خودروسازان فقط خودرو نمیسازند و اگر این مقاله را دنبال کنید با ابزار و وسایل عجیب آشنا خواهید شد که برخی شرکتهای خودروسازی معتبر و مشهور دنیا تولید کردهاند.
حضور کمپانیهای تولید کننده خودرو در صنایع دیگر امری وسوسه کننده است. برخی خودروسازان سود حاصل از تولید خودرو را در صنایع دیگر سرمایهگذاری میکنند تا هم اعتبار و شهرت بیشتری به دست آورند و هم سود بیشتری کسب کنند؛ اما برخی شرکتها نیز به فکر آینده هستند و با سرمایهگذاری در صنایع دیگر میخواهند از عواقب مشکلات اقتصادی که میتواند گریبان گیر بازار خودرو شود فرار کنند. صرفنظر از نگاه خودروسازان به صنایع دیگر، ما میخواهیم برخی از جالبترین و عجیبترین محصولات و ابزارهایی را که خودروسازان تولید میکنند خدمت شما معرفی کنیم.
ابزار و وسایل عجیب خودروسازان
سورتمه بی ام و
شاخه آمریکای شمالی بی ام و در سال ۲۰۱۲ بیش از ۱۲ ماه زمان را صرف تولید سورتمه جدیدی برای تیم المپیک آمریکا کرد. این سورتمه از متریال کامپوزیت پیشرفته ساخته شده تا ساختار سبکوزنی داشته باشد. همچنین راندمان آیرودینامیکی آن نیز در سطح بالایی قرار دارد. تیم المپیک آمریکا با این سورتمه به مقام سوم المپیک زمستانی سوچی ۲۰۱۴ دست یافت، چیزی که برای اولین بار از سال ۱۹۵۲ رخ میداد.
روزنامه فیات
فیات در سال ۱۹۲۶ روزنامه لا استامپا را که در تورین منتشر میشد خریداری کرد. این روزنامه با هدایت فیات رشد کرد و به یکی از بزرگترین نشریات روزانه ایتالیا تبدیل شد. جالب اینکه لا استامپا مقالاتی طنز درباره معمر قذافی رهبر لیبی منتشر میکرد و او نیز تهدید کرد فیات را در لیست تحریم خود قرار میدهد مگر اینکه سردبیر این روزنامه اخراج شود. البته لا استامپا عقب ننشست و قذافی هم قول خود را عملی نکرد. در نهایت فیات کرایسلر در سال ۲۰۱۷ این روزنامه را فروختند.
موشکهای ضد هوایی فورد
در سال ۱۹۵۱ شاخه هوافضای فورد توانست با نیروی دریایی آمریکا قرارداد تأمین قطعات موردنیاز برای ساخت موشکهای هوا به هوای AIM-9 را امضا کند. این شرکت آمریکایی در ابتدا تولید بخشهای هدایت و کنترل موشکها را بر عهده داشت و به حملونقل آنها نیز کمک میکرد. موشکهای موردبحث بهطور گستردهای در جنگ ویتنام بکار گرفته شدند و همچنان نیز از آنها استفاده میشود. فورد در سال ۱۹۹۰ شاخه هوافضای خود را واگذار کرد، شرکتی که هماکنون بخشی از لاکهید مارتین است.
قطارهای هیوندای
هیوندای در کنار ساخت سانتافه به تولید قطارها نیز میپردازد. بخش روتم هیوندای مسئول طراحی و تولید قطارهای پرسرعت و سبکوزن و همچنین لوکوموتیوهای دیزلی برقی است. کرهایها ابزارآلات موردنیاز برای خطوط مونتاژ، قطعات هواپیما و رباتها را نیز تولید میکنند.
جنگنده، قطار و کشتی میتسوبیشی
شاخه خودروسازی میتسوبیشی از نام و لوگوی مشترک با دیگر بخشهای این غول ژاپنی استفاده میکند. گروه میتسوبیشی در زمینه معدن کاری، ساخت کشتیهای کروز، خرید و فروش املاک، تولید سیستمهای الکترونیکی، قطارهای پرسرعت، پالایش نفت و بانکداری فعالیت میکند. همچنین میتسوبیشی تحت لیسانس بوئینگ و لاکهید مارتین آمریکا به تولید نسخههای ژاپنی از جنگندههای F-15، F-16 و F-35 میپردازد. به لیست باید تولید سیستمهای تهویه را نیز افزود.
دوچرخههای پژو
پژو تولید دوچرخه را از سال ۱۸۸۲ آغاز کرده است. این شرکت فرانسوی در آن دوران تولید سهچرخه را نیز کلید زده است. البته بخش خودروسازی و دوچرخهسازی پژو در سال ۱۹۲۶ بهطور کامل از هم جدا شدهاند و همچنان نیز به حیات خود ادامه میدهند.
هتلهای تاتا
شرکت هندی تاتا که مالک جگوار و لندرور بریتانیاست از سال ۱۹۰۳ در بخش هتلهای لوکس نیز فعالیت میکند. این شرکت در همان سال یک هتل ۵ ستاره با نام تاجمحل پالاس را در بمبئی تأسیس کرد و از همان زمان رشد نمود تا به یکی از بزرگترین گروههای هتل داری آسیا بدل شود. البته فعالیتهای تاتا به خودروسازی و هتل داری محدود نمیشود و بیش از ۱۰۰ شرکت آن در زمینههای مختلف فعالیت دارند. از جمله این موارد میتوان به پشتیبانی سیستمهای کامپیوتری، تولید چای و قهوه، بیمه عمر و… اشاره کرد.
قهوه و شکلات لامبورگینی
فروچیو لامبورگینی پس از تأسیس شرکت خودروسازی لامبورگینی بازنشسته شد و به کار ساخت مشروبات الکلی پرداخت. نهایتاً لامبورگینی به گروه فولکسواگن پیوست و داستان آن را همه شما عزیزان میدانید. البته فرزند فروچیو همچنان به استفاده از نام و لوگوی لامبورگینی ادامه میدهد. تونینو لامبورگینی به تولید عینکهای آفتابی، ساعت، کیف پول، قهوه، شکلات، ودکا و نوشیدنیهای انرژیزا مشغول است.
خانههای پیشساخته تویوتا
خود تویوتا میگوید خانههای راحت و لوکس قرن ۲۱ را در ژاپن میسازد. این غول خودروسازی جهان از سال ۱۹۷۵ وارد صنعت ساختمانسازی شده و سه نوع خانه پیشساخته را در عرض ۴۵ روز و با گارانتی ۶۰ ساله میسازد.
ماسک صورت جنرال موتورز
در اوایل همهگیری کرونا، جنرال موتورز هم همانند بسیاری از شرکتهای دیگر شروع به تولید ماسکهای صورت کرد. مرکز فنی این خودروساز در میشیگان توانست ۱.۵ میلیون ماسک در ماه تولید کند. این مرکز چند ماه بعد دستگاههای تنفسی پیچیدهتر را نیز تولید کرد.
تانکهای جنرال موتورز
زیرشاخههای جنرال موتورز در جنگهای جهانی دوم و جنگهای بعدی مشغول تولید تانک بودهاند. برای مثال بیوک تانک M18 هلکت را طراحی کرده و ساخته است. بخش ویژه کادیلاک نیز چندین دهه تانک را تولید کرده هرچند این بخش بعداً به تکسترون فروخته شده است. واکسهال نیز در بریتانیا سابقه تولید تانک چرچیل را داشته است.
بالگرد سیتروئن
سیتروئن که در تلاش برای حفظ جوینت ونچر خود با NSU آلمان بود بالگرد کوچکی را ساخت. این بالگرد که RE-2 نام داشت اولین و تنها بالگرد سیتروئن به شمار میرود در آن از پیشرانه وانکل و روتورهای بزرگتر و سیستم تزریق سوخت استفاده شده است. سیتروئن پس از ایجاد مشکل برای خلبانها و پریدن آنها به بیرون از بالگرد مجبور شد درهای نسخه پروتوتایپ را حذف کند هرچند RE-2 در نهایت نتوانست تأییدیههای پرواز را دریافت نماید چراکه پیشرانه آن داغ میکرد. نهایتاً مالکان جدید سیتروئن یعنی پژو دستور دادند سریعاً این پروژه متوقف شود.
ابزارهای برقی پژو
پژو اولین ابزارهای دستی خود را در سال ۱۸۱۰ و مدتها قبل از حضور در صنعت خودروسازی تولید کرد. این شرکت فرانسوی همچنان به فروش چنین ابزارهایی از جمله دریلها، ارهها و… ادامه میدهد. خانواده پژو حق و حقوق تولید چنین ابزارهایی را در سال ۲۰۱۲ به شرکتی فرانسوی با نام MPO فروختند.
علیرضا
۵ مهر ۱۴۰۳پژو سال ۱۸۹۰ با قرار دادن موتور دوزمانه روی دوچرخه اولین موتور سیکلت جهان ساخت و سال ۱۹۴۰ تولیدات لوازم خانگی ، خودرو ، دوچرخه ، موتور سیکلت از هم جداشدن و بیشترین تمرکز پژو هم روی خودرو سازی متمرکز شد
amirkhanzadeh
۵ مهر ۱۴۰۳میتسوبیشی دهن…. همه کاری می کنه
SMS
۵ مهر ۱۴۰۳فورد به خاطر ساختن هواپیما و موشک در قدیم و میتسوبیشی هم به خاطر همین کارها و تانک هاو کشتی هاو ساختمان های سامسونگ مشهور هستند ولی بقیه دیگه عجیبن
کولول خودرو شناس
۵ مهر ۱۴۰۳درسته
پیام۲
۵ مهر ۱۴۰۳گوشی های سامسونگ رو هم میشد اضافه کرد 😅
net
۵ مهر ۱۴۰۳هر تولید کننده باید در یک زمینه تخصص داشته باشه جالب نیست همه چی تولید کنند
Galant.VR4(JDM)
۶ مهر ۱۴۰۳اینجور برندها در اصل هولدینگ هستن و هر بخش مدیریت جداگونهای داره اینجور نیست که همه اینارو یه نفر اداره کنه درکل مثل اداره کشوره
کیانوش
۱۳ مهر ۱۴۰۳شرکت هایی که نیمه اول قرن بیستم تاسیس شدن اکثرا هولدینگ هستن با ی کار شروع کردن اما وارد کار های دیگه هم شدن اون زمان مثل الان که نبود بشه راحت شرکت زد و سرمیاه جور کرد
𝐀𝐥𝐢
۵ مهر ۱۴۰۳البته فلفل ساب پژو رو هم میتونستین بگین اما میتسوبیشی از همه برام عجیب تر بود
KAIZEN
۵ مهر ۱۴۰۳دوو کره جنوبی هم یه زمانی مثل میتسوبیشی بود ولی چند تکه شد. هیوندای هم کما بیش راه دوو رو میره ولی در مقیاس کوچکتر
شرکتهای هوندا، کاوازاکی و یاماها هم میتونستند در این لیست باشن
datsun
۵ مهر ۱۴۰۳میتسو بزرگتر از اونیه که فکر میکنی
JaMsHiD_R1988
۵ مهر ۱۴۰۳میتسوبیشی از شرکت بیمه گرفته تا جنگنده و یخچال و کولر و ماشین و اتوبوس و کامیون و مواد اولیه و …. تولید میکنه
یه شرکت ابر خوشه ای با چهل زیر مجموعه
علی Shelby
۵ مهر ۱۴۰۳خوب شرکت ها میخوان کاری کنن که بیشتر پول در بیارن
𝐀𝐥𝐢
۵ مهر ۱۴۰۳تانک پورشه هم میتونست باشه
کیانوش
۱۳ مهر ۱۴۰۳اون تانک رو پورشه فقط طراحی کرد اون زمان اصلا شرکت پورشه ای وجود نداشت به عنوان ی طراح و مهندس کار میکرد
m
۵ مهر ۱۴۰۳هیوندایی تانک میسازه
هواپیما میسازه
بزرگترین کشتی ساز جهانه
روبات میسازه
تو کار ساخت و ساز هم هست
سامسونگ هم ماشین میسازه و هم f-16 مونتاژ میکنه
فولکس واگن سوسیس میزنه
به نظرم این مقالات نباید اینقدر سطحی باشن که فقط ی چیزی باشه
باید کلی و جامع و دقیق برای هر شرکت باشه
حسین دهمرد
۵ مهر ۱۴۰۳عسل های پورشه
بهزاد
۵ مهر ۱۴۰۳ایران خودرو و سایپا هم درحال تولید آفتابه و سنگ پا هستند …
سهیل
۵ مهر ۱۴۰۳هیوندایی : دزدگیر
JaMsHiD_R1988
۵ مهر ۱۴۰۳بس کنید این تر.ول هارو
هم ژاپنی بازا هم ضد تر.ول ها و هم کره ای بازا
لعنتیا خسته شدیم
Galant.VR4(JDM)
۶ مهر ۱۴۰۳گذشته پورشه:تایگر H1-H2💀
گذشته بنز:پنتر🗿
دیگه عجیبتر تر از تایگر کابوس آمریکا و اروپا
ارمان
۶ مهر ۱۴۰۳سیتروئن پس از ایجاد مشکل برای خلبانها و پریدن آنها به بیرون از بالگرد مجبور شد درهای نسخه پروتوتایپ را حذف کند😂😂
ایلیار توتونچی
۸ مهر ۱۴۰۳هلیکوپتر سیتروئین رو می شد ژیان پرنده اسم بزارن😅
آرش
۱۱ مهر ۱۴۰۳عجیبه
اخه میتسوبیشی چطوری این کارو میکنه
والا ایران خودرو و سایپا و …. همون لگن و فرغونم نمیتونن بسازن