خودروهای سنگین

معرفی اولین کامیون معدن هیدروژنی آمریکا با قدرت 2 مگاوات!

آمریکا به تازگی از یک پیشرانه هیدروژنی برای کامیون معدن که قدرت قابل‌توجه ۲ مگاوات و وزن ۳۰۰ تنی دارد رونمایی کرده است.


حمل‌ونقل بدون آلایندگی وارد عصر جدیدی شده و نکته سورپرایز کننده اینکه این اتفاق در ژاپن یا آلمان نیفتاده است. کارشناسان متوجه ساخت یک هیولای هیدروژنی شده‌اند که در آمریکا توسعه یافته و قرار است در جاده‌ها مورد استفاده قرار گیرد اما برای خودروهای سواری و یا هواپیماها نیست. این پیشرانه بزرگ ۳۰۰ تن وزن و ۲ مگاوات قدرت دارد اما شاید ندانید که در چه وسیله‌ای بکار خواهد رفت. این نیروگاه بزرگ یکی از آلاینده‌ترین فعالیت‌های صنعتی دنیا را تغییر خواهد داد.

بزرگ‌ترین دستگاه معدن کاری جهان اخیراً توسط آمریکایی‌ها و در قالب یک کامیون معدن هیدروژنی معرفی شده است. این دستگاه بزرگ که در سال ۲۰۲۲ به‌صورت پیش‌تولیدی پدیدار شده بود بخشی از برنامه توسعه راه‌حل بدون آلایندگی nuGen است. انتظار می‌رود بزرگ‌ترین کامیون معدن موردبحث در معدن موگالاکونا در آفریقای جنوبی فعالیت کند. کامیون هیدروژنی موردبحث ابعاد بسیار بزرگی دارد و حداکثر وزن مجاز آن ۲۱۰ تن اعلام شده است.

همان‌طور که گفته شد پیشرانه هیدروژن سلول سوختی این کامیون معدن به ۲ مگاوات می‌رسد و فضای بار آن نیز ظرفیت ۲۹۰ تنی دارد. به این ترتیب آمریکایی‌ها نه تنها بزرگ‌ترین وسیله نقلیه هیدروژنی دنیا را ساخته‌اند بلکه آن را به رقیبی قوی‌تر از کامیون دیزلی کوماتسو 930E بدل کرده‌اند. واضح است که برای توسعه چنین محصولی چندین شرکت با یکدیگر همکاری داشته‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به شرکت‌های انجی، فرست مود، بالارد و NPROXX اشاره کرد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این پروژه سیستم هیدروژن سبز مستقل آن است که از تولید هیدروژن، سوخت‌گیری و حمل مستقیم آن به محل معدن تشکیل می‌شود. این سیستم توسط بزرگ‌ترین الکترولیز کننده آفریقا پشتیبانی می‌شود و آب را جدا کرده تا هیدروژن موردنیاز کامیون معدن یاد شده تأمین شود. قدرت لازم برای کارکرد سیستم الکترولیز کننده هم توسط سایت خورشیدی تهیه می‌شود.

اما باید دانست یک برنامه توسعه استراتژیک بلندمدت برای ساخت پیشرانه هیدروژنی موردبحث وجود داشته است. انتظار می‌رود شرکت آنگلو آمریکنز این کامیون معدن را برای ناوگان جهانی خود معرفی کند. به‌کارگیری آزمایشی و موفق تکنولوژی هیدروژنی یاد شده می‌تواند راه را برای خلق اقتصاد هیدروژن محور در آفریقای جنوبی هموار سازد. همچنین دولت این کشور نیز به دنبال تأسیس منطقه‌ای هیدروژنی است تا اقتصاد هیدروژن را محلی کند. به همین خاطر پروژه جدید از دامنه‌های حمل‌ونقل، صنعتی و ساخت‌وساز تشکیل شده و به‌کارگیری آن باعث ایجاد شغل‌های جدید و دیگر فعالیت‌های اقتصادی مرتبط در این منطقه می‌شود.

آنگلو آمریکنز به مسئولیت‌های زیست‌محیطی خود متعهد است و می‌خواهد تا سال ۲۰۴۰ به شرکتی کربن خنثی تبدیل شود. این شرکت از میزان بالای آلایندگی و مصرف سوخت دیزل در کامیون‌های معدن آگاه است اما همان‌طور که مشاهده کردید اولین کامیون معدن دنیا با پیشرانه هیدروژنی را تولید کرده است. آمریکایی‌ها می‌خواهند این دستگاه بزرگ را در شرایط سخت همچون کشورهای شمال اروپا که شروع به کاهش آلایندگی فعالیت‌های معدنی خود کرده‌اند عرضه کند. البته هنوز مشکلات زیادی وجود دارد و باید منتظر ماند و دید آیا این پروژه در نهایت موفقیت‌آمیز خواهد بود یا خیر.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۴ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۱۰ دیدگاه‌ها

  1. ارسلان

    ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (401 ديدگاه)

    نکته سورپرایز کننده اینکه این اتفاق در ژاپن یا آلمان نیفتاده است .
    این چه متن مزخرفی بود ؟ !! ژاپن و آلمان الان چکار میکنند که آمریکا نمیتونه مثلاً ؟! ولی آمریکا خیلی کارها میکنه که ژاپن و آلمان نمیتونند…

    موافقم 7
    مخالفم 13
    1. NAVID@@98

      ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (764 ديدگاه)

      منظورش اینه که مثلاً 👑🥇در آلمان که سابقه انواع هیدروژنی ها از دریانورد تا قطار هوافضا پیما هیدروژنی رو ساخته سطح بالا پیشرفته چرا اون ولی در توضیحات گفت این ها با همکاری هم هر چیز اول هستن میسازن اروپا و آمریکا و حتی در این مورد هر چیز اول خواستن بگه آره هستن حتی آمریکا که خودش هیدروژنی گفتن چرا پیگیری کنیم ولی الان ساخت یا مثلا حتی دیدم ژنراتور های بزرگ چندین کیلوواتی یا مگاواتی هیدروژنی برای مایکروسافت رو یک شرکتی از خودشون طراحی کرده 🥇👑 وقتی اونجا هر چی بخوای هست چرا نکنن میزنن هرچی دوست دارن میخوان میزنن!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

      موافقم 8
      مخالفم 5
    2. شاهین

      ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (4696 ديدگاه)

      دوست عزیز منظور اینه که اکثر فعالیت های مربوط به توسعه قوای محرکه هیدروژنی توسط ژاپن و آلمان صورت میگیره که مثال بارزش تویوتا و بی ام و هستن. خیلی کم اسم آمریکا رو تو این بخش شنیدیم.

      موافقم 12
      مخالفم 2
    3. جی ام

      ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (106 ديدگاه)

      امان از این همه تعصب

      موافقم 7
      مخالفم 2
    4. پیام

      ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (2139 ديدگاه)

      دقیقا

      موافقم 3
      مخالفم 2
      1. amir

        ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (3601 ديدگاه)

        یک عدد شدید المتعصب از تعصب شکایت میکند🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. sinasvj

    ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (426 ديدگاه)

    این بخواد آب حاصل از فرایند استفاده از هیدروژنشو تخلیه کنه رودخونه راه میوفته

    1. Taha Ayoobi

      ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (4320 ديدگاه)

      😂👏

      موافقم 6
      مخالفم 1
  3. مهدی

    ۱۳ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    چند هزار میلیارد الان معدن گل گهر
    باید بده چهارتا از اینها بخره چقدر
    …..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا