شرکت کودیاک رباتیکس در حال تست تکنولوژیهای خودران ارتش آمریکا روی وانت پیکاپ فورد F-150 است.
به دلیل چالشهای قابلتوجه فنی و قانونی، سالهای سال با ورود خودروهای کاملاً خودران به جادهها فاصله داریم اما این مشکلات باعث نشدهاند که ارتش آمریکا از وانتهای آفرود خودران استفاده نکند. شرکت کودیاک رباتیکس در حال نمایش اولین پلتفرم پیشتولیدی ارتش با تکنولوژی خودران است. این تکنولوژی به فورد F-150 اجازه میدهد بدون وجود راننده در پشت فرمان به عملیات ویژهای بپردازد. کودیاک در ماه نوامبر اولین F-150 خودران را به منظور تستهای آتی تحویل ارتش داد. ارتش آمریکا در حال بررسی این تکنولوژی به منظور استفاده در مأموریتهایی با ریسکهای بالاست و قدم بعدی استفاده از تکنولوژی خودران روی وسایل نقلیه مورد استفاده نیروی ارتش خواهد بود. کودیاک این وانت پیکاپ خودران را در عرض ۶ ماه آماده کرده چراکه قبلاً نیز مشغول تست چنین محصولاتی بوده است.
عنصر کلیدی این تکنولوژی دیفنس پاد است که میتوان در طرفین F-150 مشاهده کرد. کودیاک از سیستمی ماژولار استفاده میکند و بنابراین تکنولوژی موردبحث را نه تنها در وانتهای فورد بلکه در خودروهای دیگر نیز میتوان نصب کرد. نسخه نهایی تکنولوژی خودران کودیاک در خودروهایی با مشخصات ارتش آمریکا نصب خواهد شد. به منظور نصب سیستم خودران روی F-150 تغییراتی فنی انجام شده تا با کامپیوترهای خودرو هماهنگ شود. همچنین در سیستم تعلیق نیز بهینهسازیهایی صورت گرفته تا خودرو در آفرود عملکرد بهتری داشته باشد.
سنسورهای دیفنس پاد از رادار، لیدار و دوربینها برای عملکرد خودران استفاده میکنند. کودیاک میگوید این سیستم میتواند در مکانهایی با جیپیاس از بین رفته عمل کند و خودرو را از بین صخرهها، گلولای و آب عبور دهد. حتی میتوان کنترل خودرو را از راه دور به دست گرفت و یا اینکه راننده بهصورت عادی آن را براند. شرکت موردبحث ادعا میکند سربازان با حداقل تمرین میتوانند با دیفنس پاد کار کنند. ظاهراً تعویض قطعات سیستم نیز در عرض ۱۰ دقیقه یا کمتر انجام میشود. شایان ذکر است فورد در این پروژه حضور ندارد و علت انتخاب F-150 نیز سابقه درخشان آن است. مدیر کودیاک رباتیکس میگوید:
کودیاک F-150 را بر پایه تحلیلهای صنعت خودرو و اینکه بهترین محصول برای این پروژه است انتخاب کرد
وانت فورد از فضای کافی برای نصب کامپیوترهای ضروری برخوردار است و در آفرود نیز عملکردی درخشان دارد. اساساً F-150 خودران یک کانسپت برای بررسی نیازهای ارتش است و در آینده شاهد نصب تکنولوژی خودران روی خودروهای واقعی ارتش آمریکا خواهیم بود.
(Ali(chevynova
۱۸ آذر ۱۴۰۲ترکیب ارتش امریکا و فورد
ماشالاه قدرت
ماشالاه تکنولوژی
NAVID۰۰۹۸
۱۸ آذر ۱۴۰۲یادم میاد چند سال قبل تو برنانه تاپگیر اصلی که پخش میشد یه قسمتش مربوط میشد به کامیون ارتش بریتانیا که یه کامیون مجهز با کنترل از راه دور بود که دوربین و رادار داشت و میزد به قلب دشمن بدونِ اینکه خون از دماغ کسی بیاد یا کشته بده !
در آینده مطمئناً خودروها پیشرفته و استفاده از نیروهای سرباز کمتر میشه و در مقابل استفاده از تکنسینها بیشتر میشه و ای کاش سربازی اجباری برای همیشه شَرِش از سر جوانان ایرانی کم بشه که چیزی جز بدبختی برای جوان ایرانی نداره !
۰۰۹۸سامورایی
۱۸ آذر ۱۴۰۲ارتش آمریکا هم همه کار می کنه
محمد
۱۸ آذر ۱۴۰۲هوش مصنوعی و صنعت رباتیک داره آرام آرام چهره جنگ ها و ارتش هارو تغییر میده اون وقت ما جوان هامون رو دو سال میفرستیم دستشویی بشورن و رو برجک از بیابون خالی مراقبت کنند خود ارتشمون هم که بهترین سلاح هاش برای زمان اون خدا بیامرزه
Anti Tesla
۱۸ آذر ۱۴۰۲اگه حرفت مرزبانی هست که برای اولین بار در جهان در زمان جنگ برای رصد مرز های ایران به خصوص با عراق از پهپاد استفاده شد و بعد کشور های دیگر از ایران تقلید کردند.
