ونوسیا D60 پلاس با موتور و گیربکس نیسان تولید میشود؛ اما شاین مکث قدرت و گشتاور بیشتری دارد. این خودروها با قیمت ۱/۵ تا ۱/۶ میلیارد تومانی پیشفروش میشوند.
با حضور کراساورها در بازار ایران، تقاضا برای سدانهای چینی کاهش یافته است. جک KMC X5 و چری تیگو ۷ و ایکس ۵۵ مدیران خودرو در بازه قیمت ۱/۵ تا ۲ میلیارد تومان پرفروش هستند؛ اما آریزو ۶ و KMC J7 متقاضی چندانی ندارند. حالا ایران خودرو و مکث موتور تلاش میکنند سدانهای چینی از برندهای ناشناخته را به لطف ابعاد بزرگ و قیمت رقابتی، وارد بازار کشورمان کنند. ماموریتی که احتمال شکست آن بیشتر از موفقیت به نظر میرسد.
بیشتر بخوانید:
ونوسیا D60 پلاس مکث موتور؛ مشخصات و قیمت
ایساکو کیش به عنوان زیرمجموعهی ایران خودرو، سدان شاین مکس را در کشورمان عرضه میکند. بسیاری از قطعات فنی این مدل، مشابه لاماری ایما است. ایران خودرو در پروژهی H30 کراس، همکاری با دانگ فنگ چین را آغاز کرد؛ اما فرایند مونتاژ با مدلهای متنوع را ادامه نداد. حالا دانگ فنگ با محصولات جدید، شامل لاماری ایما و دیگنیتی، شاسی بلندهای فردا موتور و MPV سوبا حضور پررنگتر از گذشته در ایران دارد. ایران خودرو نیز به زودی، پیشفروش سدان ساخت دانگ فنگ به نام شاین مکس را آغاز خواهد کرد.
شرکت ونوسیا (ونوچیا: Venucia) سال ۲۰۱۰ تاسیس شد و تا امروز، زیرمجموعه دانگ فنگ باقی مانده است. بعضی افراد به اشتباه تصور میکنند خودروهای ونوسیا، محصول مشترک دانگ فنگ چین و نیسان ژاپن هستند؛ اما هرچندکه شرکت دیگری به نام دانگ فنگ –نیسان، با سرمایهگذاری مشترک دانگ فنگ و نیسان، ونوسیا را بنیان نهاده است؛ تمام فرایند طراحی و تولید خودروهای ونوسیا، در چین انجام میشود. طبیعتا موتور و گیربکس بعضی مدلهای ساخت نیسان در چین با تولیدات ونوسیا مشابه هستند؛ اما هیچکدام ژاپنی نیستند. ونوسیا D60 نیز روی پلتفرم نیسان سیلفی تولید میشود.
مقایسه طراحی بدنه شاین مکس و ونوسیا D60 پلاس
باوجود اینکه هردو خودرو توسط زیرمجموعههای دانگ فنگ عرضه میشوند؛ اما تفاوت ظاهری و فنی دارند. شاین مکس کمی بزرگتر است و حس اسپرت بیشتری فراهم میکند؛ اما ونوسیا لوکستر به نظر میرسد.
هر دو خودرو از سبک طراحی مرسوم در سدانهای چینی استفاده میکنند. با این شرایط، چراغهای اصلی ظاهرا جدا از بدنهی فلزی هستند و بخشی از جلوپنجرهی بزرگ را تشکیل میدهند. شاین مکس و D60 پلاس، چندان وابسته به سپرهای پلاستیکی نیستند؛ ضمن اینکه لبهی درپوش موتور را تا نزدیکی چراغها ادامه دادهاند. هر دو سدان چینی، از جلوپنجره پلاستیکی استفاده میکنند و طراحی سطح بالا هماهنگ با استاندارد جهانی ندارند؛ اما میتوان ظرافت در جزیئات بدنه و برشهای شاین مکس را بهتر از ونوسیا D60 پلاس توصیف کرد.
