این ناو هوایی میتوانست یک میلیون کیلوگرم بار، ۲۴ جت جنگنده، چندین موشک دوربرد و ۹۰۰ نیروی نظامی را جابهجا کند.
دهه ۶۰ میلادی که با نام عصر جت هم شناخته میشود، شاهد پیشرفتهای بسیار گستردهای در زمینه هوافضا بود. مهندسان کشورهای قدرتمند نهتنها هواپیماهای سریعتری میساختند بلکه آنها را بزرگتر هم میکردند. یکی از این پرندههای غولآسا، لاکهید «C-5 گلکسی» بود. با این وجود بسیاری بر این باور بودند که توسعه پیشرانهها، بهبود آیرودینامیکی و مواد اولیه بهتر میتواند زمینه را برای تولید نمونههای بزرگتری هم ایجاد کند.
هدف اصلی تمام این توسعهها هم رقابت شوروی و ایالاتمتحده بود. این دو کشور برای دسترسی، جاسوسی و بمبباران هر نقطهای از زمین که رقابت در آن باشد آماده میشدند. شوروی که بهلطف مرزهای بزرگ و قدرت سیاسی بالا، تاثیر زیادی بر کشورهای آسیا داشت، بر برتری جغرافیایی خود تکیه زده بود. در سوی دیگر، ایالاتمتحده هم تصمیم گرفت تا با همکاری کشورهای اطراف، آن را محاصره کند. غربیها فناوری خود را توسعه دادند و برای پاسخ هوایی بهموقع، ناوهای هواپیمابر را ساختند تا بتوانند در هر نقطه از زمین، یک پایگاه نظامی متحرک داشته باشند.
با آغاز دهه ۶۰ میلادی و افزایش نفوذ شوروی، ایالاتمتحده از شرکتهایش مانند لاکهیدمارتین خواست تا فناوری را تا آنها که ممکن است توسعه دهند. نتیجه این دستورات، توسعه پرندگان خشمگینی چون «F-104 استارفایتر»، «U-2 دراگونلیدی»، سریعترین پرنده جهان، «SR-71 بلکبرد» و… بود. در میان این پروژههای محرمانه، یک پروژه عظیم و غیرمعمول هم وجود داشت که از فاصله نوکبال ۳۴۰ متری سود میبرد. این هواپیماهای غولپیکر میتوانست نقش بمبافکن و یک ناو هواپیمابر هوایی را بازی کند اما بعدها کنارگذاشته شد و هیچ اثری از آن باقی نماند!
نام این هواپیمابر، CL-1201 بود؛ هواپیمایی با قدرت حمل ۱ میلیون کیلوگرم بار! مهندسان لاکهید برای توسعه این غول، سناریو نظامی را طراحی کرده بودند که درصورت اجرای برنامه شوروی برای تسلط بر دریای مدیترانه، راه ناوهای آبی آمریکا بسته میشد پس این کشور برای پاسخگویی چندساعته به شرایط، به راهحلی نوین نیاز داشت. CL-1201 قابلیت ارسال ۲۴ جنگنده بههمراه چندین موشک دوربر را به آمریکا میداد؛ این هواپیما، نقش فرماندهی واحدهای دیگر را برعهده میگرفت.
نوع دیگر این هواپیما که با کد LSA شناخته میشد هم با تکیهبر حمل ۴۰۰ نیروی مسلح، ۴۷۲ نیروی ویژه هواپیما و بیشاز هزار تن تجهیزات نظامی برای ۳۰ روز نبرد، فرمانده را همراهی میکرد.
از آنجا که CL-1201 برای پرواز و فرود به مسیر پروازی بسیار بلند نیاز داشت، مهندسان بالها و نوک آن را به جتهای قدرتمندی مجهز کرده بودند که توان تولید ۳۷ هزار کیلوگرم نیروی پیشران را داشتند. چهار توربین جت بالای هواپیما هم قدرت پیشرانی معادل ۲۷۲ هزار کیلوگرم نیرو را برای CL-1201 فراهم میکردند تا این هیولای نظامی بتواند با سرعت جتهای مدرن امروزی پرواز کند.
ناگفته نماند که این واحد میبایست برای پرواز مداوم تا ۳۰ روز آماده میشد؛ بنابراین مهندسان لاکهید تصمیم گرفتند تا در قلب هر فروند CL-1201 یک راکتور هستهای ۱,۸۳۰ یا ۲,۳۹۰ مگاواتی را قرار دهند که مانند راکتورهای موجود در زیردریاییهای هستهای عمل میکرد و تنها پس از پرواز و در ارتفاع بالاتر از ۴.۸ کیلومتری از سطح دریا استفاده میشد.
