نرخ جدید تعرفههای گمرکی بر مبنای دلار ۶۸ هزار تومانی (مرکز مبادله ارزی) در سامانه تجارت فرامرزی گمرک اعمال شد.
به گزارش پدال، در شرایطی که بازار ارز و خودرو روزهای پرنوسانی را پشت سر میگذارد، اعمال نرخ ۶۸ هزار تومانی برای دلار در سامانه گمرک (ETS) میتواند پیامدهای قابلتوجهی برای صنعت و بازار خودرو به همراه داشته باشد. این تصمیم که بهطور رسمی از سوی گمرک اجرایی شده، نرخ پایه محاسبه حقوق ورودی و عوارض گمرکی را بهطور قابلتوجهی افزایش داده و مستقیماً بر هزینه واردات انواع کالاها از جمله قطعات خودرو و خودروهای کامل (CBU) تأثیرگذار است.
پیش از این، حقوق گمرکی کالاها بر مبنای نرخ ۲۸۵۰۰ تومان محاسبه میشد که بهنوعی به واردکنندگان امکان مدیریت بهتر قیمت تمامشده را میداد. اما حالا با تثبیت نرخ جدید، شرکتهای واردکننده ناگزیر به بازنگری در ساختار هزینهای خود هستند؛ موضوعی که در نهایت میتواند منجر به افزایش قیمت مصرفکننده بهویژه در مورد خودروهای وارداتی و مونتاژی شود.
تأثیر مستقیم بر قیمت خودروهای مونتاژی
با توجه به اینکه بخش عمدهای از خودروهای تولید داخل در واقع محصولات مونتاژی با اتکا به واردات قطعات منفصله (CKD و SKD) هستند، افزایش نرخ پایه گمرکی میتواند باعث رشد هزینه تولید این خودروها شود. شرکتهای خصوصی و حتی خودروسازان بزرگ داخلی که به واردات قطعات وابستهاند، اکنون با چالشی جدید برای حفظ قیمت رقابتی محصولات خود روبهرو خواهند بود.
این موضوع میتواند زمینهساز افزایش قیمت رسمی خودروها در لیستهای فروش جدید شود؛ هرچند که میزان این افزایش وابسته به میزان داخلیسازی هر خودرو، سیاستهای قیمتی شرکتها و البته تصمیم نهایی نهادهای نظارتی است.
واردات خودروهای کامل؛ محدودتر و گرانتر
در حالی که وعدههایی درباره تسهیل واردات خودروهای اقتصادی داده شده بود، اعمال نرخ جدید میتواند بار دیگر این مسیر را دشوار سازد. واردات خودروهای اقتصادی با تعرفههای کنونی و نرخ بالای ارز گمرکی، نهتنها توجیه اقتصادی خود را از دست میدهد بلکه ممکن است باعث افزایش بهای خودروهای وارداتی در بازار آزاد نیز شود.
افزایش فشار بر بازار خودرو
در مجموع، اعمال نرخ ۶۸ هزار تومانی برای دلار در سامانه گمرک، گرچه اقدامی در راستای همسانسازی با نرخ بازار آزاد تلقی میشود، اما فشار مضاعفی را به واردکنندگان، مونتاژکاران و در نهایت مصرفکنندگان خودرو تحمیل میکند. با توجه به شرایط کنونی بازار و حساسیت بالای قیمتها، باید منتظر واکنشهای رسمی از سوی شرکتهای خودروساز و همچنین نهادهای نظارتی باشیم.
Hamidrez
۱۶ فروردین ۱۴۰۴فشار بر واردکنندگان و تولید کنندگان نیست ،اون ها اتفاقا در بازار اشفته سود بیشتری میبرند ، فشار همیشه روی مردم میاد که اونم به زودی حل میشه !
علی
۱۶ فروردین ۱۴۰۴دروغ میگن مردم پول ندارن من تو خیابون به ازای هر پراید چهار پنج تا چینی و وارداتی بالای دو سه میلیارد میبینم یه ماشین وارداتی پنج میلیاردی رو ثبت نام میکنن ده میلیون نفر صف میکشه یا این چینی های میلیاردی تو 20 ثانیه همشون فروش میرن و تکمیل ظرفیت میشن
مردیم از خوشی
۱۶ فروردین ۱۴۰۴ثروت به شکل نادرست تقسیم شده ۶۰ درصد جامعه فقیر هستند ۳۰ درصد متوسط ۱۰ درصد ثروت مند
علت اینکه سریع فروش میره هم پول دار بودن مردم نیست تشنه بودن بازار هست تولید کم تر از نیاز هست و همین باعث فروش سریع میشه
تو شهر شما به ازای یک پراید چهار تا ماشین چینی سه میلیاردی هست ؟ کدوم شهر زندگی می کنی پکن ؟
آرین
۱۶ فروردین ۱۴۰۴اصفهان زندگی میکنم
به اندازه 206 فونیکس اف ایکس دیدم
مردیم از خوشی
۱۶ فروردین ۱۴۰۴کجای اصفهان
اصفهان از شهر های است که ثروتمندانش نسبت به شهر های دیگه بسیار زیاد تر هستند طبق آمار
Mr. gt c
۱۶ فروردین ۱۴۰۴نرخ قبل مگه چند بوده ؟
Saji
۱۶ فروردین ۱۴۰۴یکسوم این
ینی اجرا بشه قیمتا قشنگ دوبل روشاخشه…
Doctor Who
۱۶ فروردین ۱۴۰۴هر جای دنیا (منظور از هر جا، جهان سوم نیست) وقتی مشکلی برای شرکتی پیش میاد، کلی کارشناس و مدیر و متخصص دور هم جمع میشن که ایراد سیستم رو پیدا کنن که “چرا ما جوری تولید کردیم که ضرر دادیم؟!”
معمولا هم چند آیتم مهم رو پیدا میکنن و تغییراتی اعمال میکنن؛
هزینههای تولید رو کم میکنن؛
شرایط فروش رو عوض میکنن؛
سیاستهای جدید فروش رو اعلام میکنن؛ (اقساط بیشتر، گارانتی طولانیتر، خدمات بهتر و ….)
جذابیت خودشون رو برای مصرف کننده بیشتر میکنن؛
تعدیل نیرو میکنن؛
شرایط ادغام توی گروهای خودرویی رو بررسی میکنن و به سمت اتحاد با برندهای دیگه میرن؛
بعضی خط تولیدهای زیانده رو میبندن؛
روی تکنولوژیهای جدید سرمایهگذاری میکنن؛
افراد نخبه از برندهای رقیب رو جذب میکنن؛
خلاصه تغییرات بنیادی در همه ارکان برند خودشون اعمال میکنن؛
اما اینجا اولین و آخرین و تنهاترین کاری که میکنن قیمت رو افزایش میدن!
بدون هیچ شرمی!
بدون هیچ خلاقیتی،
بدون هیچ معذرتخواهی (برای هزارن بار قدم گذاشتن در راه اشتباه و تولید زیانده)
بدون هیچ استرسی،
فقط افزایش قیمت چاره کار برند (الکی! ما هم برند داریم!!!) ایرانی هستش،
امیدوارم ارادهای برای بهبود و تغییر اوضاع باشه….
B
۱۷ فروردین ۱۴۰۴پله های ترقی
مهردادکمال
۱۷ فروردین ۱۴۰۴هر دم از این باغ بری می رسد