خودروهای سنگین

عجیب‌ترین کامیون‌های ساخته شده: اینوتراک

درحالی‌که در نگاه اول به نظر می‌رسد این کامیون، غیرواقعی و کانسپتی برای فیلم‌های علمی تخیلی مانند بلید رانر ۲۰۴۹ باشد اما اینوتراک در واقع کامیونی است که ساخته شد تا به عنوان بستر تست تکنولوژی‌های جدید قرار گیرد. اینوتراک در سال ۲۰۱۲ در نمایشگاه بین‌المللی تجارت موبایل‌تک در هانوفر آلمان، که یکی از بزرگترین رویدادها درزمینهٔ تجارت است معرفی شد.


این کامیون با ترکیب تریلر و کابینی شبیه به کابین جت جنگنده‌ای که از آینده آمده، طراحی بسیار منحصربه‌فرد و انقلابی را ارائه می‌کرد و تنها قسمت زیرین کابین راننده بود که چرخش داشت. کابین راننده هم به دلیل پوشش قسمت زیادی از آن با شیشه، دید بسیار خوبی داشت.
لازم به ذکر است که اینوتراک یک کامیون هایبریدی بود و شرکت زیمنس که ارتقادهنده و صاحب اصلی این کامیون بود، آن را به یک موتور دیزل برای افزایش برد موتور الکتریک تجهیز کرده بود.


اگرچه این کامیون هیچ‌گاه به‌صورت انبوه تولید نشد اما ایده‌ها و فناوری‌های تست شده در آن، زمینه‌ساز شکل‌گیری و گسترش بسیاری از فناوری‌های نوین در صنعت حمل‌ونقل بود. فناوری‌هایی مانند: کنترل خودرو با کنترل‌کنندهٔ سیمی و drive-by-wire operation که اتصالات مکانیکی بین قطعات خودرو را حذف کرده و با قطعه الکترونیکی جایگزین می‌کرد، مانند جایگزین شدن فرمان برقی با فرمان هیدرولیکی. این کامیون همچنین نمایشگری برای سازگار کردن کامیون با توانایی راننده‌های مختلف و وضعیت جاده‌های مختلف داشت که باعث سازگاری و راحتی هرچه بیشتر راننده‌ها می‌شد.


درحالی‌که طراحی بدنه این خودرو شبیه به کانسپت های سید مید است، اما توسط یکی از معروف‌ترین طراحان ایتالیایی، یعنی لویجی کولانی طراحی شده است که پایه‌گذار سبک بیوفرم بود که از فرم‌های طبیعی موجودات زنده در طراحی‌های خود استفاده می‌کرد و با شرکت‌های بزرگی مانند فراری و آلفارومئو نیز همکاری نموده بود و کمتر از یک ماه پیش بود که خبر درگذشت آن جامعهٔ طراحان را اندوهگین کرد.

خبر ناراحت‌کنندهٔ دیگر اما، این است که امروزه از محل نگهداری و وضعیت این اثر هنری، اطلاعی نیست و تنها یادگار آن نوآوری‌های استفاده شده در این کامیون است که امروزه در بسیاری از خودروها به‌صورت گسترده استفاده می‌شود. در ادامه شمارا به دیدن ویدئویی از روند ساخت و تست این کامیون دعوت می‌کنم:
[دانلود ویدئو]

منبع: tfltruck
نویسنده: عرفان شیدایی، فارغ‌التحصیل رشته طراحی صنعتی از دانشگاه هنر اصفهان

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

جواد عقیلی

داستان از جایی شروع می شه که پدال گاز رو فشار بدیم.

مطالب مشابه

یک دیدگاه

  1. مک وال

    ۱۴ مهر ۱۳۹۸
    سوابق: (216 ديدگاه)

    چه نیازی بود دماغش شکل هواپیما باشه؟!

    موافقم 3
    مخالفم 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا