فورد

مقایسه فورد GT با موستانگ GTD، سوپراسپرت‌های سوپرشارژ فورد

نسل اول فورد GT زمان معرفی در سال ۲۰۰۵ سروصدای زیادی به راه انداخت و حالا موستانگ GTD هم قصد دارد همان جریان را دوباره تکرار کند.

طی ۶۰ سال و فروش بیش از ۱۰ میلیون دستگاه در سراسر جهان، هیچ موستانگی تاکنون پرفورمنس و توانایی‌های موستانگ GTD را نداشته است. این خودرو هم از لحاظ طراحی و هم پرفورمنس، معادل جاده‌ای موستانگ مسابقه‌ای GT3 محسوب می‌شود و بدون شک نقطهٔ اوج شجره‌نامهٔ طولانی و پرافتخار موستانگ خواهد بود. این خودرو نه‌تنها قوی‌ترین موستانگ تاریخ است بلکه قوی‌ترین خودروی کل سبد محصولات فورد محسوب می‌شود و حالا که تولید فورد GT به پایان رسیده است، بی‌رقیب و بلامنازع است.

در تاریخ فورد اما مدل دیگری هم وجود دارد که در زمان عرضه، همین‌قدر توجهات را به خود جلب کرد و به‌عنوان برترین خودروی پرفورمنس فورد، مورد تحسین قرار گرفت. این خودرو نسل اول فورد GT بود که در سال ۲۰۰۵ معرفی شد. هم موستانگ GTD و هم فورد GT خودروهایی بودند که مرزهای توانایی‌های فورد در پرفورمنس، تکنولوژی و تجربهٔ رانندگی را جابجا کردند؛ اما نسل اول GT که نزدیک به دو دهه پیش معرفی شد، در قیاس با موستانگ GTD امروزی چگونه خواهد بود؟

فورد GT

فورد GT با بهره‌گیری از دانش و تخصص فورد در مسابقات اتومبیلرانی ساخته شد و از ابتدا تا انتها، مهندسی موتوراسپرت را به نمایش گذاشت. اصلی‌ترین عنصر این خودرو اما پیشرانهٔ ۵.۴ لیتری V8 سوپرشارژ بود. این موتور عضوی از خانوادهٔ موتورهای V8 ماژولار فورد بود که اولین بار در پیکاپ سری F در سال ۱۹۹۷ معرفی شد. این پیشرانه به چهار سوپاپ در هر سیلندر و دو میل بادامک با لیفت بالا در هر ردیف از سیلندرها مجهز بود. این پیشرانه که بلوک آلومینیومی و سرسیلندر جریان بالا داشت، به‌صورت دست‌ساز ساخته می‌شد. ویژگی‌هایی که موتور فورد GT را از دیگر اعضای خانواده‌اش متمایز می‌کند، سیستم روغن‌کاری کارتل خشک و سوپرشارژر ایتون ۲۳۰۰ از نوع اسکرو هستند. به لطف این ویژگی‌ها، موتور V8 سوپرکار فورد ۵۵۰ اسب بخار قدرت و ۶۸۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کرد تا خودرو بتواند ۴۰۰ متر را در کمتر از ۱۲ ثانیه طی کند.

موستانگ GTD

فورد در این موستانگ از پیشرانهٔ ۵.۲ لیتری V8 سوپرشارژ نسل قبلی شلبی GT500 استفاده کرده است که با نام پردتور شناخته می‌شود. بااین‌حال، GTD اولین موستانگ جاده‌ای محسوب می‌شود که از سیستم روغن‌کاری کارتل خشک استفاده می‌کند. همچنین به نظر می‌رسد فورد در GT500 تمام خروجی موتور پردتور را آزاد نکرده بود زیرا نسخهٔ ارتقاءیافتهٔ این موتور حالا در GTD تا ۸۱۵ اسب بخار قدرت و ۹۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند و ردلاین بسیار بالاتری هم دارد. فورد فعلاً جزئیات بیشتری در مورد این موتور اعلام نکرده است ولی انتظار نمی‌رود تفاوت چندانی با نسخه‌ای که در GT500 دیده‌ایم داشته باشد. بااین‌حال، یکی از ویژگی‌های متفاوت موتور GTD نسبت به GT500، استفاده از پولی سوپرشارژر کوچک‌تر است.

طراحی بیرونی

فورد GT و موستانگ GTD هردو ظاهر بسیار چشمگیر و زیبایی دارند. GT طراحی سنتی یک سوپرکار موتور وسط را به نمایش می‌گذارد درحالی‌که GTD به سنت موتور جلوی ماسل کارها پایبند مانده ولی پیشرفت‌های آیرودینامیکی بزرگی را تجربه کرده است. نسل اول فورد GT یکی از نمادین‌ترین طراحی‌ها را نه‌فقط در تاریخ فورد بلکه در بین تمام سوپراسپرت‌های اواسط دههٔ ۲۰۰۰ داشت. چراغ‌های جلوی مربع شکل، سقف بسیار کم‌ارتفاع، پروفیل جانبی جذاب و چراغ‌های عقب دایره‌ای از ویژگی‌های این خودرو هستند. این سوپرکار ۱۵۰۰ کیلوگرمی، فاصلهٔ محوری ۲,۷۱۰ میلی‌متری، عرض ۱,۹۵۳ میلی‌متری و ارتفاع ۱,۱۲۵ میلی‌متری دارد. موستانگ GTD اما برخلاف ظاهر شیک و سطح بالای GT، یک ماسل کار خشن و قلدر است که عناصر آیرودینامیکی فراوانی را به نمایش می‌گذارد. این خودرو با فاصلهٔ محوری ۲,۷۱۷ میلی‌متر و عرض ۲,۰۸۳ میلی‌متر، تقریباً اندازه‌ای مشابه GT دارد. فورد وزن GTD را هنوز اعلام نکرده ولی با توجه به اینکه فریم خودرو به‌طور کامل از فیبر کربن ساخته شده است، احتمالاً وزنی زیر ۱۷۷۰ کیلوگرم خواهد داشت.

قیمت

یکی از ویژگی‌های قابل‌توجه موستانگ GTD علاوه بر پیشرانهٔ قدرتمند، برچسب قیمتی آن است که از ۳۲۵ هزار دلار آغاز می‌شود. از سوی دیگر، قیمت پایهٔ فورد GT در سال ۲۰۰۵ حدود ۱۴۷ هزار دلار بود که با احتساب تورم، معادل ۲۳۶ هزار دلار امروز است.

تغییر استانداردهای پرفورمنس فورد

طی حدود دو دههٔ اخیر، سطح پرفورمنس خودروهای فورد بشدت افزایش پیدا کرده است. به‌عنوان‌مثال، درحالی‌که موستانگ GT در سال ۲۰۰۵ تنها ۳۰۰ اسب بخار قدرت داشت، امروز همان نسخهٔ GT با پیشرانهٔ تنفس طبیعی ۵ لیتری ۴۸۰ اسب بخار قدرت دارد؛ بنابراین، چه کسی می‌داند که نسخه‌های شلبی آینده چقدر قدرت خواهند داشت؟ در حال حاضر اما GTD نقطهٔ اوج خانوادهٔ موستانگ محسوب می‌شود. این اساساً یک خودروی مسابقه‌ای با پیشرانهٔ سوپرشارژ، گیربکس ترنس‌اکسل در عقب و قدرتی بیشتر از بسیاری از سوپراسپرت‌های بازار است و قصد شکار پورشه ۹۱۱ GT3 RS را دارد.

مشخصات فنی

موستانگ GTD فورد GT
پیشرانه ۵.۲ لیتری V8 سوپرشارژ ۵.۴ لیتری V8 سوپرشارژ
قدرت ۸۱۵ اسب بخار ۵۵۰ اسب بخار
گشتاور ۹۰۰ نیوتن متر ۶۸۰ نیوتن متر
ردلاین ۷,۶۵۰ rpm ۶,۵۰۰ rpm
گیربکس ۸ سرعته دوکلاچه ۶ سرعته دستی
حداکثر سرعت ۳۲۵ کیلومتر بر ساعت ۳۳۰ کیلومتر بر ساعت

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۸۸ رای
منبع
CarBuzz

امیر دهقان

نویسنده و مترجم پدال، عاشق ماشین، عشقی که حد و حصر نداره

مطالب مشابه

‫۱۵ دیدگاه‌ها

  1. علی جردن

    ۵ مهر ۱۴۰۳
    سوابق: (2123 ديدگاه)

    عاشق اون سوراخ های کف صندلی فورد GT شدم که حس حال مسابقه و پیست اتومبیل رانی میده

    موافقم 47
    مخالفم 1
    1. amirkhanzadeh

      ۵ مهر ۱۴۰۳
      سوابق: (1034 ديدگاه)

      خودمم gt40 رو دوست دارم
      ولی این نسخه رو جرمی سفارش داده بود که تو برنامه تاپ گیر بهش اشاره کرد که آنقدر دهنشو……کرده بود که فروختش

      موافقم 26
      مخالفم 1
    2. ممد ژانگولر

      ۵ مهر ۱۴۰۳
      سوابق: (4147 ديدگاه)

