صنایع نظامیهفته نامه

داستان جذاب تاریخچه پیدایش تانک در جنگ جهانی اول

تانک جزو مشهورترین جنگ‌افزارهای دنیاست که همه می‌شناسند اما این بار می‌خواهیم به تاریخچه پیدایش آن در جنگ جهانی اول بپردازیم.


برای اینکه فرمانده بسیار خوبی باشید باید قدرت رهبری فوق‌العاده‌ای داشته باشید. هوشیاری تاکتیکی، کاریزما، توانایی پذیرش نظرات گوناگون و تمام ویژگی‌های ارزشمند دیگر تا حد زیادی در یک چیز خلاصه می‌شوند: توانایی دیدن یک مشکل و چگونگی رفع آن با استفاده از منابع موجود. در نبردهای نظامی که جان هزاران و میلیون‌ها انسان می‌تواند به فردی با چنین توانایی‌هایی بستگی داشته باشد. حتی توانمندترین انسان‌ها نیز نمی‌توانند بدون در دست داشتن ابزارهای مناسب به دستاوردهای چشمگیر برسند و کشور بریتانیا در جنگ جهانی اول نیز یک ابزار بسیار ویژه‌ای نیاز داشت. این ابزار ویژه در نهایت به تانک بدل شد…

تقریباً همه مردم تانک را مترادف با نبرد نظامی می‌دانند. این وسایل نقلیه زرهی و سنگین از گذشته تا به امروز نقش مهمی در جنگ‌ها داشته است. با گذشت بیش از یک قرن از تولید تانک، به سختی می‌توان تصور کرد که توسعه آن در جنگ جهانی اول چقدر دشوار بوده است. البته تأثیر اولین تانک دنیا روی شکل‌دهی نبردهای نظامی آتی را نیز نباید دست‌کم گرفت. در این مقاله می‌خواهیم داستان توسعه ابزار شگفت‌انگیزی را بیان کنیم که می‌توانست به چالش‌های منحصربه‌فرد میدان‌ها جنگ غلبه کند. این مقاله نشان می‌دهد که فشار عملیات و منابع محدود دوران جنگ چگونه باعث شکل‌گیری چنین جنگ‌افزاری شده است.

در زمان جنگ جهانی اول نیروهای متفقین منابع بسیاری را به نبرد اختصاص دادند اما تنها توانستند قابلیت‌های تولید، سیستم‌های حمل‌ونقل و نیروهای نظامی را گسترش دهند. به همین خاطر منابع یاد شده باید روی مکان‌های استراتژیک و کلیدی تمرکز می‌کردند. نتیجه حملات مکرر و استحکامات در مکان‌های مهم ایجاد خندق‌های بزرگ بود. مواضعی که در سراسر میدان‌ها نبرد و در امتداد طرفین ایجاد شده بود به عنوان سرزمین هیچ‌کس شناخته می‌شد. تلاش برای تصرف سنگر دشمن امری بسیار خطرناک بود و معمولاً باعث می‌شد نیروهای حمله کننده به‌طور کامل در تیررس دشمن قرار گیرند. با ادامه جنگ، استراتژی‌هایی همچون حملات شبانه برای به حداقل رساندن تلفات نیروها و سربازان بکار گرفته شد. به منظور حل چنین مشکلاتی، سنگرهایی با برخی اقدامات حفاظتی همچون طراحی‌های پیچیده‌تر تأسیس شد. این سنگرها دارای طرح‌های زاویه‌داری بودند که رسیدن نیروهای دشمن به مواضع ایجاد شده را تا حدود زیادی مختل می‌کرد. با وجود چنین وضعیتی، چگونه می‌توان خطوط دشمن را بدون حمله به سربازانی که به‌صورت دسته‌جمعی جان خود را از دست می‌دهند شکست؟

یک وسیله حمل‌ونقل زرهی و سنگین که توانایی نفوذ به خطوط دفاعی دشمن را داشته و بتواند در برابر آتش آن‌ها دوام بیاورد گزینه‌ای ایده آل محسوب می‌شد. همین خط فکری موجب ایجاد سازمانی ویژه برای ساخت چنین سلاحی شد. باید گفت سنگرهای شیب‌دار در جنگ جهانی اول همانند یک کابوس بود و عبور از سیم‌های خاردار در بهترین حالت فقط زمان بیشتری می‌برد. در بدترین حالت نیز این خطوط دفاعی کاملاً کشنده و غیر قابل عبور جلوه می‌کردند. به همین منظور تولید سلاحی کارا که بتواند از این موانع عبور کرده و ضرباتی را نیز به دشمن وارد کند بسیار ایده آل بود. بر همین اساس، ارتش بریتانیا اولویت بالایی برای این موضوع قائل شد. وینستون چرچیل که رهبری بریتانیا در جنگ جهانی اول را بر عهده داشت اولین لرد دریاسالار در سال ۱۹۱۵ محسوب می‌شد. او نقشی اساسی در ایجاد کمیته لندشیپ دریاسالاری داشت. وظیفه‌این کمیته تولید وسیله نقلیه‌ای بود که بتواند بن‌بست ایجاد شده توسط سنگرها و سیم‌خاردارها را بشکند تا مسیری برای پیاده‌نظام ایجاد شود. البته که این کمیته وظیفه‌ای بسیار سنگین داشت. عبور از سنگرها برای وسایل نقلیه به اندازه عبور پیاده‌نظام خطرناک بود و درعین‌حال مشکلاتی همچون ناهمواری‌های زیاد، آتش مستقیم دشمن و… نیز وجود داشت.

خودروهای زرهی که در ابتدای جنگ بکار رفته بودند نمی‌توانستند این مأموریت را انجام دهند و یک آزمایش که با غلتک‌های بخار انجام شد، به دلیل گیر کردن در گل‌ولای بی‌نتیجه ماند. رئیس این کمیته، مدیر ساخت‌وساز نیروی دریایی بریتانیا بود. تا جولای ۱۹۱۵، مهندسان بریتانیایی یک وسیله نقلیه زرهی و بسیار منحصربه‌فرد را که از ترکیب قطعات تراکتور و خودروهای زرهی ساخته شده بود تست کردند. این وسیله نقلیه بجای لاستیک از زنجیر استفاده می‌کرد. تست‌ها نشان داد که این وسیله جدید پتانسیل‌هایی برای تبدیل شدن به آنچه که در نهایت تانک نام گرفت دارد. پیش از آنکه تانک‌های بزرگ تولید شوند، تانک نمادین و ۱۸ تن موسوم به ویلی کوچک در سال ۱۹۱۵ تولید شد. احتیاج همان نیرو محرکه‌ای بود که باعث اختراع ویلی شد. در آن زمان کارخانه مخصوصی برای تولید تانک وجود ندارد و به همین خاطر وظیفه تولید آن به شرکت فاستر اند کو سپرده شد. ویلی کوچک ۲.۷ متر ارتفاع داشت و طول و عرضش به ۷.۹ و ۲.۷ متر می‌رسید. پیشرانه ۶ سیلندر ۱۳ لیتری ساخت دایملر نایت که ۱۰۵ اسب بخار قدرت داشت در عقب تانک نصب شده بود.

واضح است که اطمینان از عدم آگاهی دشمن از توسعه سلاح‌های مرموز و سری امری ضروری به شمار می‌رود. به همین خاطر ناک تانک دارای دو ریشه جدا بوده است. این واژه هم به شکل شبیه به مخازن یا تانک‌های آب اشاره کرده و درعین‌حال هیچ‌چیزی از ماهیت این ماشین زرهی را افشا نمی‌کند. درصورتی‌که سربازان بریتانیایی از تانک‌ها استفاده نمی‌کردند هیچ‌چیزی از آن‌ها را نمی‌دانستند. یکی از کهنه سربازان بریتانیایی می‌گوید وقتی برای اولین بار تانک‌ها را دیدیم از فرماندهان درباره آن‌ها پرسیدیم و آن‌ها گفتند که این وسایل تانک نام دارند. طبیعتاً ما به تانک یا مخزن آب فکر می‌کردیم و دلیلی هم نداشت که به غیر آن فکر کنیم.