مطابق انتظار، نمای جانبی و پشت برای سدانهای چینی، چندان متفاوت نیست. ساختار پیوسته برای چراغهای عقب، مشابه به نظر میرسد؛ اما شاین مکس همراه خطوط شکست و برجستگیهای اضافی، جوانپسندتر است. از دید عقب، ونوسیا D60 پلاس، بسیار کمهیجان و قدیمی دیده میشود.
در مجموع، میتوان سدان وارداتی ایران خودرو را کمی جذابتر از رقیب چینی مونتاژ مکث موتور دانست. کاتالوگ ارایه شده برای این خودروها، رینگ اسپرت ۱۷ اینچ برای شاین مکس را نشان میدهد؛ اما ونوسیا D60 پلاس از نمونهی ۱۶ اینچ استفاده میکند.
مقایسه طراحی داخلی شاین مکس و ونوسیا D60 پلاس
در کابین میتوان هر دو خودرو را نسبت به سدانهای مدرن چینی، عقبمانده و قدیمی توصیف کرد. شاین مکس برخلاف ونوسیا D60 پلاس، پنل پشت فرمان دیجیتال دارد؛ ضمن اینکه مانیتور لمسی بزرگتر هم ارایه میکند.
هر دو سدان چینی، پلاستیک سخت در بخش بالایی داشبورد دارند و در قسمت میانی، از مواد نرم با پوشش چرم مصنوعی استفاده میکنند. در مجموع، میتوان کیفیت متریال شاین مکس را کمی بهتر از ونوسیا D60 دانست؛ ضمن اینکه دستهی دندهی اهرمی، نکتهی منفی برای سدان وارداتی مکث موتور محسوب میشود. نمایشگر لمسی ۱۲/۲۵ اینچ و پنل پشت فرمان ۱۲/۳ اینچ برای شاین مکس استفاده شده است؛ اما D60 پلاس، مانیتور ۱۰ اینچ بدون پنل دیجیتال دارد.
نمونههای ارایه شده از خودروهای فوق در نمایشگاههای ایران، برتری شاین مکس را از نظر طراحی صندلی و فرمان نشان میدهند. کمی فاصله محوری بیشتر برای سدان وارداتی ایران خودرو، احتمالا باعث افزایش راحتی سرنشینان نسبت به ونوسیا D60 پلاس میشود؛ اما در مجموع هر دو مدل مناسب سفر با ۴ فرد بلند قد هستند.
مقایسه پیشرانه و تجهیزات شاین مکس و ونوسیا D60 پلاس
مکث موتور برای ونوسیا پیشرانه ۱/۶ لیتر تنفس طبیعی با گیربکس CVT ارایه کرده که تنها افتخار آن، اشتراک نصب روی خودروهای نیسان مونتاژ چین است. این مجموعه، ۱۲۰ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. میانگین مصرف سوخت ۶ لیتر در صد کیلومتر و سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر برساعت ۱۲ ثانیه، دیگر اطلاعات فنی منتشر شده برای ونوسیا D60 پلاس هستند. وزن خالص این خودرو ۱۲۳۰ کیلوگرم است.
در نسخهی اصلی شاین مکس، موتور ۱/۵ لیتر توربوشارژ با قدرت ۱۹۰ اسب بخار و گشتاور ۳۰۰ نیوتنمتر وجود دارد. این مدل با گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک دبل کلاچ، میانگین مصرف سوخت ۷ لیتر در صد کیلومتر ارائه میکند و در زمان ۷ تا ۸ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرسد. نهایت سرعت شاین مکس تمام بنزینی، ۲۱۰ کیلومتر برساعت عنوان شده است.
احتمال واردات شاین مکس هیبرید وجود دارد اما ونوسیا D60 با فناوری هیبرید ساخته نشده و نسخه تمام برقی نیز، فعلا در برنامهی واردات مکث موتور دیده نمیشود. شاین مکس هیبریدی از یک موتور برقی در کنار پیشرانه بنزینی استفاده میکند. این سیستم، بیشتر به عنوان ژنراتور کاربرد دارد و باعث میشود مجموع قدرت شاین مکس هیبریدی به ۱۷۴ اسب بخار محدود شود. این خودرو نسبت به مدل بنزینی، ۷۴ کیلوگرم سنگینتر است اما میانگین مصرف سوخت ۴/۵ لیتر بنزین در صد کیلومتر را فراهم میکند. شرکت سازنده ادعا میکند، زمان لازم برای سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر برساعت شاین مکس هیبریدی و بنزینی، تفاوتی ندارد. در تست رانندگی توسط پدال هم شتاب نسخه هیبریدی با اعداد اعلامی مطابقت داشت.
مقایسه پیشرانه و تجهیزات فنی شاین مکس و ونوسیا D60 پلاس
پیشتر گفته شد که هر دو خودرو با قیمت ۱/۶ میلیارد تومان پیشفروش میشوند. نگاهی به تجهیزات فنی، امکانات و قدرت پیشرانه، برتری واضح شاین مکس را ثابت میکند. سدان وارداتی مکث موتور، شاید بتواند با تبلیغات وسیع، موتور و گیربکس CVT نیسان را برای ونوسیا D60 به عنوان نکات مثبت جلوه دهد؛ اما شبکهی خدمات پس از فروش ایران خودرو، برای مشتری ایرانی مهمتر است.
تماشای معرفی شاین مکس هیبریدی در یوتیوب پدال:
علی جردن
۱۴ مهر ۱۴۰۳گیربکس CVT واقعا بدن
سام
۱۴ مهر ۱۴۰۳به کدوم علت منطقی؟
Galant.VR4(JDM)
۱۵ مهر ۱۴۰۳خیلی داغ میکنه و با موتور مچ نیست زود تو خرج میوفته و با دستکاری ایسیو ممکنه به خرج های میلیونی بیوفته
اینم علتش
امین
۱۵ مهر ۱۴۰۳به این علت که آشغاله
amirkhanzadeh
۱۵ مهر ۱۴۰۳دقیقا
𝐀𝐥𝐢
۱۴ مهر ۱۴۰۳اسمارو تو روخدا
dna
۱۴ مهر ۱۴۰۳کلا نخوندم اومده بودم همین جمله ای که نوشتی رو بنویسم
JoJo
۱۴ مهر ۱۴۰۳کاش یه خودرو ساز ناشناخته چینی بودم
شروع میکردم به تولید زباله
اصلا ترسی هم نداشتم
چون میدونستم یه عده تو این کره خاکی میخوان سر و دست بشکونن برای زباله هام
درحال حاظر تو دنیایی زندگی میکنیم که بازارمون انحصاری شده
اما سال ۹۴ کی باورش میشد به چنین روزی بیوفتیم!
خودم به شخصه آخرین نمایشگاه خودرو رو همون سالا رفتم
بی ام و i8 ، سری ۵ و ۷ و خیلی خودرو های جذاب دیگه
به امید روزی که همه مون بهترین هارو تجربه کنیم
در این عمر محدود …
mickeyy
۱۴ مهر ۱۴۰۳بی هویتی از ماشینها میباره شرکت مکس موتور دیگه چیه بار اوله که اسمش رو میشنوم 😂
خیلی دوست دارم بدونم کسی که اینا رو میخره واقعا چی توی سرش میگذره
Mhosein
۱۵ مهر ۱۴۰۳تو این شرایط بازار اینام خریدار دارن اگه نداشتن تولید نمیشدن
آرزو
۱۴ مهر ۱۴۰۳از مسئولین ایران خودرو خواهش میکنم درگاه پرداخت پارس با اولویت تابستان را با تبدیل فعال کند ما تازه پولمون جور شد تشکر خداکمکتان کن
فرشاد
۱۴ مهر ۱۴۰۳همین شماها میرید تو صف برای پارس حلبی دست و پا میشکونید
M power
۱۵ مهر ۱۴۰۳کاشکی دست و پا میشکوندند ….بیخی
ما ک گذشتیم حاج عااااقا