ایران خودرو

بررسی وانت آریسان 2 ایرانخودرو؛ مزایا،معایب، مشخصات و قیمت

معایب وانت آریسان جدید ؛ آیا ارزش خرید دارد؟

وانت آریسان ایران‌خودرو جزو معدود خودروهای بارکش بازار است که در طی ماه‌های اخیر با تغییراتی مهم راهی بازار شده و می‌خواهیم مزایا و معایب آن را بررسی کنیم پس همراه ما باشید.

یکی از نیازهای بازار خودروی کشور ما وانت پیکاپ ها هستند چراکه طیف وسیعی از کشاورزان، مغازه‌داران و… از این دسته خودروها استفاده می‌کنند. متأسفانه صنعت خودروی کشورمان نتوانسته است محصولاتی به‌روز در این زمینه عرضه کند و تا همین چند سال پیش شاهد تولید عرضه خودرویی همچون پیکاپ وانت بوده‌ایم. البته در سال ۹۳ بود که سرانجام پیکان وانت، پرسودترین محصول ایران‌خودرو در سال‌های اخیر با ۹ سال تأخیر از رده خارج شد و به خاطره‌ها پیوست. خودرویی که مشکلات زیادی از بابت ایمنی، مصرف سوخت و آلایندگی، راحتی و طراحی داشت.

خودروی جایگزین پیکان وانت، به نام آریسان شناخته می‌شود که تغییراتی در ظاهر آن مخصوصاً چراغ‌ها و جلوپنجره و داشبورد آن به چشم می‌خورد. نسخه‌های اولیه آریسان تا همین سال پیش از موتور ۱۷۰۰ سی‌سی بهینه شده روا سود می‌بردند و داشبورد آن نیز همانند مدل‌های اصلاح شده اخیر در محصولات خانواده ۴۰۵ است. انتقال نیرو به دیفرانسیل عقب در این خودرو، مزیتی است که آن را در مرتبه‌ای بالاتر از وانت پراید یا ۱۵۱ کارا قرار می‌دهد. ارتفاع زیاد کف خودرو از زمین، ضربه‌گیرهای خاص، جای بار با لبه‌های بلند، استاندارد آلایندگی یورو ۴، ترمز ضد قفل، کیسه هوای راننده و سرنشین، فرمان تاشو، امکان سفارش در دو نسخه بنزینی و پایه گازسوز با دو مخزن گاز از دیگر ویژگی‌های این خودرو می‌باشند. در ادامه مزایا و معایب وانت آریسان را خدمت شما عزیزان شرح خواهیم داد.

طراحی ظاهری وانت آریسان

از نظر طراحی باید گفت آریسان در بخش جلو همان پژو پارس است که اندکی تغییرات در مجموعه سپر و چراغ‌ها را تجربه کرده است و به همین خاطر نمای ظاهری قابل قبولی دارد. با نگاه به پروفایل جانبی این خودرو طرح ساده‌ای را خواهید دید و همین موضوع درباره بخش عقب خودرو و به ویژه چراغ‌های ساده عمودی نیز صدق می‌کند. در مجموع طراحی وانت آریسان قابل قبول از کار درآمده هرچند برخی موارد عجیب در آن همچون نمای عقب با ارتفاع زیاد از سطح زمین نیز وجود دارند.

با ورود به داخل کابین همان داشبورد و کنسول پژو ۴۰۵ و پارس را خواهید دید که البته از جنس پلاستیک خشک هستند و کیفیت نازلی دارند. البته دسترسی به ادوات و کنترل‌ها به راحتی صورت می‌پذیرد و از این بابت مشکلی وجود ندارد. از جمله تجهیزات این وانت می‌توان به سیستم ترمز ضد قفل، کیسه هوای راننده و سرنشین، چراغ‌های مه شکن، شیشه‌های برقی و فرمان جمع شونده اشاره کرد. در جدول زیر می‌توانید مشخصات کامل وانت آریسان ایران‌خودرو را مشاهده کنید.

کد کلاس (های) خودرو ۱۶۹۰۱-۱۶۹۰۳
ترمز سیستم ترمز ضد قفل (ABS و EBD)، ترمز جلو دیسکی با سیستم خنک شونده، ترمز عقب کاسه‌ای
کیسه هوای ایمنی کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
فرمان هیدرولیک
سیستم تهویه دستی
سیستم صوتی رادیوپخش
چراغ‌ها چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ جلو لامپی با محفظه کرومی و چراغ عقب لامپی، کد کلاس ۱۶۹۰۳: مجهز به چراغ روز و روشن شدن چراغ‌های عقب هم‌زمان با چراغ روز Position Lamp و بدون چراغ مه شکن جلو
آینه‌ها آینه‌های جانبی دستی
شیشه‌ها شیشه‌بالابر برقی
تزئینات تریم خاکستری، روکش پارچه‌ای صندلی
تجهیزات ایمنی ایموبیلایزر، قفل مرکزی، کمربندهای ایمنی ۳ نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع، فرمان تلسکوپی، سنسور دنده‌عقب
رینگ و لاستیک ۱۵ اینچ فولادی
صندلی صندلی‏ راننده و سرنشین جلو دستی، پشت‌سری صندلی‌های جلو قابل تنظیم
سایر تجهیزات ستون فرمان جمع شونده (تلسکوپی)

موتور وانت آریسان

یکی از مشکلات آریسان اولیه استفاده از پیشرانه و گیربکس وانت پیکاپ قدیمی یا روا در آن بود که علاوه بر قدرت کم‌، مصرف سوخت و آلایندگی زیادی داشت. به همین خاطر ایران‌خودرو تصمیم گرفت این خودرو را با پیشرانه ۱.۸ لیتری XU7 پلاس و با نام آریسان ۲ تولید کند. این نسخۀ ارتقاءیافته‌ای از همان پیشرانۀ پژو ۴۰۵ GLX است که حالا حدود ۹۷ اسب بخار قدرت و ۱۴۶ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. این یعنی موتور آریسان ۲ حدود ۱۷ اسب بخار قدرت و ۱۷ نیوتن متر گشتاور بیشتری نسبت به پیشرانه OHVG II کنونی که در اصل متعلق به پیکان است دارد.

بیشتر بخوانید: هزینه و اجرت تعمیرات انواع وانت

نکتۀ مهم در مورد تغییر پیشرانۀ آریسان اما این است که موتور XU7 به شکل عرضی نصب می‌شود و به‌صورت محرک جلو مورداستفاده قرار می‌گیرد درحالی‌که موتور OHVG II طولی بوده و نیروی خود را به چرخ‌های عقب می‌فرستد. به همین دلیل، آریسان ۲ مثل پراید ۱۵۱ به وانتی دیفرانسیل جلو تبدیل شده است؛ بنابراین، هرچند شاید جایگزینی پیشرانۀ قدیمی آریسان با موتور جدیدتر XU7 اقدام مثبتی باشد اما برای یک وانت، انتقال قدرت دیفرانسیل عقب بسیار مناسب‌تر است و انتقال نیرو به چرخ‌های جلو در آریسان ۲ تصمیم جالبی به نظر نمی‌رسد. پیشرانۀ XU7 پلاس هم مثل OHVG II کنونی به‌صورت استاندارد دوگانه‌سوز بوده و بنابراین آریسان ۲ هم همچنان به‌صورت دوگانه‌سوز عرضه می‌شود. در مخازن CNG و بنزین این وانت جدید اما تغییراتی صورت گرفته است زیرا درحالی‌که ظرفیت مخزن گاز آریسان قبلی ۷۰ لیتر و باک بنزین آن ۵۲ لیتری بود، در نسخۀ جدید ظرفیت گاز به ۷۵ لیتر افزایش و ظرفیت باک بنزین به ۴۰ لیتر کاهش یافته است. یکی از مشکلات آریسان کنونی محل نامناسب نصب چرخ زاپاس در پشت صندلی شاگرد است که فضا و تنظیمات این صندلی را محدود می‌کند اما در آریسان ۲ زاپاس به زیر بدنه منتقل شده تا این مشکل برطرف گردد. در جدول زیر مشخصات فنی وانت آریسان ۲ را مشاهده می‌کنید.

