ایستگاه خبر

نیروگاه خورشیدی در فضا؛ طرح دیوانه وار چین برای انرژی بی‌پایان

جدیدترین طرح چین برای تامین انرژی الکتریکی، رویایی دست‌نیافتنی به نظر می‌رسد اما می‌تواند استفاده از خودروهای برقی و مصرف انرژی در جهان را متحول کند.

دانشمندان چینی می‌گویند پنل‌های خورشیدی در فضا می‌توانند در یک سال انرژی معادل تمام نفت زمین جمع‌آوری کنند. حالا چین پیشنهاد ساخت یک ایستگاه نیروی خورشیدی عظیم در فضا را داده است. در این طرح، پنل‌های خورشیدی با بازدهی بالا، طول و عرض یک کیلومتر دارند و انرژی تبدیل شده به امواج مایکروویو سمت زمین تابانده می‌شود.

پنل‌های خورشیدی امروزی بسیار کارآمدتر از نمونه‌های ۲۰ یا ۳۰ سال پیش هستند، اما همچنان در هوای نامساعد و تاریکی شب نمی‌توانند کارایی عالی داشته باشند. تصور کنید اگر بتوان انرژی خورشیدی را بدون وقفه از فضا جمع‌آوری کرد و به زمین فرستاد، دنیا چگونه خواهد شد.

دانشمندان چینی قصد دارند یک ایستگاه خورشیدی عظیم بسازند که در ارتفاع بیش از۳۲٬۰۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار خواهد گرفت و پس از تکمیل، حدود یک کیلومتر عرض خواهد داشت. علاوه بر دسترسی به نور ثابت خورشید، ایستگاه‌های خورشیدی فضایی از تراکم انرژی ۱۰ برابر بیشتر نسبت به پنل‌های خورشیدی نصب‌شده روی پشت‌بام خانه‌ها بهره می‌برند، زیرا نور خورشید در فضا بسیار قوی‌تر است.

چگونه این انرژی پاک به زمین منتقل می‌شود؟
انرژی جذب‌شده از خودروشید با تبدیل الکتریسیته به امواج مایکروویو منتقل و سپس به یک آنتن ثابت روی زمین تابانده می‌شود. به گفته مجله Popular Mechanics، مردی که پشت این فناوری است می‌گوید این یک خیال پردازی نیست.

 ما هم‌اکنون روی این پروژه کار می‌کنیم”، لونگ لهائو، دانشمند موشکی و عضو آکادمی مهندسی چین (CAE) به SMCP گفت.

آرزوهای بزرگ، مهندسی بزرگتر
سد سه دره چین یک نیروگاه برق‌آبی است که در سال ۲۰۱۲ افتتاح شد و امروزه ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعتی آن باعث می‌شود سد هوور امریکا مانند یک شوخی به نظر برسد. دانشمند چینی ادعا می‌کند انرژی جمع‌آوری‌شده در یک سال از این ایستگاه فضایی “معادل کل مقدار نفت قابل استخراج از زمین” خواهد بود.

سد سه‌دره یا سد سه دهانه (Three Gorges Dam) روی رود یانگ‌تسه در چین، بزرگ‌ترین نیروگاه جهان است. از زمان تکمیل نیروگاه برق‌آبی این سد در سال ۲۰۱۲ میلادی، توان تولید برق آن برابر به ۲۲۵۰۰ مگاوات ساعت رسید. این مجموعه ۳۲ ژنراتور ۷۰۰ مگاواتی و ۲ ژنراتور ۵۰ مگاواتی دارد. مجموع توان تولید کل نیروگاه‌های ایران، حدود ۹۴ هزار مگاوات است.

سد سه دره آنقدر پروژه عظیمی بود که ۱۸ سال طول کشید تا تکمیل شود، و پروژه ایستگاه خورشیدی فضایی نیز به این زودی‌ها تجمیل نخواهد شد. فرآیند ساخت بسیار پیچیده مورد نیاز برای انتقال تمام قطعات ایستگاه خورشیدی به مدار – از جمله توسعه یک موشک باربری سنگین‌ – به این معنی است که سال‌ها طول می‌کشد تا نیروگاه خارج از جو زمین بتواند چراغ‌ها و خودروهای برقی ما را تغذیه کند.

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۷ رای

مطالب مشابه

‫۱۲ دیدگاه‌ها

  1. پیام

    ۱۰ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (2265 ديدگاه)

    ایده‌ی نیروگاه خورشیدی فضایی (Space-Based Solar Power) قبل از چین، در آمریکا مطرح شده بود. این مفهوم اولین بار در دهه ۱۹۶۰ توسط پیتر گلاسر، مهندس آمریکایی، پیشنهاد شد. او در سال ۱۹۶۸ ایده‌ی جمع‌آوری انرژی خورشیدی در فضا و انتقال آن به زمین از طریق امواج مایکروویو را مطرح کرد. ناسا و برخی شرکت‌های آمریکایی از دهه ۱۹۷۰ تا کنون پروژه‌هایی در این زمینه بررسی کرده‌اند.

    در سال‌های اخیر، چین به سرعت در این حوزه پیشرفت کرده و پروژه‌ی Bishop را برای ساخت نیروگاه خورشیدی فضایی اجرا کرده است. اما ایده‌ی اصلی چندین دهه پیش در آمریکا مطرح شده بود.

    موافقم 27
    مخالفم 5
    1. محمد

      ۱۱ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (40 ديدگاه)

      الان دانشگاه کلتک کالیفرنیا داره جدی دنبالش میکنه.

    2. محمد

      ۱۱ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (285 ديدگاه)

      تو جشنواره پنل هم شرکت کردی؟

  2. فورد

    ۱۰ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (899 ديدگاه)

    فقط جنبه نمایشی داره چون هزینه ارسال نیروگاه به فضا تعمیر نگهداری ارسال برق به زمین به گفته خودش با تبدیل به امواج ماکرو ویو چقدر هزینه سرسام اوری داره با این هزینه میشه روی زمین به راحتی نیروگاه زد

    موافقم 7
    مخالفم 18
    1. محمد

      ۱۱ فروردین ۱۴۰۴
      سوابق: (2 ديدگاه)

      فکر کن بجای اینکه انرژی را سمت گیرنده روی زمین ارسال کند و بتاباند سمت یک ایستگاه مخابراتی یا یک پالایشگاه یا … بتابانند.

      موافقم 3
      مخالفم 1
  3. Saeed

    ۱۰ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (33 ديدگاه)

    مدیریت صحیح
    رهبریت قوی
    کنار گذاشتن عملی بسیاری از شعارهای دوران مائو و کمونیسم
    تعامل با جهان آزاد و بهره گیری از سرمایه و تکنولوژی روز دنیا
    و استفاده بجا از فرصت ها و موقعیت ها
    و همچنین شناخت و استفاده بهینه از توانایی ها و قابلیت ها
    می‌شود چین امروز
    کشوری که تا ۲۰ سال پیش در زمینه فن آوری و صنعت چیزی برای عرضه نداشت و همسن و سالان من یادشون هست که بهترین چیزها برای عرضه کردن ، اره دستی ، داس و برخی دسته آچارها بود ولی امروزه کمتر وسیله ای هست که عبارت ساخت چین بر روی آن درج نشده باشد

    موافقم 30
    مخالفم 1
  4. من

    ۱۰ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (39 ديدگاه)

    ایده جدیدی نیست، اما تکنولوژی ساختش وجود نداشت، امیدوارم هرچه زودتر ساخته بشه و تمام انرژی مورد نیاز سیاره از پنل های خورشیدی در فضا تامین بشه، تامین انرژی بینهایت می‌تونه سرعت پیشرفت بشر رو بیشتر کنه

    موافقم 11
    مخالفم 2
  5. مصطفی

    ۱۰ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (70 ديدگاه)

    عالیه ایده خوبیه
    ولی آیا امواج مایکروویو برای زندگی و سلامتی ما خطری نداره؟این هم حرف مهمیه

    موافقم 11
    مخالفم 3
  6. علی علوی

    ۱۱ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (104 ديدگاه)

    عرض سلام و احترام و ادب و ارادت خدمت تمامی کاربران و دوستان و سروران و مدیران بزرگوار و معزز در سایت پدال
    اوقات شریف همگی بخیر و سلامتی و تندرستی و موفقیت‌
    کاربر گرامی و عزیز پیام حقیقت مطلب را ارائه فرمودند
    نخستین مرتبه در جهان ایالات متحده استفاده از انرژی خورشیدی در فضای اطراف کره زمین و انتقال آن را به سمت زمین مطرح و اجرایی کرده بود
    طی آخرین پروژه ای که توسط مهندس و مخترع و دانشمند برجسته و مشهور آمریکایی متولد ایران به نام علی حاجی میری در موسسه تکنولوژی کالیفرنیا یا همان کلتک نخستین مرتبه در جهان انرژی خورشیدی در فضای اطراف کره زمین از طریق پروسه ای خاص به سمت زمین انتقال داده شده بود
    و در ضمن آزمایشگاه های تحقیقاتی و پژوهشی و تکنولوژیک نیروی دریایی ایالات متحده در شهر واشنگتن دی سی پایتخت ایالات متحده موفق به ارائه دستگاه های بسیار پیشرفته ای شده بودند که جهت انتقال ارزان و ایمن انرژی خورشیدی از لایه های بالایی جو زمین به سمت زمین در فضا مستقر شده بودند
    ALI HAJIMIRI AMERICAN IRANIAN BORN INVENTOR AND ENGINEER AND SCIENTIST FROM CALIFORNIA INSTITUTE OF TECHNOLOGY OR CALTECH IN CITY OF PASADENA IN THE SOUTHERN CALIFORNIA REGION
    U.S NAVAL RESEARCH LABS IN WASHINGTON D.C
    البته لازم به ذکر است که بسیاری از خبرهایی که از طریق رسانه های چینی مخابره می شوند قطعاً پروپاگاندای تبلیغاتی حزب کمونیست چین می باشند
    علی علوی از مشهد
    در آینده نزدیک مطالب و موضوعات و مقالات و اطلاعات بیشتر و تکمیلی را ارائه خواهم کرد
    امیدوارم که مورد توجه و عنایت و پسند همگی دوستان و کاربران و سروران بزرگوار و معزز قرار بگیرد
    و باز هم این نکته اساسی ثابت می کند که همواره ایالات متحده پیشتاز و پیشگام در اختراعات و ابداعات و تکنولوژی های جدید و فوق العاده پیشرفته و پیچیده در سراسر جهان می باشد

    موافقم 3
    مخالفم 10
  7. علی علوی

    ۱۱ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (104 ديدگاه)

    و نیز سلول های خورشیدی و پنلهای خورشیدی مستقر در فضا توسط آزمایشگاه های بل و توسط هانس زیگلر دانشمند و مهندس و مخترع مشهور و برجسته آمریکایی متولد آلمان که به ایالات متحده مراجعه کرده بود اختراع شده بود

    موافقم 5
    مخالفم 5
  8. Saeed Boroomand

    ۱۱ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (560 ديدگاه)

    متاسفانه مقاله پراکنده و غیر دقیق هست.
    توان خورشید خارج از جو زمین حدود ۱۴۰۰ وات بر هر متر مربع هست.
    توان خورشید روی زمین حدود نصف این مقدار هست, در حالت خوب.
    حدو یک چهارم روز رو میشه به طور متوسط فرض کرد یه سلول خورشیدی روی زمین با اون توان از خورشید انرژی بگیره، در حالت خوب. و خارج از جو میتونه کل روز رو انرژی بگیره.
    در نتیجه احداث یه نیروگاه خارج از جو میتونه توی هر سطح معین تا حدود ده برابر بازدهی بیشتری داشته باشه. هر چند بازده ارسال کننده ی مایکرویو یا لیزری در نهایت حدود پنجاه درصد هست و روی زمین هم هزینه ی ذخیره کردن انرژی خیلی زیاده.
    در نهایت مقایسه هایی که شده کلا بی ربط بودن اما اگه سطح سلول خورشیدی خارج جو، یک کیلومتر مربع باشه کل توانش حدود هزار و چهارصد مگاوات هست که میشه نصف نیروگاه نکا و قابل مقایسه با مواردی که گفتید نیست. اون انرژی نفت دیگه انتهای جوک بود …

    موافقم 7
    مخالفم 1
  9. amirboss

    ۱۱ فروردین ۱۴۰۴
    سوابق: (987 ديدگاه)

    سد سه دره چین خودش باعث کندی زمین به میزان ۰/۰۶ میکروثانیه شده.
    اگه این طرح فضایی هم افتتاح بشه احتمالا اشعه ی ساطع شده از پنل های خورشیدی روی موجودات زنده کره ی زمین اثر منفی می‌ذاره.

    موافقم 6
    مخالفم 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً از نوشتن به‌صورت پینگلیش، اجتناب نمایید. نظرات حاوی توهین، عبارات غیراخلاقی، سیاسی، مطالب غیر مرتبط، اسپم، ترول و تبلیغاتی پذیرفته نمی‌شوند. برای تغییر آواتار خود می‌توانید از سایت گراواتار استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا