برای چندین دهه خودروهای هیدروژنی تنها بهصورت آزمایشهای علمی ارائه میشدند و در حد پروژههای تحقیقاتی و آزمایشی باقیمانده بودند؛ اما هوندا برای اولین بار اثبات کرد خودروهای هیدروژنی میتوانند طراحی و احساس یک خودروی معمولی را داشته باشند. هوندا FCX بهعنوان اولین وسیلهٔ نقلیهٔ پیل سوختی تولیدی دنیا در سال ۲۰۰۲ معرفی شده و در سال ۲۰۰۵ به تعدادی از افراد اجاره داده شد. پسازاین، هیوندای نسخهٔ هیدروژنی توسان را معرفی کرد و تویوتا هم خودروی هیدروژنی میرای را روانهٔ بازار نمود.
اما هوندا نیز دوباره به میدان خودروهای هیدروژنی بازگشته است بهگونهای که این شرکت چندی پیش نسل دوم FCX کلاریتی را معرفی و از دسامبر گذشته برای اولین بار تحویل آنرا به خریداران آغاز کرد. این زمان خوبی برای هوندا است چراکه در حال حاضر چندین ایستگاه هیدروژن در سراسر کالیفرنیا و تمامی مسیر بین سن دیگو تا سانفرانسیسکو تأسیس شده است که چند ماه پیش وجود نداشتند.
پیشازاین با دو خودروی هیدروژنی تولیدی قبلی یعنی توسان Fuel Cell و میرای به رانندگی پرداخته بودیم اما حالا بسیار مشتاق بودیم که با کلاریتی هم رانندگی کرده و عملکرد این خودرو را هم بسنجیم تا اینکه سرانجام هوندا از ما دعوت کرد که با خودروی پیل سوختی تولیدیاش در جادههای واقعی در کالیفرنیا به رانندگی بپردازیم. هرچند این رانندگی کوتاه بود اما بهاندازهای بود که کاملاً پی به تواناییها و حس شخصیت هوندا کلاریتی ببریم.
در داخل، طراحی کلاریتی به طرز محسوسی معمولیتر از کابین میرای است درحالیکه هنوز هم لمسی محور بوده و مربوط به آینده به نظر میرسد. با باز کردن درِ کابین کلاریتی، احساس آشنایی از سیستم اطلاعاتی-سرگرمی هوندا، دکمهٔ تعویض دندهٔ الکترونیکی، متریال صندلیها و صفحه آمپر به انسان دست میدهد. متریال داخلی ماشین نیز احساس نیمه لوکس دارند درحالیکه تریم جیر زینتبخش رو دریها و داشبورد کلاریتی بوده و بین صندلیهای جلو نیز فضای زیادی برای قرار دادن اشیاء تعبیه شده است.
کلاریتی در عقب کمی بزرگتر از میرای احساس میشود اما نهفقط به خاطر اینکه بجای چهار صندلی، پنج صندلی را ارائه کرده است. فضای سر نیز در این خودرو کافی بوده و سرنشینان عقب میتوانند پاهای خود را دراز کنند. همچنین ما هنگام رانندگی با کلاریتی هیچ مشکلی در زمینهٔ دید رو به بیرون نداشتیم.
به عبارت ساده، اگر میرای رانندگیای شبیه به پریوس دارد، کلاریتی نیز شبیه آکورد است. در کل رانندگی کلاریتی با فرمان متعادل و هندلینگ مناسب، احساسی مشابه به دیگر سدانهای هوندا دارد. همچنین همانند همان چیزی که از خودروی مجهز به سیستم ترمز احیا شونده انتظار میرود، ترمزهای کلاریتی نیز احساس واضحی ندارند اما بازهم هنگامیکه پدال ترمز را میفشاریم متوجه اصطکاک لنتها میشویم که این احساس در میرای وجود ندارد.
در خودروهای هیدروژنی، هنگامیکه کمپرسور هوا، هوا را به درون پیل سوخت میفرستد، صدایی تولید میشود که کاملاً طبیعی و مورد انتظار است اما کلاریتی در این زمینه سروصدای کمتری از آنچه ما انتظار داشتیم تولید میکرد؛ بنابراین کلاریتی بهطور شگفتآوری آرام و ساکت است هرچند که همچنان کمی صدای جاده و همینطور صدای پمپاژ آب تولیدی آن به بیرون به گوش میرسد. صدایی که شبیه به صدای دوش گرفتن کسی در طبقهٔ بالای خانه است.
هوندا گفته است که در طول سال اول عرضهٔ کلاریتی به بازار، صرفاً آنرا از طریق اجاره دادن راهی جادهها خواهد کرد و سپس فروش آنرا نیز در نظر خواهد گرفت. بُرد هوندا کلاریتی با یکبار پُر کردن مخزن هیدروژن نزدیک به ۶۰۰ کیلومتر است که بیشتر از بُرد ۵۰۰ کیلومتری تویوتا میرای و ۴۲۵ کیلومتر هیوندای توسان Fuel Cell است؛ اما در آزمایش ما کلاریتی بُردی حتی بیشتر از این عدد اعلامی را ارائه کرد که این همیشه نشانهٔ خوبی است.
مشخصات فنی
Honda Clarity 2017 | |
پیشرانه | پیل سوختی هیدروژنی |
قدرت | ۱۷۴ اسب بخار |
گشتاور | ۳۰۰ نیوتن متر |
محور محرک | جلو |
مصرف هیدروژن | ۳.۴ لیتر |
بُرد | ۵۹۰ کیلومتر |
قیمت اجاره | ۳۶۹ دلار در ماه |
منبع: MotorTrend
یوسف
۱۳ بهمن ۱۳۹۵اجاره ماهانش که برای همچین خورویی با این سطح تکنولوژی واقعا ناچیزه، فقط دوست دارم بدونم هزینه سوخت گیری هیدروژن چقدره؟
سامان اذری
۱۳ بهمن ۱۳۹۵فعلا از بنزین خیلی گرونتره
البته تویوتا فعلا رایگان ارائه میده
قراره هم.قیمت سوخت رو بیارن پایین هم.جایگاه های سوخت رو تعدادشونو بیشتر کنند
peyman
۱۳ بهمن ۱۳۹۵با قسمت عقب ماشین زیاد حال نمیکنم برعکس جلوس زیباست
Fariman
۱۳ بهمن ۱۳۹۵۶۰ دلار برای هر سوختگیری که توانایی پیمایش ۳۰۰ مایل را داره.
Madjid
۱۳ بهمن ۱۳۹۵.
((( Top Gearبُرد هوندا کلاریتی با یکبار پُر کردن مخزن هیدروژن نزدیک به 600 کیلومتر است که بیشتر از بُرد 500 کیلومتری تویوتا میرای و 425 کیلومتر هیوندای توسان Fuel Cell است؛ اما در آزمایش ما کلاریتی بُردی حتی بیشتر از این عدد اعلامی را ارائه کرد که این همیشه نشانهٔ خوبی است.)))
این دلیل علاقه ی من به خودروسازان ژاپن… درستکار و با اخلاق.
sunmartin
۱۳ بهمن ۱۳۹۵زیبایی در حد والایی داره
حمیدرضا
۱۳ بهمن ۱۳۹۵یه دهه پیش حتی فکر خودروهایی با سوخت هیدروژن عجیب بود الان دارن تو خیابونای ینگه دنیا حرکت میکنن تکنولوژی به کجا رسیده
milad
۱۴ بهمن ۱۳۹۵کپی از رنو تالیسمان
Farshid
۱۴ بهمن ۱۳۹۵طراحیش فوق العادست ولی اون طرح L شکل چراغ سوپر جلو رو از کادیلایک الهام گرفته.
محسن
۱۷ بهمن ۱۳۹۵جلوش شبیه به رنو تالیسمانه