هفته نامه

مقایسه گوگل مپس با ویز؛ کدام‌یک بهتر است؟

در مقاله پیش رو مقایسه دو برنامه کاربردی برای رانندگان یعنی گوگل مپس با ویز را خواهیم داشت.


گوگل مپس و ویز جزو محبوب‌ترین برنامه‌های ناوبری دنیا هستند و معمولاً به عنوان جایگزین یکدیگر در نظر گرفته می‌شوند. کاربرانی که خواهان کنار گذاشتن گوگل مپس هستند در نهایت ویز را نصب می‌کنند و برعکس، افراد فراری از ویز به دنبال گوگل مپس می‌روند. انتخاب بین این دو برنامه شاید کار سختی باشد اما ویژگی‌های متمایزی وجود دارد که قضاوت را راحت‌تر می‌سازد.

همچنین بخوانید: مقایسه نقشه‌های ناوبری اپل و گوگل؛ کدام‌یک برای رانندگان بهتر است؟

گوگل مپس به یک پلتفرم ناوبری جامع تبدیل شده و چیزی بیشتر از ناوبری ساده را ارائه می‌کند. اگر خواهان نقشه‌های آفلاین و ماهواره‌ای و رابط کاربری ساده‌تر هستید گوگل مپس انتخاب درست خواهد بود. ویز همچنان روی ناوبری ترافیکی تمرکز دارد و به کاربران اجازه می‌دهد گزارش ترافیک را ارسال کرده و به دیگران هشدار دهند. ویز نیازمند ارتباط اینترنت بوده و فاقد نقشه‌های آفلاین است و رابط کاربری کارتونی و رنگی را به نمایش می‌گذارد که حس به‌هم‌ریخته‌ای دارد.

مردم همواره در حال مقایسه گوگل مپس با ویز هستند و با اینکه هر دو برنامه ویژگی‌های متفاوتی دارند اما هدف مشابهی را دنبال می‌کنند و انتخاب برنامه مناسب همیشه به لیست ویژگی‌ها محدود نمی‌شود. اگر فقط می‌خواهید از جایی که هستید به مقصد برسید و اهمیتی به گزارش ترافیک، حالت‌های آفلاین و دیگر ویژگی‌های اضافی نمی‌دهید اساساً جذب برنامه‌ای می‌شوید که فقط به همین منظور کاربرد دارد. همین موضوع هدف مقاله ماست. ما گوگل مپس و ویز را از نظر ویژگی‌های موجود در آن‌ها مقایسه نمی‌کنیم. همه ما توانایی‌های هر دو برنامه آشنا هستند و به همین خاطر ما تجربه کاربری آن‌ها را پس از سال‌ها استفاده به اشتراک می‌گذاریم و از شما دعوت می‌کنیم که نظرات خود درباره گوگل مپس و ویز را با ما در میان بگذارید. با توجه به اینکه مقاله موردبحث بر پایه تجربیات شخصی به نگارش درآمده بنابراین شاید برخی موارد آن امری سلیقه‌ای باشند و بنابراین دریافت بازخورد شما عزیزان مهم خواهد بود. به منظور ارائه جزئیات بهتر از تجربه کاربری هر دو برنامه ما ۵ بخش را در نظر گرفته‌ایم.

مقایسه گوگل مپس با ویز

بخش اول: اینترفیس کاربری

یکی از مهم‌ترین بخش‌های یک برنامه نرم‌افزاری ظاهر آن است. همه برنامه‌ها باید رابط کاربری سرراست و یک دستی داشته باشند تا استفاده از آن‌ها راحت‌تر شود. هیچ‌کسی رابط‌های به‌هم‌ریخته و شلوغ را دوست ندارد. همه این موارد درباره برنامه‌های ناوبری اهمیت دوچندان پیدا می‌کنند. اینترفیس این برنامه‌ها باید یک دست و خوانا باشد زیرا راننده‌ها فقط در کسری از ثانیه به آن‌ها نگاه می‌کنند. اینجا گوگل مپس برنده است. در جدیدترین نسخه این برنامه رنگ‌های جدیدی دیده می‌شوند و اگرچه این موارد به همراه حالت‌های شب و روز باب میل همه نیست اما استفاده از گوگل مپس راحت‌تر خواهد بود. این برنامه نقشه را با وضوح بالا به نمایش می‌گذارد و رابط کاربری آن در نمایشگر بزرگ‌تر بهتر به نظر می‌رسد. ویز به روشی پایبند است که همچنان کودکانه جلوه می‌کند. رابط کاربری رنگی و کارتونی شاید چند سال پیش منطقی بود اما امروزه شاهد ویژگی‌های مدرن هستیم. ویز با ارائه اطلاعات غیر حیاتی همچون وضعیت دیگر کاربران راننده را اذیت می‌کند و ما رابط کاربری آن را بازنگری کردیم تا فقط تجربه‌ای ساده‌تر داشته باشیم.