کد کلاس (های) خودرو ۱۶۹۰۱-۱۶۹۰۳
نوع موتور XU7P-CNG
حجم موتور (cc) ۱۷۶۱
حداکثر توان موتور (hp) ۹۷ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه (بنزین، گاز)
حداکثر گشتاور (Nm) ۱۴۶ نیوتن متر در ۴۵۰۰ دور در دقیقه (بنزین)، ۱۳۷ نیوتن متر در ۴۵۰۰ دور در دقیقه (گاز)
نسبت تراکم ۹.۳
تعداد سوپاپ ۸
نوع سوخت سازگار بنزین بدون سرب اکتان ۹۵، گاز طبیعی CNG
سیستم انژکتوری پاشش چندنقطه‌ای
حداکثر سرعت (km/h) ۱۷۰ بنزین
شتاب صفر تا ۱۰۰ (ثانیه) ۱۳/۸ بنزین
سیستم انتقال قدرت ۵ دنده دستی
مصرف سوخت ترکیبی (Lit/100 km) ۸/۸ بنزین، ۹/۳ گاز
طول خودرو (mm) طول خودرو ۴۶۶۵ – طول اتاق بار ۱۸۰۰
عرض خودرو (mm) عرض خودرو ۱۷۲۰ – عرض اتاق بار ۱۳۶۰
ارتفاع خودرو (mm) ارتفاع خودرو ۱۴۶۵ – ارتفاع دیواره اتاق بار ۴۳۰
فاصله بین دو محور چرخهای عقب و جلو (mm) ۲۶۶۰
  وزن خودرو بدون سرنشین با مخزن سوخت پر و بدون تجهیزات اضافی (kg) ۱۲۷۴
حداکثر وزن مجاز حداکثر وزن بار با دو سرنشین ۷۵۰ کیلوگرم، حداکثر وزن بار بدون سرنشین ۶۰۰ کیلوگرم
گنجایش مخزن سوخت (Lit) ۴۰ بنزین، ۷۵ گاز
گارانتی ۳ سال یا ۶۰/۰۰۰ کیلومتر (هر کدام زودتر فرا برسد)

مزایا و معایب وانت آریسان

همان‌طور که گفته شد بازار وانت پیکاپ ها در کشور ما گزینه‌های زیادی را پیش روی خود نمی‌بیند و مشتریان مجبور هستند از بین مدل‌های قدیمی موجود یکی را انتخاب کنند. البته در بخشی از بازار انواع و اقسام وانت‌های چینی با قیمت‌های میلیاردی حضور دارند که موضوع بحث ما نیستند و هیچ‌کدام از خریداران نیز با این خودروها اقدام به بارکشی نمی‌کنند. در حال حاضر اگر بخواهید وانتی کاربردی و بارکش انتخاب کنید گزینه‌های معدودی همچون آریسان، وانت نیسان، کارا و سایپا ۱۵۱ را پیش روی خود خواهید داشت و به نظر می‌رسد آریسان بین این مدل‌ها انتخاب خوبی باشد.

از جمله مزایا و معایب وانت آریسان می توان به موارد پیش رو اشاره کرد: طراحی قابل قبول، قابلیت باربری بیشتر نسبت به وانت ۱۵۱، کابین با طراحی بهتر، هزینه‌های نگهداری مناسب (البته مدل‌های XU7 پلاس هزینه‌های نگهداری بالاتری دارند) و فراوانی قطعات جزو مزایای وانت موردبحث هستند. معایب وانت آریسان نیز شامل مواردی همچون توان باربری نه چندان زیاد، کیفیت ساخت نازل، مصرف سوخت بالا و هزینه بالای سرویس‌ها همچون تعویض روغن خواهد بود. در مجموع باید گفت این وانت نسبت به رقبا گزینه قابل‌تأمل تری محسوب می‌شود و کشاورزان و مغازه‌دارانی که هر روزه بارهای نسبتاً سبکی را جابجا می‌کنند از آن رضایت خواهند داشت.

قیمت وانت آریسان

همان‌طور که گفته شد تولید وانت آریسان با پیشرانه پیکان وانت متوقف شده و حالا آریسان ۲ با پیشرانه پارس XU7 پلاس عرضه می‌شود.

نام خودرو قیمت کارخانه (ریال) قیمت بازار (ریال)
وانت آریسان ۲ ۲,۸۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ۴,۰۵۰,۰۰۰,۰۰۰

مقایسه وانت آریسان جدید با رقبا

وانت آریسان ۲ ایران‌خودرو به عنوان نسل جدید وانت آریسان، با بهبودهای فنی و طراحی مدرن به بازار عرضه شده است. این وانت به موتور ۱.۵ لیتری مجهز است که قدرت بیشتری نسبت به مدل‌های قبلی خود ارائه می‌دهد و به همین دلیل عملکرد بهتری در مقایسه با رقبای خود نظیر وانت نیسان و وانت مزدا دارد. نیسان، به عنوان یکی از محبوب‌ترین وانت‌های موجود در بازار ایران، معمولاً به خاطر قدرت بالای موتور و ظرفیت باربری مناسبش شناخته می‌شود. اما آریسان ۲ با طراحی مدرن‌تر و امکانات رفاهی بیشتر، تجربه رانندگی بهتری را ارائه می‌دهد.

در مقایسه با وانت مزدا، که بیشتر بر روی طراحی کلاسیک و قدرت بالا تمرکز دارد، آریسان ۲ با فضای کابین مناسب و طراحی ارگونومیک به راحتی راننده و سرنشینان اهمیت داده است. همچنین، مزایای ایمنی این وانت شامل سیستم ترمز ABS و کیسه‌های هوا، آن را به گزینه‌ای امن‌تر نسبت به رقبای خود تبدیل کرده است. در مجموع، وانت آریسان ۲ با ویژگی‌های جدید و بهبود یافته‌اش، توانسته است نیازهای مشتریان را به خوبی پاسخ دهد و به عنوان یک رقیب جدی در بازار وانت‌های ایران مطرح شود.

در جدول زیر مزایا و معایب وانت آریسان ۲ با رقبا مقایسه شده است:

رقیب مزیت‌های وانت آریسان ۲ مزیت‌های رقیب مناسب برای
سایپا ۱۵۱ قدرت موتور بیشتر، فضای بار بزرگ‌تر، امکانات ایمنی بهتر قیمت کمتر، مصرف سوخت پایین‌تر بارهای سبک شهری (سایپا ۱۵۱)؛ بارهای سنگین‌تر (آریسان)
وانت کارا قیمت کمتر، هزینه نگهداری پایین‌تر کیفیت ساخت بالاتر، موتور قوی‌تر کاربری اقتصادی (آریسان)؛ کاربری حرفه‌ای (کارا)
نیسان آبی طراحی مدرن‌تر، مصرف سوخت کمتر، راحتی بیشتر ظرفیت بار و قدرت بیشتر حمل شهری (آریسان)؛ بارهای سنگین صنعتی (نیسان)
مزدا قیمت مناسب‌تر، هزینه تعمیرات کمتر دوام بالاتر، قدرت موتور بیشتر کاربری روزمره (آریسان)؛ کارهای سنگین و صنعتی (مزدا)
پادرا پلاس مصرف سوخت کمتر، قیمت ارزان‌تر قدرت و ظرفیت بار بیشتر استفاده شهری (آریسان)؛ باربری سنگین و طولانی‌مدت (پادرا پلاس)

دلیل شکستن شاسی آریسان

در سال‌های اول عرضه وانت آریسان به بازار شاهد برخی تصاویر عجیب از این خودرو بودیم که در آن شاسی یکپارچه با کابین از نقطه اتصال به کابین می‌شکست. دلیل شکستن شاسی آریسان وجود ایرادات طراحی و کیفی به علاوه مقاومت کم شاسی این خودرو بود که البته ایران‌خودرو بعدها با فراخوان و تقویت شاسی این مدل‌ها چنین مشکلی را رفع کرد. شایان ذکر است چنین مشکلی فعلاً در آریسان ۲ گزارش نشده است.

معایب آریسان ۲

از جمله معایب آریسان ۲ می‌توان به عدم تغییر بدنه و کابین، کیفیت ساخت نازل، انتقال قدرت به چرخ های جلو و ایمنی پایین اشاره داشت. اگرچه استفاده از پیشرانه جدیدتر XU7 پلاس نسبت به پیشرانه پیکان وانت بهبودهایی در زمینه قدرت و گشتاور داشته اما انتقال نیرو به چرخ های جلو در وانت‌های بارکش خیلی کاربردی نیست.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۱۶۰ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۲۰ دیدگاه‌ها

  1. mercedes

    ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
    سوابق: (425 ديدگاه)

    به درد تیونینگ میخوره.
    یه سبک سازی و موتور GTI6توربو حریف میطلبه😂😂😂

    موافقم 52
    مخالفم 20
    1. Python

      ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
      سوابق: (1113 ديدگاه)

      واقعا افتضاحه کیفیتش حتی از پژو پارسم کمتره
      رقیب آریسان وانت کاراس که اونم افتضاحه
      به نظر من ۴۰۰میلیونو به یه کاپرا کارکرده بدن خیلی بهتر از این وانتای لگنه

      موافقم 32
      مخالفم 27
      1. وحید موتوری

        ۲۳ تیر ۱۴۰۲
        سوابق: (2 ديدگاه)

        من کارا دارم 1700، 1،5 تن بار میزنم ببینم آریسان مرد بار تناژ هست یا نه ؟

        موافقم 37
        مخالفم 38
  2. datsun

    ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
    سوابق: (3953 ديدگاه)

    افتضاح

    موافقم 51
    مخالفم 29
  3. حسین

    ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
    سوابق: (3003 ديدگاه)

    بدی ۱۶ سوپاپش کنن و توربو ، کف خوابش کنی و همایش بری.

    موافقم 33
    مخالفم 24
  4. امیر _ اهوازی

    ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
    سوابق: (67 ديدگاه)

    هیچی وانت نیسان نمیشه واسه همه کارا
    فقط بدیش اینکه که صندلی هاش عقب نمیره و اذیت میکنه کمک فنر هاش

    پادرا حداقل یه کم بهتره کابینش

    موافقم 23
    مخالفم 35
  5. دکتر

    ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
    سوابق: (338 ديدگاه)

    من پشتش نشستم 😂 خیییلی خوب گاز میخوره و خوراک دستی کشیدن و شوتی بودن هست

    موافقم 26
    مخالفم 25
  6. هادی

    ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    سلام
    من یه آریسان قدیم مدل ۹۸ گرفتم با گاز خوبه ولی با بنزین بد کار میکنه، اصلا گاز نمی خوره مخصوصا دنده ۳ ، کسی می دونه عیبش چیه و چطور رفع میشه؟

    موافقم 12
    مخالفم 11
    1. امیر

      ۲۹ دی ۱۴۰۲
      سوابق: (1 ديدگاه)

      احتمالا کیلومترش خرابه و دور موتور 3 ریپ میزنه. با گاز خوبه. با بنزین ریپ داره

      موافقم 4
      مخالفم 2
    2. حبیب

      ۳۱ تیر ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      پمپ بنزین و فیلتر بنزین عوض بشه

    3. حسن نیستانی

      ۲ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      اکثر موتور پیکان ها ، این مشکلو دارن که تا موتور گرم نشه روی گاز نمیره ، و روی بنزین هم بد کار می‌کنه مشکلش هم از سوزن باک هستش که بنظرم اگر باز بشه و تمیز بشه ، مشکلش برطرف میشع

