تکنولوژی چاپ سهبعدی رفتهرفته راه خود را به صنعت خودروسازی پیدا کرده و در این میان، «فورد» یکی از پیشتازان این موضوع است. این خودروساز از چاپ سهبعدی برای توسعه مدلهای جدید، از جمله سوپرماشین فورد GT بهره برده است. فایده اصلی کمکگرفتن از این تکنولوژی، کاهش قابلتوجه زمان توسعه خودرو در هنگام استفاده از قطعات به صورت نمونه اولیه است.
Ford 3D printing در نتیجه، طراحان و مهندسان فورد قادر خواهند بود تا به سرعت آزمایشها را انجام دهند و روش کار را بهبود بخشند. مطابق گفته فورد، این کمپانی قادر است تا یک قطعه سهبعدی را در عرض چند ساعت، تنها با صرف هزینهای در حدود هزار یورو (۱۱۳۷ دلار) چاپ کند و بنابراین میتوانید آزمایشهای بیشتری را با طراحیهای افراطیتر و خلاقانهتر انجام دهد. Ford 3D printing به عنوان مثال، طراحان سوپرماشین GT فورد، با استفاده از تکنیک چاپ سهبعدی لیزری، طراحی فرمان به سبک فرمول یک همراه با کنترلهای یکپارچه برای راننده، پدلشیفترها و قسمتهای سبکوزن در ساختار درهای بازشونده به طرف بالا را انجام دادهاند. فورد همچنین از تکنولوژی چاپ سهبعدی برای توسعه مانیفولد مکش در موتور مسابقهای اکوبوست برای GT بهره برده است. Ford 3D printing مدل دیگری که در فورد از این تکنولوژی بهرهمند شده، موندئو ویگنال بوده است که در آن از قطعات اولیه سهبعدی برای قسمتهایی چون طراحی شش ضلعی به کار رفته در جلوپنجره با حاشیه آلومینیومی، پوشش متالیک مشکی مات و بخش برّاق پایین جلوپنجره با نوارهای کرومی و جزئیات طراحی درها استفاده شده است. Ford 3D printing همچنین طراحان از چاپ سهبعدی برای ارزیابی نشانهای «ویگنال» و تزئیینات بیرونی کمک گرفتهاند. از دیگر قسمتهای چاپشده میتوان به چرخهای نیکل آلومینیومی ۱۹ اینچی ویگنال و اگزوز دوگانه کرومی با پرداخت آلومینیومی اشاره کرد. Ford 3D printing فورد در سال ۱۹۸۸ اولین ماشین چاپگر خود را که در آن سومین ماشین از این نوع در دنیا محسوب میشد، خریداری کرد و بهتازگی، پانصد هزارمین قطعه چاپشده سهبعدی خود را تولید کرده است. Ford 3D printing در همین حال، فورد برای مشتریانی که چاپگرهای سهبعدی در اختیار دارند، قالبهای خود را پیشنهاد میکند. این مشتریان میتوانند مدلهایی در مقیاس دلخواه از فورد GT، فورد ST، فیستا ST، پیکاپ F-150 رپتور و هزاران خودروی دیگر داشته باشند. [دانلود ویدئو]
تکنولوژی خیلی باحالیه، ولی هنوز راه درازی داره، اینکه کل ماشین رو بشه با این روش تولید کرد، به شرطی که مقاومت مورد نظر رو داشته باشه، یک مساله اساسی هست.
تکنولوژی که در حال حاضر در ایران در زمینه پرینتر سه بعدی وجود داره بصورت تقریبی 10 تا 15 سال پیش توسط خودرو سازانی مثل فورد یا بی ام دبلیو استفاده می شده. نکته ای که وجود داره و در این مقاله بیان نشده استفاده از پرینتر های سه بعدی خاص و بسیار پیشرفته در زمان کنونی توسط این شرکت هاست که احتمالا در 10 تا 15 سال آینده در ایران مرسوم خواهد شد. در حال حاضر شرکت ایران خودرو هم پرینتر سه بعدی SLS رو در اختیار داره که حدود یک میلیارد تومان قیمت داره اما اتفاق خاصی هم در حوزه طراحی بوجود نیاورده. http://www.3dparsian.ir
احمد باقری
۲۸ مهر ۱۳۹۴تکنولوژی خیلی باحالیه، ولی هنوز راه درازی داره، اینکه کل ماشین رو بشه با این روش تولید کرد، به شرطی که مقاومت مورد نظر رو داشته باشه، یک مساله اساسی هست.
AHMADREZA
۲۸ مهر ۱۳۹۴باحاله
محمد جواد کارگر
۲۸ مهر ۱۳۹۴تکنولوژی که در حال حاضر در ایران در زمینه پرینتر سه بعدی وجود داره بصورت تقریبی 10 تا 15 سال پیش توسط خودرو سازانی مثل فورد یا بی ام دبلیو استفاده می شده.
نکته ای که وجود داره و در این مقاله بیان نشده استفاده از پرینتر های سه بعدی خاص و بسیار پیشرفته در زمان کنونی توسط این شرکت هاست که احتمالا در 10 تا 15 سال آینده در ایران مرسوم خواهد شد.
در حال حاضر شرکت ایران خودرو هم پرینتر سه بعدی SLS رو در اختیار داره که حدود یک میلیارد تومان قیمت داره اما اتفاق خاصی هم در حوزه طراحی بوجود نیاورده.
http://www.3dparsian.ir