بخش دوم: احساس ناوبری

ما معمولاً از هر دو برنامه استفاده می‌کنیم و واضح‌ترین چیزی که هر فردی می‌تواند مشاهده کند احساس بهتر و راحت‌تر ناوبری در گوگل مپس است. ویز داده‌های بیشتری ارائه می‌کند و با اینکه موافقیم این ویژگی می‌تواند باعث فروش بهتر شود اما تجربه ناوبری باید بسیار ساده باشد. زمانی که ناوبری فعال شود کاربران به راهی که می‌خواهند بروند توجه می‌کنند و با اینکه گزارش کاربران دیگر باعث می‌شود جاده پیش‌بینی پذیرتر و ایمن‌تر باشد اما این گزارش‌ها حواس‌پرتی را بیشتر می‌کنند. به همین خاطر است که هشدارهای صوتی باید همیشه فعال باشند هرچند همه می‌دانیم نرم‌افزارهای اطلاعات سرگرمی همچون اندروید اتو و اپل کارپلی باعث می‌شوند رانندگان چشمان خود را بیشتر از جاده بردارند. به دلیل گزارش‌های ترافیکی که باعث شده ویز برنامه‌ای خاص باشد، احساس کلی ناوبری آن جالب نیست. برای کنار آمدن با این موضوع ما هشدارهای صوتی را در زمان رانندگی و فعال بودن ویز خاموش کردیم تا فقط روی جاده تمرکز نماییم.

بخش سوم: نقص‌های ناوبری

هیچ راننده‌ای نمی‌خواهد برنامه ناوبری‌اش درست در زمان رانندگی از کار بیفتد. متأسفانه تجربه ناوبری بی‌نقص چیزی است که برای بسیاری از افراد در حد آرزو باقی مانده و هر دو برنامه گوگل مپس و ویز دارای نقص‌های ناگوار در اکثر موارد هستند. البته بسیاری از این مشکلات به خاطر ارتباط جی‌پی‌اس یا خود دستگاه به وجود می‌آیند. بیشترین نگرانی دراین‌باره حین به‌کارگیری اندروید اتو به وجود می‌آید چراکه تجربه کاربری گوگل مپس و ویز در آن بسیار بد است. برنامه‌ها معمولاً ایراد پیدا می‌کنند و یافتن مقصر مشکلات هم تقریباً غیرممکن است. به نظر می‌رسد گوگل هرگز عجله‌ای برای حل مشکلات ندارد. گوگل مپس و ویز معمولاً از یک برنامه به برنامه‌ای دیگر پرش دارند تا از باگ‌ها و خطاها جلوگیری کنند هرچند نتیجه نهایی آن چیزی نیست که باید باشد.

بخش چهارم: کمبود ویژگی‌ها

ما قول دادیم که درباره اینکه یک برنامه بهتر از برنامه دیگر عمل می‌کند صحبت نمی‌کنیم اما همچنان باید بگوییم هر دو برنامه فاقد ویژگی‌های اساسی‌ای هستند که کاربران از یک نرم‌افزار پیشرفته انتظار دارند. گوگل مپس سرعت شمار را در اختیار تمامی کاربران قرار نداده و تنها بخشی از آن‌ها می‌توانند این ویژگی را تجربه کنند و البته دلیلش هم مشخص نیست. البته این یک مشکل قانونی نیست چراکه در محل زندگی ما ویز چنین ویژگی‌ای را ارائه می‌کند. ویز فاقد حالت آفلاین است و با اینکه دلایل موجهی برای این کار ارائه می‌کند اما کاربران انتظار چنین ویژگی‌هایی را دارند. این برنامه برای دانلود و آپلود گزارش‌های ترافیکی نیازمند ارتباط اینترنتی است و زمانی که کاربر برای مدت طولانی آنلاین نباشد برنامه می‌تواند مسیر را بدون داده‌های به‌روز شده دنبال کند. زمانی که یک پیچ یا مسیر را به اشتباه طی کنید ویز تا زمان بازگشت به حالت آنلاین نخواهد توانست شما را راهنمایی کند.

بخش پنجم: به‌روزرسانی‌ها

در صورتی که برنامه‌های نرم‌افزاری پایدار و مطمئن باشند بسیاری از مردم اهمیتی به توالی به‌روزرسانی‌ها نمی‌دهند اما دقیقاً به همین خاطر است که گوگل مپس و ویز نیازمند پچ هایی برای ارائه تجربه کاربری سریع‌تر و بهتر هستند. دو برنامه یاد شده گاهی اوقات به مشکل برمی‌خورند ولی به‌روزرسانی‌های آن‌ها به کندی ارائه می‌شود. گوگل مپس معمولاً زودتر به‌روز می‌شود اما در مورد ویز این‌گونه نیست. متأسفانه تیم توسعه ویز در حل مشکلاتی که عده زیادی گزارش کرده‌اند به کندی عمل می‌کنند. در عوض باید گفت گوگل مپس پایدارتر حس می‌شود و در اندروید و iOS به‌روزرسانی‌های سریع‌تری را دریافت می‌کند. با این تفاسیر کدام برنامه ناوبری را ترجیح می‌دهید؟ خواهشمندیم شما نیز تجربیات خود از کار با این دو برنامه را به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴۷ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۲۹ دیدگاه‌ها

  1. SMS

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (402 ديدگاه)

    گوگل مپس نسبتا بهتره بنظرم

    موافقم 9
    مخالفم 13
    1. ممد ژانگولر

      ۱۹ تیر ۱۴۰۳
      سوابق: (3972 ديدگاه)

      من یبار تو گوگل مپ زدم اولین و نزدیکترین مسجد منو راهنمایی کنه . راستش نماز اعشام داشت باطل میشد .اشتباهی مارو برد ی مکان خاص و کل هوم مسیر زندگیمونو تغییر داد .از اون به بعد فهمیدم برای رسیدن به خدا هزاران راه و مکان وجود داره .

      موافقم 16
      مخالفم 4
      1. حسن

        ۱۹ تیر ۱۴۰۳
        سوابق: (1900 ديدگاه)

        نیتت درست نبوده شما میخواستی نماز اعشا بخونی اونم بردت مکان خاص
        اگه نیت کرده بودی نماز عشا بخونی گوگل مپ هم میگفت بزن کنار جاده نمازت را بخون

        موافقم 17
        مخالفم 2
  2. froG-driVer

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (888 ديدگاه)

    گوگل مپ بیشتر اطلاعات داره راجع به اسم و نشونی خیابونا و …
    ولی ویز راه بلد تر از گوگل مپه.ترافیک ها رو عالی رد می‌کنه از کوچه پس کوچه ها.
    یه سوال. درسته میگن ویز مال موصاد بوده؟؟

    موافقم 15
    مخالفم 1
    1. حسن

      ۱۹ تیر ۱۴۰۳
      سوابق: (1900 ديدگاه)

      نه
      ویز متعلق به گوگل است
      گوگل مپ هم متعلق به گوگل است
      فرقی نداره دو تا از یک منبع معتبرن

      موافقم 8
      مخالفم 3
    2. Omid

      ۲۰ تیر ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      نه ، صحت نداره

      موافقم 2
      مخالفم 2
  3. سهیل

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    من که از کل متن یک کلمه هم نفهمیدم. وسط مقایسه داستان تعریف میکنه.
    انگار ترجمه شده هست. بعد یه دستی روش کشیدن.

    موافقم 18
    مخالفم 1
  4. علیرضا

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (228 ديدگاه)

    نشان و بلد 🤣🤣🤣

    موافقم 12
    مخالفم 4
  5. علیزاده

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (268 ديدگاه)

    نشان از همشون بهتره

    موافقم 10
    مخالفم 10
    1. میلاد

      ۱۹ تیر ۱۴۰۳
      سوابق: (3 ديدگاه)

      هیچ کدامشان به درد نمیخورن. اگه ویز رو خراب نمیکردند بهترین بود.

      موافقم 12
      مخالفم 3
    2. رهگذر

      ۲۱ تیر ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      با ویز کار نکردم ولی نشان رو از گوگل مپز بیشتر دوست دارم

  6. یانکی من هم فرزند کسی هستم

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (256 ديدگاه)

    من خودم عاشق گوگل مپس هستم بی نظیره و خودم هم تو استفاده ازش استاد شدم ولی ویز می‌تونه از مسیرهای مخفی ببره و گوگل مپس از مسیرهای سر رایتر می‌بره.ویز پیامهای رانندگانش خیلی باحاله آدم کلی می‌خنده.

    موافقم 8
    مخالفم 4
  7. علی

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (3 ديدگاه)

    گوگل مپز کوچه های بن بست رو درست نشون نمیده.

    موافقم 12
    مخالفم 2
  8. kasra

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (44 ديدگاه)

    یه روز تو جاده های روستایی رشت بودیم گوگل مپ زدم داداشم گفت بلد بهتر بلد اینجا رو گفتم باشه یهو دیدم دو طرفمون یه کانال اب میگفت بپیچ چپ🫡😐

    موافقم 11
    مخالفم 1
  9. حمید

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    به نظر منم بدون تعصب تو کشور ما نشان از همه بهتره

    موافقم 14
    مخالفم 4
    1. میلاد

      ۱۹ تیر ۱۴۰۳
      سوابق: (3 ديدگاه)

      برای راننده های کامیون مثل ما اصلا به درد نمیخوره میبره تو جاده های باریک و… اصلا نمیشه ازش استفاده کرد.

      موافقم 10
      مخالفم 1
  10. علی جردن

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (1832 ديدگاه)

    یادش بخیر یک زمانی وقتی از تبریز میرفتیم تهران تا که به میدان آزادی که میرسیدیم در طول مسیر چندین بار آدرس از چند نفر میپرسیدیم تا برسیم به آدرس محل مورد نظرمون
    حالا بلطف تکنولوژی هر شهر ایران یا قاره اروپا یا آمریکا یا هرگوشه دنیا بریم بدون نیاز به پرسیدن آدرس مسیرمونو دقیق تر از قبل پیدا میکنیم.

    از دولت جدید میخوایم تکنولوژی های الکتریکی اینترنتی و خودرویی و مهندسی و پزشکی را محدود نکنند و بجاش گسترش بدند

    موافقم 13
    مخالفم 5
  11. رهگذر

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (57 ديدگاه)

    ترافیک دقیق فقط گوگل مپ نشون میده ک کجا چه مقدار ترافیک

    موافقم 8
    مخالفم 2
    1. کریم

      ۲۰ تیر ۱۴۰۳
      سوابق: (139 ديدگاه)

      چون استفاده کننده‌های بیشتری داره. دلیلش هم فیلتر ویزه. اونزمان که فیلتر نشده بود و کاربراش خیلی بیشتر بودن ویز عالی بود

  12. Saleh

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (46 ديدگاه)

    بدون تعصب و با استناد به تجربه شخصی عرض میکنم خدمتتون گوگل مپ چندین دفعه مسیر هایی بمن داده که از خیابون ورود ممنوع میگذشته یا حتی قدیمتر یبار تو شمال منو برد دم در یه پادگان و میگفت ادامه بدین و البته چند دفعه هم بردمتم تو بدترین ترافیکا و توی بعضی اوقات که نشان و گوگل مپ باهم زدم نشان تایم واقعی تری گفتی
    ولی با نشان تاحالا همچین اتفاقی برام نیافتاده و ضمنا نشان دوربین های کنترل سرعت و سرعتگیر گیر ها هم تو دیتا بیسش داره که خیلی آپشن بدرد بخوریه
    من تنها ایراداتی که از نشان میگیرم یکیش دیلی عه که بعضی اوقات داره که اونم به حد اذیت کردن نیست و یکیش نداشتن اپل کارپلی

    موافقم 13
    مخالفم 3
  13. علی Shelby

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (254 ديدگاه)

    هردو تاشون خوبن
    هرچی باشه از بلد بهترن

    موافقم 9
    مخالفم 1
  14. علی

    ۱۹ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (29 ديدگاه)

    من بلد استفاده میکنم. خیلی عالیه. شاید توی ایران

    موافقم 3
    مخالفم 5
    1. میلاد

      ۱۹ تیر ۱۴۰۳
      سوابق: (3 ديدگاه)

      یعنی خارج هم میخوان ازش استفاده کنن. یا خدااا!
      بلد اصلا یه چیز عجیبیه ممکنه حتی خلاف ببرتت.
      عجیبه به مشکلات بلد بر نخوردی! خوش بحالت

      موافقم 6
      مخالفم 1
  15. M.a

    ۲۰ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    ویز اگه فیلتر نبود هیچکس سمت برنامه های دیگه نمیرفت گرچه برنامه های دیگه یجور کپی برداری از ویز کردن ولی هیچ وقت مثل ویز نشدن حتی گوگل مپ هم از داده های ویز استفاده میکنه

    موافقم 8
    مخالفم 1
  16. Mehdi,Emperor

    ۲۱ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    بنظر من برنامه دال از همه بهتره و قدیمی تره حتی این برنامه ویز نسخه جدید همون برنامه دال هست فقط اسمش عوض کردن گذاشتن ویز
    اما دیگه همون نسخه اولی دال خوب بود و خیلی ساده تر و اسون تر و مرتب تر وراحت تر بود اما دیگه دال رو تغییر دادن و الان به اسم ویز داره ادامه میده

  17. ابوالفضل

    ۲۱ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    تو ایران نشان از همه بهتره

    موافقم 3
    مخالفم 1
  18. مجتبی

    ۲۱ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    سلام
    بر اساس تجربه شخصی،در حال حاضر مسیر یاب نشان خیلی خوبه.

    موافقم 4
    مخالفم 2
  19. علی

    ۲۴ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (6 ديدگاه)

    قطعا ویز
    ویز پلیس،سرعت غیر مجاز،سرعت گیر خیییییییییلی اطلاعات زیادی رو میده
    ویز اطلاعات خیلی بیشتری داره و حتی ورود ممنوع هارو بلد نیست!

  20. س م

    ۲۵ تیر ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    اولا که این بررسی اصلا بدردکشورایران نمیخوره چرا که ویز دراین مملکت فیلتر شده ونرم افزارجاسوسی معرفی شده که اعتراف میکنم بیراهم نیست چرا که درزمان اعتراضات سال ۹۸ یه بارخودمنوازمسیری هدایت کردکه خیلی احمقانه ودوربه مقصدم بوداما سعیش این بودکه منوجایی ببره که تجمعات مردمی بودوترافیک سنگینی داشت واصلا مسیر مسدودبوداما غرضش این بودکه آدمای بیشتری رواونجا جمع کنه.بعدم چیزی که منتجربه کردم اینه که همه ی مسیریابها طوری هدایتت میکنن که توفقط متوقف نشی ودرحال حرکت باشی وبه ترافیک نخوری ولی مهمترین چیزو درنظر نمیگیرن استهلاک خودرو.مثلا شما میخوای ازنقطه Aبه نقطهBبری ودوتا مسیر وجودداره یه مسیرکوتاهتر با ترافیک وتوقفهای طولانی یه مسیر طولانیتر بدون ترافیک وتوقف وحرکت راحتر ‌،اما زمان برای هردکمسیر تقریبا برابره.واقعیت من همون مسیراول روترجیح میدم چرا که مسیر کوتاهتره،معطل میشم اما حداقل چاله چوله،پیچ وخم،حرکات بدنی کمترمثل چرخوندن سروگردن وفرمون وکلاچ وترمز و….لاستیک سابی و…….کمتری برام داره .برعکس مسیر دوم همه ی بدبختیهاروداره وازنظرزمانی هم فرقی واسه راننده وسرنشینان نداره.نمیدونم شما هم چنین تجربه واعتقادی دارین یانه؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا
فهرست