صنایع نظامی

هزینه تولید یک ناو هواپیمابر چقدر است؟

حتماً شما هم با دیدن ناوهای هواپیمابر بزرگ و غول‌آسا به این فکر افتاده‌اید که هزینه تولید یک ناو هواپیمابر چقدر است.


ناو هواپیمابر جزو تجهیزاتی نیست که روزه رؤیت شود و برخلاف تانک‌ها امکان خرید آن وجود ندارد! اما برخی کشورها تولید کننده ناوهای هواپیمابر هستند و همانند داشتن برنامه‌های فضایی و هسته‌ای، به‌کارگیری این سازه‌های دریایی عظیم‌الجثه نشان دهنده قدرت و ثروت یک کشور خواهد بود. در واقع ناوهای هواپیمابر پایگاه‌های دریایی شناوری هستند که می‌توانند دور دنیا را بدون سوخت‌گیری مجدد طی کنند؛ اما همه این موارد هزینه بالایی را طلب می‌کنند. با این تفاسیر، هزینه تولید یک ناو هواپیمابر چقدر است؟

همچنین بخوانید:

جدیدترین ناو هواپیمابر آمریکا که از نظر فنی نیز پیشرفته‌ترین آن‌ها محسوب می‌شود بالاترین هزینه تولید را داشته است. ناو یو اس اس جرالد آر فورد در سال ۲۰۱۷ توسعه یافته و هزینه‌ای بالغ بر ۱۳.۳۲ میلیارد دلار داشته است. با صرف بیش از ۱۳ میلیارد دلار، این ناو هواپیمابر نسبت به ناو نسل قبلی کلاس نیمیتز دارای عرشه پروازی بزرگ‌تر، سیستم لانچ الکترومغناطیس و تجهیزات پیشرفته جدید بجای نسخه‌های هیدرولیکی قدیمی است. ناو هواپیمابر بعدی کلاس فورد که قرار است در جولای ۲۰۲۵ تحویل شد جان اف کندی نام دارد و هزینه تولیدش به ۱۲.۷ میلیارد دلار می‌رسد. در کنار ناو جان اف کندی، ناوهای اینترپرایس با هزینه تولید ۱۲.۸ میلیارد دلار و دوریس میلر با هزینه ۱۲.۷ میلیارد دلار جلب‌توجه می‌کنند.

باید دانست هزینه تولید هر ناو هواپیمابر کلاس نیمیتز به حدود ۴.۵ میلیارد دلار می‌رسد. با اینکه رقم یاد شده تفاوت زیادی با ارقام قبلی دارد اما نیروی دریایی آمریکا می‌گوید هزینه‌های مالکیت و نگهداری ناوهای کلاس فورد در بازه زمانی ۵۰ ساله حدود ۵ میلیارد دلار کمتر خواهد بود. این رقم برای ناو کلاس نیمیتز و یو اس اس جرالد آر فورد به ترتیب ۳۲.۱ و ۲۶.۸ میلیارد دلار تخمین زده شده است. بخش اعظم این هزینه‌ها به سرویس و نگهداری، عملیات و پرسنل و سیستم‌های مختلف تعلق دارد و طراحی ناوهای کلاس فورد به گونه‌ای انجام شده که تعداد پرسنل و سرویس‌های نگهداری آن کمتر باشد. برای مثال، یو اس اس جرالد آر فورد اولین ناو هواپیمابری است که از سیستم‌های تمام برقی بجای خطوط سرویس بخار قبلی استفاده می‌کند.

بسیاری از ناوهای کلاس نیمیتز فعلی در آستانه رسیدن به سن ۵۰ سال هستند و با وجود برخی تأخیرها در تولید ناوهای کلاس فورد، نیروی دریایی آمریکا باید درباره بازنشستگی ناوهای فعلی یا ادامه استفاده از آن‌ها تصمیم بگیرد. ناوهایی همچون یو اس اس نیمیتز بجای بازنشستگی اولیه در سال ۲۰۲۵ بازهم به خدمت گرفته می‌شوند و شاید این آخرین برنامه استفاده از ناوهای نیمیتز باشد. نکته جالب اینکه بازنشسته کردن یک ناو هواپیمابر و جدا کردن قطعات آن فرایندی پیچیده و پر هزینه است که شاید گاهی اوقات سخت‌تر از ادامه به‌کارگیری آن باشد چراکه راکتور ناو هواپیمابر باید جمع آوری شده و زباله‌های هسته‌ای به دقت راهی تأسیسات ذخیره‌سازی مخصوص شوند. شرکت‌های زیادی برای این کار وجود نداد و شاید به همین خاطر است که به تنها سه شرکت برای جدا کردن راکتور ناو یو اس اس اینترپرایس اعلام آمادگی کردند. اما زمانی که طول عمر حدود ۵۰ ساله و توانایی تردد در سراسر جهان بدون نیاز به سوخت‌گیری را در نظر بگیرید، قابل‌درک خواهد بود که چراکه ناوهای هواپیمابر علیرغم هزینه تولید و نگهداری بالا همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۰۲ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۳۷ دیدگاه‌ها

  1. amirkhanzadeh

    ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1030 ديدگاه)

    ناو هواپیمابر فرانسه واقعا چیز حقیه

    موافقم 10
    مخالفم 12
  2. car lover

    ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1660 ديدگاه)

    توی ساخت ناو آمریکا حرف اول رو میزنه

    موافقم 14
    مخالفم 8
    1. net

      ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (3520 ديدگاه)

      امریکا ابرقدرت دریاها

      موافقم 18
      مخالفم 5
      1. محمود

        ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (1 ديدگاه)

        برنده و میدان دار نبردهای آینده، کسی نیست جز کشورهایی که تمام توان خود را برای بکارگیری هوش مصنوعی و علم کوانتوم بکارگیرند . جنگ های آینده ، جنگ نفرات و هوش انسانی و وسایل دستی نخواهد بود ، جنگ جنگ افکار تلفیق شده با هوش مصنوعی و تجهیزات بهینه سازی شده با هوش مصنوعی،و کوانتوم خواهد بود . برنده جنگها ، کشورهایی هستند که از این تجهیزات و ابداعات مدرن عقب نمانند . پس نیروهای مسلح ایران ، از هوش و استعداد جوانان و ایده های ناب نخبگان سریعا با تمام توان برای ساخت و تولید جنگ افزارهای مدرن برگرفته از هوش مصنوعی و کوانتوم و حتی بالاتر از آنها اقدام کنید و کاری به هیاهو د تبلیغات و شانتاژهای بیرونی دوستان و دشمنان نداشته باشید . بقول معروف ، سرتان توی لاک خودتان باشد و کارتان را به کارستان تبدیل و کشورمان را به قدرتی مافوق قدرت زمینی برسانید بجای استفاده در روی زمین ، تمام توان را برای در اختیار گرفتن فضا و قدرت‌های فضایی بکارگیرید چون جوانان ما خیلی سریعتر از بقیه ی کشورها می‌توانند به قدرتی بسیار توانمند تر از قدرت‌های زمینی برسند به امید آن روز ها که زیاد دور نیست . ایران را قدرتی مافوق قدرت‌های جهانی کنیم .
        اما با رفع تمام موانع موجود برای راحتی افکار جوانان در هر زمینه تا جوانان ما یا آسودگی خاطر به افکار خود مسلط و به ابداعات و اختراعات غیرقابل قبول دیگران را به حقیقت تبدیل کنند تا در صورت زیاده خواهی هر کسی یا کشوری با خیالی آسوده و قدرت تام در کسری از زمان میدان را بدست بگیرند و قدرت تصمیم گیری از آن جوانان ما باشد .
        انشالله.

        موافقم 6
        مخالفم 11
        1. میثم

          ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
          سوابق: (3 ديدگاه)

          آره برسیم در حد فیلم محافظان کهکشان !! بنظرم فیلم های مارول رو زیاد میبینی دوست من !!

          موافقم 12
          مخالفم 1
        2. یونس

          ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
          سوابق: (4 ديدگاه)

          حقیقت محضه
          تا چند سال قبل واقعا این تجهیزات و نوآوری های مدرن در برابر جنگ افزار های قدرتمند کلاسیک مثل جنگنده ها و تانک و ناو های هواپیما بر مزخرف میدونستم ولی الان نه
          جنگ روسیه و اکراین نگاه کنید طرف با زیر کواد کوپتر نارنک وصل میکنه میزنه تانک چند میلیون دلاری به فنا میده
          میان جمر و اخلال گر چند صد هزار دلاری رو تجهیزات زرهی نصب میکنن طرف میاد همون کوآد کوپتر کابل فیبر نوری نازک وصل میکنه کلا میشه ضد جمر و مقاوم به هر اخلالی و درو میکنه نفربر و تانک و سیستم های موشکی و پدافندی که قبلا عکس هاش میدیم می‌گفتیم اهههههه عجب عظمتی آخر میان میگن تا سلاح لیزری و ماکرو ویو باید ساخته بشه تا این کواد کوپتر های انتحاری ازبین برند.
          همین نیروی دریایی روسیه تو دریای سیاه به زانو در اومد در مقابل اوکراینی که اصلا نیرو دریایی و کشتی جنگی نداشت اونم با قایق ها ی تندرو تفریحی گرفتن کنترل از راه دور کردن با اینترنت استارلینک کنترلش میکردن و وقتی پر بود از مواد منفجره میزدن به کشتی ها و بنادر کریمه
          همین چنگ اسرائیل روز های اول تجهیزات کنترل از راه دوری که روی دیوار های دور غزه نصب بود راحت کواد اومد بالای سرش یه بسته مواد منفجره روش چسبوند بلند شد رفت بعد منفجر شد .یک دستگاه نظارتی مجهز به هوش مصنوعی و دنیایی دوربین حرارتی و فروسرخ و کوفت و بلا تو در مقابل یه کواد کوپتر چند صد دلاری با یه بسته مواد منفجره اندازه یه بیسکویت دود شد رفت هوا بعد درحالی که نه هلی کوپتر یا هواپیما یی تو غزه بود با پاراگلایدر از دیوار چند میلیارد دلاری گذشتن رفتن وارد اسرائیل شدن .
          نبوغ و خلاقیت و نوآوری کاری دارن میکنن که تجهیزات ارزان و ساده جنگ افزار های پیچیده و فوق العاده گرون از پا درمیان واگه نبود نفوذ و لابی شرکت های اسلحه سازی تمام این مزخرفات پرخرج کلا کنار میرفت

          موافقم 8
          مخالفم 3
    2. امیر حسین

      ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (127 ديدگاه)

      تو همه ی فناوری های نظامی آمریکا اوله. قطعا فرانسه دومه. اینو آمار صادراتشون هم تصدیق می کنه.

      موافقم 13
      مخالفم 5
  3. نیو کار

    ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (89 ديدگاه)

    ماهم یدونه داریم تو بندر انزلی قهوه خونش کردن

    موافقم 18
    مخالفم 2
  4. محمد

    ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1341 ديدگاه)

    در حوضه طراحی ناو های هواپیمابر آمریکا و چین به ترتیب در رتبه های اول و دوم هستند.

    موافقم 17
    مخالفم 6
    1. کیان

      ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (1502 ديدگاه)

      در حوزه طراحی ؟ داداش میخوای یه حالی به چین بدی خب لاااقل یه چیزی بگو ک واقعیت داشته باشه، میگفتی از نظر تعداد چین دومین هست، بحثی هم نبود !!!
      از نظر طراحی چین همچنان در حال دزدی و کپی هست، تا حالا از خودشون فقط و فقط یه ناو ساختن، اولین ناوشون هم از اشغالهای باقیمونده شورووی هست که از اوکراین خریدن.
      اولین دزدیشون هم از استرالیایی ها شروع شد
      هروقت تونستن یه ناو هواپیمابر با نیروی هسته ای داشته باشن، تازه میرسن به جایی ک فرانسویها هستن الان.

      موافقم 21
      مخالفم 2
      1. ایوب

        ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (1 ديدگاه)

        ناو سوم شون که الان در حال آزمایشات قبل از استفاده هستش خیلی پیشرفته هست حتی مثل جدیدترین نسخه آمریکایی پرتابگر هواپیمایی برقی داره نه پرتابگر بخار که خود این یعنی حتی اگر دزدی هم باشه بازم یعنی با دزدی هم شده با آخرین سیستم پیشرفته آمریکایی برابری میکنه و ناو چهارم شونم که الان وسطای کاره موتورش اتمی هست قبلی هم میشد اتمی کنن ولی بصرفه نبود کلا اتمی الکی هزینه رو بالا میبره وقتی تعداد کشتی هات حتی از آمریکا هم بیشتره کلی هم کشتی سوخت رسانی داری اصلا نیازی نداری اتمی کنی ولی بجاش تا دلت بخواد زیردریایی اتمی داره اونم چون اون دیگه بحث حفاظت و جنگ اتمی داره و حیثیتی هست واسش که بتونه راحت شیش ماه به شیش ماه از زیر آب درنیاد اونم تازه واسه گرفتن غذا وگرنه لازم نیستم هیچوقت واسه سوخت یا آب شیرین یا حتی اکسیژن دربیاد از آب چون همه اونارو همون پایین دستگاه داره واسه درست کردن حتی غذارو هم یکسری زیردریایی مخصوص ارسال غذا و مهمات دارن میسازن که همون زیر آب بهم دیگه وصل میشن و هم غذا هم مهمات هم حتی تعویض نفرات رو هم میتونه همون زیر آب انجام بدن بدون بالا اومدن تا هیچوقت جاشون لو نره چون لو نرفتن جای زیردریایی اتمی تضمین برد در جنگ اتمی هستش واسه هر کشوری چه آمریکا چه روسیه چه چین و هند و پاکستان و غیره حتی کره شمالی هم زیردریایی مخصوص پرتابگر موشک بالستیک ساخته هرچند دو تا موشک بیشتر جا نداره و بعدی شم چهارتا نهایت جا داره ولی واسه اونا همونم کافیه بجاش تعداد بیشتری میسازن پخش میکنن خوبی اتمی اینه یدونه هم شلیک کنی بخوره هدف دیگه بازی تمومه همینه شوخی بردار نیست اگه بحث اتمی بودن رو کنار بذاریم حتی ایران هم می‌تونه با کنار هم گذاشتن و بهم چسباندن عرشه چندتا کشتی تجاری و یا نفت کش دریایی یه ابرناو یا پایگاه بزرگ دریایی درست کنه که باهاش بتونه حتی وسط اقیانوس هم از قایق های جنگی کوچیکتر خودش حمایت کنه فوقش سوختش رو جدا با کشتی نفت کش و سوخت بر حمل می‌کنه تا همون نتیجه‌ اتمی رو داشته باشه همین الان اون بندر متحرک که ارتش بعنوان کشتی پشتیبانی ساخته چون از روی نفت کش یا شایدم یک کشتی تجاری تغییر کرده و تبدیل شده به نظامی توانایی هشت بار دور دنیا چرخیدن داره البته در صورتیکه فقط یک ناو رو همراهی کنه اگه تعداد بیشتر ناو رو بخواد سوخت و غذا و مهمات بده یکم کمتر یعنی حتی بگیم هشت تا ناو جنگی رو ساپورت کنه بازم یکبار کامل دور کره زمین میتونه دورشون بده که خودش یکپا هیولا میکنه نیروی دریایی ایران رو بلاخره از یک کشتی نفت کش غول آسا کمتر از اینم انتظار نمیرفت اون همه مخازن ذخیره و انتقال و فروش نفت و بنزین به کشورهای دیگه که هربار سوخت یک نیمچه کشور رو حمل میکرد تحویل میداد الان در خدمت ارتش دریایی مون هست چندتا از اینا همراه ناوهای جنگی مون باشن دیگه اتمی بودن نبودن اصلا اهمیتی نداره اونوقت بدون اتمی هم میتونیم هرجای دنیا بریم و دور بزنیم

        موافقم 7
        مخالفم 16
        1. بهزاد

          ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
          سوابق: (2570 ديدگاه)

          ایوب الان فاز تفریح گرفتی با واقعا داری تحلیل جنگ افزار میکنی؟!
          چند تا کشتی بچسبونیم پایگاه دربیاریم!
          بعد با نفت کش به اون سوخت رسانی کنیم😄

          موافقم 11
          مخالفم 3
        2. کیان

          ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
          سوابق: (1502 ديدگاه)

          @ایوب
          بهت تبریک میگم پسرجان، تخیل پسر قوی ای داری، میتونی تو بازی کردن و تعریف با همکلاسیات این ایده ها رو با کسب دانش به واقعیت نزدیکش کنی و …
          هرچقدر بشه رویاها رو به واقعیت علمی نزدیکتر و همسوتر کرد قطعا میشه به نتایج شگرفتری رسید.
          باریکلا پسر جان، فقط قول بده درسات رو هم خوب بخونی و …

          موافقم 8
          مخالفم 1
      2. مهران

        ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (3 ديدگاه)

        ای ول دادا حال کردم ازین جواب دندان شکن…چین = فیک

        بزرگترین کپی بردار و دزد کالاها و اجناس صنعتی اصل

        موافقم 14
        مخالفم 1
      3. محمد

        ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (1341 ديدگاه)

        والا این حرف رو من تو سایت
        uniteddefense
        خوندم.
        و البته شکی هم درش نیست که چین رتبه دومه،چون کلاً در جهان کشور های کمی وجود دارند که ناو کریر و سوپر کریر بسازند.

      4. محمد

        ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (1341 ديدگاه)

        در ضمن از لحاظ تعداد چین حرف اول‌ آخر رو میزنه.
        چوم بزرگترین ناوگان دریایی جهان رو چین داره.
        این رو با کمی تحقیق میشه متوجه شد.
        البته کمیت یک چیزه و کیفیت یک چیز دیگر.

        موافقم 1
        مخالفم 1
    2. Galant.VR4(JDM)

      ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (1378 ديدگاه)

      چین ناو‌هواپیما بر نساخته و اونی هم که داره همون آدمیرال کوزنتسوف روسیه بود که خریدن و آپگریدش کردن

      موافقم 6
      مخالفم 1
      1. محمد

        ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
        سوابق: (1341 ديدگاه)

        ساخته.

        موافقم 2
        مخالفم 1
        1. Galant.VR4(JDM)

          ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
          سوابق: (1378 ديدگاه)

          اگه ساخته باشه باید خبر رسمی ازش بیاد

        2. محمد

          ۳۰ مرداد ۱۴۰۳
          سوابق: (1341 ديدگاه)

          ناو تایپ ۳،۴

  5. froG-driVer

    ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1054 ديدگاه)

    از عوامل محترم سایت پدال،پوشش خبری نسخه های جدید و تولید محدود شرکت رولز رویس را خواستارم.
    باتشکر امضا frog driver.

    موافقم 9
    مخالفم 1
  6. محمد حسین علی بیگی

    ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (11 ديدگاه)

    ای کاش روزی رو ببینیم که انسان ها به اون حدی از شعور و فهم برسن که به جای هدر دادن منابع برای دعوا و جنگ و غارت همدیگه ، می تونیم و مجبوریم که همکاری کنیم برای اکتشاف دنیای بیرون
    مقایسه کنید :
    هزینه ساخت تلسکوپ جیمز وب (در کنار جهشی که در پیشرفت علم ایجاد می کنه) : 10میلیارد دلار
    هزینه ساخت شتابدهنده ذرات سرن (و رشدی که در علم ایجاد کرد) : 4.75 میلیارد دلار
    چقدر پروژه های علمی تو خود آمریکا هست که در صف چند ساله دریافت بودجه (با مقادیر حتی کمتر از 1 میلیارد دلار) می مونه ، درحالیکه جنگ افزارهایی به مراتب گران قیمت تر در حال ساخت هست !

    موافقم 16
    مخالفم 7
    1. محمد

      ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (1341 ديدگاه)

      هزینه ماهواره بر سروش،سریر،قاصد‌و…

      موافقم 12
      مخالفم 3
    2. MasouD

      ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (72 ديدگاه)

      یه مقاله معروفی هست که از بعد از جنگ جهانی دوم بررسی کرده تا عصر حاضر
      خلاصه ش اینکه اگه تمام این جنگ و جدال ها نبود تا امروز سرطان و ایدز و…کاملا مهار شده بودن
      چقدر تکنولوژی پیشرفت کرده بود و زندگی و رفاه مردم دنیا در سطح دیگه ای بود
      اما علاوه بر جنگ بازی بشر،سرمایه ها بجای پرداختن به پروسه های طولانی و مهم مث درمان یه بیماری،رو به پروژه های زودبازده و بی ارزش آوردن و عملا این همه کار نیمه تمام و باارزش در انتظار سرمایه پژمرده شدن و سوختن
      چه باید گفت؟برای خیلیا سوار شدن به یه چهارچرخ سریعتر و زیباتر خیلی مهمتره تا کمک به پروسه باارزشی مث کشف راه حل بحران آب و انرژی و درمان و….
      با این شوآف امروزی بشر دیگه انتظاری هم نباید داشت

      موافقم 13
      مخالفم 1
  7. arash

    ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (118 ديدگاه)

    با سلام متاسفانه باید گفت که آمریکاییها فقط به فکر کمیت و کیفیت در کشتار انسانها با هم رقابت میکنند فیلم هشت نفرت انگیز نشان میدهد که در سرمای زمستان در آمریکا در یک کلبه هشت نفر دور همدیگر جمع شده و از افتخاراتشان در کمیت و کیفیت کشتار انسانها در قرن نوزدهم صحبت میکنند و نکته جالب دیگر اینکه با هزینه بیست روز از جنگ ویتنام ، آمریکاییها ویجر 1 و 2 را به فضا فرستادند که هنوز هم در حال کارکردن و تولید علم از فضا هستند.

    موافقم 10
    مخالفم 11
  8. حسین دهمرد

    ۲۷ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2703 ديدگاه)

    پول غارت کشورها باید یجا حیف و میل بشه وگرنه به کجا میخوای حمله کنی؟ کی از جنگ و کشتار سیر میشی؟

    موافقم 9
    مخالفم 7
  9. منتقم

    ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2 ديدگاه)

    در وضعیت فعلی دیگه ناو هواپیمابر جواب نمیده زیر دریایی و موشک و قایق سواری مفرح تره😉

  10. حسن

    ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (2170 ديدگاه)

    اگه امریکا نبود حتی یک روز جهان در صلح به سر نمیبرد
    انقد گروهها طوایف اقوام و کشورها هستند که از نظر ایدئولوژیکی بقیه ی مردمان دنیا را لایق مردن میدونن که حتی تصورش براتون غیر ممکنه این داستانهایی که میگید برا دلخوش کردن خودتونه متاسفانه کامنت حذف میشه وگرنه توضیح میدادم که در عربستان پاکستان یمن اردن عراق اذربایجان ترکیه چچن وووو مراکزی هست که چه تفکراتی را تدریس میکنن که هر جنبنده ای فیوز میپرونه البته هزاران نفرشون مهاجرت کردن و مراکز بزرگی در المان فرانسه انگلیس سوئد بوجود اوردند و مطمئن باشید با این حماقت و مماشات اروپاییها در چند سال اینده اشوبی بزرگ دنیا را فرا خواهد گرفت
    خدا را شکر کنید ترس موجب خفه شدن جنگ شده وگرنه دنیا جهنم میشد

    موافقم 9
    مخالفم 4
    1. حسین دهمرد

      ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (2703 ديدگاه)

      چقدر الان دنیا تو صلحه واقعا. والا ما هم عشق کوروت و کادیلاک داریم ولی بخاطرش مغزمونو ٖاکبند نگه نمیداریم.

      موافقم 4
      مخالفم 1
    2. car lover

      ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (1660 ديدگاه)

      عجب! خود همین امریکایی ها بخاطر ایدئولوژیهای که دارن همه دنیا رو سزاوار مرگ میدونن، این همه کشته در سرتاسر جهان، چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم این همه جنگ نرم و سخت که عاملش امریکاست. این همه تبلیغات و رسانه که برای تزریق ایدئولوژی هاشون استفاده میکنن. درسته امریکا ایدئولوژی آلمانیها(هیتلر) رو از بین برد، تا ایدئولوژی خودش رو پیاده کنه. ضمناً تفکیک کردن امریکایی از اروپایی دقیقا منظورت کدوم امریکایی هاست؟ امریکایی وجود نداره! امروز فقط 5 درصد سرخپوست که امریکایی اصیل هستن باقی موندن که اونا هم هیچکاره هستن. بقیه فقط اروپایی ها و اسیایی هایی و دیگر اقوامی هستن که به امریکا مهاجرت کردن و تصرفش کردن!

      موافقم 3
      مخالفم 2
  11. مهدی

    ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (3 ديدگاه)

    با پول فراخوان ایران خودرو می‌شود ۵ تا ۶عدد از اونها رو خرید التماس تفکر

    1. محمد

      ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (1341 ديدگاه)

      خب منظور؟؟؟
      چه ربطی داشت؟

  12. حسین

    ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (1 ديدگاه)

    بادرود ناو هواپیمابر کجا وما کجا..بگو ساخت نیروگاه برق چقدره ؟؟

    1. حسین دهمرد

      ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (2703 ديدگاه)

      قرارداد پاریس

  13. مرتضی مقدم

    ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (179 ديدگاه)

    یمن و ما ادراک ما الیمن

    موافقم 1
    مخالفم 1
    1. محمد

      ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
      سوابق: (1341 ديدگاه)

      یمن تونست ناو های آمریکایی رو بزنه ولی نتونست غرق کنه.
      ولی همینکه آمریکا عقب نشینی کرد نشان دهنده ‌ی شکست آمریکاست.

  14. کاوه

    ۲۸ مرداد ۱۴۰۳
    سوابق: (3 ديدگاه)

    دیگه زمان این غول های بی شاخ دم هزینه بر گذشت تنها دلیل بقای شون سیطره و سلطه کمپانی های اسلحه سازیه
    وگرنه جنگ اوکراین و غزه و یمن نشون داد
    نبوغ و خلاقیت و ابتکار میتونه مدرن ترین تجهیزات با ساده ترین و ارزان ترین ابزار ها به زانو دربیاره یا حداقل یک بن بست براشون ایجاد یا حداقل ضربه و آسیب بهشون بزنه یا حداقل تر از همه یک پیروزی کم هزینه و سریع السیر ره به رو یا تبدیل کنه.
    الان تانک و هلی کوپتر و توپخانه و نفر بر و سیستم های پدافندی چند میلیون دلاری با کواد کوپتر انتحاری چند هزار دلاری متلاشی می‌کنند
    کشتی های جنگی و ناو های رزمی رو با شهباد که قایق های تفریحی پرشده از مواد منفجره آسیب مرگبار میبینه و پهباد به جا جنگنده کارخانه ها و پالایشگاه هارو در آتش میسوزونه .
    ضعیف ترین کشور ها امروز با پهباد و کواد کوپتر انتحاری و شهباد و مهمات پرسه زن و هوش مصنوعی مرگبار ترین ضربات میتونن به قدرت نظامی کلاسیک بزنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا