صنایع نظامیصنایع هوایی

ایرباس وینگمن کانسپت، آینده پهپادهای جاسوس را به تصویر می‌کشد

ایرباس به همراه این پرنده جاسوس از یک طرح عملیاتی جدید هم رونمایی کرده که خطر جانی خلبانان جنگنده را کاهش می‌دهد.

شرکت ایرباس از برگزاری نمایشگاه بین‌المللی هواوفضای برلین، ILA، در هفته جاری استفاده کرده تا آخرین دستاوردش را به جهانیان معرفی کند.  مدل این پهپاد مفهومی که با نام «وینگمن» شناخته می‌شود در ابعاد واقعی (مقیاس ۱:۱) ساخته شد تا ایده مهندسان این شرکت را برای ارتش‌های نیروی هوایی روشن کند. چنین نمایشگاهی باعث می‌شود هم طرفداران بتوانند وسیله‌های خاص را از نزدیک ببیند، هم خریداران بالقوه با محصولات تازه آشنا شوند و هم مهندسان و طراحان شرکت‌های هواپیماسازی مانند ایرباس، لاکهیدمارتین و بوئینگ بتوانند به طرح‌های خود رنگ واقعیت ببخشند.

محصول جدید ایرباس که یک پرنده شناساگر به شمار می‌رود شامل فهرستی بلندبالا از امکاناتی است که ایرباس در یک پهپاد نظامی جدید ضروری می‌داند. هدف رونمایی از این مدل مفهومی، تغییر نحوه نگرش و عملگری هواپیماهای نظامی محسوب می‌شود. ایرباس می‌گوید وینگمن به‌جای آنکه به‌صورت واحد مستقل و به‌عنوان بخشی از یک حوخه هوایی کار کند، به‌عنوان یک واحد عملیاتی یکپارچه در شبکه پهپادها عمل می‌کند و می‌تواند درصورت لزوم وظایف گوناگونی ازجمله شناسایی، جنگ الکترونیک و حمله را برعهده بگیرد. بنابراین وظیفه کنترل آن‌ها به خلبان جنگنده‌ها داده خواهد شد تا هر کدام به‌جای به‌خطر انداختن جان خود، از وینگمن استفاده کنند. ایرباس تاکید می‌کند که دستور شلیک و حمله این پهپاد تنها و تنها توسط اپراتور انسانی صادر خواهد شد.

ایرباس می‌گوید با وجود اینکه وینگمن مفهومی یک پرنده جاسوسی به شمار می‌رود اما امکان حمل موشک‌های نقطه‌زن هدایتی را هم دارد. این پهپاد به حسگرهای یکپارچه پیشرفته مجهز شده و با تکیه‌بر ارتباط بالا و یکپارچه‌سازی خود با پلتفرم‌های گوناگون می‌تواند یک واحد عملیاتی جدید را شکل دهد.

طرح ایرباس برای فرماندهی وینگمن توسط خلبان جنگنده

با نگاهی به تصویر منتشرشده توسط ایرباس می‌توان به این نتیجه رسید که وینگمن به احتمال بسیار زیاد از پیشرانه جت سوپرسونیک استفاده می‌کند. طراحی این محصول بمب‌افکن‌های پنهان‌کار ارتش ایالات‌متحده مانند B-2 اسپریت را در ذهن بیننده تداعی می‌کند. با دقت به بالچه جلوی این پهپاد و هندسه کلی آن می‌توان حدس زد که ایرباس روی سطح بالایی از پنهان‌کاری کار کرده است.

هدف عرضه وینگمن نه‌تنها کاهش فعالیت انسانی و ریسک جان خلبانان جنگنده‌ها به شمار می‌رود بلکه به‌عنوان یک واحد نسبتا ارزان چندبرابرکننده نیروی نظامی هم عمل می‌کند. «میکائیل شولهورن»، مدیرعامل واحد دفاع و فضای ایرباس، درباره این پرنده تازه می‌گوید:

نیروی هوایی آلمان نیاز مبرم خود را برای استفاده از یک پرنده بدون‌سرنشین پشتیبان اعلام کرده تا بتواند پیش از عملیاتی سازی سیستم نبرد هوایی آینده خود در سال ۲۰۴۰ و با تکیه‌بر آن، از جنگنده‌های نظامی انسانی خود حمایت کند.

مدل مفهومی وینگمن پاسخی به این ندا محسوب می‌شود. ما در آینده باز هم این اختراع آلمانی را بهبود می‌بخشیم و موردآزمایش قرار می‌دهیم تا راه‌حلی درخور نیروی هوایی ارتش آلمان داشته باشیم که در چندبرابر کردن نیروی پشتیبان برای دهه بعدی تاثیر به‌سزایی داشته باشد.

نظر شما درباره این پهپاد جدید چیست؟ آیا ارتش آلمان در تلاش است با ایالات‌متحده برابری کند؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۵ رای

علی صفرپور

نویسنده و مترجم سایت پدال٬ کارشناس مهندسی مکانیک

مطالب مشابه

‫۱۲ دیدگاه‌ها

  1. khashayar0

    ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (188 ديدگاه)

    جنگ روسیه و اوکراین یک اتفاق خوب برای اروپا مخصوصا برای آلمان بود. تا دوباره فعالیت های نظامی خود را سرعت دهد و ظرف مدت کوتاهی دوباره از همه کشورهای دزد جلو بزند.

    موافقم 17
    مخالفم 4
    1. پیام

      ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (2139 ديدگاه)

      برو از معتبرترین موسسه های اعزام دانشجو در مورد اعتبار دانشگاه های آلمان بپرس. میگن اصلا با بریتانیا قابل قیاس نیست و سیستم آموزشی پایین‌تری داره. بعد خود بریتانیا تعداد دانشگاه های معتبرش خیلی از آمریکا کمتره. فقط اینو بدون که تعداد دانشگاه های کالیفرنیا اندازه تعداد دانشگاه های کانادا هست!!! تقریبا نصف دانشگاه های معتبر دنیا مال آمریکا هست. برو ببین تو ۸۰۰ دانشگاه معتبر جهان فقط چند تا رنک زیر ۱۰۰ و ۲۰۰ داره!
      شماها یک توهنی تو ذهنتون از بعضی کشورها درست کردید و دارید باهاش زندگی می کنید!!!

      ⭕تعداد دانشگاه های رنک زیر 200 در کشورهای پرطرفدار دانشجویی

      🔺آمریکا 56 دانشگاه

      🔺انگلیس 25 دانشگاه

      🔺آلمان 21 دانشگاه

      🔺چین 13 دانشگاه

      🔺استرالیا 11 دانشگاه

      🔺هلند 11 دانشگاه

      🔺کانادا 8 دانشگاه

      🔺سوئیس 7 دانشگاه

      🔺کره جنوبی 6

      🔺سوئد 6 دانشگاه

      🔺فرانسه 5 دانشگاه

      🔺هنگ کنگ 5 دانشگاه

      🔺ژاپن 5 دانشگاه

      🔺بلژیک 4 دانشگاه

      🔺دانمارک 3 دانشگاه

      🔺ایتالیا 3 دانشگاه

      موافقم 8
      مخالفم 10
      1. amir

        ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (3601 ديدگاه)

        باز دوباره رنکینگ دانشگاه گذاشتی؟

        موافقم 7
        مخالفم 3
      2. khashayar0

        ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (188 ديدگاه)

        پیام اشتباه میزنی . مدت هاست که دانشگاه ها دیگه سهمی در پیشرفت علم و تکنولوژی ندارن !!! در حال حاضر شرکت های تکنولوژیکی (مثل siemens / google / bosch ……. ) پیشبرنده صنعت هستند. کاری که در دانشگاه انجام میشه فقط و فقط مقاله دادنه. میتونی بری مقاله ها و دستاوردهای دانشکاهی رو در هر زمینه ای در نشریات معتبر مثل elsevier یا springer و SEA , …. رو بخونی تا ببینی در مورد چه چیزی مقاله میدن. و تاثیرش در صنعت چه چیزی میتونه باشه !

        موافقم 15
        مخالفم 5
        1. پیام

          ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
          سوابق: (2139 ديدگاه)

          برو ببین افراد سرشناس در حوزه علمی از دانشگاه فارغ التحصیل شدن یا سر کوچه داشتن زنجیر می‌چرخوندن!!! کاملا اشتباه می‌کنی! اگه دانشگاه تاثیری در میشرفت علم و تکنولوژی نداشت الان افغانستان و ایران و عراق و … داشتن پا به پای بریتانیا پیشرفت می کردن!!! کار دانشگاه ها نابغه پرکری هست. همون استارت آپ های آمریکایی رو برو ببین! ببین اکثرشون از کجا فارغ التحصیل شون. خیلی عجیبه تو از علم و تکنولوژی حرف میزنی بعد میگی دانشگاه نقشی نداره!!! کاملا متناقض!!!!!! بالای دویست تا کشور داریم. فقط یک کشور بگو که از لحاظ تکنولوژی جایگاه خوبی داره ولی دانشگاه های معتبری نداره!دفقط یک کشور!

          موافقم 9
          مخالفم 11
        2. khashayar0

          ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
          سوابق: (188 ديدگاه)

          اینکه نمی خوای واقعیت رو قبول کنی ارتباطی به من نداره.

          موافقم 14
          مخالفم 1
      3. ممد ژانگولر

        ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (4145 ديدگاه)

        من کسیو میشناسم که با گاری باقالی فروشی داشته ولی الان از خیلی آدمهای دانشگاه رفته با مدرک بین المللی بیشتر میفهمه و ۳ زبان رایج دنیا صحبت میکنه .هر روز داره با انگشت شصتش همستر بازی میکنه صحاب کلی پول دیجیتاله خونشم تو بالاشهره ۳ تا ماشین لوکس با کلی ویلا داره حساب بانکیشم میلیاردیه و ۳ تا ۳ میاره میبره .حالا هی لیست دانشگاه بذارین .دور زمونه خیلی تغییر کرده داداش .

        موافقم 8
        مخالفم 2
  2. جرمی کلارکسون

    ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (970 ديدگاه)

    از ایرباس که یه همچین چیزی بعید بود ولی بسازه خوب میسازه
    ایرباس وولو آسمانها👑💯

  3. snoopsagg

    ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (12 ديدگاه)

    دنیا داره به سمت ارزون جنگیدن میره المان هم داره استارتشو میزنه
    متاسفانه اگه این اتفاق بیفته باز هم شاهد جنگ هایی با کشته های بالا خواهیم بود

  4. محمد

    ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1236 ديدگاه)

    اروپا از لحاظ نظامی به تکاپو افتاده و از ترس روسیه از خوابی که بعد از سقوط شوروی برایش اتفاق افتاده بود ،کم کم دارد بیرون می آید
    کسانی که اخبار نظامی را دنبال می کنند متوجه این موضوع می شوند که بعد از جنگ اوکراین،روند اروپا تغییر کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا