تنها ۴ سال از عمر میتسوبیشی اوتلندر اسپرت که در اروپا و بسیاری از بازارها نظیر ایران با نام ASX شناخته می شود، میگذرد، ولی به نظر عمری بیشتر از این دارد. از جمله مزیّتهای این مدل مصرف سوخت بهینه و ضمانت گسترده آن است. با این حال، این موارد باعث نمیشوند که نکات ضعف اوتلندر را نادیده بگیریم. از آنجا که مجله ادموندز آمریکا این مدل را تست کرده، نامگذاری آمریکایی آن را استفاده نموده که برای ملموس تر شدن مطلب برای مخاطبان ایرانی، در ادامه از همان نام ASX استفاده می کنیم تا بین این مدل و اوتلندر هم تمایز برقرار گردد.




شرایط رانندگی
تنها موتوری که در ASX ارائه میشود، یک موتور ۲ لیتری چهار سیلندر است که ۱۴۸ اسببخار قدرت و گشتاوری به اندازه ۱۹۶/۶ نیوتنمتر تولید میکند. در تست شتابگیری، این خودرو برای رسیدن به سرعت ۹۶/۶ کیلومتر بر ساعت ۹/۲ ثانیه زمان نیاز داشته که نسبت به سایر مدلهای موجود در این کلاس کُندتر نشان میدهد. همچنین وقتی از CVT برای انتقال قدرت استفاده میشود، واکنش خودرو بسیار کُندتر است و از قدرت در دسترس به شکلی مناسب استفاده نمیشود.

در حالتی که جاده باز است، خرابیهای سطح آسفالت واقعاً مشکلساز هستند. اوتلندر اسپورت بیشتراز آن که این ناهمواریها را به خود جذب کند، بر روی آنها مانند یک «سبد خرید» حرکت میکند. ناهمواریهای بزرگتر، شرایط بدتری ایجاد میکنند و حتی باعث «شناور» شدن بدنه خودرو میشوند. ضمن اینکه در هنگام عبور از پیچ، این ضعف ASX بیشتر به چشم میآید و لرزش بدنه احساس شده و در داخل کابین شنیده میشود. این موضوع به همراه نقصهای دیگر، اوتلندر اسپورت را هر چیزی به جز «اسپورت» نشان میدهند.

کابین
ASX تا حدودی برای رانندههای با جثه کوچک ساخته شده است. یک بزرگسال با قد متوسط ۱۸۰ سانتیمتری در هنگام نشستن در پشت فرمان تلسکوپی به سرعت متوجه میشود که بیش از اندازه به فرمان نزدیک است.
تکیهگاههای موجود در صندلیها مناسب هستند، ولی مشکلات ذکر شده در بالا در مورد ناهمواریهای سطح جاده، هنوز هم قابللمس هستند. در عقب صندلیهای نسبتاً کوچکی استفاده شده است و ارتفاع تکیهگاههای نسبت به کف کم است. همچنین برای اشخاص ۱۸۰ سانتیمتر به بالا مشکل فضای سر وجود خواهد داشت.


در پکیج ۴۹۰۰ دلاری تورینگ، یک نمایشگر لمسی بزرگتر ۷ اینچی، یک سیستم راهبری و یک سیستم صوتی پرمیوم «راکفورد فوسگیت» به تجهیزات خودرو اضافه میشوند که استفاده از این سیستمها سخت و پر دردسر است. هم دکمههای فیزیکی و هم دکمههای صفحه لمسی بسیار کوچک هستند و در همین حال، نمایشگر در وسط، در ارتفاع پایینی قرار گرفته است. حتی برخی کارهای کوچک نیازمند این است که نگاه خود را از روی جاه برگردانید. این در حالی است که برخی عملکردهای پیشرفتهتر مانند کنترل صوتی، رادیوی اینترنتی و رزرو و بررسی رستوران در این سیستم ارائه نشدهاند؛ مواردی که در رقبای شاسیبلند کامپکت در دسترس قرار دارند.

مصرف سوخت موردانتظار
اگر یک نکته روشن در مورد ASX وجود داشته باشند، مصرف بهینه سوخت در آن است. سازمان حفاظت محیط زیست امریکا مصرف سوخت اوتلندر اسپورت مدل ۲۰۱۵ را به اندازه ۹/۴۱ لیتر در شهر، ۷/۳۵ لیتر در جاده و ۸/۴ لیتر به صورت ترکیبی در هر ۱۰۰ کیلومتر تخمین زده است که از این لحاظ، در سطح بالاتری نسبت به بسیاری از رقبا قرار میگیرد.

امکانات ایمنی
علاوه بر امکانات ثابتی مانند کنترل پایدار و ترمزهای ضدّ قفل که در تمام خودروهای جدید دیده میشوند، ASX مدل ۲۰۱۵ یک کیسه هوای زانوی راننده اضافه کرده است. دوربین نمای عقب به صورت استاندارد در تریم SE عرضه شده است، در حالی که در تریم ES چنین نیست. در همین حال، حسگرهای پارکینگ جلو و عقب در هر دو مدل به صورت آپشن ارائه شدهاند. غایبهای بزرگ در تجهیزات ایمنی اوتلندر اسپورت مواردی مانند سیستم هشدار نقطه کور، هشدار برخورد از جلو، تلماتیک اضطراری و هشدار ترافیک پشتسر هستند؛ امکاناتی که توسط بسیاری از رقبای این خودرو ارائه میشوند.


نزدیکترین رقبا
مزدا CX-5 به خاطر دینامیک درگیرکننده رانندگی، مصرف سوخت بهینه و جا دار و راحت بودن، یکی از بهترینهای این سگمنت محسوب میشود. این خودرو از طراحی و ساخت مناسبی برخوردار بوده، به طوری که به نظر میرسد نسبت به سایر کراساورها قیمت بالاتری دارد. مزدا CX-5 حتی با موتور ۲/۵ لیتری باز هم با توجه به امکانات و سطح قیمتش به عنوان رقیب میتسوبیشی باقی میماند.
فورد اسکیپ در سطح قیمتی متناسب با ASX از لیست امکانات استاندارد و آپشن مشابهی استفاده میکند. مزیّت اسکیپ به خاطر دینامیک بهرت رانندگی، کیفیت بالاتر کابین و فراوانی تریمها و انتخابهای پیشرانه است.
کیا اسپورتیج مجموعهای گسترده از امکانات استاندارد، هندلینگ اسپورت و یک گزینه موتور قدرتمند در اختیار قرار میدهد. کیفیت سواری از جایگاه نسبتاً خوبی برخوردار است و صندلیهای عقب و فضای صندوق عقب نسبت به فورد و مزدا کوچکتر هستند؛ ولی هنوز هم نسبت به ASX بزرگترند.

سینا
۹ بهمن ۱۳۹۳ما خودمون asx2015 داریم. کجا اینجوریه که میگی؟!!!
تنها مشکلش که درست نوشته بود. صندوق عقب نه چندان بزرگش بود
javad
۲۴ بهمن ۱۳۹۳ما هم داریم
اصلا این مشکلات رو نداره
کیفیت عالی
متاسفانه نفوذ آسان موتور و اطلس خودرو آن قدر در سایت ها مشاهده می شود طوری که کیفیت خودرو های ژاپنی ضعیف اعلام می شود
ali
۹ فروردین ۱۳۹۴اغراق آمیز این ماشین رو ضعیف جلوه دادن، در صورتی که اصلا اینتور نیست.
armin
۲۹ فروردین ۱۳۹۴نوشته شتاب صفر تا صد ۹.۲ ثانیه که در مقایسه با رقبا کند تر است :))))) کاملا برعکسه چون این با پیشرانه کوچکتر سریعترین شتاب رو در برابر رقباش مث اسپورتیج و توسان داره که موتورای ۱۸۰ اسبی دارن …
محمد جواد
۱ خرداد ۱۳۹۴ممکنه آپشنهایASXکمتر از خودرو های دیگه باشه اما در عوض در کیفیت آن جبران شده**********
و به نسبت خودروهای خشکی مثل توسان نرم تره
و البته باید فراموش نکنیم ایمنی ASX عالیه!
البته باید قبول کنیم قیمت اون توسط شرکت وارد کننده( آرین موتور)خیلی بیشتر از خودرو های هم کلاس خودشه!
ولی با این حال کیفیت این خودرو فراموش نشدنی است،’!
داریوش
۱۶ مرداد ۱۳۹۴واقعیت آن چیزیست که وجود دارد نه آن چیزی که ما دوست داریم
بهتر است برای حفظ اعتبار و احتراممان بی طرف قضاوت کنیم
این خودرو پرفروش و اصیل ژاپنی این چیزی نیست که اینجا به تصویر کشیده شده…