اما مارک I اولین تانک رسمی مورد استفاده در نبردهای جنگ جهانی اول بوده است. این تانک ۲۸ تنی ۸ نفر خدمه داشته و از مسلسل‌های مختلف از جمله مسلسل ۷.۶۲ میلی‌متری استفاده کرده است. زره ۱۲ میلی‌متری نیز بسیار قوی‌تر از تانک‌های اولیه بود. البته مارک I عمر نسبتاً کوتاهی داشت و تنها ۱۵۰ عراده از آن ساخته شد؛ اما این ایده مرگبار پتانسیل‌های زیادی داشت و ارتش بریتانیا به توسعه هرچه بیشتر آن علاقه نشان داد. در آوریل ۱۹۱۷ تانک مارک II وارد میدان نبرد شد و نیروهای بریتانیایی با استفاده از آن توانستند از حملات فرانسه پشتیبانی کنند.

این تانک می‌توانست به سرعت ۶ کیلومتر در ساعت برسد اما نقطه‌ضعف آن به عدم وجود زره واقعی مربوط می‌شد. به همین خاطر عنصر کلیدی دیگری برای تانک‌ها تولید شد. پاسخ بریتانیا به مشکل سرعت پایین و زره ضعیف تانک‌ها توسعه مدل‌های مشابه با هدف حمل سربازان بود. مارک IIS نتیجه چنین ایده‌ای بود که ۵۰ عراده از آن برای آموزش پرسنل تولید شد. ارتش بریتانیا به دنبال توسعه مارک IV به عنوان محصولی تمام‌عیار بود و می‌خواست ۲۰۰۰ عراده از آن را بسازد اما زمانی که نیاز بیشتری به این تانک در نبردهای سال ۱۹۱۷ احساس شد ارتش توانایی تأمین همه آن‌ها را نداشت و به همین خاطر بریتانیایی‌ها مجبور شدند نمونه‌های آموزشی را به نبرد اعزام کنند.

بریتانیا تنها کشوری نیست که تانک‌ها را بکار گرفته است. اولین تانک کشور فرانسه با نام اشنایدر C.A.1 شناخته می‌شود و ۱۲۱ عراده از آن در آوریل ۱۹۱۷ راهی میدان‌ها نبرد شدند. سلاح اصلی این تانک دارای گلوله ۷۵ میلی‌متری بوده است. پس از آن نیز تانک مشهور رنو FT تولید شد. پس از پایان جنگ، ارتش آلمان مجبور شد در پاسخ به دشمن تانک خود را بسازد. این تانک فقط می‌توانست گلوله ۱۳ میلی‌متری بزرگی را شلیک کند و زره تانک‌های دشمن را از بین ببرد؛ اما اولین و تنها تانک آلمان در جنگ جهانی اول A7V نام داشت که سریع‌تر و مقاوم‌تر از تانک‌های متفقین بود و می‌توانست به سرعت ۱۴ کیلومتر در ساعت دست یابد. این هیولای ۳۳ تنی به گونه‌ای طراحی شده بود که زنجیرهایش داخل پوسته زرهی پنهان شود. این تانک حتی برخلاف تانک‌های دشمن به سیستم تعلیق مجهز شده بود و از سلاح ۵۷ میلی‌متری و مسلسل‌های MG 08 سود می‌برد.

اما عملکرد تانک‌ها در جنگ جهانی اول چگونه بود؟ با اینکه تانک‌ها در جنگ جهانی دوم نقشی اساسی داشتند اما در آغاز جنگ جهانی اول وضعیت متفاوتی حاکم بود. مدل‌های اولیه مشکلات مکانیکی متنوعی داشتند و اولین حضور آن‌ها در میدان نبرد نشان داد که چه چالش‌هایی پیش رو است. این مشکلات به حدی برجسته بودند که از ۴۹ تانک مارک I بریتانیا که برای حمله مهیا شده بودند، ۴۰ تانک یا توسط آتش دشمن از بین رفت و یا به خاطر مشکلات فنی زمین‌گیر شدند. علاوه بر این، خود مارک I هم سلاحی مرگبار نبود. این تانک سریعاً بهبود یافت و تغییراتی در زنجیرها و سیستم ترمز آن اعمال شد تا بهتر بتواند بر استحکامات دشمن فائق آید. همین تغییرات مسیر را برای توسعه تانک مارک IV همواره ساخت و ضخامت زره آن بیشتر از نسخه‌های اولیه بود. در مجموع ۱۲۲۲ عراده تانک مارک IV ساخته شد و تعداد زیادی از آن‌ها در نبرد کامبرای در نوامبر ۱۹۱۷ حضور یافتند. پنج ماه بعد این تانک‌ها با A7V درگیر شدند تا به این ترتیب عصر جدیدی از جنگ‌ها ظهور یابد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳۷ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۲۵ دیدگاه‌ها

  1. Sara

    ۴ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (75 ديدگاه)

    مقاله جالبی بود
    ولی تانک ها در جنگ های امروزی خیلی مثل گذشته کارایی ندارن و ساخت و توسعشون خیلی بصرفه نیست
    الان ممکنه یک تانک چند ده میلیون دلاری با یک درون چند صد هزار دلاری از کار بیفته و منهدم شه

    موافقم 33
    مخالفم 10
    1. amirkhanzadeh

      ۴ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (1033 ديدگاه)

      مشهور ترین تانک جهان یک تانک آلمانی جنگ جهانی دومه برید سرچ کنید بخونید
      به رنگ سیاه مخصوصه

      موافقم 12
      مخالفم 2
      1. net

        ۵ آبان ۱۴۰۳
        سوابق: (3410 ديدگاه)

        تانک مرکاوا♥️

        موافقم 9
        مخالفم 7
      2. M

        ۵ آبان ۱۴۰۳
        سوابق: (12 ديدگاه)

        آلمان‌های نازی، موجوداتی مافوق انسان بودند. اکر توی روسیه دچار یخبندان نشده بودند، کل دنیا را گرفته بودند و انگلیس کثیف هم نابود میشد.

        موافقم 26
        مخالفم 1
        1. net

          ۵ آبان ۱۴۰۳
          سوابق: (3410 ديدگاه)

          اگر المان در برف و سرما روسیه گرفتار نشده بود تمام دنیا رو می گرفتند

          موافقم 15
          مخالفم 1
        2. محمدرضا اشتری - دبیر سایت پدال

          ۵ آبان ۱۴۰۳
          سوابق: (2916 ديدگاه)

          سه سال تلاش کرد و محاصره ادامه داد ولی تونست

  2. جرمی کلارکسون

    ۴ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (988 ديدگاه)

    لهستان یه تانک زده به اسم PL-01 طراحیش رادار گریز‌ میزنه خشاب گذاریشم خودکاره طراحیش برید ببینید کف کنید

    موافقم 18
    مخالفم 6
    1. فرشاد

      ۴ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (1 ديدگاه)

      آره مشکیه رنگش اما تانک سبکه

  3. حسن

    ۴ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (2091 ديدگاه)

    وینستون چرچیل پدر اروپا
    نجات دهنده ی اروپا از توحش هیتلر اتریشی

    موافقم 18
    مخالفم 60
    1. دیا

      ۴ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (175 ديدگاه)

      توحشی نرمی که بریتانیا بعد از جنگ جهانی دوم بکار برد و حتی به خاورمیانه و افریقا هم رحم نکرد خیلی بد تر از توحش هیتلر بود. امید وارم تاریخ واقعی بعد از جنگ جهانی دوم را مطالعه کنید و به استعمار وحشتناک انگلیس پی ببرید.

      موافقم 56
      مخالفم 5
    2. Mgh

      ۴ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (61 ديدگاه)

      توحش انگلیس ها خیلی بیشتر بوده اگر یکم راجع به جنگ جهانی دوم مطالعه داشته باشی و از روی فیلم های آمریکایی قضاوت نکنی! وقتی آلمان فرانسه رو گرفت نیروهای انگلیسی کمک کننده به فرانسه محاصره شدن و آلمان اجازه خروج به اونها داد بزنی (خروج دانکرک) میتونی ببینی اگر اونجا آلمان همه اون سربازارو میکشت بعد راحت میتونست به انگلیس نفوذ کنه ولی در عوض انگلیسی ها بعد شکست آلمان شهر درسدن با ۷۷۰ بمب افکن انگلیسی و ۵۲۰ بمب افکن آمریکایی ۳۹۰۰ تن بمب آتش زا ریختن رو شهر حدود ۲۵۰ هزار نفر رو زنده زنده سوزوندن

      موافقم 42
      مخالفم 3
      1. حسن

        ۴ آبان ۱۴۰۳
        سوابق: (2091 ديدگاه)

        محاصره ی دانکرک همزمان با مذاکرات تسلیم فرانسه بود بعید میدونم میشد بزنه اگه شدنی بود و میز مذاکره نمیرفت رو هوا قطعا میزد
        مساله ی دوم طرح حمله به انگلیس با نیروی هوایی بود هیتلر فکر میکرد اگه اجازه بده همه وارد انگلیس بشن در طی حملات هوایی که برای انگلیس تدارک دیده حتی یک نفر هم ازشون زنده نمیمونه
        بعد تسلیم فرانسه انچنان انگلیس را با نیروی هوایی طی یک ماه هر روز با 600 هواپیما و 400 شکاری کوبید که پشه زنده نمیموند روی زمین به جز داخل پناهگاهها انگلیس را با خاک یکسان کرد اما نتونست وارد بشه

        یک مورد کوچک در 7 سپتامبر 1940 با 600 فروند یک روز کامل لندن را کوبید بیشتر از نصف لندن با خاک یکسان شد یعنی تو استارت جنگ در 1940 لندن با خاک یکی شد
        24 هزار کشته برای بریتانیا
        والا چرچیل خیلی مرد بوده فقط یه شهرا ویران کرده

        موافقم 8
        مخالفم 18
  4. حسن

    ۴ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (2091 ديدگاه)

    بریتانیا کار خوبی کرد از کشورهای مشترک المنافع ماست ریخت بیرون رفت
    باعث سرشکستگی بود بین تسلیم شده ها در 2 هفته بمونه
    وجدانا شرم اور نیست طی 3 ماه 60 تا کشور تسلیم و تصرف بشن

    موافقم 6
    مخالفم 32
    1. R

      ۴ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (1180 ديدگاه)

      یه کاربر تسلا بود قبلا مثل تو حرفای بی اساس و بی ارزش و خنده دارو و نژاد پرستی میزد و فاقد اهمیت بود حرفاش دقیقا مثل تو الان نیست از دستش راحت شدیم تعصبی که تو داری فقط یه چیزو نشون میده تو یه وطن فروشی
      این ریپ زدم بدونی فکر نکنی اهمیتی داره حرفات دقیقا بالعکس

      موافقم 15
      مخالفم 2
      1. حسن

        ۴ آبان ۱۴۰۳
        سوابق: (2091 ديدگاه)

        یعنی تاریخ را بازگو کردن نژاد پرستیه
        یعنی هیتلر تو دو ثانیه کل اروپا را نگرفت
        والا زشته طرف گقته تق اینا تسلیم شدن
        اگه یه چی میدونی بگو تا تاریخ را عوض کنن
        معلومه مهم نیست براتون شما طرفداران مسببان اون فجایعید

        موافقم 3
        مخالفم 17
  5. .khashayar

    ۴ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (21 ديدگاه)

    —————————————————
    انگلیسی‌ها، ملت و قومیت بومی انگلستان هستند که به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند. هویت انگلیسی، ریشه در اوایل قرون وسطی دارد؛ زمانیکه در انگلیسی قدیم به نام انگلیکن (به انگلیسی: Anglecynn) شناخته می‌شدند. انگلستان یکی از کشورهای بریتانیا (به انگلیسی: United Kingdom) است و مردمان انگلیسی انگستان، شهروندان بریتانیا هستند. این نام ریشه در آنگل‌های آنگلو-ساکسون دارد، ** مردمانی ژرمنیک که به بریتانیای کبیر پس از سده پنجم میلادی مهاجرت کردند. ***
    https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85_%D8%A7%D9%86%DA%AF%D9%84%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86
    —————————————————-
    بعضی از دوستان هنوز نمیدونند ژرمن یک نژاده نه یک کشور. اسکاندیناویایی‌ها (سوئدی‌ها، نروژِی‌ها، دانمارکی‌ها، جزایر فارویی‌ها ) آلمانی‌ها (شامل اتریشی‌ها و تمام آلمانی‌زبانان سوئیس و آلمان) هلندی‌ها و انگلیسی‌ها همگی جزء نژاد ژرمن (توتون) هستند.
    ————————————————-
    برای اطلاع بیشتر میتونید کتاب تاریخ تمدن های ویلدورانت رو بخونید.

    موافقم 20
    مخالفم 1
    1. احسان

      ۴ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (153 ديدگاه)

      ساده سازی بحث ژنتیکی هست ،مردم فعلی انگلستان ترکیبی از نرمان ها،سلتیک ها، رومن ها و آنگل ها و ساکسون ها و … هستند. نه فقط ژرمن. هرچند خود قبایل ژرمن چه در زمان روم و چه الان هویت کاملا یکسان نژادی با خودشون قائل نیستند.

      موافقم 5
      مخالفم 1
  6. محمد

    ۴ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (266 ديدگاه)

    فازت چیه شما واقعا دوست عزیز؟؟؟یمقدار مطالعه و تحقیق داشته باشی هم به خودت لطف کردی و هم به بقیه.کشوری که هرگز نشکست ولی به قیمت ویران کردن و له کردن بقیه کشورها.

    موافقم 38
    مخالفم 4
    1. هومن

      ۵ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (235 ديدگاه)

      فازش اینکه سایبر تشریف داره باید اینجا اذهان رو متفرق کنه!

      موافقم 8
      مخالفم 2
    2. Kamu

      ۶ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (694 ديدگاه)

      فازش 🍒🤌🤌 ارباباشه

  7. Mosafer

    ۴ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (219 ديدگاه)

    بریتانیا باعث هلوکاست واقعی در ایران شد با خرید گندم و خارج کردن اون از ایران و قحطی ساختگی که باعث مرگ چند میلیون ایرانی شد…تاریخ رو بدون تعصب مطالعه بفرمایید.

    موافقم 20
    مخالفم 3
    1. حسن

      ۵ آبان ۱۴۰۳
      سوابق: (2091 ديدگاه)

      فقط بحث قحطی تنها نبود جمعیت ایران سال 1918 ده ملیون نبود چرت و پرت میگن
      بعد جنگ جهانی اول به علت کوتاهی در بهداشت دنیا دچار وبا و انفلانزای اسپانیایی شد
      ایران هم انفلونزا و وبا شایع شد
      قحطی هم اضاف شد مصرف شدید تریاک و اعتیاد ایرانیان به تریاک و ناتوانی در تامین تریاک هم بود
      داستانسراییها برا مغز شویی هست کلا دو تا 3 ملیون کشته شدن که غالب بر دو ملیون به قطع بر اثر انفلانزای اسپانیایی کشته شدند
      500 ملیون در جهان انفلانزا گرفتن طی سالهای 1917 تا کنترل کامل که 50 ملیون در جهان را کشت
      یکی از محتکران عمده غلات، احمدشاه بود
      دلال بودن ایرانیها انگلیسیها را هم متعجب کرده بود کتابهاشون را بخون نوشتن ایرانیان محتکر گندم را به ما خرواری 400 تومن میفروشند اما مرگ برادران دینی و بستگان خود را تماشا میکنند وکمکی نمیکنند

      پس از درخواست وام یک میلیون تومانی دولت ایران از دولت آمریکا، دولت آمریکا یک وام بلاعوض به ایران داده‌است. در یکی از نامه‌های موجود در اسناد وزارت امور خارجه آمریکا گفته شده که مردم آمریکا بالغ بر دو میلیون دلار کمک برای مردم قحطی‌زدهٔ ایران فرستاده‌اند

      موافقم 4
      مخالفم 11
      1. علی

        ۵ آبان ۱۴۰۳
        سوابق: (41 ديدگاه)

        خدا شفات بده

      2. حسن

        ۵ آبان ۱۴۰۳
        سوابق: (2091 ديدگاه)

        علی عزیزم
        گندم یک خروار یعنی سیصد کیلو 4 تومن بوده
        بعد ملت بزرگ همیشه در صحنه ی ایران به انگلیسیها میدادن از 40 تومن تا اواخر 400 تومن

        احمد شاه زعیم ملت محتکر بزرگ ان سالها گفت گندم را فقط به نرخ روز میدم و به مردم بدبخت یک درم گندم نداد
        مردم دارا و زارعان بزرگ و محتکران هم فقط با قمیت روز گندم میفروختن
        دقیقا ملت ایران از شرم تاریخ دارن خودشویی و خود تطهیری میکنن و از انگلیس شیطان سازی میکنن تا خودشون قدیس و پاک بمونن و از نجاست دامانشون کم کنن
        انچه بر سر یک ملت می اید از خباثت خود اوست شیطان بهانه است

        وجدانا مطالعه کنید اینا چیزایی نیست که تو قرن 2 مخفی بمونه

        موافقم 4
        مخالفم 2
  8. رزمنده

    ۵ آبان ۱۴۰۳
    سوابق: (13 ديدگاه)

    آدم جنگ دیده میداند نیروی زرهی در تثبیت منطقه چه معنی و مفهومی دارد.
    در حمله سراسری نیروی‌های پیاده ، فقط لازم است ۱۰ دستگاه تانک داشته باشی تا نیروهای پیاده را مثل داس کشیدن به گندم زار درو کنی. به همین خاطر از آر پی جی زن و سلاح ضد تانک و هلی کوپتر کبری و هواپیما برای نابود کردند قوای زرهی استفاده می کنند. در حملات زمینی تانک بسیار پر کاربرد است و زدن آن با آر پی جی و دوش پرتاب راحت نیست. مگر با دوشپرتاب رادار دار استفاده کنید.
    مسلسل روی تانک توان شلیک ۶۰۰۰ گلوله در دقیقه را دارد. با نیروی برق کار می کند و لوله آن با روغن و آب و رادیاتور خنک میشود. اگر نیروی رزمنده ایستاده باشد ، با یک خط آتش آن مسلسل ، دو تا چهار گلوله دردآن واحد خواهد خورد.
    تانک‌های ساخت صنایع دفاع ایران درداندازه‌های سبک و سنگین و کاربردهای گوناگون ساخته شده اند. نوع کوچک آن و چابک و سریع است. توپ ۲۳ میلیمتری آن از نوع توپ ۲۳ میلیمتری نصب شده روی هواپیمای اف ۴ است. بسیار وحشتناک و خوفناک است. مسلسل آن نیز از نوع ام پی ۴۰ با توان شلیک ۵۰۰ الید۶۰۰۰ گلوله در دقیقه دشمن را مبهوت می کند.
    صنایع دفاعی ایران را جدی بگیرید. بعضی‌ها فکر میکنند مرغ همسایه غاز است. ایران دستاوردهایی فراخور منطقه و خاک خودش ساخته و بسیار پرکاربردی است.

    موافقم 5
    مخالفم 5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا