مجسمهی کوچک سگ از نژاد بولداگ که حدود یک قرن پیش روی کامیونهای ماک نصب شده است، برای مدلهای ۲۰۲۵ تغییر شکل داده تا آیرودینامیک بدنه و مصرف سوخت را بهبود دهد.
شاید برای ما در ایران، حساسیت برندهای خارجی روی جزئیات آیرودینامیک و مصرف سوخت، عجیب باشد اما این موضوع برای برندهای مشهور با مهندسی پیشرفته، بسیار مهم است. علاوهبر طراحان خودروهای سواری و مدلهای برقی، سازندگان کامیونهای بزرگ و سنگینوزن نیز به مشخصات آیرودینامیک توجه ویژه دارند.
وقتی صحبت از کامیونهای غولپیکر میشود، کمتر کسی به فکر آیرودینامیک میافتد. موتورهای دیزل پرتوان، شاسیهای فولادی سنگین و گیربکسهای ۱۸ دنده معمولاً اولین چیزهایی هستند که به ذهن میرسند. اما ماک ثابت کرده که حتی در دنیای کامیونهای سنگین هم آیرودینامیک میتواند شاهکلید موفقیت باشد.
برند سطح بالا با طرحهای انقلابی برای کامیون
مدل جدید ماک به نام Pioneer جایگزین Anthem به عنوان پرچمدار جدید شده است. این غول جادهای با طراحی کاملاً بازنگری شده، نهتنها از نظر ظاهری خیرهکننده است، بلکه از لحاظ آیرودینامیک نیز بهینهسازی شده تا بتواند در بازار رقابتی کامیونهای Class 8 حرفی برای گفتن داشته باشد.
ویژگیهای کلیدی ماک پایونیر ۲۰۲۵:
-
- موتور ۱۳ لیتر ۶ سیلندر MP13 با قدرت ۵۰۵ اسب بخار و گشتاور ۲,۵۲۰ تا ۲,۷۹۰ نیوتنمتر
- موتور ۱۳ لیتر ۶ سیلندر MP8 با قدرت ۵۰۵ اسب بخار و گشتاور ۲,۱۱۵ تا ۲,۳۸۵ نیوتنمتر
- بهینهسازی شده برای کاهش مصرف سوخت تا ۱۱% نسبت به مدل قبلی
- دارای سیستم تزریق سوخت با فشار بالا برای بازدهی بهتر
- گیربکس mDrive HD با ۱۲ دنده
- قابلیت تعویض دنده خودکار برای رانندگی روانتر
- طراحی آیرودینامیک:
- بولداگ یکپارچه در کاپوت برای کاهش مقاومت هوا
- شیشه جلو با زاویه تند و کاورهای چرخ
- بدنه بهینهشده برای کاهش اغتشاش هوا
امکانات کابین:
- فضای داخلی لوکس با مواد باکیفیت
- صندلیهای ارگونومیک با قابلیت تنظیم حافظهای
- نمایشگر دیجیتال ۱۲ اینچی با آخرین فناوری
- سیستم تهویه مطبوع پیشرفته
فناوریهای ایمنی:
- سیستم ترمز اضطراری خودکار
- هشدار خروج از خط
- کروز کنترل تطبیقی با کاهش و افزایش سرعت خودکار
- دوربینهای ۳۶۰ درجه
رقبای اصلی:
- فرانتلاینر کاسکادیا Freightliner Cascadia
- ولوو Volvo VNL
- پیتربیلت Peterbilt 579
- کنورث Kenworth T680
هنوز قیمت رسمی ماک پایونیر ۲۰۲۵ اعلام نشده، اما انتظار میرود ارزانترین مدل، حدود ۱۶۰,۰۰۰ دلار باشد.
بولداگ نمادین ماک: از تزئین تا عملکرد
طراحی بولداگ این مدل نه تنها نمادین است، بلکه بخشی از سیستم خنککننده موتور محسوب میشود و به بهینهسازی آیرودینامیک کمک میکند. شاید جذابترین بخش داستان، تغییر نقش این مجسمه کوچک باشد که حالا به بخشی از سیستم آیرودینامیک کامیون تبدیل شده است.
بولداگ دیگر روی پایه بلند سوار نیست، بلکه به صورت یکپارچه در کاپوت جای گرفته و پاهای عقب آن در یک فرورفتگی نصب شدهاند. هوای عبوری از اطراف بولداگ به سمت رادیاتور هدایت میشود تا به خنکسازی موتور کمک کند. همچنین، بخش زیر بولداگ از ترکیب پلاستیک فشرده، فایبرگلاس و فلز ساخته شده تا هم سبک باشد و هم جریان هوا را بهبود بخشد.
قدرت بیشتر با ۱۱ درصد صرفهجویی در مصرف سوخت
با تمام این بهینهسازیها، ماک ادعا میکند پایونر نسبت به مدل قبلی ۱۱ درصد مصرف سوخت بهتری دارد که البته صرفا مربوط به طرح جدید بولداگ نیست. این عدد برای شرکتهای حملونقل میتواند به معنای میلیونها دلار صرفهجویی طی مدت طولانی باشد.
Roham
۲۲ فروردین ۱۴۰۴به کوچکترین چیز ها حتی آرم هم توجه میکنن و بهترین عملکرد رو ازش میگیرن
net
۲۲ فروردین ۱۴۰۴طراحی داخلی و طراحی بیرونی تریلی های پرچمدار ۲۰۲۵ بدون دماغ اروپایی قشنگتر و بروزتر و پیشرفته تر از طراحی داخلی و طراحی بیرونی تریلی های سنتی دماغ دار امریکایی هست.تریلی های دماغ دار امریکایی راننده دید نداره و صدا میاد داخل کابین و پیشرفته و بروز و زیبا نیست
net
۲۲ فروردین ۱۴۰۴مهمترین اپشن برای تریلی های پرچمدار ۲۰۲۵ اروپایی بخاری درجا و کولر درجا هست نمیدونم الان برای تریلی های ۲۰۲۵ پرچمدار اروپایی در کارخانه، فابریک بخاری و کولر درجا نصب می کنند یا نه
Iman 007
۲۳ فروردین ۱۴۰۴داداش نظرت مورد احترامه ولی دماغ دار بودن کامیون آمریکایی یه جور امضا هست و همیشه براش وجود داشته و بسیار با ابهت و زیبا میکنه کامیون رو
آقا رضا
۲۴ فروردین ۱۴۰۴خیر دوست عزیز اشتباه می کنید.
تفاوت در طراحی کامیون های آمریکایی و اروپایی اصولا به قوانین و محیط آمریکا و اروپا برمی گرده.
آمریکا به تنهایی اندازه کل قاره اروپا (با احتساب بخش اروپایی روسیه) زمین داره. اما تراکم جمعیت کمی داره. کشور آلمان اندازه ایالت مونتانای آمریکاست. جاده ها در آمریکا پهن و بزرگ و قوانین آسان تر هستند. پس رفاه راننده، ایرودینامیک و کاهش مصرف سوخت باعث شده آمریکایی ها از کامیون های دماغ دار با جای خواب بزرگ و ایرودینامیک بهتر و تعمیر آسان تر استفاده کنند.
در عوض در اروپا مسافت ها بسیار کمتر بوده و راننده ها نیازی به امکانات رفاهی زیادی ندارند. جاده های اروپا باریک تر بوده و پیچ های تندتری دارند. قوانین اتحادیه اروپا سخت گیرانه است و به طول کل کامیون گیر می دهد. این موارد باعث شده شرکت های اروپایی بر روی رفاه حداقلی راننده، کاهش طول کل کامیون و خدا حافظی با ایرو دینامیک اما بهبود مانور پذیری و دید تمرکز کنند.
کافکا
۲۲ فروردین ۱۴۰۴جانم به این ابهت و عظمت که حتی کپی این عظمت رو هم نمیتونن بسازن
JDM سابق
۲۲ فروردین ۱۴۰۴کابین با ولوو VNL یکیه
تعلیق جدید با نام maxride با چهار بالن و تغییر ارتفاع برقی اضافه شده
به صورت آپشنال دوربین جایگزین جایگزین آینه های سنتی شده
موتور هم دستخوش تغییرات بوده و یه نمونه آپدیت موسوم به MP8HE رو داده بیرون که طراحی تاج پیستون ها تغییر کرده و سیستم after treatment هم دستخوش تغییراتی شده
Roham
۲۲ فروردین ۱۴۰۴یه سوال فنی
چرا هم آینه معمولی داره و هم آینه دیجیتال!؟
JDM سابق
۲۲ فروردین ۱۴۰۴به اون آینه کوچیکه میگن آینه قیچی
کاره همون آینه معمولی رو میکنه اما فضای بیشتری رو دربر میگیره، برای مواقعی استفاده میشه که ماشین تو قیچی میره تو این حالت انتهای تریلی با آینه معمولی قابل مشاهده نیست و آینه قیچی بکار میاد
اما چون کوچیکه راننده نمیتونه در اکثره اوقات بش متکی باشه و چشماش اذیت میشن
بخاطر همین اول میان آینه اصلی رو دیجیتالی یا دوربین دار میکنن که اگر بالفرض دوربین یا سیم کشیش خراب شد همچنان آینه قیچی در دسترس باشه و وظایف هر دوتا آینه رو برعهده بگیره
Roham
۲۲ فروردین ۱۴۰۴خیلی ممنون
JDM سابق
۲۲ فروردین ۱۴۰۴خواهش میکنم 🙏
آقا رضا
۲۴ فروردین ۱۴۰۴خب ماک خیلی وقته که زیر مجموعه ولوو شده!
ماک الان یک شرکت مستقل نیست و زبان طراحی اختصاصی خودش را هم نداره!
ماک الان تنها یک برند هست و هر سال به ولوو شبیه تر میشه و قطعات ولوو توش بیشتر میشه!
طبیعیه !
𝐀𝐥𝐢
۲۲ فروردین ۱۴۰۴چقدر این لوگو روی کاپوتشو دوست دارم
مهردادکمال
۲۲ فروردین ۱۴۰۴حس میکنم در اینده نه چندان دور میتونیم برندهای امریکایی رو تو خیابونا ببینیم
Roham
۲۲ فروردین ۱۴۰۴ایشالاه
B
۲۲ فروردین ۱۴۰۴به دلتون صابون نزنین اتفاق عجیب غریبی نخواهد افتاد
یانکی من هم فرزند کسی هستم
۲۲ فروردین ۱۴۰۴ماک با آنثم با قدرت برگشت چند سال پیش حالا با پایونر خودش رو از بقیه جدا کرد.ماک تو بحث طراحی مخصوصا تو کلاس که از طرح مکعبی نوستالوژی جدا شده بی نظیر مینوازه.تو کامیونها آمربکایی دو نمونه اتاق موجوده یکی طرح قدیمی که خیلی دوست داشتنی هست یکی هم طرح آیرودینامیک و جدید که اینجا میبینید نمونش ماک پیناکل هست که طرح سنتی هست.خاستم بگم ماک تو این سبک خیلی جذاب عمل کرده به فرمان ماشین نگاه کنید چقدر زیباست و خاص این فرمان تو آنثم معرفی شد تو پایونر کامل شد.به جز ماک از طرح اینترنشنال هم لذت میبرم.
Hadi
۲۲ فروردین ۱۴۰۴زیبا عالی عالی
علی
۲۲ فروردین ۱۴۰۴سی و پنج سال ماک سوار بودم،یکی از اینهارو بگذاری یکطرف، صدتا هم ماشین چینی را بگذاری طرف دیگر، من باز ماک رو انتخاب میکنم، به امید روزیکه پشت فرمان یکی از این ماک ها بشینم،زنده ام.
IRI
۲۲ فروردین ۱۴۰۴سوسماری منظورته؟😶
یک ایرانی
۲۲ فروردین ۱۴۰۴سوسماری؟
froG-driVer
۲۲ فروردین ۱۴۰۴بنظر من رخ cascadia II , volvo vnl و t680 next gen یکم از این بهترن،ولی تعــــظیـــم در برابر مـــــاکــــــ🇺🇸🙇🏻🚛⚡!!!!
boost10
۲۲ فروردین ۱۴۰۴( شاید برای ما در ایران، حساسیت برندهای خارجی روی جزئیات آیرودینامیک و مصرف سوخت، عجیب باشد اما این موضوع برای برندهای مشهور با مهندسی پیشرفته، بسیار مهم است. )
دیگه چی تو ایران عجیب نیست که این عجیب باشه
حسین دهمرد
۲۲ فروردین ۱۴۰۴دفعه ی بعد یه لوگو رو جایگزین اون مجسمه میکنه و ۱۱ درصد دیگه آیرودینامیک و مصرف سوخت رو بهبود میبخشه.
بنز هم همین کارو کرد.
علی
۲۲ فروردین ۱۴۰۴یه مثلی هست که کاکا میگه وقتی ننه نیست باید بازن بابا ساخت فکر میکنی کسی ماشین چینی دوست داره آخه کی ما باشما روبرو شدیم که میگی تکراریه بگو صرف نمیکنه برو تادوتا فش بت ندادم
حسین
۲۳ فروردین ۱۴۰۴این مدل و کلا تولیدات امریکایی در برابر ولوو VNL چه از نظر طراحی و چه از نظر تکنولوژی، خیلی عقب تر هستند. انقدر کف گیر ته دیگ خورده که از کاهش مصرف مثلا 0.0001 لیتر سوخت در 100 کیلومتر بخاطر اصلاح طراحی مجسمه ی بولداگ، دستاوردسازی می کنن!
datsun
۲۳ فروردین ۱۴۰۴مالک فعلی ماک کمپانی ولوو
حجتاله براهنی
۲۳ فروردین ۱۴۰۴چقدر این کشندههای دماغدار آمریکایی زیباتر و دوستداشتنیتر از کب اوورهای اروپایی هستن. این پایونیر جدید دیگه واقعا زیباتر شده.
فرهاد
۲۳ فروردین ۱۴۰۴درکشوری زندگی میکنیم که با پول ماک به این زیبایی باید چینی بخریم
Daryoushp81
۲۴ فروردین ۱۴۰۴داداش یازده درصد کمتر یعنی ۰.۰۰۰۱ لیتر در صد کیلومتر ؟!!!
چجوری حساب کردی استاد ؟🤔🤔🤔