آموزشهفته نامه

چگونه پشت فرمان خشمگین نشویم؟!

تا زمانی که پشت فرمان خودرو ننشسته باشید شاید چیز زیادی درباره خشونت جاده‌ای ندانید.


به‌صورت رسمی، خشونت پشت فرمان و جاده‌ای به عنوان عصبانیت غیرقابل‌کنترل رانندگانی توصیف می‌شود که توسط اعمال دیگر رانندگان ایجاد شده و باعث بروز رفتاری خشونت‌آمیز و پرخاشگرانه می‌شود. نشانه‌های این خشونت غیرقابل‌کنترل می‌تواند به صورت حرکات بی‌ادبانه، توهین‌های کلامی، خطرات فیزیکی و یا رانندگی خطرناک بروز یابد.


بنا به گفته ریچارد گلدمن که مدیر بخش استانداردهای رانندگی در شرکت رود اسمارت IAM است، به منظور پیشگیری از خشونت جاده‌ای روش‌های زیادی وجود دارد. شما به سادگی می‌توانید با استفاده از برخی روش‌ها از بروز چنین رفتارهایی اجتناب کنید.

  1. اگر بین دو نفر یک درگیری به وجود آید احتمال دخیل شدن شما در آن وجود دارد. این به معنی لزوم واکنش شما نیست. تلاش کنید به مشکل نزدیک نشوید و اجازه دهید راننده دیگر پیش برود. حتی اگر احساس بدی به شما دست داده اجازه دهید راننده دیگر راه خود را جدا کرده و برود و روز شما خراب نشود.
  2. آیا فردی مخالف شما بوده و خشن است؟ اگر این‌گونه است با او تماس چشمی برقرار نکرده و واکنش مشهودی نشان ندهید. تلاش کنید به او فکر نکرده و به این ترتیب از رفتارهای راننده دیگر تأثیر نگیرید.
  3. اگر راننده دیگر هنوز هم خشونت‌آمیز رفتار کرده و شما احساس خطر می‌کنید با پلیس تماس بگیرید.
  4. اگر راننده درگیر با شما اقدام به حمله‌ور شدن با خودرو و تصادف با شما کرد سعی کنید به‌صورت امن به سمت دیگر رانده و از تصادف با او پیشگیری کنید؛ اما رانندگی شما نباید همانند فیلم‌ها باشد.
  5. آیا در خودرو افراد دیگری هم حضور دارند؟ اگر این‌گونه باشد از آن‌ها بخواهید تا از راننده درگیر فیلم‌برداری کنند و به این ترتیب مدرکی در دستتان خواهد بود. یادتان باشد که از شماره پلاک خودروی درگیر با شما نیز تصویر تهیه کنید.
  6. درب خودرو و همچنین شیشه‌ها را به‌صورت کامل باز نکنید و هرگز درگیر جروبحث بی‌پایان و پرخاشگرانه نشوید.
  7. اگر خطایی از شما سر زد به آن اذعان کرده و عذرخواهی کنید. شاید این امر باعث حل شدن سریع موضوع شود؛ و همچنین هیچ کاری که باعث عکس‌العمل طرف مقابل شود را انجام ندهید. حتی اگر مقصر هم نیستید بهتر از بدون توجه به آن عبور کرده و به راه خود ادامه دهید.

گلدمن توصیه می‌کند زمانی که اتفاق رخ داده به پایان رسید بهتر است خودرو را متوقف کرده و کمی هوای تازه استنشاق کنید. همچنین گوش دادن به موزیک یا رادیو که حواس شما را پرت می‌کند نیز مفید خواهد بود.


خب وقتی در ترافیک سنگینی که باعث کم‌حوصلگی افراد و خشمگین شدن آن‌ها می‌شود قرار دارید باید چگونه رفتار کنید؟


گلدمن دراین‌باره می‌گوید:

برخلاف عابران پیاده که به هر طرفی می‌روند و احساس آزادانه‌ای دارند، شما چنین فرصتی را در داخل خودرو نداشته و بهتر است خونسردی خود را حفظ کنید.


