اعضای هیئتمدیره انجمن واردکنندگان خودرو ایران در نامهای خطاب به رئیسجمهور، نسبت به وضع تعرفه ۱۰۰ درصدی برای واردات خودرو در سال آینده ابراز نگرانی کرده و این تصمیم را برخلاف وعدههای انتخاباتی رئیسجمهور دانستهاند. آنها هشدار دادهاند که این سیاست موجب افزایش سرسامآور قیمت خودروهای خارجی، توقف واردات خودروهای هیبریدی و برقی و در نهایت، افزایش قیمت خودروهای داخلی خواهد شد.
هشدار درباره تأثیر تعرفه ۱۰۰ درصدی بر بازار خودرو
در تاریخ ۱۲ اسفند، اعضای هیئتمدیره انجمن واردکنندگان خودرو ایران در نامهای به مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، اعلام کردند که عوارض سنگین در نظر گرفتهشده برای واردات خودرو در سال ۱۴۰۴، نهتنها باعث کاهش دسترسی مردم به خودروهای باکیفیت خواهد شد، بلکه تأثیر مستقیمی بر افزایش قیمت خودروهای داخلی نیز خواهد داشت.
اعضای امضاکننده نامه
این نامه توسط اعضای هیئتمدیره انجمن واردکنندگان خودرو، از جمله هادی سلیمانی ملکان، ناصر اسفنجی، کورش مرشد سلوک، مصطفی خدری و فرساد رمضانی امضا شده است.
بخشی از متن نامه
در این نامه به انتقاد رئیسجمهور در مناظرات انتخاباتی اشاره شده است:
به مردمی که حقوق ۱۰۰ الی ۳۰۰ دلاری میدهیم، ماشین را با قیمت ۱۰۰ هزار دلار میفروشیم؛ آنها خواب این ماشینها را هم نمیبینند… مردم چه گناهی کردهاند که ما با آنها این کار را میکنیم؟ چرخه را بستهایم.
واردکنندگان خودرو در این نامه تأکید کردهاند که وضع تعرفه ۱۰۰ درصدی بر واردات خودرو، از جمله خودروهای برقی و هیبریدی، برخلاف این بیانات انتخاباتی است. آنها انتظار داشتند که با روی کار آمدن دولت جدید، مردم بتوانند با قیمت مناسبتری به خودروهای وارداتی دسترسی پیدا کنند، اما تعرفه پیشنهادی در تبصره (۱) لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ این امید را به یأس تبدیل کرده است.
نقش کاهش تعرفه واردات خودرو در اقتصاد و جامعه
کاهش تعرفه واردات خودرو تأثیرات مثبتی بر بخشهای مختلف اقتصادی و اجتماعی کشور خواهد داشت:
- کاهش قیمت خودرو: تعرفه پایینتر، هزینه نهایی واردات را کاهش داده و به مردم امکان خرید خودروهای خارجی با قیمت مناسبتر را میدهد. این موضوع میتواند از تورم بیشازحد در بازار خودرو جلوگیری کند.
- کاهش مصرف سوخت: ورود خودروهای مدرن و کممصرف به بازار، میزان مصرف سوخت کشور را بهطور محسوسی کاهش داده و موجب کاهش وابستگی به واردات بنزین و هزینههای ارزی آن خواهد شد. در واقع قسمت عمدهای از فقر امروز کشور به واسطه مصرف بالای خودروهای تولیدی است که ثروت ملی را به راحتی میسوزانند.
- کاهش آلایندگی محیطزیست: خودروهای برقی و هیبریدی، نقش کلیدی در کاهش آلودگی هوا دارند. با کاهش تعرفهها، این خودروها در دسترس عموم قرار گرفته و به بهبود کیفیت هوا و سلامت عمومی کمک میکنند.
- دسترسی عادلانه مردم به خودروهای مورد تقاضا: کاهش تعرفه واردات، انحصار را از بین برده و موجب افزایش گزینههای خرید برای مصرفکنندگان میشود. در نتیجه، اقشار مختلف جامعه قادر خواهند بود متناسب با نیاز و بودجه خود، خودروی مناسبتری انتخاب کنند.
- ایجاد رقابت در بازار خودرو: حضور خودروهای وارداتی در بازار داخلی، خودروسازان داخلی را وادار به بهبود کیفیت و کاهش قیمت محصولاتشان خواهد کرد که در نهایت به سود مصرفکنندگان تمام میشود.
- تأثیر مثبت بر اقتصاد و سرانه ملی: جایگزینی خودروهای قدیمی و پرمصرف با خودروهای مدرن، موجب کاهش هزینههای نگهداری، کاهش مصرف انرژی و افزایش بهرهوری اقتصادی میشود. همچنین، ایجاد رقابت در بازار خودرو، به رشد اقتصادی و افزایش رضایت مصرفکنندگان کمک خواهد کرد.
درخواست برای بازنگری در تعرفه واردات خودرو
در پایان این نامه، از رئیسجمهور درخواست شده که قبل از آنکه موج گرانی غیرقابل تصور خودروهای وارداتی و توقف واردات خودروهای هیبریدی و برقی بازار خودرو را دچار بحران کند، تدابیر لازم برای اصلاح این سیاست اتخاذ شود. واردکنندگان خودرو هشدار دادهاند که افزایش قیمت خودروهای وارداتی بهطور مستقیم بر قیمت خودروهای تولید داخل نیز تأثیر گذاشته و موجب تشدید مشکلات بازار خودرو خواهد شد.
با توجه به اهمیت واردات خودروهای خارجی و تأثیر آن بر تعادل قیمتها در بازار داخلی، تصمیمگیری درباره تعرفه واردات نیاز به بررسی همهجانبه دارد. کاهش تعرفههای واردات میتواند به کاهش قیمت خودرو، کاهش مصرف سوخت، بهبود محیطزیست، افزایش رقابت و رشد اقتصادی منجر شود. در صورت عدم اصلاح این تعرفه، شاهد افزایش شدید قیمت خودرو و کاهش دسترسی مردم به خودروهای مدرن و کممصرف خواهیم بود.
Cehx
۱۴ اسفند ۱۴۰۳کسری بودجه که میگن اینه
البته تهش خیلی لطف کنن 100 رو 90 کنن
مزدا
۱۵ اسفند ۱۴۰۳ملت!
خیلی وقته دیگ به کتف چپشون هم نیست ملت بتونند زندگی کنند یا زنده باشند!
وقتی جنگ و انتخابات باش یاد مردم می افتن
حق
۱۷ اسفند ۱۴۰۳ربطی به کسری بودجه ندارد چون فروش پایین میاد و عملا کسری هم برطرف نمیشه ، این حماقت است ، همانطور که دلار ۲۸ تومانی در سال بعد قرار بود ۳۸ بشه و کنسل شد اینم میشه
آیفون هام قرار بود تعرفه ۱۰۰ درصدی بخوره ولی شد ۱۵ درصد
حجتاله براهنی
۱۴ اسفند ۱۴۰۳اصلا مهم نیست کسی نتونه ماشین وارداتی بخره! مهم ناترازی هست که باید برطرف بشه!
nima.jdm
۱۶ اسفند ۱۴۰۳اره خب
عسکر
۱۵ اسفند ۱۴۰۳به نظر بنده بنزین ارزان و قاچاق و بی ارزشی پول ملی باعث شده تعداد خودرو بیشتر از امکانات کشور باشه ،سوخت ارزان باعث شلوغی و ترافیک و آلودگی صوتی و گازی و تنفسی است ،از همه بدتر ماشین ارزان یعنی قفل شدن خیابانها برای عبور و مرور تا چند سال آینده ،بنزین و گران کنید ،جلوقاچاق و بگیرند و تعرفه هم بالای ۱۰۰درصد درسته بجای اون برای همین خودروها خدمات پس از فروش عالی بزارید
حامد
۱۷ اسفند ۱۴۰۳خوبه کاره ایی نیستی دادا
خدا رو شکر
علی
۱۶ اسفند ۱۴۰۳این بابا کاره ای نیست
حل
۱۷ اسفند ۱۴۰۳دیگه در این حدم نیست ، شاید در سیاست خارجی رییس جمهور کاره ایی نباشه اما در بحث ساده ایی مثل تعرفه ها که بارها کاهش داده حسابی قدرت دارد ، تعرفه واردات آیفون ۱۰۰ بود پزشکیان کرد ۱۵ و دلار دولتی ۲۸ قرار بود ۳۸ بشه که اونم کنسل کرد ، بحث مذاکره با آمریکا فرق میکنه
nima.jdm
۱۶ اسفند ۱۴۰۳خوبه
علیرضا
۱۶ اسفند ۱۴۰۳تاکسی مثل میر سلیم برا مردم تصمیم میگیره اوضاع از این بهتر نمیشه رییس جمهور هم کاره ای نیسن
علی
۱۷ اسفند ۱۴۰۳کلا مملکت رو به نابودی است
حامد
۱۷ اسفند ۱۴۰۳واقیعت اینه که نمیخوان دلار خارج بشه و کسری بودجه هست
علی
۲۱ اسفند ۱۴۰۳نمیدونم کارزار ایجاد شده برای درخواست برگردوندن تعرفه به قبل یا نه. از مسئولین درخواست میکنیم جلوی اینکارو بگیرند . من خودروی ثبت نامیم رو از دست دادم و دارم تلاش میکنم کم و کسری رو رفع کنم و مجدد ثبت نام کنم. داره اوضاع بدتر هم میشه . با اینجور اقدامات خیلی از مردم آرزوی خرید خودروی وارداتی رو به گور میبرند.