فورد

شلبی GT500 سوپر کبرا جت مدل 1970، کمیاب‌ترین موستانگ شلبی جهان

هرچند موستانگ شلبی GT500 مدل ۱۹۷۰ در ۴۷۰ دستگاه عرضه شد ولی از نمونهٔ نارنجی‌رنگی که در اینجا می‌بینید فقط دو دستگاه ساخته شده است.

در سال ۱۹۷۰ پایان نسخه‌های شلبی نسل اول موستانگ رقم خورد ولی بااین‌وجود، در سال ۱۹۷۰ هیچ موستانگ شلبی تولید نشد و تمام نمونه‌هایی که با مدل ۱۹۷۰ عرضه شدند در اصل در سال ۱۹۶۹ ساخته شده بودند. پس از پایان تولید موستانگ شلبی در سال ۱۹۶۹، کارول شلبی با فورد خداحافظی کرد و یکی از بزرگ‌ترین فصل‌های تاریخ خودروسازی آمریکا بسته شد.

زمانی که تولید آخرین سری موستانگ شلبی نسل اول در دسامبر ۱۹۶۸ آغاز شد، فورد کل فرایند تولید این خودروها را در دست گرفته بود و برخلاف نمونه‌های قبلی، شلبی نقش کمرنگ‌تری در تولید این سری داشت. تا جولای ۱۹۶۹، مجموعاً ۳,۱۵۰ دستگاه موستانگ شلبی تولید شد اما ازآنجایی‌که در سال ۱۹۶۹ موستانگ‌های قدرتمند زیادی شامل مدل‌های باس و مک‌وان به بازار عرضه می‌شدند، تمام نمونه‌های شلبی تا پایان سال فروخته نشدند و تعداد ۷۸۸ دستگاه شلبی GT350 و GT500 همچنان باقی مانده بود. از این تعداد، ۴۷۰ دستگاه GT500 بود که به پیشرانهٔ ۷ لیتری کبرا جت مجهز بودند و از این تعداد، ۳۸۰ دستگاه نسخهٔ اسپرت‌روف یا همان فست‌بک بودند.

از این ۳۸۰ دستگاه، تنها ۱۱۹ دستگاه به پکیج سفارشی درگ پک مجهز بودند که موتور ۷ لیتری را با میل‌لنگ و فلای‌ویل قوی‌تر، شاتون‌های موتور ۴۲۷ لمان و یک خنک‌کننده روغن در جلوی موتور، به سوپر کبرا جت تبدیل می‌کرد. از این تعداد، فقط ۱۳ دستگاه با رنگ نارنجی گربر و گیربکس چهار سرعتهٔ دستی ساخته شد که حالا یکی از آن‌ها با قیمتی نامشخص برای فروش گذاشته شده است. این خودرو از جهت دیگری هم نمونهٔ منحصربه‌فردی به‌حساب می‌آید زیرا این یکی از تنها دو نمونهٔ GT500 مدل ۱۹۷۰ سوپر کبرا جت نارنجی‌رنگ با صندلی‌های اسپرت محسوب می‌شود.

این خودرو چهار سال پیش به قیمت ۱۴۳ هزار دلار فروخته شد و حالا دوباره توسط یک نمایندگی موستانگ در ایندیانا برای فروش گذاشته شده است. این خودرو زیر ۶۰ هزار مایل (۹۶ هزار کیلومتر) کار کرده و به نظر می‌رسد داخل آن بازسازی شده باشد. این GT500 نارنجی‌رنگ همچنین یکی از آخرین موستانگ‌های شلبی نسل اول تولیدی محسوب می‌شود و نمونهٔ ۳,۱۱۱ از ۳,۱۵۰ دستگاهی است که در سال ۱۹۶۹ ساخته شد.

پیشرانهٔ ۷ لیتری کبرا جت که در آوریل ۱۹۶۸ برای موستانگ‌های تولیدی معمولی ارائه شد، شلبی را به دردسر انداخت زیرا تا پیش از آن، نشان کبرا روی موستانگ نشان می‌داد که زیر کاپوت خودرو قوی‌ترین موتور کل خانوادهٔ این ماشین قرار دارد ولی ارائهٔ موتور کبرا جت این شرایط را تغییر داد. به همین دلیل، شلبی خیلی زود دست‌به‌کار شد و برای حفظ جایگاه خود نزد خریداران و همین‌طور حفظ اعتبار نام شلبی به‌عنوان تولیدکنندهٔ قوی‌ترین موستانگ‌ها، نسخهٔ GT500 KR (مخفف پادشاه جاده یا King of the Road) را ارائه کرد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۸ رای

امیر دهقان

نویسنده و مترجم پدال، عاشق ماشین، عشقی که حد و حصر نداره

مطالب مشابه

‫۵ دیدگاه‌ها

  1. ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
    سوابق: (5732 ديدگاه)

    تا حالا ازینا تو ایران دیدین؟
    اگه دیدین👍
    اگه ندیدین هم👍🏿
    کنین

    موافقم 9
    مخالفم 5
  2. NIKAN-JAAAAAAAAAAG

    ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
    سوابق: (33 ديدگاه)

    بلاخره بعد از مدت ها یه مقاله خوب دیدیم

    موافقم 2
    مخالفم 2
  3. NIKAN-JAAAAAAAAAAG

    ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
    سوابق: (33 ديدگاه)

    دنیا دیگه همچین چیزی رو نمی بینه

  4. Mr wrong

    ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
    سوابق: (420 ديدگاه)

    این همون چیزیه که آخر سر برمیگردی سراغش و با یه لبخند تصویر بسته میشه

  5. احمدرضا

    ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
    سوابق: (758 ديدگاه)

    باریکلا به صاحبای قبلیش که نذاشتن تو انبار فقط نگاش کنن
    نزدیک صد هزار تا راه رفتن و لذتش بردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا