در سالهای اخیر، هرگاه یک مدل جدید یا بازطراحی شده از مزدا معرفی شده، شنیدهایم که از زبان طراحی انقلابی این خودروساز سخن به میان آمده است. باوجود اینکه ما تأثیر این زبان طراحی جدید را در مدلهای مزدا درک میکنیم (که نتیجه آن ساخت خودروهایی بسیار درخشان و جذاب بوده است)، فلسفه اصلی آن نیاز به تفسیر بیشتری دارد.
زمانی که لورنس فندراکر کمپانی مزدا را ترک کرد و زبان طراحی بحثانگیز Nagare خود را نیز با خود برد، جانشین او تصمیم گرفت تا مسیر طراحی مزدا را از سکون موجود به سمت تحرک پیش ببرد. در حالی که Nagare (در زبان ژاپنی به معنی جریان) بر روی وزش باد و جریان آب در طبیعت تمرکز میکرد، نظر مدیر طراحی جهانی مزدا این بود که باید انرژی ذخیره شده یک حیوانِ در حال حمله به تصویر کشیده شود. در نتیجه KODO (در ژاپنی به معنی روحِ حرکت) متولد شد.
ساخت خودرو با روح چیزی فراتر از این است که بهسادگی یک فرم فیزیکی ساخته شود. مزدا خودروهایش را آکنده از روحی میکند که در طلب به دست آوردن زیبایی پویای زندگی در ماورای مرزهای طراحی سنتی است.
زبان طراحی روحِ حرکت KODO در نمایشگاه خودروی پاریس در سال ۲۰۱۰ معرفی شد. کانسپت Shinari، یک کوپه اسپرت لوکس چهار درب، مثالی برای نمایش این بینش بود. اولین خودرویی که با این روش بازطراحی شد، مزدا CX-5 مدل ۲۰۱۰ بود. از آن زمان، KODO بهعنوان ستون فقرات طراحی مدلهای مزدا باقی مانده است و در ۶ سال گذشته طراحی بسیاری از خودروها را تحت تأثیر قرار داده است. این زبان طراحی حتی بر روی یک صندلی منحصربهفرد و قطعات هنری در هفته طراحی میلان به کار گرفته شده است.
منبع: thenewswheel
حسین
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵بسیار ممنونم آقای رحیقی
مدت ها بود ذهنم دنبال تفسیر فلسفه طراحی KODOبود ممنون بابت ترجمه
Pagani
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵مزدا فورایی طراحی فوق العاده خوبی داشت.
صد حیف که تولیدش نمیکنن، تازه اون یه دونه که واس نمایشگاه ساخته بودن هم تو آتیش سوخت???
علیرضا رحیقی
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵خواهش میکنم دوست عزیز. نظر لطفتونه.
سامان اذری
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵هرچی بوده
نتیجه کار خیلی عالیه
من هر روز صبح که میام سرکار یه مغازه هست که صاحبش همیشه مزدا 3 مدل 2016 رو جلو مغازه مغازه پارک میکنه
هر چقدر نگاه میکنم سیر نمیشم
حالا ببین مزدا میاتا و مزدا RX چی میشه
احمد باقری
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵کانسپت شیناری که خوب دقت کنیم، واقعا انرژی یک حیوان آماده به حمله رو به تصویر میکشه. عجب فلسفه ای داشت. خیلی خوب کار شده.
David
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵چی بگم از مزدا که دیوونم کرده
Mahmood
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵در کل این سبک طراحی مزدا فوق العادست که آدم از دیدنش سیر نمیشه و واقعا انقلابی در طراحی های ژاپنی به وجود آورد.
بهنام طیبی
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵خداییش خوشگل اساسی
ali-muscular car
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵یه سوال غیر مرتبط با این موضوع.
از دوستان کسی قیمت رینگ های ووسن 16 اینچ خبری داره؟
اگه داره ممنون میشم بگه
ali a.j.g
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵آقای رحیقی واقعا دستت درد نکنه عالیه
علیرضا رحیقی
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵خواهش میکنم دوست عزیز. لطف دارین.
پویان
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵مزدا 6 خیلی زیباست .واقعا جذابه .بنظرم اگه برنامه بازاریابی و گسترش مثل شرکتهای بزرگ داشت الان از نظر فروش با تویوتا برابر بود. یه جورایی مثل اندره سیتروئن که بر خلاف هنری فورد علاقه ای به گسترش محصولات در بازارهای مختلف نداشت .همین الان هم سیتروئن از نظر فنی انقدر قوی ولی فروش خیلی کم . مثلا خودروی زانتیا که اواخر 1980 تولید شد که اون زمان شاهکار بود
genius
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵اگه ممکنه در مورد فلسفه طراحی تیبا2 و ساینا و صد البته دنا ELX که عقول بشری رو درگیر کردند و انسان از حل معمای پیچیده موجود در پس پرده این طراحیهای پر رمز و راز عاجزه تفسیری جامع ارائه بفرمایید والا این ماشینهای مزدا اصلا طراحی ندارند!!نه مزدا بلکه هیچ کمپانی دیگری به گرد پای صنعتگران و جوانان پر استعداد ما(کدوم استعداد دقیقا؟؟؟!!!)نمیرسد و ما خوبیم!!
مهران
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵درود
موتور خودروهای مزدا از ظاهر خودروهایش تحسین برانگیزتر است،موتوری که از ساخته شدن انبوهش جلوگیری شد چون از لحاظ اقصادی باعث نابودی بازارهای جهانی در تمام خودروسازان دنیا میشد!!!
سری RX مزدا هم که جای خاص خود را در بین طرفداران دارد.
(به قول معلم ابتداییمون؛اسم ژاپن روی یک محصول دیدی ، بدونه کوچکترین تعللی خرید کن)
سید مهران
۱۰ خرداد ۱۳۹۵مزدا توی تمام سگمنت ها اول شده مزدا بهترینه
آرش
۱۴ مرداد ۱۳۹۵در خوشگلیش حرفی نیست ولی من هنوز هم متوجه موضوع نشدم. والله خنگ نیستم!