درطول ماموریت، هواپیماهای نظامی حمل بار دیگری موسومبه «MIT» به واحد LSA میپیوندند و پس از انجام جابهجایی لازم با هواپیمای مادر، به کابلهای مخصوصی به بال CL-1201 متصل میشوند و حالت آماده-به-خدمت باقی میمانند. نقلوانتقالات بارها از طریق درگاه روی بال CL-1201 انجام میشد. در شرایط جنگی، جنگندههای متصل به CL-1201 مرز هوایی را باز کرده و حریم هوایی را برای MITها و نیروهای حملشده توسط هواپیمای مادر آماده میکردند. نهایتا نیروی هوایی به نیروهای زمینی ایالاتمتحده میپیوستند تا شرایط را برای ورود نیروهای دریایی باز آماده کنند و کنترل دریای مدیترانه را به دست بگیرند.
از آنجا که CL-1201 نهایتا در ارتفاع ۹.۱ کیلومتری از سطح دریا و با سرعت پرواز میکرد، هیچ دشمنی نمیتوانست بهصورت مخفیانه به آن نزدیک شود؛ اگر هم حمله مستقیم صورت میگرفت، نیروی دشمن با مجموعهای از پدافندهای دوربرد و کوتاهبرد و سلاحهای لیزری مواجه میشد.
اما فارغ از اینکه چه بلایی سر این پروژه آمد (که خود یک سوال بزرگ به شمار میرود)، سوالات مهندسی و فلسفی زیادی CL-1201 را همراهی میکردند؛ مثلا اینکه فرایند اعزام جنگندهها چه شکل انجام میشد؟ یا برگشت آنها و مقابلهشان با جریان باد دورانی جتهای CL-1201 چطور مدیریت میشد؟ پاسخ این دسته از سوالات بدون گزارشهای لاکهید ناممکن است.
CL-1201 تنها پروژه مخوف لاکهیدمارتین و شرکتهای هوافضای آمریکایی نبود؛ بلکه تنها یکی از صدها پروژهای محسوب میشد که برای پوشیدن جامه حقیقت مبارزه کرد و مسکوت ماند. نظر شما درباره لاکهید CL-1201 چیست؟
۲۲ آذر ۱۴۰۳پشمامممم😱😱😱😱😱😱😱
ممد ژانگولر
۲۲ آذر ۱۴۰۳کلا ساخت چیزای خیلی گنده دردسرای خودشو داره . از نظر درک عمومی حس قدرت میده ولی بیشتر سیبل متحرک هدفه تا کمک به ناوگان . از این طرح و نقاشیا خیلیها رو کاغذ میتونن بکشن مسئله به سرانجام رسوندنشه . الان دور دور ساختن چیزای سبک و چقره تا سنگین و پر هزینه . در کل خود من هم تحت تاثیرش قرار گرفتم .
علی ساکن کوچه علی چپ
۲۳ آذر ۱۴۰۳منم موافقم
الان دور دور تولید پهپاد های کوچکه حتی ریز پرنده ها
بدون اینکه چالش از بین رفتن نیروی انسانی پیش بیاد
هزینه کمتر کارایی بهتر
M4A1
۲۲ آذر ۱۴۰۳امریکا سلطان دریا آسمان زمین و زیرزمین و انباری است همه مردم امرکیا خوشبخت هستند و قدرتمند هستند و ثروتمند هستند امریکا جنس بی کیفیت ندارد و همه جنس های امرکیا از فیلتر سختگیرانه من رد میشود است.اما بقیه کشورها در فیلتر گیر میکنند و باید همش فیلتر عوض کنم است.چراغهای عقب این هواپبما زیبا است اما اگر طرح آزرا گزنجور بود بهتر بود
مازیار
۲۲ آذر ۱۴۰۳چهار اگزوز هم داره که بد هست😂
مهراد
۲۲ آذر ۱۴۰۳M4A1 = کاربر نیسمو مناطق محروم
amir
۲۲ آذر ۱۴۰۳نه اشتباه گرفتی اون کاربر نت هست🤣🤣
مهراد
۲۲ آذر ۱۴۰۳کاربر امیر
آره حقیقتا دیر فهمیدم و میخواستم بیام اصلاح کنم که گفتم بیخیال اینقدر ثبت کامنت طول میکشه که ارزش نداره
ولیکن با این حال پدال رو از ته دل دوس دارم و این رو باید در نظر داشت که سالهاست داریم مجانی استفاده میکنیم با اخبار به نسبت به روز ، الان فکر کنم یه مجله ماشین ۸۰ ۹۰ تومنه ، ما از بچه های پدال طلبکار هم نیستیم که هی بخوایم ایراد بگیریم چون اونا هم منابعشون محدوده و طول میکشه تا کامنت ثبت بشه
Nismo
۲۳ آذر ۱۴۰۳مهراد: علی نوا مناطق خدا زده
Nr
۲۲ آذر ۱۴۰۳چی؟ 😂😂😂😂😂چراغ عقب؟؟؟
ازرا گرنجور؟؟؟؟😂
net
۲۲ آذر ۱۴۰۳آرزوی هر انسانی این هست که در امریکا متولد شود
مازیار
۲۲ آذر ۱۴۰۳سه تاشون رو میشناسم
بهروز وثوقی تو ممل آمریکایی
محمد صالح علا تو دادستان
نت تو پدال
امیر
۲۳ آذر ۱۴۰۳عزیزم آرزوی یک غرب گرا اینه
من آرزو های بزرگتری دارم ✌️
جرمی کلارکسون
۲۲ آذر ۱۴۰۳وات د فاک ایز دیس
طول باندش ۹ کیلومتر با عرض ۴۰۰ متر
Parham
۲۳ آذر ۱۴۰۳دارم به ۱۱ سپتامبر فکر میکنم اگه این هواپیما رو استفاده میکردن
جرمی کلارکسون
۲۳ آذر ۱۴۰۳به غیر از دوتا برج دوقلو ، امپایر استیت و کرایسلر هم میزد🤣🤣🤣
سالار فصل
۲۲ آذر ۱۴۰۳ترسناک
ارسلان
۲۲ آذر ۱۴۰۳اگر چین یا روسیه کمونیست یا ج.ا بود با همین عکس مکسا میگفت: ببینید ساختیمش 😂
حسن
۲۲ آذر ۱۴۰۳اگه اهل پارک رفتن بودی خودت به عینه میدیدی بهترش را داریم اینا که چی یی نی
محمد
۲۲ آذر ۱۴۰۳یه طرح از پیش شکست خورده.
در شووری هم مشابه این بود.
nissan skyline
۲۲ آذر ۱۴۰۳واقعا خلبانی همچنین غولی چقدر ترسناک میشد
محمد
۲۲ آذر ۱۴۰۳رقابت مرز های علم و فناوری رو تا کجا که جا به جا نمیکنه !!!!!! دوباره هم تنور رقابت های فضایی گرم شده با این تقاوت که شرکت های خصوصی هم وارد رقابت شدن و امکان عملی شدن پروژه های شگفت انگیر در آینده ای نه چندان دور غیر منتظره نیست
Mosafer
۲۲ آذر ۱۴۰۳چرت و اغراق آمیز
JaMsHiD-B
۲۲ آذر ۱۴۰۳روانیا چی میخواستن بسازن
Doom
۲۲ آذر ۱۴۰۳این یه شهر رو اشغال میکنه . باید کلا شهر رو خالی کنی همشم با بولدوزر صاف کنی که بتونه فرود بیاد
سرویس و نگهداریشم که خودش بودجه مستقل از دولت میخاد
یانکی من هم فرزند کسی هستم
۲۲ آذر ۱۴۰۳بعضی از این طرحها قرار نبود اصلا ساخته بشن تفکر بر این بود که شوروی رو تو تله بندازن که مجبور بشه سریع اقدام متقابل بکنه و کلی هزینه رو دستش بزارن.
Doom
۲۲ آذر ۱۴۰۳دقیقا . بیشتر به درد جنگ روانی میخوره تا نظامی
حسن
۲۲ آذر ۱۴۰۳علم مرز نداره
با همین ایده ها و نواوریهاست که امروزه زندگی بشر از غار نشینی به اینجا رسیده
فکر کنید چه تغییرات و ایده های تمسخر امیزی امروز عادت زندگیها شده که فکر نبودنش مضحکه و میگیم مگه میشه
علی علوی
۲۲ آذر ۱۴۰۳مجدداً عرض سلام و احترام و ادب و ارادت خدمت تمامی کاربران و حضرات و سروران بزرگوار و معزز و عزیزان در سایت پدال
جناب آقای مهندس محمد رضا اشتری بزرگوار و معزز بنده در آخرین دیدگاهی که در سایت پدال عرضه کرده بودم چند سوال از حضور جنابعالی داشتم که متأسفانه جنابعالی پاسخگویی نداشتید؟؟؟
مرحمت بفرمایید و پاسخ سوالات اینجانب را ارسال فرمایید سپاسگزارم
علی علوی
در مطلب ارائه شده با نام رازهای جذاب پیشرانه های ۸ سیلندر مک لارن
محمدرضا اشتری - دبیر سایت پدال
۲۲ آذر ۱۴۰۳مطلبی که داریم از قدیم همین هست
https://www.pedal.ir/american/%D9%87%D8%A7%DB%8C%D9%BE%D8%B1%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-tachyon-speed/
علی علوی
۲۲ آذر ۱۴۰۳جناب آقای مهندس محمد رضا اشتری بزرگوار و معزز بسیار سپاسگزارم از اطلاع رسانی جنابعالی
اما در رابطه با زینگر ۲۱ سی
CZINGER 21_C
که پیشرفته ترین و سریعترین اتومبیل هیبریدی جهان می باشد
هایپریون ایکس پی ۱
HYPERION XP_1
که پیشرفته ترین و سریعترین اتومبیل هیدروژنی جهان می باشد
مطالبی ارسال نفرمودید
علی علوی
۲۲ آذر ۱۴۰۳و فقط میخواستم به تمامی عزیزان و بزرگواران و سروران بزرگوار و معزز در سایت پدال به عنوان یک برادر کوچکتر عرض کنم که ایالات متحده در حال تغییرات اساسی و بنیادین در قوانین فیزیک و شیمی و مهندسی و علوم و ریاضیات می باشد
نخستین موتور یا همان پیشرانه ای که بر خلاف قوانین فیزیک که بیان می نماید همواره میزان نیروی تولیدی از انرژی وارد شده به موتور کمتر است که به پرت و هدررفت انرژی بستگی دارد- اما یک استارت آپ در ایالات متحده به نام لینیار لبز در شهر آستین در ایالت تگزاس موفق به ایجاد یک موتور یا همان قوای محرکه شده است که میزان نیروی تولیدی از انرژی وارد شده به موتور بسیار بیشتر است و بزرگترین دستاورد و پیشرفت در ۱۵۰ سال اخیر در زمینه خودرو های الکتریکی می باشد
LINIAR LABS START UP IN CITY OF AUSTIN AND FORTH WORTH IN STATE OF TEXAS
یا مخترع و مهندس و دانشمند برجسته و مشهور در مرکز پروازهای فضایی مارشال در ایالت آلاباما متعلق به سازمان ناسا دیوید برنز موتور هلیکال انجین را اختراع کرده که تقریباً نزدیک به سرعت نور حرکت می نماید که در واقع قوانین فیزیک را کاملاً جابجا می نماید
DAVID BURNS AN AMERICAN ENGINEER AND INVENTOR OF MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER IN STATE OF ALABAMA INVENTED THE HELICAL ENGINE
و…..
عزیزان می توانند به راحتی به پروژه های آژانس پروژه های پیشرفته تحقیقاتی دفاعی یا دارپا و یا ارپا ای و…. مراجعه نمایند و مشاهده فرمایند که چه پروژه های پیشرفته و پیچیده ای که حتی در فکر بشریت هم نمی گنجند در حال انجام می باشد
DEFENSE ADVANCED RESEARCH PROJECTS AGENCY OR D.A.R.P.A
ADVANCED RESEARCH PROJECTS AGENCY FOR ENERGY OR A.R.P.A_E
برای انرژی های جدید و فوق العاده پیشرفته
ADVANCED RESEARCH PROJECTS AGENCY FOR INFRASTRUCTURE OR A.R.P.A_I
برای اختراعات و ابداعات و تکنولوژی های بسیار پیشرفته در پروژه های بسیار پیشرفته زیرساخت و زیربنایی
ADVANCED RESEARCH PROJECTS AGENCY FOR HEALTH OR A.R.P.A_H
برای اختراعات و ابداعات و تکنولوژی های بسیار پیشرفته در پروژه های بسیار پیشرفته پزشکی و سلامت و بیوتکنولوژی و ژنتیک و درمان سرطان
و….
علی علوی از مشهد
.khashayar
۲۲ آذر ۱۴۰۳کاش ابتذال اینقدر فراگیر نمیشد.
راندمان بیشتر از 100% ؟؟؟
حرکت با سرعت نور ؟؟؟
—————————————-
عساتید اینستاگرامی
علی علوی
۲۳ آذر ۱۴۰۳جناب آقای خشایار بزرگوار و معزز عرض سلام و احترام و ادب و ارادت خدمت حضرتعالی
جنابعالی در سایت پدال فرموده بودید که امکان ساخت موتور یا همان قوای محرکه یا پیشرانه ای با راندمان یا کارایی ۱۰۰٪ یا به عبارتی تولید نیروی بیشتر از انرژی وارد شده به موتور امکان پذیر نمی باشد؟؟؟؟
جنابعالی بهتر است سری به دفتر ثبت اختراعات و علایم تجاری ایالات متحده بزنید و مشاهده بفرمایید که چه پیشرفت های شگفت انگیز و غیر قابل باوری انجام گرفته و در حال انجام و نیز انجام خواهد گرفت
THE UNITED STATES PATENTS AND TRADEMARK OFFICE
U.S.P.T.O.ORG
یا به همان سایت استارت آپی که بنده در متن پیام ارسالی ذکر کرده ام مراجعه بفرمایید
مطلب و موضوع ثانویه هم در رابطه با مبحث حرکت با سرعت نزدیک به سرعت نور که در مرکز پروازهای فضایی مارشال در ایالت آلاباما متعلق به سازمان ناسا در ایالات متحده انجام شده است عین حقیقت و واقعیت می باشد
جنابعالی ابتدای به امر مطالعه و بررسی و تحلیل و آنالیز بفرمایید و سپس اقدام به پیام گذاردن بنمایید
آژانس های دارپا و ارپا- ای و غیره هم که بنده در متن پیام ارسالی عرض کرده ام مکان بسیار خوبی برای مشاهده کامل پیشرفت های شگفت انگیز و غیر قابل باوری است که قرار است در سالهای آینده به وقوع بپیوندد
با احترام و آرزوی موفقیت و سلامتی جنابعالی
علی علوی
در ضمن بنده چندین مرتبه پیش از این هم عرض کرده بودم که تحقیقات و بررسیهای زیادی انجام داده ام و با اینکه رشته تحصیلی اصلی بنده کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی می باشد اما در بسیاری از زمینه ها مطالعات و تحقیقات و بررسیهای گوناگونی کرده و هیچگاه خبر کذب از بنده صادر نمی شود
امیر
۲۳ آذر ۱۴۰۳علی علوی عزیز
اینجوری عمرتو تلف نکن
علی علوی
۲۳ آذر ۱۴۰۳جناب آقای امیر فعال در سایت پدال عرض سلام و احترام و ادب و ارادت خدمت جنابعالی
بنده همواره در حال مطالعه و تحقیق و بررسی و تحلیل و آنالیز در بسیاری از زمینه های مختلف علوم و تکنولوژی های بسیار پیشرفته و پیچیده می باشم
با اینکه رشته تحصیلی اصلی بنده کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی می باشد اما در بسیاری از زمینه های علمی و پژوهشی و تکنولوژیک بررسی و مطالعات و تحقیقات و تحلیل های بسیار زیادی انجام داده ام
جنابعالی می توانید با مراجعه به سایت دفتر ثبت اختراعات و علایم تجاری ایالات متحده به جدیدترین پیشرفت های شگفت انگیز و غیر قابل باوری که انجام شده و یا در حال انجام می باشد و نیز آنهایی که در آینده نزدیک به وقوع میپیوندد را مشاهده و ملاحظه بفرمایید
بنده هیچگاه عرایضی که در سایت پدال و یا هر سایت دیگری عرضه می نمایم بدون پشتوانه علمی و پژوهشی و تکنولوژیک نمی باشد
UNITED STATES PATENTS AND TRADEMARK OFFICE
U.S.P.T.O.ORG
کاربر عادی
۲۳ آذر ۱۴۰۳جای این هواپیما تویه فیلم ها خالیه بنظرمن خیلی تاثیرگذاره
رضا
۲۳ آذر ۱۴۰۳وقتی ایکس ۶۸ اونهمه چاش داشت ، حالا این طرح میتونس چه چالشهایی رو داشته باشه . تجهیزات کمی سبکتر و کارآمد بهتره مانند C۵ .
علی منصوری
۲۵ آذر ۱۴۰۳دلیل برا ساختن و داشتن ایده و طرح صرفاً تولید نیست، اون زمان قدرت جنگ روانی و سیاست مشت داخل جیب بیشتر تاثیر گذار بود، ولی بهرحال تمام اختراعات و تولیدات ثمره ذهن بلندپرواز بشره، حتی فکر ساختشم و برندکردن و آوردنش تو مارکت باعث میشد در جنگ سرد دست بالارو بگیری،
A.R.A.S.H
۲۶ آذر ۱۴۰۳امریکا:هر چه گنده تر بهتر🗿
Siyavash
۲۷ آذر ۱۴۰۳فکرشو بکناین اژدها از بالایه اسمون شهرت رد بشه و مستقیم ببینیش واقعا وحشتناک هست…