الان از رو مانیتور کل مرز ها رو رصد می کنند و دیگر مثل سابق نیست.
البته در زمان جنگ این پهپاد خیلی به ما کمک کرد و باعث شد از موقعیت دشمن در خط های عقب تر با خبر بشویم.
حالا یک مشت معلوم الحال به دلیل علاقه نداشتن به ج.ا واقعیت ها رو نمیپذیرند و فقط می گویند زمان اون بنده خدا!
اگه ما قدرت دفاعیمون مثل زمان اون بنده خدا بود بار ها توسط کشور های مثل عراق صدام طی این چهل سال مورد تهاجم قرار می گرفتیم.
بعد امثال شما فاز روشن فکری گرفتید در صورتی که چشم هاتون از همه کور تره.
شما از نسل همون ۵۷ ها هستید.
البته من از اون بنده خدا تقدیر می کنم ولی خواستم بگویم که هرچی داریم مال زمان اون نیست.
ولی در بحث بالگرد و جنگنده همش ثمرات اون بنده خدا هست.
مجتبی .
۱۹ آذر ۱۴۰۲زیاد بافیلمای حاتمی کیا جوگیر نشین لطفا.
Anti Tesla
۱۹ آذر ۱۴۰۲من اصلاً فیلم ایرانی نمیبینم.
فقط هند
۱۹ آذر ۱۴۰۲داداش
الانم ایران تو سلاحاش داره هوش مصنوعی میاره
ولی تکنولوژی اش هندیه :)
فقط هند کبیر
Anti Tesla
۱۸ آذر ۱۴۰۲ارتش آمریکا دیر به این عرصه اومده.
ایران از مدت ها قبل در ساخت خُهپاد حضور داشته و تجربه زیادی دارد.
برای مثال در جنگ سوریه ، ایران محموله ها را از این طریق به پایگاه ها در مناطق مختلف سوریه انتقال می داد زیرا داعش در همه جا حضور داشت.
در زمان شووری هم این چنین خودرو هایی ساخته شد ولی در زمان روسیه به این طرح ها اهمیت داده نشد.
البته بگویم که ایران بیشتر خهپاد های کوچک می سازد نه به این ابعاد.
الان یک عده افرادی که عقاید شون چشم هاشون رو کور کرده به دلیل مخالفت با ج.ا کلی به من دیس لایک می دهند که از نظر اونا چرا من از ج.ا تعریف کردم.
در صورتی که واقعیت رو گفتم و من تو این ضمینه ۱۰ برابر بقیه افراد در پدال علم دارم و بی جهت مثل بقیه افراد اظهار فضل نمیکنم
پویا
۱۸ آذر ۱۴۰۲اولین استفاده ارتش آمریکا برمیگرده به دهه ۶۰ تو جنگ ویتنام !
بعد اون بالا نوشتی مدام مرز با این پهباد ها رصد میشه بقیه هم از ایران تقلید کردن اونوقت میشه بگی این همه قاچاق و سرباز مرزی کشته از کجا میاد ؟!
داشتم یه کامنت کامل و جامع مینوشتم وسطاش به این نتیجه رسیدم اصلأ کیه دیگه اینارو نشناسه!!
مجتبی .
۱۹ آذر ۱۴۰۲جالبه بااینکه مدام مرز کنترل میشه میلیونها لیترسوخت وصدها تن مواد مخدر و صدها هزار مهاجر غیر قانونی جابجا میشه. ماهم که ازپشت کوه اومدیم.
Anti Tesla
۱۹ آذر ۱۴۰۲خب چه ربطی داره با پهپاد فقط متوجه قاچاق می شوی ولی نمیتونی بهشون با پهپاد حمله کنی.
بعد به نظر خودت ایران که انواع اقسام پهپاد ها رو می سازد برای مرزبانی از پهپاد استفاده نمی کند.
خواهشاً علم ندارید حرف بی ربط نزنید.
اینجا اکثراً میان تو حوضه نظامی اظهار نظر می کنند ولی هیچ علمی ندارند.
Anti Tesla
۱۸ آذر ۱۴۰۲ولی به نظر من توسعه خهپاد یا خودرو هدایت پذیر از راه دور هنوز به بلوغ نرسیده،زیرا اکثر هدایت رادیویی هستند و خهپادی نداریم که هدایت ماهواره ای باشد.
Hamid
۱۸ آذر ۱۴۰۲واقعا جنرال موتورز و فورد و دوج سرامد پیکاپ و اس یو وی درجهان هستن البته با اختلاف از هر لحاظ؛
مجتبی .
۱۹ آذر ۱۴۰۲آقا دمتون گرم فقط لطفا دست داعش وطالبان ودوستانی که کور نشدن نیوفته که دنیارو میفرستن هوا البته باکلی آدم بی گناه.