنی قبل از باز کردن چتر می تونی مدت بیشتری در آسمان باشی ولی نمی تونی به ارتفاع بالاتری نسبت به نقطه پرش برسی

  3. بهنام

    ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (79 ديدگاه)

    اینکه میگی چرا عاقل….. فلسفه خوبی برای این جریان نیست.
    تمام دستاوردهای صنعتی بشر از جمله همین خودرو وصنایع هوایی و فضایی که الان من و شما داریم ازشون بهره میبریم حاصل همین کارهای افرادی هست که شما داری زحمات و ریسکهاشون رو زیر سوال میبری.
    اگه قرار بود همه عاقلانه مینشستند سر جاشون هممون الان باید سوار چهارپایان میشدیم.
    ما مدیون این جور افراد هستیم.
    روحشون شاد

  4. مرتضی

    ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (10 ديدگاه)

    معمولا حوادث Wingsuit وقتی اتفاق می افتد که شخص بجای پرش از داخل هواپیما ، از لبه پرتگاهها یا پلهای مرتفع اقدام به پرش می نماید و چون همواره در مجاورت دیواره ها پایین می آید ، کوچکترین اغتشاش هوا باعث برخورد به صخره می گردد. لذا این نوع پرش بایستی ممنوع شود

  5. Archi Khan

    ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (2198 ديدگاه)

    خیلی جالب و مهیجه…

  6. h112

    ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (434 ديدگاه)

    عکس اول عجب منظره ای داره…ما ایرانی ها هم هی باید حسرت بخوریم….

  7. .GSM.

    ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (30 ديدگاه)

    واسه چی حسرت بخوریم شما یه ارمیچر بردار مثل پرنده پرواز کن اگه نشد موتور ماشینتون رو در بیار یدونه پروانه نصب مثل جت مانور بده

  8. سعید

    ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سوابق: (1483 ديدگاه)

    خیلی ترسناکه!

    اولین بار که چنین چیزی دیدم تو کارتون تام و جری بود:
    http://www.corsetiere.net/Spirella/TJ_FC_52_2.jpg
    http://www.corsetiere.net/Spirella/TJ_FC_52_4.jpg

    :D :D :D

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا