معمولاً زمانی که در خیابانهای داخل شهر برف انباشته میشود، مشکل، با عبور چند خودرو و اتوبوس حل شده و روند عبور و مرور به حالت عادی بازمیگردد؛ اما بعضاً زمانی که برف جادهها و گردنههای کوهستانی انباشته شود هیچ خودرویی بهجز تجهیزات برفروبی پیشرفته امکان عبور از آن را پیدا نمیکنند.
در دو دهه اخیر به دلیل سبک بودن بارش برف،کمتر پیش آمده که جادههای کشورمان برای مدت طولانی براثر بارش برف مسدود شوند. به بهانه بارشهای اخیر که تقریباً همه مناطق کشورمان را فراگرفته تصمیم گرفتیم در این مقاله ۱۰ تا از بهترین تجهیزاتی که برای برفروبی در کشورهای برف خیزی همچون روسیه و کانادا به کار میرود را به شما مخاطبان عزیز پدال معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
برفروب ریل قطار
پاک کردن برف از روی ریلهای قطار شاید آخرین چیزی باشد که بعد از شنیدن واژه برفروبی به ذهنتان برسد؛ اما جالب است بدانید تقریباً در همه کشورهای جهان چند ماشین برای برفروبی از روی ریلهای قطار تدارک دیده شده؛ زیرا اگر خودروی سواری در یک جاده دچار لغزش شود، چند متر آنطرفتر از حرکت میایستد یا نهایتاً به چیزی برخورد میکند اما اگر حتی یکی از واگنهای قطار از روی ریل بلغزد تمام قطار را با خود به پایین میکشد و تبعات جبرانناپذیری به همراه میآورد.
بی ان اس اف (BNSF)
این دستگاه معمولاً جلوی لوکوموتیو قرار میگیرد و معمولاً برفهایی که بیش از ۱۰ سانتیمتر ارتفاع دارند را از سر راه قطار پاک میکند.
سیان جت (CN JET)
نحوه کار این برفروب با سایر برفروبها کمی تفاوت دارد. این برفروب با استفاده از هوای بسیار پرفشار و گرم که از کار کردن یک موتور جت به دست میآید، برفهای روی ریل را پاک میکند. البته این سیستم بر روی برخی از کامیونها نیز برای برفروبی جادهها استفاده میشود اما کاربری اصلیاش برای برفروبی ریل قطار است.
برفروب باند فرودگاه
پاک کردن برف از روی باند فرودگاه عملیاتی بسیار مهم و حیاتی است زیرا اگر برفها و یخها بهطور کامل از باند فرود نشوند هواپیماها در هنگام فرود یا حتی صعود دچار مشکلاتی حیاتی میشوند. به همین دلیل است که اکثراً در هنگام بارش سنگین برف فرودگاه به مدت چند ساعت تعطیل و پروازها به حالت تعلیق درمیآیند.
ماشینهای برفروبی فرودگاهها در ظاهر تفاوتی با نسخههای معمولی ندارند اما در باطن بسیار متفاوتاند؛ زیرا این نوع برفروبها معمولاً از نوع خودروان هستند و در عملیات برفروبیشان را بدون دخالت انسان انجام میدهند.
مرسدس بنز آروکس (Mercedes Benz Arocs)
جلوی این کامیون یک برفروب ۸ متری وجود دارد. در پشت کامیون نیز یک جاروی غولپیکر قرار دارد که با حرکت خودرو، سطح جاده را از برف باقیمانده پاک میکند. این برفروب ۲۳ متر طول دارد. وزن هر یک از این برفها نیز به ۲۷ تن میرسد. در هر فرودگاه بسته به پهنای باند از ۳ یا ۴ دستگاه از این برفروبها استفاده میشود؛ جالب است بدانید این برفروبها در حین کار میتوانند از وضعیت یکدیگر مطلع شوند و خود را با همدیگر هماهنگ کنند.
برفروب معابر شهری
همانطور که پیشتر گفته شد، سبک بودن بارش برف در مناطق شهری باعث میشود از تجهیزات سبک و کوچک برای پاک کردن برف از روی خیابانها استفاده شود.
پرینوث (PRINOTH SW4S)
این برفروب مانند یک لودر مینیاتوری میماند. پرینوث با همین ابعاد کوچکش قادر است بهراحتی برفهای انباشته شده در معابر شهری را کنار بزند. در این برفروب برای اطمینان کامل از پاک شدن برف، مقداری نمک از پشت دستگاه بر روی زمین ریخته میشود.
ای تی آر اوربیتر (ATR Orbiter)
این برفروب ایتالیایی بهترین برفروب خودران شهری است و تقریباً رقیبی ندارد. این ربات امکان کنترل از راه دور را نیز دارد. اوربیتر از دو باتری ۱۲ ولی و چرخهای زنجیری استفاده میکند تا بتواند در تمام شرایط جوی کار کند. در جدیدترین نسخههای این ربات از دوربین و اینترنت برای کنترل از راه دور آن استفاده میشود.
ایتی ۲۰۰ توربین استایل (ET200 TURBINE STYLE BLOWER)
این دستگاه مانند یک سشوار قدرتمند کار میکند. لوله خروجی این ایتی ۲۰۰ توربین استایل قادر به پخش کردن برگها و برفهای سبک است. این لوله قادر به چرخش ۳۶۰ درجهای است. البته نسخه برگروب این دستگاه با نسخه برفروب آن کمی متفاوت است. در نسخه برفروب از لاستیکهای زمستانی استفاده شده. همچنین موتور این نسخه برای کار در مناطق سرد بهینهسازی شده.
برفروب معابر کوهستانی و جادهها
بیشترین برفروبها برای جادههای بیرون از شهر طراحی و ساخته میشوند زیرا بارش برف در آن مناطق بسیار بیشتر است و اگر جاده برای مدت زیادی بسته باشد ضربه بزرگی به حمل و نقل میخورد. به همین دلیل معمولاً بیشترین نوآوری و تکنولوژی در برفروبهای جاده استفاده میشود.
امدوتو پلاز (MDOTTOW PLOWS)
شاید ظاهرش چندان بهروز به نظر نرسد اما جالب است بدانید یکی از جدیدترین و مجهزترین برفروبهای جاده محسوب میشود. قسمت پشتی این برفروب میتواند در هر زاویهای قرار بگیرد و قابلیت تشخیص خودروهای کنار جاده را دارد. امدوتو پلاز در صورت تشخیص خودروهای کنار جاده زاویه خود را تغییر میدهد که مانع برخورد با آنها شود. البته این برفروب بیشتر برای بارشهای سبک (تا ۶۰ -۵۰ سانتیمتر) استفاده میشود زیرا طراحی آن به صورتی بود که بتواند با سرعت در جاده حرکت کند نه با قدرت.
اورآسن آر اس ۲۰۰ (OVERAASEN RS 200)
اورآسن آر اس ۲۰۰ یکی از پرکاربردترین خودروهای برفروب است. قطعات تاشوی زیاد در این برفروب باعث شده تا حمل و نقل آن بسیار ساده باشد. این برفروب قادر است نهایتاً با سرعت ۵۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. البته نسخههای قدرتمندتر از این برفروب ساخته شده. برس غولپیکر این برفروب یکی از نقاط قوت آن محبوب میشود. اورآسن آر اس ۴۰۰ یکی دیگر از نسخههای این برفروب است که بیشتر در فرودگاهها از آن استفاده میشود.
اشمیت سوپرا (SCHMIDT SUPRA)
از دور شبیه یک لیفتراک غولپیکر به نظر میرسد. کمتر مسیری وجود دارد تا این برفروب غولپیکر قادر به برف زدایی از آن نباشد. این برفروب بهواسطه مهندسی کمنظیر، موتور قدرتمند، برفشکن عظیم و مجرای خروجی برف قادر است ۸ ساعت با سرعت در جادهها حرکت کند و برفها را به چند ده متر آنطرفتر بپاشد.
بت ۲ (bat-2)
حتی از یک تانک واقعی هم ترسناکتر است. جثه این برفروب حدوداً ۳ برابر یک تانک معمولی است. این تانک برفروب از سال ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۱ تولید شد و در ارتش روسیه به کار گرفته شد. این برفروب کوهپیکر هنوز اوراق نشده اما در ناوگان برفروبی ارتش روسیه وجود ندارد و هیچ عکس و فیلم جدیدی از آن در دسترس نیست.
RENAULT5
۳۰ دی ۱۴۰۱اینجا هم یک سیستم پیشرفته یه نام نمکوبف داریم
این سیستم نمکوبف نحوه کارش اینگونه است که
دو نفر میروند پشت یک خاور وبا استفاده از بیل هایشان نمک ها را در خیابان پخش میکنند تا خودرو ها راحت تردد کنند
محسن
۳۰ دی ۱۴۰۱عجب سیستم برف پاشی
SS
۱ بهمن ۱۴۰۱دوستان تعجب میکنن چرا اینجا از نیسان و کارگر استفاده میشه
مطمئن باشین اگر حقوق کارگر (و دیگر اقشار) در آمریکا هم انقدر پایین بود و بهشون اجحاف میشد، به جای چنین تجهیزاتی از نیسان و کارگر استفاده میکردن
همون راننده برف روبی که پشت رول میبینید (که تو جای گرم و نرم نشسته) جزو مشاغل سخت محسوب میشه و حدود 5 هزار دلار حقوقش هست.
پس همه ی تلاش رو میکنن تا با کمترین تعداد نفرات و زحمت و با بهترین تجهیزات معابر پاک بشه.
یاسین
۲ بهمن ۱۴۰۱🤣🤣
Bmwgg6
۳۰ دی ۱۴۰۱فکر کنم نیسان ابی تا بت دو رو دید باکشو خیس کرد 🥺🥺😂
mahdi-es17
۳۰ دی ۱۴۰۱https://images.app.goo.gl/1rvqwdqyuBBP3yKX8
برف روب ایران
https://www.pedal.ir/wp-content/uploads/2023/01/%D8%A8%D8%B1%D9%81%E2%80%8C%D8%B1%D9%88%D8%A8-%D8%AC%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D9%85-%D8%AF%D9%88-%D8%AA%D9%88-%D9%BE%D9%84%D9%88%D8%B2.jpg
برف روب کشور دشمن🗿
911
۳۰ دی ۱۴۰۱اکتروس رو با خاور ما مقایسه کنید.
نحوه کارشون رو هم مقایسه کنید. خاور نمکدون در برابر اکتروس.
AMANTE
۳۰ دی ۱۴۰۱یکبار یک نیسان آبی با تیغه ی برف روب در جلو و دو نفر در عقب که داشتن شن میریختن رو دیدم و فکر کردم از طرف دولت باشه ولی بعد مشخص شد که کاملا شخصی هستن و چون دولت برف روبی رو به یک ور اش گرفته بود خود مردم داشتن اینکار رو میکردن.
در کل ایران کشور سورپرایز برای دولت هست که هر اتفاقی بیفته نمیتونن مدیریت اش کنن.
یانکی.من هم فرزند کسی هستم.آبان سرخ.
۳۰ دی ۱۴۰۱آخری برف روب نیست مین روبه.شیشهاش رو ببینید ضد انفجار و ضد گلولس
phonix
۳۰ دی ۱۴۰۱ماشینی که توی میدون جنگ سرویس میده باید توان حفاظت از سرنشین هاشو داشته باشه بر پایه شاسی یه تانک هم احتمالا ساخته شده
Souls_Master
۳۰ دی ۱۴۰۱مین روب در جلوی خودش غلطک داره و این هم برف روب هست و شیشه هاش صرفا شکل تجهیزات نطامی داره و ضد گلوله نیستن.
یانکی.من هم فرزند کسی هستم.آبان سرخ.
۱ بهمن ۱۴۰۱چندین مدل مین روب داریم یکیش غلطکیه.یه مدل هست زنجیرهای بلندیه سرش وزنه داره و با سرعت میچرخن و زمین رو زیر رو میکنه یه مدل مثل شیار کن کشاورزیه این هم شاید کار برف روبی کنه ولی از جایی که در عکس قرار داره مشخصه برا برف روبی نرفته.جلوش رو ببین یه قطعه دیگه هم هست که ربطی به برف روب نداره.
SS
۱ بهمن ۱۴۰۱فکر کنم تو سرمایی که این تانک! کار میکنه اگه شیشه هاش این ضخامت رو نداشته باشن سرنشین ها بعد نیم ساعت یخ بزنن
reza-a
۳۰ دی ۱۴۰۱در مورد قطار تا حالا نمیدونستم ولی طرح های خوبی دارن اون ام دو تو پلاز هم که پشتش تنظیم میشه خیلی خوبه میتونه کار چندتا برف روب رو انجام بده اشمیت سوپرا هم کارایی زیادی میتونه داشته باشه اما یکم خطرناکه جلوش
ولی داشتم فکر میکردم که مثلا برف اگر یخ زده باشه یا سربالایی باشه شاید زورشون نرسه که بت 2 رو دیدم بزرگوار چه هیبتی داره!
Mohsen
۳۰ دی ۱۴۰۱برف روباشونم مثل ماشیناشون لوکس و درجه یک هستن.دمشون گرم که برای آسایش و زندگیه خودشون انقدر ارزش قائلن.
911
۳۰ دی ۱۴۰۱بله ما هم هنوز با خاور های دهه ی ۶۰ میتوانیم با استفاده از فقط کمی نمک یا نمکدون برف ها را از سر راه برداریم. همهی این تجهیزات سو سو ل بازی هست.
هو…..
برو خاور و نمکدون و بیل رو بیار بریم راه بندون کل کشور رو باز کنیم فلش یادت نره…..
حسین
۱ بهمن ۱۴۰۱دو تا نمونه از برف روبی های پیشرفته ما :
https://www.irna.ir/amp/84151622/
و
https://www.ilna.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C-5/1012353-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D8%A2%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D8%B4-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DB%8C-%D9%BE%D8%B4%D8%AA%DB%8C%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D9%81-%D8%B1%D9%88%D8%A8%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D9%82%D8%A7%D8%B7-%D9%85%D8%AE%D8%AA%D9%84%D9%81-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86
ظاهرشون که جدید هست .
Hassan
۱ بهمن ۱۴۰۱دوستان به نمکدون تو شهری گیر میدن! به نظرم ایده ی خوبیه چون داخل شهر با تجهیزات یکمی تیز و تیغه دار اگر خیلی کار بشه آسفالت و علایم جاده رو نابود میکنه و میتونه آسیب بزنه به خودرو ها ، بعدشم اشتغال زایی میشه !
ناشناس
۱ بهمن ۱۴۰۱برای همینه که آسفالت جاده هاشون با وجود 100 برابر برف بیشتر و سرمای شدید همیشه سالمه و درجه یکه. نمک باعث تخریب بسیار شدید و سریع زیر ساختهای راه ها مثل فونداسون پل ها و بتن ریزی ها و همچنین سطح آسفالت میشه.ولی متاسفانه تو یکی از عاجزترین کشورهای دنیا چاره دیگه ای جز نمک پاشی باقی نگذاشتن