  7. محمد قمی

    ۱ خرداد ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    من قبلا خاور ومینی بوس داشتم هم مکانیک هم رانندم.اومدم روسبک مدلای اول آریسان داشتم 21تومن فروختمش بعد یسال.بار تا 1200کیلوگرم کاغذ آ4بهش میزدم غیر وزن 200کیلو باربند وکفی کلفت دو میل عملا 1400کیلو غیر مسافر میزدم بارهای سنگین کولر گازی وپکیج زمینی و موتورخونه زیاد باهاش بردم .البته بگما تغییراتی توچرخش دادم چون بارهام سنگین بود دیدم میخابه زمین لاستیکا عقب مناسب بار نیست لذا رینگ 15رو کردمش 14 جنس مشهد که بسیار قوی وضخیم و لاستیکشم گل درشت رینگ 14 برای خودرو ون 15نفره هست تولید داخل باید پیدا کنی ماشین میشه عین مزدا عقبش.تازه لافنر اضافه نکردم از گارانتی بیرون نیاد میتونی لافنرم اضافه کنی .این لاستیک دوبرابر قدرت بارداره عین مزدا ماشین عقبش میاد بالا پنچریم نمیزنه ازبس قویه زیر بارم نمیخابه بدنش محکم.فقط چون بزرگتر سرعت ماشین رو آریسان 1بالا میبرد من روی 120تا پلیس نگهم داشت جاده جریمه سرعت ولی رو آریسان 2جواب میده.حتما یک یادو لافنر اضافه کنید پیش فنی کار خوب تازه میشه ماشین باربری واقعی.

    موافقم 61
    مخالفم 9
    1. مجتبی

      ۲۲ آذر ۱۴۰۲
      سوابق: (1 ديدگاه)

      ایول به هرچی راننده فنی و درسته،کاش طراحان ایرانخودرو اول یه فراخوان بدن برا کسایی مثل شما و بعد تولید انبوه کنن

      موافقم 24
      مخالفم 2
  8. علی موسوی

    ۹ تیر ۱۴۰۲
    سوابق: (1 ديدگاه)

    سلام،من خریدم خوبه تبلیغات بد با ذهنیت قبل زیادمیشه ولی از مزدا بهتر هست باسواری آز لحاظ آرامش وسرعت تفاوتی ندارد ،بار هم تا ۱تن مشکلی ندارد کم سوخت هم هست ،راستش هنوز بار داخلش نریختن و بامدل قبلی قابل مقایسه نیست.برا شهر وکشاورزی وجادهای کویری عالیه.سوختشم صد8

    موافقم 45
    مخالفم 8
    1. محمد علیزاده

      ۷ بهمن ۱۴۰۲
      سوابق: (1 ديدگاه)

      من داداش واقعیت میخوام بخرم خودم هم کشاورزم ولی میگن از شاسی خیلی ضعیفه برا همین خودم موندم

      موافقم 8
      مخالفم 7
  9. محمد

    ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
    سوابق: (1237 ديدگاه)

    آقای اشتری یکی از اقوام ما که تو کار پخش کیسه فریزر هست یک آریسان داره که تو کابین هم مانیتور داره و تریم داخلی ماشین چرم مصنوعی قهوه ای است.
    و می گوید که همه ی این امکانات فابریک ماشین هست.

    موافقم 8
    مخالفم 24
  10. Ali

    ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    مدل جدید اریسان افتضاح دیفرانسیل جلو هست بار که میزنی عقب سنگین میشه و چرخهای جلو شروع به بکسوار تو سربالایی بخصوص خاکی میکنه..نخرید پشیمون میشید

    موافقم 7
    مخالفم 7
    1. سیدظفر

      ۳ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      آخه مگه چقد قراره بار بزنی توش؟؟

  11. بهزاد

    ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    سلام من دوسال پیش مدل ۹۵ داشتم
    دوتا مزایا داشت یکی جاداری اطاق بار و اطاق کابین همین
    واقعا وحشتناک هستش تمام قطعاتش میشکنه یا خیلی زود خراب میشه و قطعاتش هم به سختی گیر میاد فکر کنم هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۵ تا میسوزونه وحشتناکه همیشه تو پمپ گاز بودم اصلا نمی‌تونید بهش بنزین بزنید بفهمه که بنزین تو باک داری گاز رو نمسوزونه بنزین رو مصرف میکنه شما شاید باور نکنید
    تنها ماشینی بود که اشک منو درآورد دوست داشتم ببرمش ایران خودرو جلوی دربش آتیشش بزنم تا بقیه مردم کشورم بدبخت نشن
    دوسال فروختمش هنوز خواب اریسان رو میبینم
    فرقی هم نمیکنه ۱یا ۲

    موافقم 15
    مخالفم 6
    1. محمدرضا

      ۵ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      برای سیفونش قطع کن میذاشتی دیگه بنزینو میسوزونه، فقط از گاز استفاده میکنه

      موافقم 2
      مخالفم 3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا