این مقاله به معرفی ۵ نمونه از سریع ترین زیردریایی های دنیا اختصاص دارد.
زیر دریایی ها به یکی از حیاتیترین جنگافزارهای ارتشهای مختلف سراسر دنیا تبدیل شدهاند چراکه میتوانند بدون جلبتوجه در مأموریتهای متنوع حضور داشته باشند. با وجود تکنولوژی مدرن هستهای، زیردریایی ها تقریباً شعاع حرکتی بینهایتی دارند و از راکتورهای هستهای برای چرخش توربینها استفاده میکنند. این جنگافزارهای مرموز برای حضور در ارتشهای مختلف باید از دو فاکتور مهم برخوردار باشند که اولین و مهمترین آنها قابلیت پنهانکاری است. اگر مکان زیردریایی ها کشف شود قطعاً امنیت ملی کشورها به خطر خواهد افتاد. همچنین زیردریایی های هجومی باید در آرامش و سکوت کامل حرکت کنند تا بتوانند در نبرد دست بالاتر را داشته باشند. یکی دیگر از شرایط موردنیاز زیردریایی ها سرعت مطلوب است. با اینکه زیردریایی ها فاصله زیادی با سریع ترین کشتیهای جهان دارند اما یک زیردریایی به منظور حمله و فرار از موقعیتهای خطرناک باید سرعت خوبی داشته باشد. درصورتیکه زیردریایی بتواند سریع حرکت کند فاصله خود را با کشتیهای دشمن را نیز سریعاً کاهش خواهد داد و حمله مرگبارتری را رقم خواهد زد. ترکیب سرعت و پنهانکاری زیردریایی میتواند برای هر هدفی خطرناک باشد. با این تفاسیر میخواهیم شما را با سریع ترین زیردریایی های دنیا آشنا کنیم.
بیشتر بخوانید:
- تاریخچه جذاب زیردریاییها در جنگ جهانی اول؛ تقابل مهندسی آلمان و امریکا
- حداکثر عمق عملیاتی یک زیردریایی نظامی چقدر است؟
- زیردریاییهای هستهای آمریکا در کجا و توسط چه شرکتی ساخته میشوند؟
سریع ترین زیردریایی های دنیا
کلاس سی ولف آمریکا
سرعت: بیش از ۲۵ گره دریایی (۴۶ کیلومتر در ساعت)
یو اس اس سی ولف و دو زیردریایی بسیار پیشرفته دیگر این کلاس با عملیاتی شدن در سال ۲۰۰۱ برای همیشه نبرد زیر دریا را تغییر دادند. این زیردریایی ها اطلاع لازم را جمعآوری میکنند و راکتور هستهای GE PWR S6W آنها ۵۲ هزار اسب بخار قدرت را تولید میکند. این قدرت عظیم باعث دستیابی به سرعت فراتر از ۲۵ گره دریایی یا ۴۶ کیلومتر در ساعت در زیر دریا میشود. سرهنگ باب آرونسن افسر ارشد یو اس اس سی ولف قبلاً گفته است این زیردریایی با سرعت ۲۵ گره دریایی ساکتتر از جدیدترین زیردریایی کلاس لسآنجلس است. البته باید به این نکته اشاره کرد که هیچ سند رسمی از حداکثر سرعت این زیردریایی وجود ندارد و احتمالاً بنا به دلایل امنیت ملی مشخصات آن پنهان باقی مانده است اما گفته میشود حداکثر سرعت زیردریایی های هجومی یاد شده به ۳۵ گره دریایی یا ۶۵ کیلومتر در ساعت هم میرسد.
کلاس استوت بریتانیا
سرعت: ۳۰ گره دریایی (۵۵ کیلومتر در ساعت)
با طول ۹۷ متر و وزن ۸۱۵۷ تن، زیردریایی هجومی کلاس استوت عنوان بزرگترین زیردریایی تاریخ بریتانیا را به خود اختصاص داده و درعینحال جزو سریع ترین زیردریایی های دنیا محسوب میشود. این زیردریایی در زیر دریا میتواند به سرعت ۵۵ کیلومتر در ساعت دست یابد. با وجود راکتور رولزرویس PWR 2، این زیردریایی ها شعاع حرکتی بینهایتی دارند و نیازی به سوختگیری مجدد آنها نیست. البته زیردریایی موردبحث باید پس از سه ماه حضور در زیر آب روانه بندر شود تا مواد غذایی تازه و سایر نیازها را دریافت نماید. زیردریایی های کلاس استوت دارای شش لوله پرتاب اژدر هستند و تا شعاع ۶۵ کیلومتری پرتاب شوند. موشکهای تاماهاوک با برد بیش از ۱۶۰۰ کیلومتر نیز در این زیردریایی ها وجود دارند.
کلاس شانگ چین
سرعت: ۳۰ گره دریایی (۵۵ کیلومتر در ساعت)
در حالت کلی باید گفت آمریکا در زمینه زیردریایی های بزرگ نسبت به چین برتری دارد اما این کشور نیز تلاشهای زیادی برای ارتقای قابلیتهای خود داشته و توانسته فاصله موجود بین خود و کشورهای دیگر را جبران کند. دانشمندان چینی معتقدند امکان تولید زیردریایی های سریع به منظور فرار از اژدرهای شلیک شده توسط دشمنان وجود دارد. آنها چنین کاری را با پرههای لیزری انجام میدهند هرچند هنوز چنین سیستمی عملیاتی نشده است. نیروی دریایی چین هماکنون دو نسل از زیردریایی کلاس شانگ را در اختیار دارد و سومین فروند از آنها نیز در حال ساخت است. هماکنون زیردریایی تایپ 093A مدرنترین نسخه در اختیار چین بوده و از راکتور هستهای استفاده میکند. با سرعت ۳۰ گره دریایی، زیردریایی کلاس شانگ چین نیز جزو سریع ترین زیردریایی های دنیا است و از شش لوله پرتاب اژدر برخوردار است. موشکهای ضد کشتی، مینهای راکتی و اژدرهای گرمایی و الکتریکی نیز جزو دیگر سلاحهای این زیردریایی ها هستند.
کلاس یاسن M روسیه
سرعت: ۳۵ گره دریایی (۶۵ کیلومتر در ساعت)
زیردریایی های کلاس یاسن M جزو پیشرفتهترین محصولات در اختیار روسیه هستند و از راکتور هستهای کاراتر KTP-6 استفاده میکنند. ظاهراً این راکتور جدید سر و صدای کمتری نسبت به نسخههای پیشین تولید میکند و بنابراین قابلیتهای پنهانکاری یاسن M را ارتقا میدهد. وزن ۱۳۸۰۰ تنی و طول ۱۳۰ متری از دیگر ویژگیهای زیردریایی کلاس یاسن M هستند. جدای از سرعت احساسبرانگیز، این زیردریایی توانایی شلیک انواع مختلف موشکهای کروز از جمله نمونههای هایپرسونیک را دارد. برخلاف انواع موشکهای تاماهاوک بکار گرفته شده توسط زیردریایی استوت، موشک زیرکان روسیه فقط برد ۹۶۰ کیلومتری دارد. اگرچه قابلیتهای پنهانکاری لولههای پرتاب اژدر زیردریایی های روسیه در سطح بالایی قرار دارد اما خود اژدرها قدیمی هستند و سابقه آنها به دوران شوروی بازمیگردد. البته باید دانست روسیه در حال تست اژدرهای جدید است و در حال حاضر نیز زیردریایی های کلاس یاسن M توانایی حملات ضد زیردریایی، ضد کشتی و ضد سطحی را دارند.
K-222 شوروی
سرعت: ۴۴.۷ گره دریایی (۸۳ کیلومتر در ساعت)
نهایتاً به سریع ترین زیردریایی دنیا میرسیم که جزو جدیدترین یا پیشرفتهترین زیردریایی های هستهای دنیا نیست! این زیردریایی که در دوران شوروی ساخته شده K-222 نام دارد و بسیار فراتر از انتظارات طراحان بوده است. زیردریایی هستهای K-222 در سال ۱۹۶۹ سفارش داده شد و ترکیب راکتور پرقدرت و متریال تیتانیومی سبکوزن در ساختار آن باعث شدند K-222 به سرعتهای فوقالعاده بالایی دست یابد. زیردریایی موردبحث در خلال تست سال ۱۹۶۹ به سرعت ۴۲ گره دریایی دست یافت و تست دیگر در سال ۱۹۷۱ نیز نشان داد این زیردریایی حداکثر سرعت ۸۳ کیلومتر در ساعت را ثبت کرده و رکورد جدیدی را در جهان بر جای گذاشته است. البته بدیهی است که برای دستیابی به چنین سرعتی باید از تمامی قوای راکتور هستهای استفاده کرد که این موضوع با مشکلاتی همراه خواهد بود. اول اینکه حداکثر قدرت راکتور باعث لرزش در ساختار زیردریایی میشود و صدایی فراتر از ۱۰۰ دسیبل تولید میکند که روی قابلیت پنهانکاری آن تأثیر منفی دارد. همین مشکلات باعث شد شوروی توسعه آن را محدود کند و سرانجام در سال ۱۹۸۸ بود که فرایند توسعه آن متوقف و نهایتاً در سال ۲۰۱۰ هم اوراق شد.
ممد ژانگولر
۱۳ اسفند ۱۴۰۳به نظرم آلمان اراده کنه با زیردریاییهای خاصی که داره لقب گرگ زیر آب بهشون دادن میتونه تمام زیردریاییهای نزدیکشو سه سوت منهندم کنه . این آلمانیارو که شبیهه بچه خوشگلا میموننو دست کم نگیرید اون روی سگشون بالا بیاد صبح اول وقت تو میامی صبحنشونو میزنن بعد از ظهر هم تو مسکو چیزکیک چایی.
datsun
۱۳ اسفند ۱۴۰۳بعد از پیشوا آمریکا تبدیل شون کرده به یه مشت lgbt تا بیان به شکوه زمان مرحوم هیتلر برسن زمان میبره
جهان
۱۳ اسفند ۱۴۰۳اون گنده شون که هیتلر بود آخرش اون طور فروپاشید
بعد آلمانی که برای خرید چند اف15 قدیمی به جلز و ولز و التماس افتاده بیاد نصف روزه مسکو رو فتح کنه؟!!
آدولف هیتلر
۱۶ اسفند ۱۴۰۳اراده کنیم جهان را به آتش میکشیم
maranello550
۱۳ اسفند ۱۴۰۳:)))))))))))))))))
مسعود
۱۳ اسفند ۱۴۰۳بعضی ها انگار از آلمانی ها آلمانی ترن
هنوز تو 80 سال پیش سیر میکنن و در دوره آلمان نازی
اون شکوه و قدرت و نظم دیگه مرد
از آلمان فقط یک اسم باقی مونده
سامان
۱۴ اسفند ۱۴۰۳آلمان الان به جز ماشین سازیش و یه تعداد لوازم خانگی هیچ چیز بدرد بخور دیگه ای نداره وسلام
این همه هم از تانک کذایی لئوپاردشون تعریف میشد تو اوکراین راحت منهدم و قوطی حلبی شد
nima.jdm
۲۲ اسفند ۱۴۰۳آلمان فقط زیر دریای