ایستگاه خبر

پیش‌فروش خودروها در انتظار تصمیم شورای رقابت

دو خودروساز بزرگ کشور، با فشار وزارت صنعت، بالاخره وعده پیش‌فروش‌های خود را اجرایی و ۱۰۳ هزار دستگاه محصول را به صورت مجازی به متقاضیان عرضه کردند. دراین‌بین هرچند عنوان می‌شد که اجرای طرح یاد شده به‌منظور کاهش التهابات بازار بوده اما برخی کارشناسان تأکید دارند که پیش‌فروش‌های اخیر نمی‌تواند تأثیر چندانی بر بازار داشته باشد. کارشناسان برای نظر خود، دلایل گوناگونی مطرح کرده‌اند. اولین نکته‌ای که موردتوجه آن‌ها است، فروش خودرو با قیمت غیر‌قطعی است. بر اساس اعلام این دو شرکت، قیمت قطعی خودرو در زمان تحویل مشخص می‌شود. دلیل بعدی دور ماندن دست مصرف‌کنندگان واقعی از خودروهای عرضه شده است.


اما نکته سوم که موردتوجه کارشناسان قرار گرفته، بحث زمان تحویل است. با نگاهی به زمان تحویل محصولات عرضه شده به بازار متوجه می‌شویم که زمان عرضه این محصولات بیشتر به سال آینده موکول شده است. در این زمینه به‌نظر می‌رسد که دلیل اصلی این مسئله بلاتکلیفی خودروسازان در ارتباط با مشخص نبودن میزان افزایش قیمتی شورای رقابت است. شرکت سایپا که در اواسط شهریورماه پیش‌فروش خود را انجام داده، اولین زمان عرضه خود را حدود آذر سال جاری اعلام کرده است، اما در این مقطع تنها دو خودروی سایپا ۱۵۱ و نیسان دوگانه‌سوز را عرضه می‌کند.

ایران‌خودرو نیز اولین موعد تحویل خودروهای پیش‌فروش شده را بهمن‌ماه سال جاری اعلام کرده است. این در شرایطی است که برای بهمن‌ماه، ایران‌خودرو دو محصول وانت آریسان و رانا را تحویل خواهد داد. با نگاهی به محصولات ارائه شده توسط دو خودروساز در اولین ماه عرضه، مشاهده می‌شود که هر دو شرکت، عرضه را با محصولاتی آغاز می‌کنند که در مقایسه با سایر محصولات از اقبال کمتری برخوردار هستند. ساینا، سایپا ۱۳۲، بخش عمده‌ای از تیبا و تیبا ۲، در سال آینده به متقاضیان تحویل داده می‌شود، همین شرایط در ارتباط با محصولات ایران‌خودرو هم به چشم می‌خورد. این شرکت عملاً تحویل محصولات خود را به سال آینده موکول کرده است. در این میان پژو ۲۰۶ تیپ ۵ را با موعد شهریور تا آبان ماه سال ۹۸، به متقاضیان تحویل می‌دهد.

بنابراین به‌نظر می‌رسد که هر دو خودروساز به دلیل نا اطمینانی از روند قیمت‌گذاری جدید محصولات پرتیراژ خود، حتی‌الامکان تحویل پیش‌فروش‌ها را به سال آینده موکول کرده‌اند این در شرایطی است که زمان‌های مدنظر تحویل نیز به دلیل عدم پیش‌بینی تأمین به موقع قطعات و همچنین وضعیت قطعه‌سازان با توجه به تحریم‌ها چندان قابل تکیه نیست.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

شاهین احمدزاده

نویسنده و مترجم مجله "پدال"

مطالب مشابه

‫۶ دیدگاه‌ها

  1. بهراد

    ۹ مهر ۱۳۹۷
    سوابق: (537 ديدگاه)

    خیلیم خوبه، به نظرم باید موعد تحویل رو مثل قیمت نا معلوم اعلام میکردن و با استقبال بیشتر و پرشکوه تری مواجه میشدن

    1. بهراد

      ۹ مهر ۱۳۹۷
      سوابق: (537 ديدگاه)

      یکار دیگه هم میتونستن بکنن، نوع ماشین رو هم نامعلوم ثبت نام میکردن دیگه هر وقت دوس داشتن به وضع بازار نیگا میکردن یدونه از این 4 چرخ متحرک هارو میدادن دست مردم

    2. مزدا

      ۹ مهر ۱۳۹۷
      سوابق: (2095 ديدگاه)

      تو مملکتی که نمیتونن یه بازار خودرو رو به ثبات برسونن انتظار دارید دلار و سکه و مواد اولیه خیلی از صنایع و … رو به ثبات برسونن!!؟
      نه مدیریت بلد هستن نه زورشون به امریکا میرسه فقط بلد هستن بگن ملت باید مقاومت کنن.
      ملت برای کی مقاومت کنن؟برا شما دَل و دزدها
      تُف …

    3. مزدا

      ۹ مهر ۱۳۹۷
      سوابق: (2095 ديدگاه)

      مگه سوپراسپورت کار هستن که زمان تحویلش اینقد قراره طول بکشه!!
      من موندم این خودروهای که به خاطر چندین قطعه اماده نشدن این خودروها بعد یه ماه که اماده بشه میخوان چیکار کنن!!؟

  2. دانیال روشنی

    ۹ مهر ۱۳۹۷
    سوابق: (175 ديدگاه)

    تشکر میکنم .
    خدا رو شکر ایرانی ام

  3. روح اله

    ۹ مهر ۱۳۹۷
    سوابق: (135 ديدگاه)

    به نظرمن حق ما بدتراز اینهاست.جالبه وقتی میریم سمت چیزی که گرون وکمیاب میشه حالا اصلا احتیاجی به اون کالا نداریم.سیستم حاکم رگ خواب مردم اومده دستش.وقتی میخاد چیزی رو با قیمت خوب بفروشه از این روشها استفاده میکنه.هرچقدر گرونتر میفروشه مردم بهتر میخرن.به جون خودم دیدم که میگما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا