رپورتاژ: موسسه «اکسنتور» در ایالات متحده آمریکا و دیگر کشورها یک نظرسنجی ترتیب داد که در آن در خصوص خرید خودرو سؤالاتی پرسیده شد.
نتایج این نظرسنجی جالب بود. بیشتر شرکتکنندگان از خرید و فروش خودرو به صورت غیرمستقیم رضایت نداشتند. در واقع، سه چهارم گفتند که «اگر فرصت دوباره داده میشد، آنها تصمیم میگرفتند کل فرآیند خرید خودرو خود را به صورت آنلاین، از جمله تأمین بودجه، مذاکره بر سر قیمت، مقایسه با دیگر خودروها و تحویل از فروشنده انجام دهند.»
همچنین این نظرسنجی نشان داد در برخی کشورها، فرهنگ خرید اینترنتی و بیواسطه خودرو بیشتر از سایر کشورها وجود دارد. چینیها، برزیلیها و آمریکاییها در مقایسه با دیگران علاقهمندتر به خرید و فروش آنلاین هستند. ۹۰ درصد چینیها، ۷۵ درصد برزیلیها و ۶۰ درصد آمریکاییها حداقل یک بار خودروی خود را از حراجیهای اینترنتی خریداری کردهاند. این در حالی است که کشور فرانسه به عنوان یکی از غولهای بزرگ خودروسازی جهان، تنها ۳۵ درصد در این نظرسنجی سهم داشت.
بسیاری از شرکتکنندگان اظهار کردند مراجعه به دلال و خرید از او، بیش از حد گیجکننده، همراه با فشار بالا و فرآیندی طولانی است. در حالی که خرید خودرو به صورت آنلاین بسیار آسانتر است. چرا که میتوانید در اوقات فراغت و با صرفهجویی در وقتتان، به تلفن همراه یا لپتاپ خود خیره شوید، گزینههای متنوع (با توجه به سال ساخت، رنگ، مدل و قیمت) به همراه عکسهای آن را ببینید، با یک تماس ساده، مستقیماً با فروشنده بر سر قیمت چانهزنی کنید و با شرایط خودتان وارد مذاکره شوید. از سوی دیگر، از این طریق شانس بررسی و تست خودرو را خواهید داشت.
یکی از خریداران چینی در جریان نظرسنجی گفته بود: «اولین ماشینم را از دلال خریدم و او آنقدر از خودرو تعریف کرد که متقاعد شدم با این قیمت دیگر نمیتوانم مثل آن را بخرم. سه روز بعد، یکی از همکارانم از یکی از سایتهای آنلاین با بودجهای به اندازه بودجه من ماشینی باکیفیتتر خریده بود. همانجا فهمیدم باید از دلالها تا ابد دوری کنم!»
خرید اینترنتی خودرو در ایران
به یمن بهبود تکنولوژی، خرید و فروش آنلاین در ایران چند سالی میشود که رونق گرفته است. سایت دیوار، به عنوان مرجع خرید و فروش دست دوم در ایران اولین سایتی بود که اقدام به خرید و فروش بیواسطه محصولات کرد. جالب اینکه خرید خودرو در این سایت جزو بیشترین محصولاتی است که به صورت روزانه آگهی میشود. خرید و فروش خودرو از طریق سایت دیوار تنها به یک نفر ضرر میزند و آن دلالی است که در این میان پورسانت میگیرد و بعضاً نمیتوان به او اعتماد کرد.
جهت خرید خودرو از دیوار، نام وسیله نقلیه مدل نظرتان را ( به عنوان مثال تیبا) در این سایت جستوجو میکنید. همچنین میتوانید گزینههایتان را با فیلتر کردن سال ساخت، قیمت و کیلومتر کارکرد محدود و از همه مهمتر همانطور که گفتیم، آنها را با یکدیگر مقایسه کنید.
البته نباید گمان کرد در سایت دیوار تنها اجناس دست دوم آگهی میشود. بلکه خرید خودروی صفر، در حد نو و حواله خودروی صفر در این سایت به فروش میشود. به عنوان مثال در یک آگهی فروشندهای تیبا ۲ مدل سال ۱۳۹۷ با ۱۴ هزار کیلومتر کارکرد ۲۶ میلیون تومان قیمتگذاری کرده است. او در توضیحات قید کرده به دلیل اخذ ناگهانی ویزای اقامت، خودرویی که یک ماه پیش تحویل گرفته، بسیار کمتر از قیمت بازار به فروش میرساند.
منبع: ویرلن
بیژن
۲۱ مرداد ۱۳۹۷فکر میکنم” باما ” تخصصی تره.
البته پدال جون ، اگهی تبلیغاتی بود دیگه..؟!
شاهین
۲۱ مرداد ۱۳۹۷انصافا اینو راس میگن.
اومدن سایتا و برنامه هایی مثل دیوار و شیپور و باما و… باعث شد تا حدس واسطه ها برن کنار.
هرچند باید مراقب اون دسته از دلالایی که به اسم مصرف کندده تو سایتا میچرخنو میخوان ماشینو قالب کنن هم بود. البته با اولین برخورد با اینجور افراد میشه تشخیصشون داد!
یه مورد دیگه هم نگرانی از بابت کلاهبرداری و حتی دزدی و خفت گیری در زمان خرید و فروش خودرو هست که باید بهش دقت کرد.
نکته اخر اینکه بعضا تو سایتا و برنامه ها شاهد قیمت هایی هستیم که آدم دوس داره گوشیو بکوبه زمین یا هم زنگ بزنه به اون یارو فروشنده هرچی لایقشه بارش کنه :)))))
MEHRAN
۲۲ مرداد ۱۳۹۷بنظرم دلال ها تو این زمینه هم فعال هستن بدلیل اینکه در بین قیمت های تقریبا مشابه برای خودروهای هم سطح یک دفعه یک یا دو خودرو در همون سطح یه قیمت عجیب و بالاتر میگن و بقیه رو هم بدنبال خودشون میکشن و یک جو کاذب درست میکنن
خیلی باید مراقب بود و فروشنده واقعی رو حتی الامکان پیدا کرد
Genius
۲۱ مرداد ۱۳۹۷همونطور که اسنپ و تپسی و ماکسیم بساط آژانس های سنتی رو جمع کردند اپ های خرید و فروشی مثل باما و شیپور و دیوار هم دلال بازی و خرید و فروش وکالتی و بی ضابطه رو از بازار خودروها تقریبا حذف کردند و خریدار نهائی رو مستقیم به فروشنده متصل میکنند که خیلی خیلی خوبه هرچند گه گاه با مشاهده بعضی قیمت های اعلامی برق سه فاز از مخت میپره اما این تقصیر مردم نیست بلکه تقصیر…..میباشد
همدم
۲۱ مرداد ۱۳۹۷اژانس محلمون از اون دزدای عوضی بود
همه رانندهاشونم یکی از یکی بدتر
طوری که اکثرا ترجیح میدادن برن لب خط تاکسی بگیرن
بعد ساعت پنج شش عصر قیمتا دو سه برابر. ولی میدونی چرا اژانسشون مشتری داشت؟ همه میگفتن دو سه برابر بدیم به جایی برنمیخوره هم محله ایی هستیم سر هم حق داریم. صاحب اژانس و رانندهاشم به سادگی و احمقی ماها میخندیدن
خودم یکبار ماشین گرفتم و وقتی قیمتا رو دیدم تا الان که الانه دیگه سراغشون نرفتم. ده دوازده سال میشه تا الان
الانم اسنپ دارم راحتم
emad1990
۲۱ مرداد ۱۳۹۷اتفاقا بیشتر اینایی که تو دیوار و باما و… میبینید دلالن.علی الخصوص خشکای وارداتی
سام
۲۱ مرداد ۱۳۹۷خرید و فروش اینترنتی خودرو ایده بسیار خوبی است و امیدوارم شاهد گسترش بیش از پیش آن در کشورمان باشیم.
NAVID۰۰۹۸
۲۱ مرداد ۱۳۹۷بیشتر کلاهبردارها در همین سایتها آگهی میکنن و سر یه بدبخت را شیره میمالن .
بهترین خرید تضمینی در حال حاضر با این وضع کم کردن کیلومتر یا بدون رنگ دروغی ، اینه که یا از دوست و فامیل مطمئن ماشین بخرید یا کمی گرونتر از نمایشگاه معتبر ، تا اگر کلاهی هم سرتون رفت ، بتوانید واکنش سریع برای برگشت ضرر را جبران کنید .
هیچ ارزانی بی حکمت نیست و اگر پول بابت خودرویی در آگهی سایت بدین و اون خودرو بعد یکماه به مشکل بر بخوره (( فنی و بدنه )) ، شما چطوری میتونید حتی با پروسه طولانی شکایت پولتون رو پس بگیرید و حتی اگر خوش شانس باشید و فروشنده رو پیدا کنید .
من تجربه خرید از متفرقه ، نمایشگاهی ، نمایندگی و دوستو فامیل را دارم .
حتی اگر با فامیل هم معامله میکنید ، سعی کنید اون رو روی کاغذ و در جمع چند شاهد این کار را انجام بدین تا در سالهای آینده حرفی پشت شما در نیارن .
فقط از من به شما نصیحت که تا میتوانید چه برای فروش و چه برای خرید بسیار سختگیر باشید و با دوست یا وکیل معتمد قدم برای ردو بدل پول جلو بگذارید .
اگر کارتون به قوه قضاییه و دادگاه برسه ، بروکراسی اداریش پدرتون رو جلو چشماتون پَرپَر میکنه و کاری میکنه که از کرده خودتون که حتی اگر ۱۰۰٪ حق با شما هم باشه پشیمون بشید .
به قول معروف (( آسه برو ، آسه بیا ، گربه شاخت نزنه )).
Archi KHAN
۲۲ مرداد ۱۳۹۷اتفاقا “”یکی”” از دلایل بالا رفتن “”غیر معقول”” قیمت خودرو همین سایت باما و امثال اونه !
مثلا :
فردی خودروی فلانش را با مدل 94 و کارکرد 50 هزار با قیمت 100 میلیون گذاشته برا فروش ، شب میاد سر میزنه به سایت میبینه افرادی ( که اصلا فروشنده نیستند ! و یا اصلا همچین ماشینی وجود خارجی نداره )) اومدن شبیه ماشین خودش را 110-120 تومان قیمت زدن !!!
چه میشه ایشونم اون آگهی را پاک میکنه و در آگهی جدید قیمت بالاتری میزنه
و این چرخه تکرار میشه …