      خداوکیلی فورد gt تو طول تاریخ رو دستش نیومد و نخواهد امد . ی شاهکار طراحی کردن که آدم فکش قفل میشه . بهترین تو سگمنت خودش در جهان البته در کنار فراری

      موافقم 15
      مخالفم 4
      1. علی Shelby

        ۶ مهر ۱۴۰۳
        سوابق: (527 ديدگاه)

        تو نید فور اسپید از فورد جی تی هست رنگ ابی پر رنگش با خط سفید خیلی زیباست

        موافقم 8
        مخالفم 2
    3. (Ali(chevynova

      ۶ مهر ۱۴۰۳
      سوابق: (7373 ديدگاه)

      یکی اسطوره لمانزه
      یکی اسطوره فروش
      هر ۲ هم اصیل
      ماشالاه فورد

      موافقم 19
      مخالفم 7
  2. hosen

    ۵ مهر ۱۴۰۳
    سوابق: (622 ديدگاه)

    با احترام به اسطوره gt
    انتخابم ماستنگ gtd هستش

    موافقم 16
    مخالفم 3
  3. JDM سابق

    ۵ مهر ۱۴۰۳
    سوابق: (706 ديدگاه)

    چی رو با چی مقایسه می‌کنید خداوکیلی،
    سوپراسپورتی که مال ۲۰ سال پیشه با ماسلکاری کاملاً ترک فوکس.
    دریایی از تضاد هم در این مقایسه نهفته است

    موافقم 23
    مخالفم 3
  4. امیر

    ۵ مهر ۱۴۰۳
    سوابق: (46 ديدگاه)

    هنوزم تاپ اسپید فوردGT بیشتره، اونم به احتمال زیاد بخاطر وزن کمتره، دقیقاً همون چیزی که جرمی کلارکسون تو چند مقاله قبلی ازش گفت، ماشینای جدید بسیار سنگین تر هستند، با قدرت بیشتر
    و این قدرت اضافه صرفاً بازی با اعداد جهت بازاریابی برای فروش بیشتر هستن. همین

    موافقم 23
    مخالفم 3
  5. Taha Ayoobi

    ۶ مهر ۱۴۰۳
    سوابق: (4304 ديدگاه)

    جی تی عجب کابینی داره، اصلا به قیافه اش نمیاد توش اینجوری باشه.

    موافقم 11
    مخالفم 3
    1. froG-driVer

      ۶ مهر ۱۴۰۳
      سوابق: (1011 ديدگاه)

      جی تی سفینه ای بوده و هست برای خودش…

  6. Mohammad hasan

    ۶ مهر ۱۴۰۳
    سوابق: (153 ديدگاه)

    زیبایی و سادگی ای که فورد جی تی نسل اول از خودش نشون داد دیگه تکرار شدنی نیست…

    عجب روزگاری شده همه اسطوره ها رو کمپانی ها گذاشتن کنار…دوج که کلا لخت شد فوردم که به این سبک و سیاق…شورلتم که کامارو رو گذاشت کنار تا به کوروت لطمه نخوره

    دهه اول و اوایل دهه دوم قرن ۲۱ میلادی دنیای خوبی بود خداییش ( البته دهه ۶۰ و ۷۰ هم )

    موافقم 12
  7. ابوالفضل

    ۶ مهر ۱۴۰۳
    سوابق: (311 ديدگاه)

    جفتشون عالین
    تا حالا کابین فورد جی تی رو ندیده بودم چقدر عجیب و در عین حال جذابه ، مخصوصا صفحه کیلومترش
    یه سری کلید هم ظاهرا قرار دادن توش

    موافقم 8
    مخالفم 1
  8. amirboss

    ۶ مهر ۱۴۰۳
    سوابق: (719 ديدگاه)

    با احترام فراوان به GTD اما انتخاب من فورد جی تی هست.
    یکی از زیبا ترین و نمادین ترین تولیدات فورد

    موافقم 7
    مخالفم 1
  9. حسین

    ۶ مهر ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    اولا این کابین فورد GT 40 نیست این GT 40 نسخه دومش بود ک هیچوقت ساخته نشد فکنم آخه باهوشا این ماشین مال سال ۱۹۸۰ چجوری دیجیتالیه و من همچنان عاشق gt40 هستم و آرزوم اینه یکبار از نزدیک این ماشین ببینم

  10. حسین

    ۶ مهر ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    اولا این کابین فورد GT 40 نیست این GT 40 نسخه دومش بود ک هیچوقت ساخته نشد فکنم آخه باهوشا این ماشین مال سال ۱۹۸۰ چجوری کیلومتر شمار دیجیتالیه و من همچنان عاشق gt40 هستم و آرزوم اینه یکبار از نزدیک این ماشین ببینم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا