آیا زیرسوال رفتن اعتبار جنگنده روسیه در چین دلیل خاصی دارد؟
در نمایشگاه هوافضای اخیر چین ۲۰۲۴ در شهر «ژوهای»، روسیه جنگنده سوخو Su-57 خود را به نمایش گذاشت. خلبان این هواپیما با اجرای مانورهای بینظیر موفق شد توجه بسیاری را به خود جلب کند و به گفته اکانت رسمی مقامات روسی در رسانه «X»، عملکردی خارقالعاده را از خود به نمایش بگذارد. روسیه در تلاش بود تا با حضور در این نمایشگاه هوایی نشان دهد که جنگندههای سوخو از پس هر نوع کاری برمیآیند.
متاسفانه برای این کشور، طعم موفقیت با تلخی جایگزین شد. پس از اتمام نمایش هوایی، نسخه اصلی این هواپیما برای بازدید عمومی در یک محوطه نگهداری شده بود. بررسیهای متخصصان از این جنگنده توانمند نشان داده که کیفیت ساخت مناسبی ندارد و احتمالا در بخش پنهانکاری هم با مشکلاتی روبهرو خواهد شد.
اتصالات و پیچهای این جنگنده با نمونههای مدرن بسیار فاصله داشتند و همین مسئله باعث تمسخر کیفیت ساخت جنگنده مشهور روسی در فضای مجازی شد. فارغ از این مهم که چه چیزی ظاهر و ایمنی جنگنده را بهبود میبخشد، طراحان باید در نظر داشته باشند که استفاده از برخی مواد خاص باعث شناسایی آن در شبکه راداری و ایجاد رخنه هویتی میشود.
اما پیش از پرداختن به جزئیات این مسئله، بهتر است نگاهی به جنگنده روسی داشته باشیم تا بدانیم تاثیر این شیوه بستهبندی چگونه روی آن تاثیر خواهد گذاشت؟
سوخو S-57 چیست؟
روسیه برای رقابت با نسل پنجم جنگندههای هوایی جت از Su-57 رونمایی کرد. این جت جنگنده قدرتمند که رقیب مدلهای آمریکایی محسوب میشود سالها پیش پا به میدان نبرد گذاشت اما با وجود سالها توسعه و بهبود و فارغ از اینکه این دسته از محصولات برای تطبیق با شرایط جدید بهروزرسانی میشوند، همچنان راه زیادی را تا رسیدن به تکامل دارد.
روسیه مدعی است که این جنگنده ویژگیهای لازم یک جنگنده نسل پنجمی را دارد؛ پس انتظار میرود Su-57 درکنار مانورپذیری بسیار بالا توانایی دستیابی به مرز ابرصوت را هم داشته باشد. برای آشنایی با تاثیر سرعت روی عملکرد جنگندهها مطلب «جت جنگنده؛ راهنمای جامع تاثیر سرعت در عملکرد مهاجمان آسمان» را مطالعه کنید. به این ترتیب میتوان Su-57 را بهروزترین پرنده نظامی روسیه دانست که تنها چند فروند از آن در حریم هوایی این کشور مشغول به انجاموظیفه هستند.
«سرگی شویگو»، رئیس هیئت ایمنی ریاست جمهوری روسیه، در زمان ایفای نقش وزیر دفاع این کشور گفت که Su-57 عملکرد خود را در نبرد با اوکراین بهخوبی نشان داده است؛ هر چند که در جمله تمامعیار این کشور به خاک اوکراین نقش بسیار بزرگی ایفا نکرده است.
نظر متخصصان درباره سوخو Su-57
«گرگ بگوِل»، فرمانده ارشد اسبق نیروی هوایی سلطنتی انگلستان، میگوید که نگاه نزدیک به این هواپیما، سطح پایین تولید مهندسی را در آن به نمایش گذاشت.
هرگونه رویهم آمدگی صفحات و فضای خالی، باعث افزایش دید رادار میشود و (سوخو) بسیاری از آنها را داشت. مشخصاً نتیجه روند کنترل کیفیت پایین است. میدانیم که پیشرفت اصلی درون جنگنده صورت میگیرد اما اگر نتوانند یک بخش ساده بیرونی را درست از آب درآورند بعید است که بخشهای داخلی عملکرد بهتری داشته باشند.
«متیو پاول»، تاریخشناس هوایی و مدرس RAFC کرانول، میگوید که سوخو Su-57 خیلی خوب نیست. قرار بود این رونمایی یک نمایشگاه بزرگ از حضور متقابل روسیه در برابر جنگنده آمریکایی F35 باشد اما آنگونه که تصور میکردند پیش نرفته است.
به نظر من یکی از بزرگترین اشتباهات روسیه این بود که به مردم حاضر در نمایشگاه اجازه داد به جنگنده بسیار نزدیک شوند. (مردم) تصویربرداری میکنند و حال تمام آن تصاویر در فضای مجازی منتشر شده است؛ آن هم نسخهای که در نمایشگاه حضور دارد و آنطور که روسها ادعا میکنند نسل پنجمی نیست.
(Su-57) چند پرواز و نمایش را انجام داده و بهنظرم در آن بخش عملکرد خوبی را از خود نشان داده است. نشان داده که چه کارهایی را میتواند انجام دهد. به نظرم از انتظارات فراتر نرفته اما روبه افول هم نیست. نه حیرتآور است و نه ناامیدکننده… .
«مارتین داگرتی»، متخصص سلاح و نویسنده کتاب جنگافزارهای جنگ اوکراین، میگوید که روسیه تمایل زیادی به استفاده از Su-57 در نقشهای اصلیاش ندارد.
بهخاطر استفاده از موشکهای مستقل در محوطه خارج از دید رادار، با سیستم پدافند هوایی برخورد کرده است؛ پس خلبان ضعفهای آن را میداند. حال آنکه این ضعفها بهدرستی برطرف میشوند یا نه، در آینده روشن میشود. این دسته از شرایط حاصل سیاستهای داخلی هستند. توسعهدهندگان این هواپیما برای دستیابی کارفرما به جنگنده مدنظرش در بخشهای مختلفی کمکاری کردهاند تا پروژه را بههنگام به آنها تحویل دهند. وقتی فشار برداشته شود، میتوانند روی افزایش کیفیت کار کنند.
«پیتر لایتون»، عضو انستیتو خدمات متحد سلطنتی در لندن، معقتد است که جنگنده حاضر در نمایشگاه صرفا نمایشی بوده و کیفیت نسخه اصلی را ندارد.
صرفا یک پروتوتایپ برای تست وضعیت بود. احتمالا فاقد سیستمهای هدایتی و الکترونیکی هواپیماهای حاضر در نبرد هم بود؛ مانند یک نسخه سبک مخصوص خلبانها. عملکرد آیرودینامیکی خارقالعادهای داشت اما نسخه اصلی از این توانایی بهخصوص محروم میماند؛ چون با مهمات پر خواهد شد. حدس میزنم کیفیت ساخت مدلهای تولیدی را هم نداشت.
از دهه ۶۰ (میلادی)، آیرودینامیک روسها همواره بهتر از غرب عمل کرده است؛ در نقطه مقابل غربیها با تکیهبر کامپیوترهای پیشرفتهتر هرچیزی را به پرواز درمیآوردند. روسها برای پرواز مجبور بودند به ریاضیات تکیه کنند و ساختار هواپیما را برای عملکرد مناسب بهینهسازی کنند. بهاینترتیب جای تعجب هم ندارد اگر ببینیم (Su-57) عملکرد هوایی مناسبی دارد. هر چند این بحث پیش میآید: درست است که مانورپذیری در نبردهای نزدیک مفید است اما این روزها از موشکهای دوربرد استفاده زیادی میشود. پس تکنیک روسها بیشتر برای نمایش و مقاومت در نبردهای تنبهتن مفید است… .
نظر شما در اینباره چیست؟ آیا نسخه استفاده شده در نمایشگاه چین یک ماکت سبکوزن برای نمایش هوایی بوده است یا روسها فاصله زیادی با جنگندههای آمریکایی دارند؟
حسین
۱۸ آذر ۱۴۰۳یکی گفته نمونه داخل نمایشگاه صرفا برای مانور ساخته شده ، یکی گفته کیفیت نمونه های رزمی را نداره ، یکی گفته روس ها خیلی به ریاضی تکیه کردن برای طراحی اش و غربی ها با کامپیوتر هر چیزی را به پرواز در می یارن! اون یکی گفته جوش هاش خوب نیست! اونم با چشم !!
کسی نگفته بو میده؟
مازیار
۱۸ آذر ۱۴۰۳شما روسیه دوس داری درسته؟
ممد ژانگولر
۱۸ آذر ۱۴۰۳با توجه به اینکه تجربه سالها نمایشگاه رفتن دارم این جت جنگی بخاطر اشتباه محاسباتی وقتی تیک آف میخواد بکنه سولاخهای اگزوزهای تهش گیر میکنه به زمین . خلبانها باید صبور باشن و تیک آف با زاویه ۳۰ درجه بیشتر نکنن .مگر نه خسارت از حقوقشون میزنه بالاتر و به فنا میرن
میثم
۱۸ آذر ۱۴۰۳دوست عزیز حضور مداوم در نمایشگاه های چیپس و پفک دلیل بر تخصص در صنعت هوا فضا نمیشه ! معقوله موشک جنگنده خارج از نظر دهی در زمینه خودروست . پس بهتره متخصص هاش نظر بدن .
ممد ژانگولر
۱۸ آذر ۱۴۰۳داداش میثم نمایشگاه ماست موسیرو از قلم انداختی . ولی اگه دقت کنی ناوهای هواپیمابر روسیه قابلیت یک جهت پرواز بیشتر نداره و همونشم دقت کنی انتهاش شیب به سمت بالا داره . اینا نشانه چیه به نظرت؟
اصلا فرض بگیریم همه از نظر شما هویجن شما شاخ شمشاد . من خیار چمبر شما گوجه سبز دوقلو . حالا نظرتو بگو ببینیم مشکل کجاست تیکه ریز میندازی . این گوی و اینم میدان
ش.ه
۱۹ آذر ۱۴۰۳واقعا جالب گفتی خوب شد نگفتی اگزوزش کیت ندارد سوراخ اگزوز شما از هواپیما چی می دونی
محمد
۱۸ آذر ۱۴۰۳روسیه چون رسانه دستش نیست، دربارش حرف زیاد در میارن .
بهزاد
۱۸ آذر ۱۴۰۳هواپیماهای روسی فقط به درد نمایشگاه ها و آکروجت برای سرگرم کردن تماشاچیان میخوره.
صنعت نظامی روسیه سالهاست مرده.
محمدجواد
۱۸ آذر ۱۴۰۳اره واسه همینه همه تانکهای ابرامز لئوپارد توی اوکراین مثل ماست میزنه یا موشک ده ماخ فراصوت میزنه یا موشک اسکندر یا سری موشکهای خا یا بگفته خود اوکراین سوخو ۳۵ نمیتونن با سامانه پاترویت بزنن روسیه اگر میخواست مثل اسراییل مناطق شهری که مردم توش زندگی میکنن بزنه خیلی وقت پیش اوکراین باخاک یکی کرده بود
بهزاد
۱۸ آذر ۱۴۰۳کلا ۳۱ آبرامز و ۳۰ لئوپارد به اکراین ارسال شده و شما هم دچار توهم عدد و رقم شدید.
مصیبت واقعی عدم نفی تهاجم روسیه به اکراین توسط شماهاست.
بزرگترین شانس روسیه عدم اجازه استفاده از تسلیحات غربی در خاک روسیه بود که این آخرا با شلیک تعدادی موافقت شد وگرنه تا صدها کیلومتری مرز اکراین چیزی به اسم پایگاه نظامی باقی نمیماند😄
شماها هنوز از ابعاد سرنوشت روسیه طی مثلا ده سال آینده درکی ندارید و صبر کنید تا اثرات واقعی تحریم هارو ببینید.
محمد
۱۸ آذر ۱۴۰۳بهزاد جان با اول حرفت که می گی آمریکا درست حسابی به اوکراین کمک نکرده و حتی اجازه هم نمیده به شکل کامل از اون تسلیحات استفاده کنه موافقم .
ولی در مورد سرنوشت روسیه داری اشتباه می کنی.
روسیه کشور خیلی ثروت مندیه.
هم صنعت داره هم منابع طبیعی داره.
دور این کشور دیوار بکشی که همین الان کشیدن آخ نمیگه.
روسیه یکسری منابع مثل تیتانیوم داره که همین الان آمریکا تیتانیوم مورد نیاز صنعت هوانوردی اش را از روسیه تأمین می کنه.(چه مستقیم و غیر مستقیم)
روسیه به دلیل منابعی که داره برای غرب صرف نمیکنه روسیه رو تحریم کنه.
شک نکن بعد از جنگ اوکراین تحریم ها از بین می روند.
بهزاد
۱۹ آذر ۱۴۰۳محمد در مقیاسی بزرگتر شوروی بود با بزرگترین ذخیره های مواد معدنی و زمین های بیشمار کشاورزی.
هیچ معدن و ماده ای نمیتونه یک کشور را به خاطر حماقت عده ای نجات بده.
انگار شما هم فارق از عالم واقعیت هستید و حداقل به اندازه ارزن یا کشمش اون بزرگترین هدیه خداوند را به کار بندازید.
مواد معدنی دارای جایگزین های زیادی هستند و در کمترین زمان ممکن بدون خسارت های صنعتی زیاد براحتی معادن جدید فعال شده و وارد چرخه اقتصادی میشوند اما ذهن آلوده براحتی قابل ترمیم نیست.
محمد
۱۹ آذر ۱۴۰۳ببین بحث رو عوض نکن تو اول گفتی اثرات جنگ اوکراین،بعد بحث رو داری عوض می کنی و داری در مورد ایدئولوژی و تفکر روس ها صحبت می کنی و بحث شووری کشیدی وسط.
در کل بر هر آدم عاقلی پوشیده نیست که این روسیه فعلی از همهی کشور های جهان پتانسیلش بیشتره.
فقط کافی هست کمی تحقیق کنید.
در تمامی حوضه های علم و تکنولوژی روسیه جزو ۵ تا اول هست و در منابع طبیعی اول یا دوم.
محمد
۱۸ آذر ۱۴۰۳دقیقاً،بخاطر همینه بار ها ترامپ و تعدادی از کارشناسان نظامی می گویند که ماشین جنگی روسیه در اوکراین غیر قابل متوقف است.
بهزاد جان هوش شما واقعاً سرشاره.
آفرین به این درایت.👏👏👏
بهزاد
۱۹ آذر ۱۴۰۳چیزی که توقف نداره توهمات شماست دوست گرامی😄
ماشین جنگی روسیه الان وارد مرزهای فرانسه شده از بس غیر قابل مهار بود.
روسیه با تحریم تیتانیوم به اروپا و آمریکا قراره این فلز را به آفریقا و بنگلادش و ونزوئلا بفروشه چون در تاسیسات هوا، فضایی که دارند به این فلز نیازمندن😄
شما یدونه وسیله یا ابزار یا تولید صنعتی با کاربری غیر نظامی ساخت روسیه که همین الان کف بازار تهران پیدا بشه نام ببر؟
وقتی میگی روسیه یک کشور صنعتی است قطعا جنسش خوب بوده.
محمد
۱۹ آذر ۱۴۰۳ضمیمه کردن یک پنجم اوکراین به روسیه =توهم
حمید . علی همدانی
۲۱ آذر ۱۴۰۳روسیه هیچ وقت نمونه های کامل و بی نقص خود را در نمایشگاه ها ویترین نمیکند و از لو رفتن کارهایش خیلی مواظبت دارد . الیته یک روی پیشرفت و بر پنهان بودن است تا رسیدن به اوج .
Galant.VR4(JDM)
۱۸ آذر ۱۴۰۳هواپیماهای سوخو کیفیت ساخت انجین و بدنه خوبی ندارن این موارد هم ریشه در عقب افتادگی در زمان اتحادجماهیرشوروی داشته
جنگنده های چین هم خیلی غیرقابل اعتماد هستن بخاطر موتور بکار رفته و برخی موارد خلبانان گزارش خاموشی هنگام مانور های سنگین رو دادن و مورد مهم سیمکشی برق کابین هم خیلی ضعیف و بدطراحی شدن برای همین چین اکثر قطعات حتی جنگنده های روسی استفاده میکنه
درحال حاضر بهترین و مطمئن ترین جنگنده های آسیا یا متعلق به کرهجنوبی هست یا ژاپن که اونم اکثرا جنگندههاش با آمریکا مشترکه و بعضی مواقع آپدیت شده
محمد
۱۸ آذر ۱۴۰۳یجور میگی انجین و بدنه جنگنده های روسی کیفیت ندارند که انگار سوارشون شدی.
یک نکته کلی بگم که هر نقصی در حوضه هوانوردی فاجعه آمیز خواهد بود.
اگر اینجوری بود هر روز کلی جنگنده روسی به دلیل نقص فنی از دست می رفت.
و نیرو هوایی روسیه ضرف کمتر از یکسال خالی از هواگرد می شد.
این روسیه سازنده کلی فضاپیمای حامل انسانی هست که با سرعت بسیار زیادی از جو خارج شدند و انسان را با سلامت کامل به جو بردند.
این روسیه سازندهی تنها ایستگاه فضایی هست که حتی آمریکا هم از پسش بر نیومد.
قطعاً اگر ضعفی در مهندسیشون بود به اینجا نمیرسیدند.
منتها پایین بودن استاندارد های ارتش روسیه و سیاست گذاری های اشتباه اش در حوضه تسلیحاتی و عدم قدرت رسانه ای باعث شده هر کسی بیاد در مورد روسیه اظهار نظر کنه.
Galant.VR4(JDM)
۱۹ آذر ۱۴۰۳عشقم لازم جبهه گرفتن نیست
من خودم عاشق ارتش روسیه هستم همه اینایی که گفتی هم میدونستم و قبول دارم اما کیفیت بدنه رو بری تحقیق کنی متوجه میشی
بجای اینکه بیای داستان بگی برو تحقیق کن
محمد
۱۹ آذر ۱۴۰۳خب منم می گم این کیفیت پایین ایرادات مونتاژی هست.
عیب از ارتشه.
نه شرکت سوخو.
بهداد
۱۸ آذر ۱۴۰۳بنظرم نظر آقای پیتر لایتون دور از جبهه گیری، حب و بغض، معقولتر و کارشناسانه تر از بقیه بود
جرمی کلارکسون
۱۸ آذر ۱۴۰۳شما کافیه اندازه F22 و سوخو 57 روی رادار ببینی
F22 مثل یه پشه ریز دربرابر سوسک بالداره
Mr wrong
۱۸ آذر ۱۴۰۳ملت همیشه در صحنه و متخصص در تماااااااامی امور
محسن
۱۸ آذر ۱۴۰۳سلام
جدای از رادار گریز بودن و دیگر مولفه های فنی که برای تشخیص عیار یک جنگنده تعیین کننده است، چابکی و تغییر مسیر آنی یکی از حیاتی ترین معیارهای تشخیص یک هواگرد تهاجمی پیشتاز است.
یعنی پائین بودن نسبت بزرگی بدنه به قدرت پیشرانه موتور یا موتورها
این چابکی به دلیل سطح و عرض زیاد بالها و پرتی فراوان در عرض بال و بدنه در سوخو در تراز خوبی دیده نمی شود و بلکه هواپیما به نظر هورت و گنده می رسد
سطح زیاد بالها برای ذخیره انرژی بالابر و افزودن بر وزن محموله های عملیاتی مفید است که بیشتر به درد بمب افکن در مسیرهای تقریباً مستقیم و ارتفاع تقریباً ثابت می خورد.
حالا مقایسه کنید با f22 و فشنگ بالدار آمریکا یا f35 تحسین برانگیز.
در f22 فضای بین دوموتور حذف شده تا عرض جنگنده کم شود بر خلاف مدل روسی که بین دو موتور فضای پِرتی وجود دارد.
سازنده هنوز هم راضی نیست و در f35 دو موتور در هم ادغام شده تا فشنگ بالدارش تحسین هر مهندسی را برانگیزد.
خشایار کیانی
۱۸ آذر ۱۴۰۳مانورپذیری f35 از f22 کمتره
محسن
۲۰ آذر ۱۴۰۳در قیاس با سوخو۵۷ بخاطر اشراف سازنده بر راه حل این مشکل کار طراحان f35 تحسین بر انگیز است.
با یک نگاه کلی و توجه به اینکه به اطلاعات بنیادی (توزیع جرم داخلی)f35 دسترسی نداریم، بنا را بر این بگذاریم که مرکز ثقل جنگنده روی محوری که نوک دوبال اصلی را به هم وصل می کند و قرار است سهم عمده وزن کل f35 را تحمل کند قرار دارد.
برای آشکار شدن برتری سازنده f35 از اینجا به بعد راه حل سازنده را برای چرخاندن جنگنده حول یک محور یعنی همان محوری که گفتم را با سوخو ۵۷ مقایسه کنیم.
واضح است که هر چه سطح بالچه های افقی عقب بزرگتر شود قدرت مانور و کنترل و نیروی گشتاور چرخشی حول محوری که گفتم افزایش می یابد.
سوخو فقط راه حل متداول اتکاء به سطح بالچه عقب را انتخاب کرده و بالچه ها در امتداد طول جنگنده از انتهای هواپیما بیرون زدگی ندارد
ولی در f35 به افزایش طول بازو توجه شده است، یعنی با طولانی کردن فاصله بالچه های عقب تا بالهای اصلی، بدون بزرگتر کردن بالچه ها به نیروی گشتاور بسیار بیشتری برای چرخاندن جنگنده حول محور بالهای اصلی رسیده است.
در ظاهر f35 دقت کنید سازنده با چه جسارتی تا آنجا که توانسته است بالچه ها را از انتهای جنگنده بیرون کشیده که داره کم کم میره تو خونه همسایه.
قطعاً ملاحظات آیرودینامیک و پارامترهای فنی و فاش نشده دیگر باعث شده است تا طراح برای دستیابی به مانور پذیری بیشتر حاضر نشود سطوح را به آسانی مثل سوخو با بی پروایی افزایش دهد
محسن
۱۸ آذر ۱۴۰۳فشنگ بالدار 😆😆😆
Ali
۱۸ آذر ۱۴۰۳از اونجایی که سایت پدال هر از چندگاهی برای بالا رفتن تعداد بازدید سایت از مقاله نظامی کاملا ناقص از شرق و غرب استفاده میکنه تا کارشناسان نظامی (™Zirshalvari) بیان و اظهار نظر کنن، باید گفت که تمام این مقاله بر اساس اینه که این نمونه نهایی این هواپیماست درصورتی که این هواپیما پروتوتایپ شماره ۴ su t-50 هست که در معرض دید گذاشتن و بعد پرواز کرد. میدونم که مردم از روسیه دل خوشی ندارند اما همه مقالات و دیدگاه های سایت غیر حرفهای و جانبدارانه هست.
محسن
۱۸ آذر ۱۴۰۳چرا بازی را بهم می ریزید؟
اگه میخواهید سوخو ۵۷ خریداری کنید باید از مراجع معتبر کسب اطلاع کنید و برای ممانعت از کلاهبرداری پیش از معامله حتماً از درستی کالا و اعتبار فروشنده اطمینان حاصل کنید.
یک توصیه!
بچه های عزیزم مواظب باشید این آزمایشات را توی خونه انجام ندید، کارشناسان ما با رعایت ملاحظات ایمنی دست به انجام این مانورها زدند. و اینکه
صندلیهای جلو رزو شدند
مواظب باشید خودتون را با همکاران طراحی f35 , f22raptor و سوخو ۵۷ و سوخو۷۵ و سوخو۳۵ و میگ ۲۹ و f14 و f16 فالکون و f18 و لاکهید مارتین اشتباه نگیرید. که فعلاً خبری ازشون نیست
بقیه اگه دعواتون کردند، ناراحت نشین
مهدی
۱۸ آذر ۱۴۰۳سلام دوستان به نظرم جنگنده روسی بهترینه میدونید چرا چون تمام غرب و غربگراها چشم دیدن هیچ پیشرفتی رو نه تنها در روسیه بلکه تمام دنیا ندارن.اگه یادتون باشه به موشکهای ما میگفتن آبگرمکن.از نظر اونا بهترین فقط خودشون و تکنولوژی خودشون والسلام.
محمد
۱۸ آذر ۱۴۰۳کار رسانه همینه.
Nissan...Japan
۱۸ آذر ۱۴۰۳خود روسیه ظاهرا در جواب انتقادات گفته که نمونه حاضر شده در نمایشگاه از نمونه های پروتوتایپ اولیه هواپیما بوده و نمونه های حاضر در ارتش کیفیت خیلی بالاتری دارن!
احمد
۱۸ آذر ۱۴۰۳روس ها مظهر بی شرافتی وخیانت هستند وزن خیانت در نقشه ژنی روس ها ثابت شده است تاریخ گواه بر خیانت داعمی روسها در بزنگاهها بوده وهست واین مرام روس هاست به یوگسلاوی،رومانی،لیبی، وبشار اسد نگاه کنید خواهید چه اتفاقی برای هرکس که چشم امید به روس ها داشته باشد خواهد افتاد
حسین
۱۹ آذر ۱۴۰۳نه که امریکا و اروپا مظهر وفاداری و پشتیبانی هستند!!! همه شون در انتها به فکر منافع خودشونن و باید مقابل همه شون ایستاد اما اینکه خیانت های پرشمار غربی ها رو ماله می کشن خیلی عجیبه. بر خلاف قدرت های شرقی، قدرت های غربی حتی در فرهنگ و هنر و تربیت و کلیه ی شئون مخالفانشون دخالت می کنن و آسیب می زنن.
Galant.VR4(JDM)
۱۹ آذر ۱۴۰۳#اوکراین-تنها
آمریکایی که فقط توی هالیوود برنده جنگه و پشتیبان همه
عباس
۱۸ آذر ۱۴۰۳آمریکا از سیستم های فلای وایر استفاده میکنه در حالی که روسیه مهندسی نقطه سقل و نقطه G استفاده میکنه حالا دلیلش نمیدونم که چرا روسیه اینکار نمیکنه سوخت را نه تاحالا پشتش نشستم نه میدونم خوبه ولی جنگنده های آمریکایی میدونم کاربری راحت تر و معمولا کاکپیت یک دست ارائه میکنن که هم اعصابت راحت تر هم دید بهتری ارائه میکنه
محمد
۱۸ آذر ۱۴۰۳این نمونه جزو اون ۱۱ نمونهی آزمایشی شرکت سوخو هست و جزو نمونه اصلی نیست.
یکی از عیوبی که میشه به روسها گرفت این هست که جنگنده رو به صورت کیت ارسال کردند و در چین سر هم بندی کردند آن را، و این باعث شده همچین ایرادات مونتاژی ای رخ دهد.
در کل از روسها چنین چیزی بعید نیست.
برای مثال میگ های ۲۹ الجزایری ها که قرار بود تبدیل به میگ ۳۵ شود را روسها تحویل می گیرند و با پر از ایراد مونتاژی تحویل الجزایر می دهند که در نهایت الجزایر از ارتقاع منصرف می شود و اجازه نمی دهد به باقی ناوگان دست بزنند.
روسیه خیلی غیر حرفه ای کار می کند.
به چند دلیل:
۱ اصلاً جنگنده باید مستقیم از خود روسیه می آمد.
۲ نباید جنگنده را در اختیار عموم می گذاشتند، فرض کنید اف ۲۲ رو در اختیار عموم قرار دهند، اصلاً چنین چیزی در آمریکا رخ نمی دهد و اگر رخ دهد یک فاجعه برای ارتش آمریکاست.
در کل روسیه به دلیل تحریم های آمریکا نمیتونه سوخو ۵۷ رو بفروشه.
خیلی از کشور نظیر امارات،مصر،عراق،اندونزی علاقه به خرید سوخو ۵۷ دارند ولی آمریکا مانع می شود.
فرهاد
۱۸ آذر ۱۴۰۳هر چب هست خیلی خوشکله
صادق
۱۹ آذر ۱۴۰۳نظرات به ظاهر کارشناسان غربی،فاقد ارزش علمی و فقط جهت عقده گشایی های خودشون هست،روسیه از زمان طراحی سوخو ۲۷ توسط میخائیل سیمونوف تمام جنگنده های غربی را سوسک کرد و تمام رکوردهای اف ۱۵ را شکست!!! حالا هم پکفا چنین کرده و بجز را ارگریزی در تمام آیتم های دیگه از تمام جنگنده های نسل پنج برتره. حالا هی عده ای کم سواد یا باسواد مغرض بیان حرف مفت بزنن که نمیدونم بی کیفیته!!! اصلا کیفیت یعنی چی؟؟ شما تا حالا بدنه ی درب و داغون اف ۲۲ رو دیدین؟؟ ولی همین جنگنده اف ۲۲ برترین جنگنده ی امریکاست
مرتضی
۱۹ آذر ۱۴۰۳درودها
یک نکته ای که کمتر به آن توجه میشود و بسیار مهم است استراتژی روسها در تولید ادوات نظامی است به کلاشنیکف یا اس وی دی (شما بخوانید قناصه)دقت کنید هیچگاه بهترینها در اندازه های خودشون نبودند اما در کار آمدی بی نظیر بودند
هیچ تفنگ تکتیراندازی را در دنیا پیدا نمیکنید که مانند اس وی دی در میدان جنگ کار آمد بوده باشه و آدم کشته باشه.
حالا بحث صنعت هوایی است
همان داستان اینجا هم بر قراره
روسها در صنعت نظامی بسیار هوشمند هستند
جاوید
۱۹ آذر ۱۴۰۳الان روسیه وآمریکادارن میرن توی کرات دیگه معلوم نیست دنبال چیدمیگردن،دارن بافضاپیماتدارکات جنگی شون به فضامنتقل میکنن،این جنگنده هاوادوات جنگیشون فقط برای نمایش برای زمینی هاست،هفت شهرعشق راقلندرگشت،من وتواندرخم یک کوچه ایم
کامران
۱۹ آذر ۱۴۰۳وقتی بحث ازروس میشه اکثرابه فکرماکشورتداعی میشه عقب مانده ک درعهدبوق گیرکرداگربخواهیدواقعیت رابدانیدبایددرموردش مطالعه داشته باشیدیا ازکسانیکه درروسیه زندگی میکنندتحقیق کنید
مجید
۱۹ آذر ۱۴۰۳سلام نظر شما رو خوندم داداش میدونید چرا روسیه به ایران سوخو ۵۷ داد اصلا نگاه شما به خرید سوخو از روسها تجاریه ولی نگاه شما که سیاسی بشه با دقت که نگاه کنید میفهمی داستان چیه آقایون داداش ها منافع روسه توی ایران تامین میشه سوخو هیچ اشکالی ندارد و با جت آمریکا هم ترازه برای مقابله در صورت تجاوز آمریکا و متحدانش چون ایران فقط جت نداره که اونم خرید اگر ایران هم از دست بره روسه و چین در حد نابودی قرار میگیرند و غیره آره داداش…
هامون
۲۰ آذر ۱۴۰۳روسیه در صنعت هوایی به وضوح نسبت به غرب عقبه.این را در عمل نشون داده
حمید
۲۰ آذر ۱۴۰۳کلا تکنولوژی روسیه خیلی قدیمیه ودر مقابل صنایع غربی حرفی برایه گفتن نداره،تو دوره جنگ سوخوهایه عراق به محض دیدن اف۱۴ تو رادار بمبهاشونو میریختن وفرار میکردن،یه خلبان دوره جنگ تعریف میکرد ۶تا سوخو اومدن تو مرز ایران یه دونه اف ۱۴ بلند شد هر ۶تا فرار کردن این نشون میده که تکنولوژی غرب چقدر پیشرفتست
مهدی دهقان
۲۰ آذر ۱۴۰۳داش زمان جنگ عراق جنگنده سوخو نداشت میگ بودن اونم میگ21 که نسل 2 هست شوروی به عراق سوخو 27 که تقریبا همرده تامکته نداد سوخو22 فیتر داشت عراق که یه بمبر تاکتیکیه میگ29 رو اخر جنگ به عراق داد که به جنگ نرسید سیاست شوروی این بود کشور های هم پیمان 3 دسته بودن درجه یک ها اروپای شرق که همون تسلیحات خودش رو بهشون میداد درجه 2 ها مثل مصر عراق جزو درجه 3 ها بود تسلیحات دانگرید شده رو میداد بهش