روانشناسی این موضوع بسیار جالب است. اگرچه دو عابر پیاده می‌توانند در صورت برخورد با یکدیگر لبخند زده و عذرخواهی کنند اما همین دو فرد اگر پشت فرمان باشند رفتار کاملاً متفاوت و متضادی خواهند داشت! تجربه شما در این‌باره چیست؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۸ دیدگاه‌ها

  1. ح

    ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷
    سوابق: (1724 ديدگاه)

    پشت دویست و شش پراید آدم داغون میشه عصبانیت که جای خود داره

  2. امیر رضا

    ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷
    سوابق: (92 ديدگاه)

    مشکل رانندگی و رعایت قوانینش تو ایران از حاد ترین مسائل مربوط به خودروست…متاسفانه یکی از بدی های اکثر ما ایرانی ها اینه که فکر میکنیم همیشه حق با ماست…
    و حتی اگه اشتباه از طرف ما باشه اصلا زیر بار پذیرفتن مسئولیتش نخواهیم رفت و به بهانه های مختلف از زیر بارش شونه خالی میکنیم و این کارو از زرنگی میدونیم و نه بی شعوری…
    تصادف اتفاقه و پیش میاد…
    بهترین کار اینه که همیشه جوری رفتار بکنیم که دوست داریم با خودمون رفتار بشه و برای چند لحظه خودمونو بزاریم جای طرف مقابل…
    شاید برای ما هم اتفاق بیفته و دفعه ی بعدی مقصر تصادف ما باشیم…

  3. NAVID۰۰۹۸

    ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷
    سوابق: (10479 ديدگاه)

    مردم میرن شمال برای ترافیکشو قِلیون کشیدناش.
    حال میکنن به جا عصبانیت?
    ولی دور از شوخی خیلی سخته تحمل رانندگی در ایران ، کلاً هرکی هرکیه برای خودش چه تو سرعت ، چه تو سِبقت و ….

  4. شاهین

    ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷
    سوابق: (4696 ديدگاه)

    پشت فرمون نشسته باشی امکان نداره عصبانی نشی! واقعا میگم اینو. رانندگی کردن اعصاب میخواد که من یکی ندارمش.
    واسه همونم الان خیلی کم رانندگی میکنم.

  5. بهراد

    ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷
    سوابق: (537 ديدگاه)

    یه تیتر زدن که تو هر جایی حتی جیبوتی و هندوستان هم ممکنه ولی تو کشور ما غیر ممکن!!!
    وطنم پاره ی تنم .

    تو اصلی باشی بعد یکی با 80 تا از فرعی بزنه بیرون، به هیچ وجه نمیشه هضمش کرد مگر ماشین زرهیه نقی رو داشته باشی و سه چهار پنج بار از روش رد شی.
    بعضیا بجای اتومبیلشون ، ماشین لباسشوییی میرونن. دیدم که میگمممممم.

    1. بهراد

      ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷
      سوابق: (537 ديدگاه)

      یبارم یکی تو خیابون باریک یک طرفه خلاف اومد جلوم ، دستوری هم گفت که برو از بغل ماشینم رد میشی، در حالی که رنو اون وسط گیر میکرد چه برسه به ماشین من.

      دو بار گفتم رد نمیشه .چن نفر هم بهش گفتن رد نمیشه باید برگرده عقب،
      منم راحت سوئیچ رو چرخوندم کمربندو باز کردم گوشیمو درآوردم دو تا وار رفتم تو کِلَش .اون اونجا داشت پشت فرمون جون میداد در حالی که من همه چی به شخمم بود.
      اونقدر با بی اهمیتی بهش حرص دادم که آخرش عقب نشینی کرد گورشو گم کرد رفت.

      روش خوبیه شما هم امتحانش کنید جواب میده

  6. سهرابی

    ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷
    سوابق: (1 ديدگاه)

    وای چقدر کمک کرد این مطلب خیلی خیلی ممنون از این همه راهکارهای عالی

  7. حسام الدين موسوي

    ۳ خرداد ۱۳۹۷
    سوابق: (1 ديدگاه)

    سلام با تجربه62 ساله دریافتم راننده همانطور که دارد اتوموبیل را مدیریت میکند ابتدا خود را مدیریت کندبا مدیریت انسان از پرخاشگری .شنیدن حرفهای نا متعارف بوق شنیدن های نا متعارف ککش نمی گزه چه برسه که از کوره در بره پشت فرمان قیاس بنفس ممنوع است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا